بازسازی نما

نمای بیرونی ساختمان همواره تحت تاثیر شرایط اقلیمی قرار دارد. بارندگی های فصلی، وزش باد شدید، نور شدید خورشید در تابستان و… منجر به فرسوده شدن نمای بیرونی ساختمان خواهد شد. البته سرعت این فرسایش بسته به نوع مصالح به کار رفته در آن و سازگاری این مصالح با اقلیم منطقه، متفاوت خواهد بود. اما به هر حال هر زمان که آثار خرابی را در بیرون ساختان مشاهده کردید، باید بازسازی نما را انجام دهید قبل از اینکه خسارت زیاد شود. قطعه هزینه بازسازی، به مراتب کمتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.

نکات مهم در بازسازی نما

امر بازسازی نما همانند بازسازی سایر قسمت های ساختمان، نیاز به رعایت اصولی دارد تا نهایتا به نتیجه مطلوب رسیده و برای سالیان طولانی، ماندگاری داشته باشد. در ادامه، به بررسی این موارد خواهیم پرداخت:

نمای بیرونی را تمیز کنید

حتما در سطح شهر ساختمان های زیادی را مشاهده می کنید که ظاهر نامطلوبی دارند. آثار بارندگی به صورت رگه هایی از گل روی نمای بیرونی مشاهده می شود. تاسیسات فلزی زنگ زده، نورپردازی دچار مشکل شده و حتی نقاشی های روی آن خراب شده اند. این صحنه خوشایند نیست به خصوص اینکه زیبایی شهر را زیر سوال می برد. بنابراین باید اقدام به تمیز کردن و مرمت نمای بیرونی کنید تا آثار گرد و غبار زنگ ها و… از بدنه ساختمان پاک شود. البته توصیه می کنیم اجازه ندهید این آلودگی ها، بر روی هم جمع شوند چون در این صورت پاک کردن آن ها سخت شده و مجبور خواهید بود یک لایه از روی سنگ نمای ساختمان را بردارید پس احتمال فرسودگی بیشتر می شد.

از سنگ نمای درجه یک استفاده کنید

عزیزان توجه داشته باشید در مزان احداث ساختمان باید از سنگ نمای عالی استفاده شود تا ماندگاری و دوام ان زیاد باشد. در زمان بازسازی نما نیز این نکته فراموش نشود. اگر خساست به خرج دهید، دوباره بعد از چهار سال مجبور خواهید بود بازسازی را تکرار کنید که اصلا اقتصادی نخواهد بود.

به نحوه نصب سنگ نما دقت کنید

البته نصب سنگ ها نیز بسیار مهم است. گاها دیده می شود که علی رغم استفاده از سنگ نمای مناسب و ملات باکیفیت، باز هم شاهد تخریب در کوتاه مدت هستیم به خصوص در مناطقی که بارندگی شدید است. علت چنین اتفاقی، عدم نصب صحیح سنگ ها است. باید آن ها را به صورت شیبدار به سمت داخل بچسبانید تا آب نتواند به ملات نفوذ کند. برای رفع مشکل نفوذ آب به ملات، بندکشی باید به درستی و به صورت اصولی انجام شود. برای این منظور باید از ملات ریز دانه استفاده نمود تا تراکم بالاتری داشته باشد.

بازسازی نما در فصل مناسب انجام شود

یکی از اشتباهات در بازسازی نما این است که در فصل زمستان اقدام به این کار کنید. آیا می توان در زمانی که هوا سرد است و احتمال بارندگی وجود دارد، کار کرد و انتظار داشت مصالح هر چه زودتر خشک شود. لذا بهترین کار این است که بازسازی نما را همزمان با شروع تابستان انجام دهید در این صورت نما زودتر خشک شده و مشکل چسبندگی ملات را نخواهید داشت. از طرفی دمای بتن ریزی نباید کمتر از 20 درجه شود چون بتن یخ زده و وقتی ذوب می شود، چسبندگی خوبی نخواهد داشت. البته فراموش نشود که در فصل گرم باید از سیمانی استفاده نمود که گرمای هیدراته آن پایین است.

از ملات باکیفیت استفاده نمایید

اگر قسمتی از سنگ نمای ساختمان خراب شده و نیاز به ترمیم دارد، باید از ملات مناسب استفاده کنید که مجددا در مدت کوتاهی باعث خرابی نشود. ملات باید حاوی ماسه های شسته شده و عاری از هرگونه نخاله باشد چون وجود نخاله ها قدرت چسبندگی ملات را کم می کند. نکته دیگر در آماده سازی ملات، دمای آب مورد استفاده است. در طول مدت زمانی که در حال آماده سازی ملات هستید نباید دمای آب تغییر کند در واقع آب باید در طول کار، دمای یکنواختی داشته باشد. فرض کنیم که در ابتدا آب با دمای معمولی بوده و اکنون بسیار سرد است. بافت ملات آسیب می بیند و نمی تواند چسبندگی خوبی داشته باشد.

نورپردازی ساختمان را ترمیم کنید

در صورتی که لامپ های نما سوخته اند و یا به کلی قصد دارید نورپردازی را عوض کنید، این کار باید بعد از تعمیرات سنگ نمای ساختمان انجام گیرد. البته در زمان نصب لامپ ها که نیاز به سوراخ کردن نما وجود دارد، در صورت امکان می توانید ابتدا لامپ ها را نصب نموده و سپس ترمیم نما را انجام دهید. فراموش نکنید که رنگ نورپردازی باید با نمای ساختمان تطابق داشته باشد.

مطالب پیشنهادی :بازسازی خانه

بازسازی ساختمان

 

تاسیسات فلزی را ترمیم کنید

قطعات فلزی که در نمای بیرونی وجود دارند ممکن است دچار زنگ زدگی شده باشند. برای مثال شاید رنگ میله های تراس و یا قاب های دور پنجره ها از بین رفته و حتی دچار زنگ شده باشند. در این صورت لازم است رنگ آن ها ترمیم گردد. البته قبل از هر چیز کلیه آثار زنگ را از روی قسمت های فلزی پاک کنید. فراموش نکنید که رنگ مورد استفاده باید بسیار باکیفیت بوده و نسبت به شرایط جوی و نور خورشید مقاومت داشته باشد.

عایق کاری نما را جدی بگیرید

عمده مشکلاتی که در کوتاه مدت در نمای بیرونی ساختمانی رخ می دهد به دلیل این است که کارفرمایان بعد از اینکه نماکاری را برحسب استاندارد انجام دادند، عایق کاری را انجام نمی دهند. بنابراین در زمان بازسازی نما حتما بعد از اتمام کار، کلیه امور مورد نیاز انجام شود تا مصالح به کار رفته در نما دچار نوسانات حرارتی نشود.

آخرین نوشته ها