هزینه ساخت ساختمان مسکونی چقدر است؟

یکی از حوزه هایی که سرمایه‌گذاران را وسوسه می‌کند ساخت و ساز است زیرا با افزایش جمعیت نیاز به مسکن نیز افزایش خواهد یافت و تقاضای این کالای ارزشمند نیز بیشتر می‌شود. لازم به ذکر است که این حوزه دارای سختی‌ها و چالش‌های خاص خود می‌باشد از این رو توصیه می‌کنیم قبل از سرمایه‌گذاری در ساخت و ساز این چالش‌ها را به خوبی شناسایی نمایید. هزینه ساخت ساختمان مسکونی بزرگ‌ترین چالش ساخت و ساز می‌باشد. در ادامه به بررسی عوامل موثر بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی را به صورت مختصر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

عوامل موثر بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی

علاوه بر قیمت مقاطع فولادی همچون میلگرد، قیمت دیگر مصالح و عوامل مختلف نیز هزینه ساخت ساختمان مسکونی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در ادامه به بررسی هر یک از این عوامل به صورت مختصر خواهیم پرداخت.

تاثیر قیمت زمین بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی

بدون شک یکی از عوامل موثر بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی قیمت زمین می‌باشد. قیمت زمین برای ساخت ساختمان مسکونی تا حد زیادی به منطقه و متراژ آن وابسته می‌باشد. به عنوان مثال قیمت زمین‌های موجود در تهران در مقایسه با دیگر شهرها گران‌تر است. در شهرستان‌ها نیز قیمت زمین در بخش بالا شهر نسبت به پایین شهر دارای تفاوت قابل‌توجهی است. فاصله زمین مورد نظر تا اماکن عمومی همچون مدرسه، ایستگاه مترو و دیگر امکانات شهری در قیمت آن تاثیرگذار هستند.

تاثیر قیمت زمین بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی
قیمت زمین برای ساخت ساختمان مسکونی تا حد زیادی به منطقه و متراژ آن وابسته می‌باشد

هزینه جواز ساخت

یکی از طولانی‌ترین و هزینه‌برترین مراحل ساخت و ساز دریافت جواز ساخت می‌باشد. همواره توصیه می‌شود کارهای اداری مربوط به اخذ جواز ساخت در فصول سرد سال انجام گیرند تا بتوان در فصول گرم که روشنایی روز بیشتر است پروژه ساخت ساختمان مسکونی را با سرعت بیشتر پیش برد.

نخستین گام برای اخذ جواز ساخت ارائه مدارک همچون سند مالکیت، کارت شناسایی مالک زمین و فیش پرداخت عوارض به شهرداری منطقه می‌باشد. در مرحله بعد بازرس شهرداری به محل احداث آپارتمان مراجعه کرده و تراکم و جزئیات ضروری نقشه با توجه به نظر ایشان مشخص گردیده و به شما ابلاغ خواهد شد.

گام بعدی استخدام مهندس پروژه و طراح ساختمان و تهیه نقشه‌های سازه می‌باشد. پس از این که نقشه‌های سازه آماده شد آن‌ها را باید همراه با برگه‌های تعهد کارفرما و نظارت، برگه تعهد محاسبات و غیره به شهرداری تحویل داد تا جواز ساخت برای شما صادر شود. اعتبار این جواز دو سال است و هزینه اخذ آن هر سال تا حدود 30% در مقایسه با سال قبل افزایش خواهد یافت.

هزینه مورد نیاز برای اسکلت ساختمان

در سال‌های اخیر افزایش قیمت آهن باعث شده سازندگان از سازه‌های بتنی بیشتر استقبال کنند زیرا میزان مقاطع فولادی مورد استفاده در این نوع سازه‌ها در مقایسه با سازه‌های فولادی کمتر است. در حالی که ساخت سازه‌های بتنی نسبت به سازه‌های فولادی بیشتر طول می‌کشد و بازگشت سرمایه در پروژه‌های سازه بتنی دیرتر انجام می‌گیرد. هزینه ساخت هر متر مربع سازه بتنی شامل موارد زیر می‌باشد:

– هزینه اجرای سقف و ستون بتن آرمه با در نظر گرفتن هزینه مصالح و دستمزد حدود 2 میلیون و پانصد هزار تومان تا 3 میلیون و 200 هزار تومان می‌باشد.

– همچنین هزینه اجرای سفت‌کاری ساختمان با در نظر گرفتن هزینه مصالح و دستمزد حدود 3 میلیون و پانصد هزار تومان تا 4 میلیون و 800 هزار تومان می‌باشد.

– در نهایت هزینه مورد نیاز برای اجرای نازک‌کاری با در نظر گرفتن هزینه مصالح و دستمزد حدود 2 میلیون و پانصد هزار تومان به بالا می‌باشد.

لازم به ذکر است که هزینه مورد نیاز برای اجرای مراحل سفت‌کاری و نازک‌کاری در سازه‌های فولادی با سازه‌های بتنی تفاوت قابل‌توجهی ندارند. اما هزینه مورد نیاز برای اجرای یک متر مربع سقف و ستون فلزی بدون شک بیشتر است و حدود 2 میلیون و پانصد هزار تومان تا 3 میلیون و ششصد هزار تومان تخمین زده شده است.

تاثیر قیمت مصالح در هزینه ساخت ساختمان مسکونی

هزینه تمام شده مصالح مورد استفاده در عملیات ساخت سقف، سفت‌کاری و نازک‌کاری در این مرحله محاسبه خواهند شد. پس از فولاد، پرکاربردترین مصالح ساختمانی سیمان و گچ هستند که با توجه به سبک ساختمان‌سازی هزینه سیمان مورد نیاز برای هر متر مربع حدود 86 تا 217 هزار تومان می‌باشد. هزینه گچ مصرفی نیز حدود 64 تا 77 هزار تومان تخمین زده شده است. همچنین لازم به ذکر است که رایج‌ترین سبک‌های ساختمان‌سازی در ایران آجر و آهن، آجر و چوب، بلوک سیمانی و اسکلت چوبی هستند.

تاثیر قیمت مصالح در هزینه ساخت ساختمان مسکونی
پرکاربردترین مصالح ساختمانی سیمان و گچ هستند

هزینه نمای ساختمان

یکی از پرهزینه‌ترین بخش‌های ساخت ساختمان مسکونی نمای آن می‌باشد. هرچه نمای ساختمان برجسته‌تر و مدرن‌تر باشد هزینه اجرای آن افزایش خواهد یافت. یکی از دلایل افزایش هزینه ساخت نما هزینه‌های مربوط به اجاره و نصب داربست و بالا بودن دستمزد کارگرانی است که حاضر به کار کردن در ارتفاع می‌باشند.

هزینه مورد نیاز برای دکوراسیون و نمای داخلی

هزینه‌های مربوط به نمای داخلی مانند نمای بیرونی با مدرن شدن افزایش می‌یابد. لازم به ذکر است که بخش زیادی از هزینه‌های مربوط به نمای داخلی به آشپزخانه و فضای پذیرایی مربوط می‌باشد.

هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده

احتمال بروز هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده در کشور ما بسیار بالاست. گران شدن دلار باعث افزایش هزینه‌های پیش‌بینی‌شده می‌شود و شما را مجبور می‌سازد تا سرمایه بیشتری جذب نمایید. بخشی از هزینه‌های بالاسری نیز ممکن است در دسته هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده قرار گیرند. به عنوان مثال هزینه ساخت کانکس، اجرای داربست و دستمزد پرسنل از مهمترین هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده هستند. تاخیر و اختلال در کار باعث افزایش این هزینه‌ها خواهند شد.

هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده
تاخیر و اختلال در کار باعث افزایش هزینه‌ها می شود

از دیگر عوامل موثر بر هزینه ساخت ساختمان مسکونی می‌توان به تعداد طبقات آن ساختمان اشاره کرد. با افزایش تعداد طبقات ساختمان هزینه طراحی و ساخت نیز افزایش خواهد یافت. هزینه بیمه و مالیات از دیگر عوامل موثر بر هزینه مورد نیاز برای ساخت ساختمان مسکونی هستند. همواره توصیه می‌شود قبل از این که ساخت و ساز را آغاز نمایید نسبت به بیمه ساختمان اقدامات لازم را انجام دهید. هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی سالانه 15% افزایش می‌یابد.

امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این محتوا راهنمایی‌های لازم برای تخمین هزینه مورد نیاز برای ساخت ساختمان مسکونی را در اختیار شما قرار داده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال در این رابطه می‌توانید با مهندسین و متخصصین مجموعه مهراز طراحان تماس بگیرید.

4 دیدگاه

  1. با سلام و تشکر از شما
    در اطراف شهر رشت منطقه ۵ لاکان هزینه اجرای کامل وکلید تحویل حدوداً چقدر می شود.

    1. سلام دوست عزیز شماره تماس جهت مشاوره تلفنی 09124774157

  2. قیمت تموم شدش چند میشه؟؟؟؟؟
    .می‌گن ۱۰تا ۱۲
    اطلاعات دقیق جزئی و کلی رو بدید.
    جزئی رو دادی ولی کلی رو ندادید.
    تاریخ ۱۲.۲

    1. سلام وقتتون بخیر شماره تماس جهت مشاوره تلفنی 09124774157

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 16 =