بررسی مزایا و معایب استفاده از سنگ در نمای ساختمان

یکی از رایج‌ترین نماهای ساختمانی، نمای سنگی است. با توجه به متفاوت بودن شرایط آب و هوایی در مناطق مختلف و سبک‌های مختلف رومی، مینیمال و مدرن برای طراحی نمای ساختمان، انتخاب سنگ مناسب برای نمای ساختمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.در ادامه مقاله بررسی مزایا و معایب استفاده از سنگ در نمای ساختمان همراه ما باشید.

گاهی اوقات افراد در انتخاب سنگ نما به گفته‌های دیگران اکتفا می‌کنند و این امر باعث می‌شود تا در انتخاب خود با مشکلات زیادی مواجه شوند. از این رو در این مقاله مهمترین ویژگی‌های سنگ نما برای صنعت ساختمانی را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا در انتخاب این متریال کمک هرچند کوچک به شما بکنیم. در ادامه مزایا و معایب این متریال در صنعت ساختمان‌سازی را نیز عنوان خواهیم کرد.

مزایای استفاده از سنگ در نمای ساختمانی

برای بررسی مزایای استفاده از سنگ در نماهای ساختمانی بهتر است ویژگی‌های سنگ طبیعی را در نظر بگیریم. از مهمترین ویژگی‌های سنگ‌های طبیعی که قابلیت استفاده در نمای ساختمان را دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگ‌ها از مقاومت فشاری نسبتا مطلوبی برخوردار هستند.
  • سنگ‌ها ضد حریق هستند.
  • در طرح و رنگ دارای تنوع هستند.
  • به صورت گسترده و به آسانی تولید می‌شوند.
  • رنج قیمتی وسیعی دارند.
  • در مقابل اشعه‌های ماورا بنفش مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.

تمامی این موارد باعث شده تا سنگ به عنوان یکی از رایج‌ترین متریال ها در نمای ساختمان شناخته شود.

مزایای استفاده از سنگ در نمای ساختمانی
سنگ‌ها ضد حریق هستند

معایب استفاده از سنگ در نمای ساختمان

استفاده از سنگ در نماهای ساختمان معایب مختلف بسیار زیادی دارد. در صورت رعایت برخی نکات می‌توان تا حدودی از معایب این متریال ساختمانی پیشگیری کرد. در این بخش به بررسی نمای سنگی خواهیم پرداخت.

– از آنجا که وزن سنگ نسبتا بالاست استفاده از آن در نمای ساختمان باعث افزایش وزن نهایی ساختمان می‌شود. برای نصب سنگ در نمای ساختمان از سیمان استفاده می‌شود از این رو وزن نهایی ساختمان تا حد قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت. از این رو در خارج از ایران به طور معمول برای نصب سنگ از مواد دیگری استفاده می‌شود که باعث کاهش وزن نهایی ساختمان می‌شود. انتخاب سنگ دز ارتفاعات توصیه نمی‌شود. اما در صورت نیاز به استفاده از سنگ در نمای ساختمان توصیه می‌شود از سازه‌های محکم و قوی استفاده نمایید.

– در شرایط مختلف آب و هوایی ممکن است ظاهر سنگ‌های ساختمانی تغییر کرده و تعدادی از آن‌ها تخریب شوند. سنگ‌های طبیعی ممکن است در شرایط آب و هوایی مختلف تحت تاثیر قرار گیرند. با انتخاب صحیح سنگ‌ها می‌توان این مشکل را تا حدودی حل کرد. در شرایط مختلف آب و هوایی توصیه می‌شود از سنگ‌های چینی که سازگاری بیشتری با محیط دارند استفاده شود. به خاطر داشته باشید که سنگ‌های مرمریت با قرار گرفتن در معرض آفتاب تغییر رنگ خواهند داد.

– به طور معمول سنگ‌های طبیعی از معادن مختلف موجود در دل طبیعت استخراج می‌گردند از این رو دارای ویژگی‌های ظاهری و جنسی متفاوت هستند و هر یک برای بخش‌های مختلف ساختمان قابل استفاده می‌باشند.

– در صورت استفاده از سنگ در نمای ساختمان توصیه می‌شود سنگی را انتخاب نمایید که با ویژگی‌های آب و هوایی منطقه شما و نوع معماری ساختمان سازگاری بالایی داشته باشد.

