انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی و چیدمان منزل

امروزه تقریبا برای هر سلیقه‌ای سبکی منحصر به فرد وجود دارد. برخی از این سبک‌ها طول عمر چندانی نداشته و پس از مدتی منسوخ می‌شوند؛ اما برخی از سبک‌ها به مدت چندین دهه و حتی قرن‌ها به حیات خود ادامه داده و با اعمال تغییراتی با نیازها و سلایق روز دنیا منطبق می‌شوند. اگر علاقه‌مند به طراحی محیط داخلی خانه خود هستید یا قصد دارید طراحی و چیدمان منزل خود را به روز کنید باید شناخت کافی در مورد انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی داشته باشید.

لازم به ذکر است که نمی‌توان تمامی سبک‌های موجود در جهان را در یک فهرست گنجاند؛ زیرا طراحی داخلی در جهان همواره در حال تغییر و تکامل بوده و بسیاری از سبک‌ها و جریان‌های هنری جدید از تلفیق سبک‌های موجود ایجاد می‌شوند. این مقاله نگاهی اجمالی به برخی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین سبک‌های طراحی داخلی در جهان دارد.

سبک دکوراسیون داخلی چیست؟

باید گفت طراحی داخلی، علم و هنر بهبود و ارتقای فضای داخلی ساختمان است تا محیطی با جذابیت‌های بصری و مطابق با نیازهای افراد خلق شود. طراحی داخلی اصولی باید روحیه و سلایق ساکنین ساختمان را منعکس کند. طراحی دکوراسیون داخلی تنها به انتخاب وسایل، رنگ و مواد اولیه خلاصه نمی‌شود. طراحان باید دانش کافی در مورد مصالح، بافت مواد مختلف، علم رنگ‌شناسی، طراحی فضاهای داخلی و… را داشته باشند.

همه سبک‌های دکوراسیون داخلی دارای وسایل، دکور، نورپردازی و وسایل جانبی مخصوص به خود هستند؛ اما لزومی ندارد که تمام ویژگی‌های یک سبک را عینا رعایت کنید. گاهی می‌توانید با کمی خلاقیت، ویژگی‌های سبک‌های مختلف را با یکدیگر تلفیق کنید تا محیطی منحصر به فرد و مطابق با خواسته‌های خودتان خلق شود. توصیه می‌شود قبل از تلفیق انواع سبک‌های دکوراسیون، اطلاعات کافی را در مورد تمامی سبک‌ها کسب کنید. در ادامه نگاهی کلی به رایج‌ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی خواهیم داشت.

سبک دکوراسیون داخلی چیست؟
رایج‌ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی

انواع سبک دکوراسیون داخلی

سبک مینیمال

خانه هایی به سبک مینیمالیست، عاری از هرگونه آشفتگی و شلوغی هستند. در این سبک، فقط لوازمی مانند کاناپه، میز و وسایل روشنایی که برای زندگی کاربردی و ضروری‌اند وجود دارند. فضای داخلی مینیمالیستی، بر سادگی و زیبایی بدون دردسر تمرکز دارد. در سبک مینیمال، اتاق‌ها تک رنگ و معمولا دارای رنگ‌های خنثی هستند. دیوارها فقط با یک یا دو قطعه تزئینی مانند تابلو یا آینه ساده تزئین می‌شوند و مبلمان ساده و با جزئیات بسیار کم هستند.

سبک مدرن

مبلمانی با خطوط صاف و مشخص که از دهه ۱۹۳۰ الهام گرفته شده‌اند در سبک مدرن دیده می‌شوند. این سبک برگرفته از سبک باهاوس و اصول طراحی اسکاندیناوی است و همین امر طراحی داخلی مدرن را از معاصر جدا می‌سازد. پالت رنگی چیدمان مدرن شامل رنگ‌های خنثی نظیر سفید، کرم، بژ و… است.

با این وجود برخلاف فضای داخلی مینیمالیستی اطراف محیط مدرن با ظروف، پرده و فرش‌هایی به رنگ پرتقالی، فیروزه‌ای و صورتی دکور می‌شود. در تمام قسمت‌های خانه می‌توان رد پای تکنولوژی را یافت؛ برای مثال تلویزیون کوچک در آشپزخانه و دستگاه‌های پخش صوتی در سراسر خانه از دیگر نمادهای این سبک هستند.

