بازسازی ساختمان

هر بنایی که ساخته می شود براساس مواد و متریال به کار رفته در آن، نقشه ساختمانی، نوع طراحی نما، شرایط آب و هوایی منطقه و تاسیسات به کار رفته در آن، طول عمر خاص خود را داشته و بعد از ان که عمر مفیدش تمام شد، باید نسبت به بازسازی ساختمان و یا حتی تخریب آن اقدام نمود. اگر بازسازی به موقع انجام نشود، مجبور به تخریب خواهید شد.

منظور از بازسازی ساختمان چیست؟

زمانی که درمورد بازسازی ساختمان صحبت می کنیم باید در ابتدا کارایی ساختمان را در نظر بگیریم. به طور کلی ایجاد تغییرات در فضای داخلی، مرمت و تعمیر، از جمله اقداماتی است که برای بازسازی انجام می گیرد. بازسازی ممکن تنها با تغییرات جزئی در نمای ساختمان و یا تغییرات کلی در همه قسمت ها همراه باشد. اگر بازسازی نما دقیقا در زمان خود انجام شود، همان ساختمان را برای چندین سال دیگر می توانید استفاده کنید. در واقع یک هزینه برای بازسازی، بسیار به صرفه تر از تخریب و ساخت مجدد خواهد بود.

مراحل بازسازی ساختمان

در صورتی که تصمیم دارید ساختمان خود را بازسازی کنید، باید طبق یک برنامه و به صورت اولویت بدنه شده عمل کنید. قبل از هر چیز نقشه ساختمان را در اختیار یک تیم مهندسین باتجربه قرار دهید تا دقیقا محل تاسیسات همانند لوله، سیم برق و… مشخص گردد سپس روند کار طبق مراحل زیر پیش خواهد رفت:

یازسازی نما

 

1- مرحله تخریب

در صورتی که قرار است تغییرات کلی در بنا ایجاد کنید و در نتیجه نیاز به تخریب است، باید ابتدا قسمت هایی که لازم است را تخریب کنید. برای مثال شما می خواهید در خانه، سالن را بزرگ تر کرده و در نتیجه باید یک اتاق برداشته شود. یا اینکه قرار است محیط کار را قسمت بندی کنید تا هر کارمند، یک اتاق مختص خود داشته باشد. زمانی که قرار است دیواری را حذف کنید باید به جنس مواد به کار رفته در آن و همچنین وضعیت بار روی دیوار توجه کنید.

به همین دلیل است که باید نقشه ساختمان را در اختیار داشته باشید. اگر به اشتباه دیواری حذف شود که بار بیشتری از سقف روی آن قرار دارد، خسارت های زیادی را به همراه خواهد داشت. عزیزان دقت داشته باشید که در این مرحله، اگر تخریب به گونه ای است که ممکن است نخاله به بیرون از ساختمان بریزد، باید حتما داربست و حفاظ نصب شود تا به مردم در زمان تردد در خیابان، آسیب وارد نشود.

2- مرحله ساخت

اکنون بعد از تخریب، باید ساخت و ساز انجام گیرد. اضافه کردن کلیه قسمت های جدید که لازم است در نقشه جدید به ساختمان اضافه شده و یا قسمت های تخریب شده که باید ترمیم شوند، به این مرحله اختصاص دارند. شما باید همه امور مربوط به سفت کاری شامل ترمیم، ساخت مجدد، تاسیسات شامل سیم کشی ساختمان، لوله کشی و… را انجام دهید و سپس به سراغ نازک کاری بروید. این کار نیز باید براساس نقشه جدید انجام گیرد. در واقع شما براساس نقشه قدیم، تخریب های لازم را انجام داده و هر گونه تغییر که اکنون باید لحاظ شود، در نقشه نیز باید وجود داشته باشد. شاید در آینده باز بخواهید ساختمان را بازسازی کنید. باید بدانید تغییرات قبلی دقیقا بر چه اساسی انجام گرفته اند.

3- طراحی داخلی

زمانی که تخریب و ساخت به طور کامل تمام شد، اکنون به سراغ طراحی داخلی بروید. نصب کلید و پریز، طراحی دیوارها، کف پوش، دکوراسیون اتاق ها و آشپزخانه و… مربوط به طراحی داخلی هستند. این مرحله بسیار مهم است چون قرار است تعیین کننده میزان زیبایی فضای داخلی باشد. نوع طراحی داخلی، نه تنها بر روی زیبایی بلکه بر روی میزان آرامش فضا هم تاثیر می گذارد. اگر از رنگ های تیره در طراحی داخلی استفاده نموده و عناصری به کار گرفته شود که فضا، بسیار شلوغ به نظر می رسد. بنابراین به شما پیشنهاد حتما از طراحان درجه یک کمک بگیرید تا براساس متدهای پیشرفته و طراحی های نوین، بهترین ایده ها را در ساختمان پیدا کرده و محیطی پرانرژی و آرام بخش را برای شما آماده کنند.

بازسازی

 

روش های بازسازی ساختمان

اگر شما به سراغ تیم مهندسین که بازسازی ساختمان را انجام می دهند بروید، ابتدا وضعیت ساختمان را بررسی نموده و سپس از شما در مورد انتظاراتتان سوال می کنند. نهایتا براساس اطلاعات به دست آورده، روش مناسبی را برای بازسازی ساختمان انتخاب می کنند که عبارتند از:

1- بازسازی حفاظتی ساختمان

ممکن است ساختمان بسیار مسن بوده و اکنون بافت آن فرسوده شده باشد لذا باید به سراغ روش بازسازی حفاظتی بروید تا اسکلت اصلی بنا، حفظ گردد. برای این منظور باید با در اختیار داشتن نقشه ساختمان و مواد به کار رفته در ساخت، کار را شروع کرد

2- بازسازی سبکی ساختمان

گاهی اوقات ساختمانی که در اختیار داریم، فرسوده شده اما ما نمی خواهیم در زمان بازسازی، سبک آن بهم بخورد. در این موارد باید تنها قسمت های فرسوده را با قسمت های جدید، جایگزین کرد بدون اینکه در فضا بندی داخلی، تغییری ایجاد شود. برای مثال برخی از دیوارها پوسیده و شما اکنون از مصالح درجه یک استفاده می کنید تا دیواری با استحکام بالاتر، جایگزین آن شود.

برآورد هزینه بازسازی ساختمان

سوالی که تقریبا همه مشتریان از ما در زمان بازسازی ساختمان مطرح می کنند، هزینه این امر است. ما نمی توانیم در این زمینه پاسخ قطعی بدهیم چون چندین عامل بر روی هزینه بازسازی ساختمان تاثیر خواهد گذاشت:

بازسازی داخلی

 

  1. نوع مصالح و مواد به کار رفته در بازسازی ساختمان
  2. قسمت مواد و مصالح در شرایط فعلی
  3. زمان اقدام برای بازسازی براساس شرایط اقتصادی کشور، فصل کار و…
  4. میزان تغییرات مورد نیاز برای بازسازی
  5. نوع طراحی داخلی و طراحی نمای ساختمان
  6. نوع ساختمان شامل مسکونی، تجاری و اداری

آخرین نوشته ها