معایب استفاده از سنگ در نمای ساختمان
انتخاب سنگ مناسب با ویژگی‌های آب و هوایی منطقه

ویژگی‌های سنگ طبیعی برای نمای ساختمان

هنگام انتخاب سنگ طبیعی برای نمای ساختمان چه ویژگی‌هایی باید در نظر گرفته شوند؟

در صورت استفاده از سنگ در نمای ساختمان توصیه می‌شود موارد زیر را در نظر بگیرید.

دوام و ماندگاری سنگ انتخابی

یکی از مهمترین مواردی که هنگام انتخاب سنگ طبیعی برای نمای ساختمان باید در نظر گرفته شود دوام و ماندگاری آن است. سنگ انتخابی باید در مقابل عوامل مختلف همچون ضربه، فشار و عوامل جوی از دوام و مقاومت نسبتا بالایی برخوردار باشد. ساختار و کانی‌های تشکیل‌دهنده سنگ‌های مختلف باعث شده است تا هر یک از آن‌ها از مقاومت متفاوتی برخوردار باشد.

شرایط آب و هوایی

از دیگر موارد مهم که هنگام انتخاب سنگ برای نمای ساختمانی باید در نظر گرفته شود می‌توان به دوام و مقاومت آن در مقابل عوامل مختلف همچون ضربه، فشار و عوامل جوی اشاره کرد.

برای انتخاب سنگ مناسب برای نمای ساختمان در مناطق سردسیر بهتر است سنگ‌هایی با دوام و مقاومت بالا انتخاب شوند زیرا میزان بارش برف و باران در این مناطق زیاد است. همچنین برای این مناطق توصیه می‌شود سنگ‌هایی را انتخاب نمایید که تخلخل و حرفه‌های کمتری دارند زیرا در غیر این صورت باران در داخل حفره‌ها گیر کرده و سرد شدن هوا باعث شکستن و خرد شدن سنگ‌ها خواهد شد. از این رو بهترین سنگ برای نمای ساختمان‌های این منطقه سنگ‌های گرانیت، چینی و تراورتن هستند. به منظور عایق سازی و صرفه‌جویی در انرژی توصیه می‌شود برای این مناطق سنگ‌های ساختمانی با رنگ‌های تیره را انتخاب نمایید.

شرایط آب و هوایی
سنگ‌هایی با دوام و مقاومت بالا

رنگ سنگ طبیعی مورد استفاده در نمای ساختمان در مناطق گرمسیر از اهمیت ویژه برخوردار است. رنگ‌های تیره گرمای بیشتری را به خود جذب می‌کنند از این رو توصیه می‌شود در این مناطق سنگ‌هایی با رنگ‌های روشن همچون سفید و کرم را انتخاب نمایید. به دلیل تابش شدید آفتاب در این مناطق توصیه می‌شود از انتخاب رنگ‌های تیره خودداری نمایید زیرا با گذشت زمان رنگ سنگ‌ها از دست خواهد رفت و زیبایی خود را از دست خواهند داد. به طور کلی می‌توان گفت بهترین سنگ برای این مناطق سنگ‌های تراورتن هستند. سنگ‌های مرمریت در مقابل آفتاب رنگ خود را از دست می‌دهند از این رو توصیه می‌شود از استفاده از این سنگ‌ها در نمای ساختمانی مناطق گرمسیر خودداری نمایید.

سنگ‌های مناسب مناطق شرجی و مرطوب نیز سنگ‌هایی هستند که تخلخل مناسب و وزن کم داشته باشند. در صورت عدم وجود تخلخل سنگ به ملات نخواهد چسبید و با گذشت زمان رطوبت به سنگ نفوذ کرده و باعث جدا شدن سنگ از نما خواهد شد. دقت کنید که تخلخل‌های موجود در سنگ باید رزین بخورند تا از نفوذ آب به داخل آن‌ها پیشگیری شود. به خاطر داشته باشید که انقباض آب در شب باعث ترک خوردن سنگ‌ها خواهد شد. بهترین سنگ برای این نمای ساختمان‌های این مناطق تراورتن می‌باشد.

لازم به ذکر است که سنگ‌های چینی برای تمامی شرایط آب و هوایی گزینه مناسبی هستند. سنگ چینی قروه بهترین سنگ چینی محسوب می‌شود.

از دیگر نکاتی که هنگام انتخاب سنگ برای نمای ساختمان باید در نظر گرفته شود می‌توان به نوع پرداخت آن اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =