مهمترین اصول طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال

یکی از سبک‌های طراحی دکوراسیون داخلی که علاوه بر سادگی از زیبایی بسیار زیادی برخوردار می‌باشد، سبک مینیمال می‌باشد. در این سبک دکوراسیون داخلی منظور از سادگی عدم جذابیت آن نیست، این سبک دکوراسیون داخلی در عین سادگی زیبایی و جذابیت منحصر به خود را دارد. در این سبک دکوراسیون داخلی عناصر به حداقل خواهند رسید و آرامش خاصی در محیط ایجاد خواهد شد.

سبک مینیمال در ابتدا تنها در زمینه معماری ساختمان وجود داشت اما امروزه خود را در طراحی دکوراسیون داخلی نیز نشان داده است. مهمترین ویژگی‌های فضای ایجاد شده در این سبک دکوراسیون داخلی سادگی و کارایی می‌باشند. در این سبک دکوراسیون داخلی فضا منظم و آرامش‌بخش است.

در این سبک دکوراسیون داخلی وسایلی که تنها هدف آن‌ها زیباسازی فضاست جایگاهی ندارند و وسایل باید بر اساس کارایی انتخاب گردند. این وسایل علاوه بر کارایی قادر به زیباسازی و جلوه بخشیدن به فضا نیز می‌باشند.

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال

در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال نباید بیش از حد فضا با مبلمان شلوغ شود. مبلمان در این سبک دکوراسیون باید کاربردی باشند و چیدمان آن‌ها به صورت حداقلی انجام گیرد. در این سبک دکوراسیون باید میزها و مبلمان که بی‌استفاده هستند را حذف کرد تا فضا منظم و مرتب به نظر برسد. همچنین لوازم غیرضروری را باید حذف کنید. عرض موجود بین مبلمان باید به اندازه رد شدن دو نفر باشد تا دو نفر بتوانند به راحتی از بین آن‌ها عبور کنند. مهمترین ویژگی این سبک طراحی دکوراسیون داخلی توجه به فضای کاربردی آن می‌باشد و رفت و آمد در این فضا باید کاملا راحت باشد.

مبلمان در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال

پالت رنگی

در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال سادگی تنها به وسایل اختصاص ندارد، بلکه در پالت رنگی انتخابی در این سبک دکوراسیون نیز باید سادگی خود را نشان دهد. در این سبک دکوراسیون رنگ‌های خنثی بیشترین استفاده را دارند اما به این معنا نیست که تنها باید از رنگ‌های خنثی استفاده کرد، در این سبک دکوراسیون تنوع رنگی باید وجود داشته باشد.

هر رنگ دارای روانشناسی مرتبط به خود است و احساس متفاوت را در فرد ایجاد می‌کند. برای ساده‌تر کردن فضا سبک مونوکروم می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در صورتی که سبک مونوکروم انتخاب شماست بر اساس نیاز فضا و روانشناسی رنگ‌ها باید رنگ اصلی را انتخاب نمایید و بر اساس آن باید پالت رنگی گسترش یافته و رنگ‌های بیشتر به فضا اضافه شود. البته رنگ‌های انتخابی را باید به صورت اصولی و با دقت بالا به دکوراسیون مینیمال اضافه کرد. یکی از مهمترین آموزش‌ها در زمینه آموزش طراحی داخلی اصول نحوه استفاده از رنگ‌ها می‌باشد.

نورپردازی مناسب

مهمترین رکن‌های طراحی داخلی دکوراسیون سبک مینیمال رنگ و نور هستند. برای نورپردازی در این سبک باید فضا را در نظر گرفت به نحوی که نور به صورت کافی به تمام فضا برسد. برای نورپردازی فضا منابع مختلفی وجود دارد که با گذراندن دوره آموزشی طراحی داخلی با آن‌ها آشنا خواهید شد.

