هر ساختمانی براساس نقشه ساخت، کارایی، مصالح رفته در آن و… در زمانی نیاز به بازسازی دارد. بازسازی ساختمان به این معنا است که خرابی ها رخ داده را برطرف کنید قبل از اینکه این مشکلات پیشروی کرده و مجبور شوید کل ساختمان را خراب کرده و مجدد ساخت و ساز کنید. اما به این مسئله توجه داشته باشید که بازسازی ساختمان باید براساس کارایی آن صورت گیرد. قطعا بازسازی داخلی واحد های اداری نسبت به ساختمان های مسکونی تفاوت دارد که در این مقاله پیرامون این موضوع صحبت خواهیم کرد.
راهنمای بازسازی داخلی واحد های اداری
به منظور تعمیرات و بازسازی داخلی مجموعه های اداری چند نکته را مد نظر قرار دهید:
1- به فکر یک مکان موقت باشید
محیط کار به این معنا است که هر روز کارمندان از صبح تا زمان مشخصی باید در این محیط مشغول به کار باشند. از سویی دیگر هر روز باید پاسخگوی ارباب رجوع باشید. آیا می تواند در محیطی که عملیات بازسازی انجام می گیرد، فعالیت های روزانه را انجام داد؟ لذا دو توصیه برای شما داریم. در صورتی که اندازه ساختمان بزرگ است و تعمیرات تنها در قسمتی از فضا انجام می شود، کارمندان به طور موقت وسایل را به قسمتی دیگر انتقال دهند اما در غیر این صورت، باید به فکر یک محل موقت برای کار باشید تا زمانی که ساختمان اصلی آماده شود.
2- بازسازی واحد های اداری را در زمان مناسب انجام دهید
برخلاف ساختمان های مسکونی، نمی توان تعمیرات واحد های اداری را در هر زمان انجام داد به خاطر اینکه این کار باعث خلل در امور کاری می شود. لذا توصیه می کنیم زمانی از سال که کارمندان در محل کار حضور ندارند، بازسازی داخلی واحد های اداری را شروع کنید.
3- بازسازی باید طبق برنامه انجام شود
همانگونه که گفته شد لازم است بازسازی این قبیل ساختمان ها به نحوی پیش برود که هر چه زودتر تعمیرات به پایان برسد. لذا قطعا به یک برنامه منظم نیاز خواهد بود و البته باید از یک تیم مهندسی حرفه ای کمک بگیرید تا براساس زمان های مشخص، اقدامات لازم را انجام دهند. در این برنامه باید امور اولویت بندی شوند. به این معنا که ابتدا تاسیسات داخلی شامل لوله کشی ساختمان، سیم کشی و… را با دقت بررسی کرده و هر گونه عیب موجود در آن ها را رفع نمایید. سپس به سراغ امور مربوط به معماری بروید. تعمیر دیوارها و کفپوش از نظر سفت کاری، در این مرحله انجام می شود. در واقع بازسازی باید از اموری شروع شود که خرابی بیشتری دارد. طراحی دیوارها و دکوراسیون داخلی باید در انتهای کار انجام شود.
4- از متریال مناسب استفاده شود
یک اصل کلی در بازسازی همه انواع ساختمان ها این است که حتما از متریال و مصالح درجه یک استفاده شود. به همان اندازه که این موضوع در مورد ساخت و ساز اهمیت دارد، در تعمیرات و بازسازی نیز باید به آن توجه کنید در غیر این صورت در کوتاه مدت باید شاهد خرابی های مجدد در داخل ساختمان باشید.
5- آیا برای بازسازی نقشه جدید دارید؟
البته ممکن است دلیل بازسازی داخلی واحد های اداری تنها به دلیل تغییر نقشه داخلی آن باشد. برای مثال قصد دارید کار خود را توسعه داده و در نتیجه باید نیروی بیشتری استخدام کنید. پس لازم است فضای داخلی تغییرات داده شود تا تعداد اتاق افزایش یابد. یا اینکه نقشه اولیه ساختمان ایده آل نبوده و اکنون می خواهید متناسب با شرایط کاری خود، طراحی جدید داشته باشید. در این زمان توصیه می شود از تیم مهندسی بخواهید چند نمونه کار به شما پیشنهاد کنند.
6- هارمونی بین عناصر داخلی فراموش نشود
یکی از امور که در ادامه بازسازی داخلی واحد های اداری انجام می شود، طراحی دکوراسیون داخلی است. نمایی که برای دیوارها و سقف به کار می برید، استفاده از شلف ها و… همگی در زمان تعمیرات داخلی، پایه ریزی می شوند. به این توجه کنید که باید تمامی عناصر داخلی محیط با هم تطابق داشت هباشند تا نهایتا محیطی جذاب و پرانرژی به دست آید. این مسئله در مورد محیط کار اهمیت بیشتری دارد.
7- از رنگ های مناسبی مناسب در بازسازی واحد های اداری استفاده شود
تحقیقات روانشناسی نشان داده است که رنگ های موجود در هر محیط، بار روانی خاص خود را دارند و در نتیجه در محیط های اداری نباید این از این موضوع بی تفاوت رد شد. استفاده از رنگ های گرم و انرژی بخش باعث می شود روحیه کارمندان بالا رفته و هر روز با شادابی بیشتر به کار ادامه دهند. البته پیشنهاد می کنیم به جای اینکه تنها از یک رنگ استفاده شود، تنوع رنگ ها را مد نظر داشته باشید. هر قسمت از ساختمان اداری باید یک یا چند رنگ داشت هباشد که همگی با هم تناسب دارند.
