طراحی پله در ویلا

طراحی پله در ویلا سهم قابل توجهی را در طراحی داخلی ویلا به خود اختصاص می‌دهد، چرا که پله در فضای داخلی، ایفاگر نقش مهمی می‌باشد.

پلان ویلا معمولا دارای محدودیت‌‌های کمتری در مقایسه با دیگر پلان‌های مسکونی می‌باشد. بنابراین دست طراح در طراحی پلان‌های خاص و فضاسازی‌های پیرامونی آن نسبتا باز است. از آنجاییکه ویلا به صورت یک منزل مسکونی مستقل برای اقامت یک خانواده در نظر گرفته می‌شود، نیازی به محصور کردن راه پله ارتباطی بین دو طبقه نیست و می‌تواند آزادانه در فضا جای گیرد.

انتخاب فرم، جانمایی و سبک اجرای راه پله به ابعاد فضای در دسترس، پلان ویلا، سبک طراحی ویلا و ارائه کانسپت و ایده‌ای خاص بستگی دارد.

راه پله در ویلا دوبلکس مدرن

در ویلاهای دوبلکس چون ارتباط بین دوطبقه اهمیت دارد، راه پله‌های شیک و مدرن جوابگوی ایده طراحان و معماران کنونی است. از انواع مرسوم در سال 2020 استفاده از این نوع راه پله‌ها میتوان به فرم گرد و راه پله مارپیچی آن اشاره داشت که معمولا در طراجی ویلا دوبلکس بکار می روند.

یکی از دلایل کاربرد زیاد این نوع راه پله‌ها ، توانایی استفاده از آنها در فضاهای کوچک و محدودیت خاصی در استفاده آنها وجود ندارد. معمولا این نوع راه پله با اکثر طراحی داخلی ویلاها کاملا هماهنگ و جذاب می‌شود .در مدل‌های دیگر راه پله‌های دوبلکس میتوان از از زیرپله‌ها به عنوان فضای سبز کوچک یا کتابخانه استفاده نمود.

راه پله در ویلا دوبلکس مدرن
راه پله‌های شیک و مدرن جوابگوی ایده طراحان و معماران کنونی است

نقش راه پله در فضای داخلی

یک طراحی پله زیبا و خلاقانه می تواند در عین ارتباط مناسب دو تراز ارتفاعی، به فضای داخلی ویلا شخصیت منحصر به فردی ببخشد. در این صورت راه پله می‌تواند با ادغام کیفیت، ظرافت و زیبایی مانند یک اثر هنری در فضا خود نمایی کند و سیالیت بی‌همتایی را بین طبقات مختلف ویلا خلق کند.

به ویژه در طراحی ویلا دوبلکس، نقش راه پله بسیار پررنگ‌تر می‌شود و می‌تواند به صورت یک المان کاربردی-تزئینی ظاهر شود. از این رو در بسیاری موارد، جانمایی راه پله در ساخت ویلا طوری صورت می‌گیرد که در کانون توجه بوده و از فضاهای اصلی نشیمن و پذیرایی ویلا قابل رویت باشد.

جانمایی مناسب راه پله در ویلا

اگر در سبک طراحی داخلی ویلا، تفکیک کامل فضاهای خصوصی و عمومی و حفظ حریم خصوصی در اولویت باشد، بهتر است راه پله‌ای که به طبقه بالا و اتاق خواب‌ها می‌رسد، نزدیک به هال ورودی و مستقل از فضاهای عمومی و نشیمن باشد. این امر به ویژه در طراحی ویلا کلاسیک و طراحی ویلا سنتی رایج است.

در طراحی و ساخت ویلا کوچک که باید حداکثر استفاده از فضا صورت گیرد، مکان مناسب برای استقرار راه پله در کنار دیوار می‌باشد. می‌توان از فضای باز زیر آن نیز استفاده کرد. در فضاهای بزرگ اجرای راه پله درکنار دیوار، در عین ظاهر زیبا و لوکس، حضوری مهجوب و غیر متداخل در فضا دارد.

در طراحی داخلی ویلاهایی با پلان‌های باز و یکسره مانند ویلا مدرن و طراحی ویلا مینیمال که فضاها پیوسته و با تداخل فضایی هستند. راه پله می‌تواند در فضای نشیمن و یا حتی در کنار آشپزخانه و فضای غذا خوری اجرا شود.

جانمایی مناسب راه پله در ویلا
در طراحی و ساخت ویلا کوچک که باید حداکثر استفاده از فضا صورت گیرد

طراحی راه پله ویلا چگونه است؟

طراحی راه پله یکی از مهم‌ترین ایده‌های بشر برای راحتی و افزایش دسترسی در مکان‌های مختلف بوده است. اگرچه در ابتدا باید به جنبه کاربردی راه پله و نیازی که رفع می‌کند توجه کنیم؛ اما در این اواخر راه پله نقش دیگری را نیز بر عهده گرفته است و آن هم جنبه زیبایی شناختی آن است.

راه پله در مکان‌هایی مانند خانه‌های مدرن و ویلایی علاوه بر این که راهی برای ارتباط بین بخش‌های مختلف منزل است، می‌تواند منزل شما را بسیار زیبا و مدرن جلوه دهد؛ به همین دلیل است که طراحی راه پله، شکل ظاهری آن اهمیت پیدا می‌کند. در این مقاله قصد داریم شما را با ایده‌های کاربردی برای طرح راه پله به ویژه برای ویلا و منازل مسکونی ویلایی آشنا کنیم.

راه پله مستقیم

راه پله مستقیم همان‌طور که از نام آن بر می‌آید بدون هیچ نوع خمیدگی و به طور کامل صاف است. این طراحی پله برای فضاهای ساده‌تر مناسب خواهد بود؛ زیرا طراحی آن کامل ساده و غیر مینیمال است. راه پله‌های مستقیم برای افرادی که در منزلشان کودکان و سالمندانی را نگه‌داری می‌کنند، بسیار مناسب است؛ زیرا مانع از لغزش و سکندری خوردن کودکان نوپا و افراد سالمند و بیمار می‌شود.

اگر دلتان می‌خواهد که این نوع راه‌پله را کمی از حالت سادگی مطلق خارج کنید، می‌توانید با اضافه کردن مورد مدرنی مانند نرده‌های فلزی و رایزرهای باز شکل آن را کمی چشم‌گیر کنید. یکی از معایب این نوع راه‌پله آن است که فضای خطی زیادی را اشغال می‌کند و فضای کمی برای خلاقیت بیشتر دارد.

راه‌ پله L شکل

طراحی راه پله ال شبیه به کلمه L انگلیسی است. ابتدا مستقیم و در میانه یک خمیدگی با زاویه 90 درجه دارد که آن را به این کلمه شبیه می‌کند. این راه پله به جهت منطقه فرود گسترده‌تری که دارد فضای کمتری را اشغال می‌کند و این مدل پله دوبلکس برای خانه کوچک بسیار مناسب است. حرکت بر روی این نوع راه پله نیز به نسبت ساده است. در نقطه چرخش می‌تواند حتی یک پاگرد برای استراحت داشته باشد که ایده بسیار خوبی است.

طراح پله دوبلکس L از حریم خصوصی شما بیشتر از نوع مستقیم حفاظت می‌کند، علتش هم همان خمیدگی در قسمت وسط است که مانع از دید مستقیم از پایین پله‌ها به سمت بالا می‌شود.

همچنین ایمنی این نوع بیشتر از نوع مستقیم است؛ چرا که منطقه فرود مرکزی مانع از پرتاب شدن کامل بر روی زمین می‌شود و تعداد پله‌هایی که فرد از آن سقوط می‌کند کمتر است. طراحی نرده برای این نوع راه‌پله کمی پیچیده‌تر از طرح مستقیم است.

راه‌ پله L شکل
طراح پله دوبلکس L از حریم خصوصی شما بیشتر از نوع مستقیم حفاظت می‌کند

راه پله U شکل

دو پله موازی که با چرخش 180 درجه‌ای منطقه فرود بین‌شان به هم متصل می‌شوند. به این نوع طراحی پله نیمه چرخشی یا برگشتی هم گفته شده است. منطقه فرود که در بین دو خط موازی قرار دارد به طور کامل صاف و مسطح است و یک منطقه استراحت بسیار مناسب را فراهم می‌کند.

پلکان U شکل از لحاظ بصری بسیار زیباست و می‌تواند در یک ویلای کوچک هم کار گذاشته شود. نکته مهم آن است که ساخت و طراحی راه پله U شکل کمی پیچیده است و نیاز به‌ وقت و زمان بیشتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − هفت =