سبک پست مدرن

سبک مدرن در دهه های ۱۹۲۰-۳۰ شکل گرفت و سبک پست مدرن در دهه ۱۹۶۰ به روی کار آمد. در حالی که فضای داخلی مدرن بر روی مینیمالیسم و کمبود جزئیات تمرکز دارد، خانه‌های پست مدرن از دکور و شلوغی بیشتری پیروی می‌کنند و پالت رنگی خنثی‌ای دارند. کف ها با چوب، کاشی و یا بتن پوشیده می‌شوند و خبری از فرش‌های زیاد بر کف خانه نیست. مبلمان تودوزی مخمل دارند و پرده‌ها از جنس پارچه‌های نرمی چون ابریشم یا ساتن تهیه می‌شوند. پنجره‌های بلند و قدی از نمادهای مهم این سبک محسوب می‌شوند.

سبک پست مدرن
خانه‌های پست مدرن از دکور و شلوغی بیشتری پیروی می‌کنند

سبک روستیک

سبک روستیک الهام گرفته از طبیعت است و خانه‌های روستایی لبریز از سادگی و زیبایی را نشان می‌دهد. مبلمان و پارچه‌ها از موادی که در فضای باز و طبیعت یافت می‌شوند، مانند چوب‌های فرسوده، سنگ، بتن، کنف، پشم و پنبه تشکیل شده‌اند. فضای داخلی با رنگ‌های خنثی تکمیل می‌شود تا وسایل ساخته شده از متریال طبیعی جلوه اصلی خود را از دست ندهد. دیوارها یا سفید رنگ ‌اند یا با متریالی چون آجر، چوب یا سنگ تزئین شده‌اند. پنجره‌های بزرگ یکی دیگر از عناصر رایج در طراحی روستایی خانه است، زیرا فضا را با نور طبیعی پر و به خانه کمک می‌کند تا آنجا که ممکن است به فضای بیرون نزدیک باشد.

سبک اسکاندیناویایی

فضای داخلی اسکاندیناوی تا حدودی به سبک طراحی روسی و روستیک شباهت دارد. این شباهت را می‌توان در استفاده از متریال طبیعی، خطوط تمیز و سادگی مشاهده کرد. در این سبک، کف تمام قسمت‌ها به جز حمام و سرویس بهداشتی از چوب پوشیده شده است. دیوارها به طور معمول سفید یا خاکستری هستند و از پارچه‌های آبی برای مبل‌ها ، فرش‌ها و ملافه‌ها استفاده می‌شود تا رنگ و بوی خانه حس و حالی مرده و بی روح به خود نگیرد. در خانه اسکاندیناوی شومینه نقطه کانونی و اصلی قرار می‌گیرد تا فضا را گرم و از سردی متریال‌های استفاده شده کم کند.

سبک شابی شیک

سبک شبی شیک تعادلی میان روستیک و سبک‌های پر زرق و برق است. اسم این سبک برگرفته از اسم ریچل اشول طراح لندنی است. در مبلمان از رنگ‌های به اصطلاح رنگ و رو رفته استفاده می‌شود تا ظاهری فرسوده و قدیمی به وسایل بدهد. پارچه‌های روی مبل ، تخت‌خواب و پرده‌ها به طور معمول از پنبه ساخته می‌شوند و دارای رنگ‌های سفید یا پاستلی هستند تا فضای اتاق را نرم و لطیف نشان دهند و در آن‌ها از متریال‌هایی چون چوب، آهن فرفوژه و حصیر استفاده می‌شود.

سبک شابی شیک
سبک شبی شیک تعادلی میان روستیک و سبک‌های پر زرق و برق است

سبک نئوکلاسیک

خانه‌های نئوکلاسیک زیبایی بی‌انتها و تاریخی را تداعی می‌کنند. این نقش و نگار داخلی دارای ویژگی‌های خاصی مشابه سبک‌های یونانی و رومی است. نقوش نقش بسته بر روی گلدان ها، تندیس و نقاشی‌ها الهام گرفته از اساطیر یونان است و دیوار‌ها با آینه‌های بزرگ و قاب‌های طلاکاری تزئین شده. کف سنگی و استفاده از سنگ‌های مرمر در این سبک رواج دارد.

پالت سبک نئوکلاسیک شامل رنگ‌های ظریف و روشنی چون آبی کم رنگ، کرم، خاکستری، زرد و سبز است و از رنگ‌های سیاه و طلایی به عنوان رنگ متضاد استفاده می‌شود. مبلمان‌ها ساده و کلاسیک و از چوب تیره ساخته می‌شوند. از فرش ایرانی برای کفپوش و از دیگر نمادهای غنی چون مخمل‌های لوکس، ابریشم داماسک و… برای پرده و ملافه‌ها استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =