عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی

در صورتی که قصد خرید سنگ‌های ساختمانی مختلف را داشته باشید بدون شک قیمت آن برای شما از اهمیت ویژه برخوردار است. از این رو توصیه می‌شود قبل از انجام هر اقدامی با عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی بیشتر آشنا شوید. استفاده از سنگ‌های ساختمانی مختلف به ساختمان شما جلوه خاصی خواهد بخشید. به طور کلی می‌توان گفت سنگ از جمله متریال های ساختمانی محبوب می‌باشد که در ساخت و ساز کاربرد بسیار وسیع و گسترده‌ای دارد.

چه عواملی قیمت سنگ‌های ساختمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

از مهم‌ترین عواملی که قیمت سنگ‌های ساختمانی را تحت تاثیر قرار می‌دهند می‌توان به برش سنگ، نوع سنگ، رنگ آن، دوام و نوع فرآوری آن اشاره کرد. در ادامه به بررسی مختصر عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی خواهیم پرداخت.

نوع سنگ یکی از مهمترین عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی

سنگ‌های ساختمانی به طور معمول در انواع مختلف در بازار موجود هستند و با توجه به نوع ساختمان و سلیقه خود می‌توانید سنگ مورد نظر را انتخاب و مورد استفاده قرار دهید.

نوع سنگ یکی از مهمترین عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی
سنگ‌های ساختمانی در انواع مختلف وجود دارند

از بین انواع سنگ‌های ساختمانی پرکاربرد می‌توان به سنگ‌های زیر اشاره کرد:

گرانیت

سنگ‌های گرانیت به طور معمول از زیبایی منحصربه‌فرد برخوردار می‌باشند که به طور معمول برای ساخت ستون، دیوار و کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مرمریت

سنگ‌های مرمریت نیز از جمله سنگ‌های متراکم و قوی هستند که در اماکن که به سنگ‌های مقاوم نیاز داریم مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای ساخت پله ساختمان و کف ساختمان به طور معمول سنگ‌های مرمریت گزینه مناسبی هستند. این نوع سنگ اغلب در اماکن پر رفت و آمد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تراورتن

از دیگر انواع سنگ‌های ساختمانی می‌توان به تراورتن اشاره کرد که دارای بافت غیرمتراکم و تخلخلی می‌باشد. این نوع سنگ‌ها به طور معمول در نمای ساختمان بیشترین کاربرد را دارند.

مرمر

سنگ مرمر از دیگر سنگ‌های ساختمانی است که چشمنوازی خاصی دارد و استفاده از آن به ساختمان جلوه ویژه‌ای می‌بخشد. این نوع سنگ ساختمانی از مقاومت مطلوب در مقابل باران‌های اسیدی برخوردار نیست از این رو در نمای ساختمان از این نوع سنگ استفاده نمی‌شود.

ویژگی‌های متفاوت هر یک از این سنگ‌ها باعث ایجاد اختلاف در قیمت آن‌ها شده‌اند.

رنگ سنگ

از دیگر عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی می‌توان به رنگ آن‌ها اشاره کرد. رنگ سنگ به طور معمول بر زیبایی فضای ساختمان تاثیر مستقیم دارد به همین دلیل است که رنگ سنگ ساختمانی از اهمیت ویژه برخوردار است. هنگام انتخاب رنگ سنگ باید این نکته را به خاطر داشت که برخی از آن‌ها با مواد شیمیایی واکنش نشان می‌دهند و باعث تغییر رنگ آن‌ها می‌شود. از این رو همواره توصیه می‌شود یک سنگ ساختمانی را انتخاب نمایید که در اثر واکنش با مواد شیمیایی یا قرار گرفتن در مقابل نور خورشید رنگ خود را از دست ندهد.

رنگ سنگ
رنگ سنگ بر زیبایی فضای ساختمان تاثیر مستقیم دارد

برش سنگ

از دیگر عوامل موثر بر قیمت سنگ ساختمانی می‌توان به نوع برش آن اشاره کرد. قیمت سنگ ساختمانی به طور معمول به نوع سنگ و ابزارآلاتی که سنگ توسط آن‌ها برش داده می‌شود وابسته می‌باشد. سنگ گرانیت یکی از سنگ‌های ساختمانی با مقاومت بسیار بالا و سخت است. از این رو برای برش دادن آن و صیقلی کردن سطح آن به صرف هزینه‌های زیاد نیاز خواهید داشت. این هزینه در قیمت سنگ ساختمانی تاثیر مستقیم دارد. به طور کلی می‌توان عنوان کرد هرچه سنگ نرم‌تر باشد هزینه برش آن کمتر خواهد بود و در نهایت قیمت آن در مقایسه با سنگ‌های ساختمانی سخت و محکم کمتر خواهد بود.

دوام سنگ

هر یک از سنگ‌های ساختمانی ساختار فیزیکی و شیمیایی خاصی دارند. عوامل فیزیکی و شیمیایی مختلف نیز ممکن است دوام سنگ ساختمانی را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهند. تغییرات دمایی یکی از عوامل موثر در کاهش دوام سنگ می‌باشد که ترک خوردن و شکستگی سنگ را به همراه دارند. همچنین باید به خاطر داشت که آب و رطوبت روی دوام سنگ تاثیرات نامطلوب دارند.

هرچه مقاومت یک سنگ ساختمانی بیشتر باشد قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود. در رابطه با دوام سنگ ساختمانی دیگر عوامل همچون مقاومت سایشی، مقاومت خمشی و مقاومت فشاری نیز از اهمیت ویژه برخوردار هستند. تمامی این موارد باید در انتخاب یک سنگ ساختمانی بادوام در نظر گرفته شوند. در صورت مشاوره با کارشناسان مهراز طراحان می‌توانید یک سنگ ساختمانی بادوام و مقاوم را انتخاب نمایید. همچنین با مشاوره با کارشناسان این مجموعه سنگ‌هایی را خریداری خواهید کرد که در مقابل تغییرات دمایی و رطوبت تغییر محسوس نداشته باشند.

فرآوری سنگ

برای تولید و ساخت سنگ‌های ساختمانی می‌توان روی آن‌ها عملیات مختلفی انجام داد که به طور معمول با نام فرآوری سنگ شناخته می‌شوند. از مهمترین عملیات فرآوری سنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برش قواره یا کوپ سنگ طبیعی
  • ماشین‌آلات مناسب برش سنگ
  • استفاده از تقویت‌کننده‌ها
  • استفاده از رزین و اپوکسی
  • صیقل و پرداخت
  • ساب سنگ
  • رنگ کردن
  • استفاده از توری

تفاوت‌های موجود در هزینه‌های فرآوری و تولید سنگ‌های ساختمانی روی قیمت نهایی سنگ‌های ساختمانی تاثیر قابل‌توجهی دارند. سنگ‌های گرانیت با مقاومت نسبتا بالا کمتر تحت عملیات فرآوری قرار می‌گیرند از این رو هزینه فرآوری و قیمت نهایی آن‌ها کمتر خواهد بود. در صورتی که سنگ‌های مرمریت دقیقا عکس این سنگ‌های ساختمانی هستند.

فرآوری سنگ
سنگ‌های گرانیت با مقاومت نسبتا بالا کمتر تحت عملیات فرآوری قرار می‌گیرند

جمع‌بندی

از دیگر عوامل موثر بر قیمت سنگ‌های ساختمانی می‌توان به ضخامت و ابعاد آن‌ها اشاره کرد. هرچه ضخامت یک سنگ ساختمانی بیشتر باشد بدون شک از لحاظ قیمت نیز گران‌تر خواهد بود. زیرا ضخامت سنگ‌های ساختمانی استحکام و دوام آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سنگ‌هایی با ابعاد بزرگ‌تر نیز دارای قیمت بالایی هستند زیرا سنگ‌هایی با ابعاد بزرگ قادر به تحت پوشش قرار دادن مساحت بیشتری از ساختمان و محیط اطراف هستند.

همانطور که عنوان شد سنگ‌های مرمریت، تراورتن، مرمر و گرانیت پرکاربردترین سنگ‌های ساختمانی هستند. علاوه بر موارد ذکر شده در این محتوا موارد دیگر همچون طرح‌های موجود در سنگ‌های ساختمانی و تولید داخل یا خارج بودن آن‌ها قیمت نهایی را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

هر یک از سنگ‌های ساختمانی پرکاربرد دارای مزایا و معایب منحصر به خود هستند که در قیمت نهایی آن‌ها موثر می‌باشند. از آنجا که منابعی که سنگ مرمر باید از آن‌ها استخراج شود کم هستند و فرآوری آن‌ها در مقایسه با دیگر سنگ‌ها بیشتر است قیمت نهایی آن‌ها فوق‌العاده بالاست. سنگ مرمر دارای کاربردهای مختلف است و در ساخت ساختمان‌های لوکس بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + نوزده =