نورپردازی مناسب

تقارن و تعادل در سبک مینیمال

برای ایجاد تقارن در این سبک دکوراسیون داخلی باید تعداد و سبک وسایل در نظر گرفته شوند و جلوه بصری مناسب ایجاد کرد. یکی از روش‌هایی که باعث می‌شود طرح در ذهن بیننده بهتر ثبت گردد تقارن می‌باشد. در سبک دکوراسیون مینیمال فضا نباید بیش از حد شلوغ شود و نظم و ترتیب باید در محیط وجود داشته باشد. هر بخش از فضا باید با دیگر بخش‌ها تفاوت داشته باشد و با وجود تفاوت باید با کل دکوراسیون هماهنگی لازم را داشته باشد. ایجاد تقارن در فضا باعث افزوده شدن عناصر حرکتی خواهد شد و چشم بیننده علاوه بر لذت بردن از آن در یک مکان ثابت نخواهد ماند.

حذف وسایل در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال

حذف فرش و قالیچه از روش‌های ساده‌سازی فضا می‌باشند، با این کار فضا دلبازتر خواهد شد. در صورتی که دوست نداشته باشید کف منزل شما بدون فرش باقی بماند اما همچنان طرفدار این سبک دکوراسیون داخلی هستید می‌توانید از فرش‌ها و موکت‌هایی با طرح ساده استفاده نمایید.

از نصب هرگونه تابلو به دیوار خودداری نموده و تمام وسایل تزیینی که مشاهده می‌کنید را خریداری ننمایید. در این سبک دکوراسیون دیوارها کاملا ساده هستند. در صورت علاقه به تابلو می‌توان برای طراحی دکوراسیون داخلی از تابلوهای کم و ساده استفاده کرد.

نقطه کانونی در سبک دکوراسیون داخلی مینیمال

در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال نقطه کانونی باید کم و متمرکز باشد. نقطه کانونی باید در فضا با دقت بالا انتخاب گردد و عناصر بصری و تعادل شعاعی در رابطه با آن به کار برده شود. لازم نیست تمام بخش‌ها با یکدیگر برابر باشند زیرا این امر کسالت ساکنین را به همراه خواهد داشت. نقطه کانونی می‌تواند دیوار شومینه و یا دیوار پشت تلویزیون باشد، باقی وسایل باید به دور از نقطه کانونی قرار گیرند. نقطه کانونی اثر زیادی در دید افراد دارد و توجه افراد را به سوی خود جذب کرده و حواس را از دیگر گوشه‌ها خواهد گرفت.

نقطه کانونی در سبک دکوراسیون داخلی مینیمال

استفاده از گیاهان آپارتمانی

استفاده از گیاهان آپارتمانی علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در این سبک دکوراسیون داخلی، خلاقیت را افزایش داده و باعث کاهش استرس و در نهایت تصفیه هوا خواهد شد. با استفاده از گیاهان آپارتمانی می‌توان روحیه، تمرکز و خلاقیت افراد را افزایش داد و خستگی، گلودرد و سرماخوردگی را با جذب سموم کاهش داد. گیاهان آپارتمانی رطوبت موجود در فضا را افزایش داده و اکسیژن کافی تولید می‌کنند. با استفاده از گیاهان آپارتمانی می‌توان با صرف هزینه کم با طبیعت ارتباط برقرار کرد و آن را به منزل آورد. با مراقبت از گیاهان احساس امید و انگیزه در افراد افزایش خواهد یافت و در نهایت زندگی افراد بهبود خواهد یافت.

استفاده از بافت طبیعی

در طراحی دکوراسیون داخلی سبک مینیمال می‌توان از بافت مواد طبیعی همچون چوب، سنگ و فلز استفاده کرد. در حقیقت بافت همان حسی است که از لمس اشیا گرفته می‌شود. به عنوان مثال پا برهنه راه رفتن روی کف زمین و یا دست کشیدن روی دیوار احساسی را در شما ایجاد خواهد کرد. در اکثر مواقع نیازی به لمس کردن نیست و تنها از طریق مشاهده نیز می‌توان بافت را احساس کرد و از آن احساس خاصی دریافت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + سیزده =