طراحی اداری

ساختمان هایی که در سطح شهر بنا می شوند، کارایی خاص خود را داشته و در نتیجه طراحی هر کدام از ان ها با دیگری تفاوت خواهد داشت. برای مثال طراحی ساختمان های مسکونی با طراحی واحدهای اداری یکسان نیست و لازم است گروه طراح، اصولی را مد نظر داشته باشند تا نهایتا این ساختمان، هم زیبایی ایده آلی داشته و هم به استانداردهای جهان نزدیک باشد.

راهنمای طراحی واحدهای اداری

تیم مهندسی برای طراحی واحدهای اداری، باید چند فاکتور را مد نظر داشته باشند تا نهایتا ساختمان همانگونه که باید، طراحی شود:

1- فضای موجود را در نظر بگیرید

اولین و مهمترین نکته این است که الزاما تمامی واحدهای اداری که در ساختمان قرار دارند، یک اندازه نیستند لذا شما باید برای هر کدام از آن ها متناسب با اندازه فضا عمل نمایید. شما نمی توانید نوع طراحی که در واحدهای بزرگ پیاده می کنید را در واحدهای کوچک نیز پیاده کنید چون تناسب بین اجزا در دکوراسیون بهم می خورد. از سویی دیگر جهت واحدهای اداری نسبت به نور طبیعی نیز فرق دارد و باید در طراحی داخلی حتما به این موضوع توجه شود. برای مثال هر اندازه ساختمان در طول روز نور بیشتری دریافت نماید، از یک سو میزان روشنایی در طول روز کم شده و از سویی دیگر در تابستان ها، گرم تر خواهد بود. در نتیجه در پارت بندی داخلی باید جهت ساختمان در نظر گرفته شود.

ظراحی دفتر کار

 

2- ساختمان باید عایق صدا باشد

تصور کنیم که در محیطی پر از سر و صدا مشغول به کار هستید. آیا می توانید این شرایط را تحمل کنید؟!! قطعا هیچ کس دوست ندارد در دفتر کار خود سر و صدای زیادی وجود داشته باشد چون خیلی زود انرژی خود را از دست داده و بی حوصله می شود. لذا در طراحی واحدهای اداری باید از مواردی همانند دیوارکوب، پنجره های دو جداره و…. استفاده شود. البته اسکلت اصلی ساختمان نیز به شدت تعیین کننده این موضوع خواهد بود.

3- نورپردازی مناسب ساختمان فراموش نشود

باز هم باید تاکید کرد که بحث طراحی ساختمان اداری با مسکونی کاملا تفاوت دارد. این موضوع در مسئله نورپردازی نیز به خوبی دیده می شود. مجموعه ای از افراد باید از صبح تا چند ساعت بعد از ظهر در این فشار کار کنند. آیا می دانید محیط هایی که نور کمی دارند، کارمندان دلسرد و کم انرژی خواهد داشت؟ دقت کرده اید که در زمستان انسان دچار افسردگی فصلی می شود چون نور کم شده و شرایط بدن تغییر می کند. لذا نور در محیط کار باید به اندازه کافی باشد. از سویی دیگر نباید تنها از یک رنگ استفاده نمود این یک اشتباه بزرگ است. برای مثال اگر تنها نور مهتابی داخل فضای کار باشد، محیط بی روح می شود. ترکیب چند رنگ بسیار جذاب خواهد بود.

4- طراحی داخلی واحدهای اداری باید کاربردی باشد

توجه داشته باشید که کوچکترین فضا در محیط کار هم باید مورد استفاده قرار گیرد لذا هر نوع طراحی که اعمال می شود، باید کاربردی و البته منطقی باشد. برای مثال آشپزخانه نباید در قسمتی قرار داشته باشد که تردد در آنجا زیاد بود و یا محل کار کارمندان است چون بوی غذا، قهوه و… در محیط پخش خواهد شد. به طور کلی آشپزخانه و سرویس بهداشتی نباید در دید باشد. از سویی دیگری شما باید برای محل کار خود یک اتاق جهت جلسات مهم و سخنرانی در نظر بگیرید. این اتاق باید در قسمتی از محل کار باشد که کمترین صدا وجود دارد. لذا عایق بندی اتاق جلسات از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

طراحی واحد اداری

 

5- تاسیسات و تهویه مناسب باشد

به طور کلی باید برای کلیه تاسیسات شامل سیستم گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی برق، تهویه، بسیار دقت کنید چون این مسئله به امنیت کارمندان ارتباط دارد. شما باید بهترین تجهیزات را برای این منظور استفاده نموده و از طرفی طراحی استاندارد داشته باشید. در این مورد استاندارد باید در اولویت قرار گیرد نه زیبایی. عزیزان طراح دقت داشته باشید شاید صاحبان ملک از شما بخواهند که برعکس عمل نموده و تنها به زیبایی دکوراسیون فکر کنید اما فراموش نکنید آن ها اطلاعات کافی نداشته و این کار ممکن است به قیمت جان کارمندان تمام شود.

6- فضای سبز محیط اداری فراموش نشود

از دیگر مواردی که باید در محیط کار لحاظ نمود، فضای سبز است. حتما از گیاهان مختلف و متنوع برای این منظور استفاده نمایید. به هر حال وجود گیاهان در هر فضا، آرامش را با خود به همراه می آورد چرا که ظاهر محیط کمی شبیه به طبیعت خواهد شد. در انتخاب گیاه برای طراحی واحدهای اداری حتما دقت داشته باشید که گیاهان مقاوم را تهیه نموده و همچنین یا زمان روشنایی که در محیط وجود دارد، سازگار باشد.

7- بهترین پوشش را برای دیوارها انتخاب نمایید

با توجه به اینکه در محیط ادرای تردد زیاد بوده و روزانه تعداد زیادی از افراد به این محیط می آیند لذا در انتخاب نوع پوشش به این مسئله توجه کنید که حتما قابل شست و شو باشد. از سویی دیگر حتما به زیبایی داخلی هم توجه شود. برای مثال اگر به سراغ رنگ می روید، به جای اینکه کل واحد تک رنگ باشد، از ترکیب رنگ ها استفاده کنید تا زیبایی محیط کار نیز حفظ شود.

طراحی داخلی

 

8- در انتخاب کف پوش ساختمان دقت کنید

عزیزان توجه داشته باشید که کف پوش محل کار باید حداقل روزانه تمیز شود که این کار در آخر وقت اداری انجام خواهد شد. لذا جنس کف پوش باید مقاوم باشد تا در اثر شست و شو، پوسیده نشده و منجر به نشتی آب نیز نگردد. از سویی دیگر نباید رنگ کف پوش به گونه ای باشد که کوچکترین لکه، خود را نشان دهد و مجبور باشید چندبار در طول روز نظافت را انجام دهید.

آخرین نوشته ها