8- در انتخاب کف پوش ساختمان، اشتباه نکنید
یکی دیگر از مواردی که در بازسازی داخلی واحد های اداری باید به آن توجه داشت، استفاده از کفپوش مناسب است. در ساختمان های اداری، روزانه تردد زیادی وجود دارد که لازم است حداقل یک بار به طور کامل ساختمان تمیز شود. لذا از کف پوش هایی باید استفاده شود که دوام و ماندگاری زیادی دارند. از سویی دیگر رنگ کفپوش نیز بسیار مهم است. به سراغ رنگ هایی روید که دیر کثیف می شوند.
9- قسمتی برای وجود گیاهان در نظر بگیرید
در محیط اداری باید حتما گیاهان وجود داشته باشند چون محیط کار را شاداب می کنند. گیاهان نقش بسیار مهمی در آرامش انسان دارند. زمانی که در حال بازسازی داخلی واحد های اداری هستید، حتما خشی از ساختمان را برای گیاهان اختصاص دهید. برای مثال قسمت هایی که روشنایی بیشتری دارند، بهترین گزینه برای رشد و نگهداری گیاهان هستند.
نکات طلایی در زمان بازسازی واحد اداری با حداقل بودجه
بازسازی واحد اداری یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید برای افزایش بهره وری کارمندان و افزایش متراژ محیط کاری خود انجام دهید. بسیاری از افراد گمان می کنند که برای بازسازی ساختمان محل کار خود، باید هزینه های گزافی را پرداخت کنند؛ در حالی بازسازی واحد اداری با حداقل بودجه نیز امکان پذیر است.
در بازسازی دفتر کار خود باید از طراحان متخصص کمک بگیرید؛ زیرا این کار کاملاً تخصصی است و افراد عادی از پس آن برنمی آیند و تنها طراحان خبره می توانند محل کار شما را درست همانطور که مدنظرتان است، بازسازی کنند. فراموش نکنید که اصرار به استفاده از طرح های قدیمی، استفاده از متریال نامناسب و عدم توجه به معماری اصلی ساختمان از جمله اشتباهات رایج در زمان بازسازی ساختمان اداری هستند که توسط تیم های طراحی نامعتبر رخ می دهند.
دلایل بازسازی ساختمان اداری
بازسازی یک واحد اداری با اهداف گوناگونی انجام می شود. بسیاری از کارفرماها از یکنواختی محیط خسته شده اند و می خواهند با ایجاد یک سری تغییرات، روح و جان تازه ای به محیط ببخشند. برخی دیگر نیز بازسازی واحدهای اداری را به منظور نوسازی بخش های فرسوده آن انجام می دهند. از دیگر دلایل بازسازی واحدهای اداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش نور طبیعی در فضا
- حذف دیوارهای اضافی به منظور بزرگ تر شدن فضا
- ایجاد اتاق ها و پارتیشین های جدید
- درست کردن کمدها و فضای ذخیره سازی بیشتر برای اسناد و مدارک
- ایجاد فضاهای کاربردی در ساختمان؛ مانند فضای استراحت، نمازخانه، سالن اجتماعات و…
- طراحی دیوارهای جدید
2 تغییر جذاب در زمان بازسازی محیط اداری
اگر می خواهید بازسازی واحد اداری را به بهترین شکل ممکن انجام دهید و فضایی زیبا را با حداقل بودجه به وجود آورید، می توانید تغییرات زیر را در فهرست اقدامات در حال انجام برای محیط اداری قرار دهید:
تغییر کف پوش، دیوارپوش و پوشش سقف
یکی از جذاب ترین تغییراتی که می توانید در زمان بازسازی محیط اداری ایجاد کنید، تغییر دیوارپوش های استفاده شده است. دیوارهای دفاتر کار قدیمی همگی با رنگ پوشیده شده اند که حس یکنواختی و کسالت را با خود به همراه می آورد. امروزه دیوارپوش های فوق العاده زیبا و مناسبی در بازار وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید، نشاط را به محیط اداری بازگردانید.
تغییر کفپوش محیط اداری با انواع سرامیک، پارکت و… نیز تأثیر بسیار زیادی در زیباسازی محیط دارد. سقف های کاذب و سقف های کناف نیز از جمله المان های دیگری هستند که می توانید در بازسازی محیط اداری به کار برده و با نورپردازی مناسب، جلوه مکان را چند برابر نمایید.
استفاده از انواع پارتیشن ها برای جداسازی فضاها
امروزه دوران استفاده از دیوار برای جداسازی فضاهای اداری به اتمام رسیده و پارتیشن های شیشه ای و چوبی جایگزین آن شده اند. استفاده از پارتیشن های سبب ارتباط بهتر کارمندان با یکدیگر و افزایش نور محیط می شود و جذابیت بیشتری نسبت به دیوارهای آجری و قدیمی دارد.
هزینه بازسازی واحدهای اداری چقدر است؟
یکی از مهم ترین نکاتی که ذهن صاحبان شرکت ها و مراکز اداری را قبل از اقدامات مربوط به بازسازی درگیر می کند، هزینه بازسازی واحد است که معمولاً بیشتر از آنچه افراد تصور می کنند، تمام می شود. اگر بازسازی واحد اداری خود را به یک تیم متخصص؛ مانند مهراز طراحان بسپارید، خواهید دید که قیمت آن بسیار مناسب تر از آنچه فکر می کنید، در می آید. البته در محاسبه هزینه بازسازی، توجه به موارد زیر را نباید فراموش کنید:
- کیفیت متریال مورد استفاده برای بازسازی
- تجربه و مهارت تیم بازسازی
- حجم و متراژ محیط اداری
- انواع آیتم های درخواستی توسط کارفرما