بهترین سنگ ها برای نما ساختمان

قبل از شروع به خواندن این متن، در ابتدا باید معنای بهترین سنگ یا بهترین انتخاب را بدانیم. بهترین انتخاب لزوما گران‌ترین‌ها نیستند. بلکه با توجه به کاربری و ظرفیت باید انتخاب مناسبی صورت پذیرد. به عنوان مثال برای نمای پشت ساختمان یا دیوارها و نماهایی که دید ندارند مانند نورگیر و … بهترین انتخاب سنگ‌های روشن و سوپر گران قیمت نیستند.

نمای سنگی یکی از رایج ترین انواع نماها است. حال با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی در مکان‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است و همچنین سبک‌های مختلفی مانند نمای رومی، سبک مینیمال، سبک مدرن و…برای طراحی نما وجود دارد؛ انتخاب سنگ مناسب نما اهمیت بالایی دارد. زیرا گاها با افرادی مواجه می‌شویم که به علت ناآگاهی برای انتخاب سنگ مناسب تنها با گفته‌های دیگران اکتفا کرده‌اند و در نهایت نیز به مشکل خورده‌اند.

بهترین سنگ‌ها برای نما ساختمان
نمای سنگی یکی از رایج ترین انواع نماها است

بهترین سنگ‌ها برای نما ساختمان

حال با توجه به این مهم بهترین سنگ‌ها برای نما ساختمان را معرفی میکنیم.

تراورتن – یکی از بهترین سنگ‌ها برای نما

به طور کلی سنگ تراورتن انتخاب مناسبی برای نما میباشد. دلایل این امر را میتوان در زیبایی – مقاومت و فشاری مناسب – عایق بودن نسبی حرارت و صدا – وزن کمتر نسبت به سایر سنگ‌ها – مقاومت در برابر خورشید و سرما و گرما و شرایط اسیدی – زیبایی و تنوع بالا – چسبندگی مناسب بیان کرد.

در این میان تراورتن‌های عباس آباد – آتشکوه – دره بخاری – حاجی آباد – آبگرم به ترتیب از بهترین‌ها از لحاظ کیفیت هستند که در میان آنها سورت‌های متنوعی بر اساس میزان رگه و بازی رنگ وجود دارد که میتواند تا سه برابر، قیمت سنگ را تغییر دهد.

سنگ کریستال یکی از بهترین سنگ‌ها برای نما

سنگ‌های چینی یا کریستال از دیرباز در نمای ساختمان‌ها استفاده میشده. اما امروزه به مدد دستگاه‌های جدید با پرداخت‌های سطحی بی نظیر، سنگ‌های چینی، آن روی زیبای خود را نمایان کرده‌اند.

سنگ‌های چینی با طرح‌های منتوع و زیبا، سطحی براق به دلیل ساب پذیری بالا، جذب آب کم، مقاومت در برابر شرایط گوناگون جوی و سرما و گرما از گزینه های مناسب برای نمای ساختمان محسوب میشود.

از میان سنگ های کریستال بهترین گزینه ها برای نما را میتوان سنگ ازنا – الیگودرز – پاتک – نیریز و سایمان را اشاره کرد. شایان ذکر است سنگ سایمان به ندرت در سایز های ۴۰ طولی و یا تایل برش میخورد و بیشتر در قالب ابعاد اسلب موجود است.

مزایای سنگ در نما

جهت بیان مزایای استفاده از سنگ در نما می‌توان به ویژگی‌های کلی سنگ های طبیعی اشاره کرد که عبارتند از:
مقاومت فشاری مناسب

  • ضد حریق بودن
  • تنوع در طرح و رنگ
  • تولید گسترده و آسان
  • رنج قیمتی وسیع
  • مقاومت در برابر اشعه های ماوراء بنفش خورشید
  • و….

همه این موارد در کنار یکدیگر موجب شده که سنگ رایجترین متریال جهت به کاربردن در نمای خارجی باشد.

مزایای سنگ در نما
ضد حریق بودن سنگ

معایب سنگ در نما

با این وجود استفاده از این متریال در نمای خارجی معایبی دارد که با اقداماتی که در ادامه بیان می‌شود قابل پیش گیری است. این معایب عبارتند از:

وزن بالای سنگ:

این موضوع موجب بالا رفتن وزن نهایی ساختمان می‌شود. علاوه بر این با توجه به اینکه جهت نصب آن نیز از سیمان استفاده می‌شود وزن نهایی بسیار بالا می‌رود. حال در خارج از ایران از مواد دیگری جهت نصب سنگ استفاده می‌شود که در سَبُک سازی ساختمان بسیار موثر است. این موضوع موجب شده که انتخاب سنگ در ارتفاعات گزینه مناسبی نباشد یا در صورت انتخاب باید از سازه‌های محکم و قوی استفاده شود.

تغییر ظاهر و تخریب تعدادی از سنگ‌ها در شرایط مختلف آب و هوایی:

تعدادی از سنگ های طبیعی در شرایط مختلف آب و هوایی تحت تاثیر قرار می‌گیرند که در صورت انتخاب صحیح این مشکل قابل حل است. به عنوان مثال سنگ‌های چینی در شرایط متفاوت آب و هوا سازگار است. اما سنگ مرمریت در صورت استفاده درمعرض آفتاب تغییر رنگ می‌دهد.

تنوع سورتی بالای هر سنگ:

با توجه به اینکه سنگ های طبیعی از معادن مختلف در دل طبیعت استخراج می‌شوند دارای ویژگی‌های ظاهری و جنسی متفاوتی هستند و هر کدام مناسب مکان های مختلفی از ساختمان هستند.

با توجه به مطالب بیان شده سنگ نمای مناسب باید دارای ویژگی‌هایی باشد که با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و نوع معماری ساختمان متفاوت است.

مهم ترین ویژگی‌های سنگ نمای خوب

۱.دوام و ماندگاری

یکی از مهم‌ترین مواردی که در انتخاب سنگ مناسب باید به آن توجه داشت دوام و یا مقاومت آن در برابر عوامل مختلف مانند ضربه،فشار و عوامل جوی می‌باشد.

سنگ‌های مختلف با توجه به ساختار و کانی‌های تشکیل دهنده خود دارای مقاومتهای مختلفی می‌باشند.

۲. شرایط آب و هوایی

یکی از مهم‌ترین مواردی که در انتخاب سنگ مناسب باید به آن توجه داشت دوام و یا مقاومت آن در برابر عوامل مختلف مانند ضربه ،فشار و عوامل جوی می‌باشد.

سنگ‌های مختلف با توجه به ساختار و کانی‌های تشکیل دهنده خود دارای مقاومتهای مختلفی می‌باشند.

شرایط آب و هوایی
مقاومت سنگ در برابر عوامل مختلف مانند ضربه ،فشار و عوامل جوی

مناطق سردسیر:

سنگ نمای مناطق سردسیر در این مناطق از آنجا که میزان بارش برف و باران بیشتر است، باید از دوام و مقاومت بالایی برخوردار باشد و همچنین دارای تخلخل و حفره های کمتری باشد زیرا در غیر اینصورت باران درون حفره‌ها گیر کرده و در صورت سردتر شدن هوا موجب شکستن و خردشدن سنگ می‌شود. به همین خاطر بهترین سنگ نمای برای این مناطق به ترتیب سنگ گرانیت، سنگی چینی و سنگ تراورتن است .علاوه بر این به دلیل سردی زیاد هوا جهت عایق سازی و صرفه جویی در انرژی باید دارای رنگ‌های تیره‌تری باشد .

مناطق گرمسیر:

در این مناطق نیز از همه مهم‌تر رنگ سنگ است. از آنجا که رنگ‌های تیره موجب جذب گرمای بیشتر می‌شود؛ در این مناطق بهتر است از سنگ‌هایی با رنگ‌های روشن مانند سفید و کرم استفاده شود. علاوه بر این در این مناطق به دلیل تابش شدید آفتاب در صورت استفاده از سنگ‌های تیره به مرور زمان موجب رنگ پریدگی سنگ و از دست دادن زیبایی آن می‌شود. به همین خاطر بهترین سنگ ها به این منظور سنگ‌های تراورتن پس از آن چینی است. اما سنگی مانند گرانیت گرما را در خود نگه می‌دارد.

به عنوان مثال سنگ‌های مرمریت به دلیل از دست دادن رنگ خود در معرض آفتاب به طورکلی در نمای خارجی مناسب نیستند با این وجود عده ای به دلیل زیبایی از آن در نمای بیرون استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =