آشنایی با چوب پلاست و کاربرد آن در صنعت ساختمان‌سازی

ایجاد پیشرفت در تکنولوژی و دیگر صنایع با پیشرفت در مصالح ساختمانی و صنعت ساختمان‌سازی همگام شد و این امر باعث شد تا برای ساخت و ساز و زیباسازی منزل از مصالح و متریال های مختلف بسیار زیادی استفاده شود. هر یک از این متریال ها مانند چوب پلاست دارای کاربردها و ویژگی‌های منحصربه‌فرد هستند و برای بخش‌های خاص طراحی شده‌اند. یکی از پرکاربردترین متریال صنعت ساختمان‌سازی که در اشکال مختلف تولید شده است، چوب می‌باشد.

چوب پلاست یکی از محصولات تولید شده برای ساختمان‌سازی می‌باشد. چوب پلاست ها در حقیقت نمونه جدیدی از متریال ساختمانی می‌باشند که با استفاده از الیاف، چوب طبیعی، آرد، پلاستیک و ترمو پلاستیک تولید می‌شوند. در ادامه به بررسی کاربردهای چوب‌پلاست خواهیم پرداخت و مزایا و معایب این متریال ساختمان‌سازی را عنوان خواهیم کرد.

چوب پلاست چیست؟

کامپوزیت‌های چوب‌پلاست که از ترکیب آرد چوب با دیگر انواع پلاستیک همچون پی وی سی و غیره تولید می‌شوند، چوب پلاست نامیده می‌شوند. برای تولید این محصول به ترکیبات همچون رنگدانه ها، مواد ضد قارچ، کند سوز کننده، ضد اسید کننده و جفت کننده نیاز خواهیم داشت. از آنجا که برای تولید چوب‌پلاست از دورریزهای چوب، پسماند کشاورزی، انواع پلاستیک و مواد قابل بازیافت استفاده می‌شود می‌توان گفت این محصول دوستدار طبیعت است.

در تولید چوب پلاست از مواد خطرناک و مضر برای طبیعت استفاده نمی‌شود از این رو این محصول دوستدار طبیعت شناخته شده است. همچنین لازم به ذکر است که کربن دی اکسید تولید شده در فرآیند تولید این محصول با استفاده از روش‌های مختلف همچون فیلتراسیون تا حد قابل‌توجهی قابل کنترل است. این محصولات از لحاظ ظاهری به دو گروه توپر و توخالی طبقه بندی شده و به بازار عرضه می‌گردند.

چوب پلاست چیست؟
این محصول دوستدار طبیعت است

مهمترین مزایای چوب پلاست

یکی از متریال های جدید که در صنعت ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، چوب پلاست است. ویژگی‌ها و مزایای خاص و منحصربه‌فرد این محصول باعث شده تا مورد توجه بسیاری از معماران قرار گرفته و استفاده از آن با استقبال بی‌نظیری مواجه شود. مهمترین ویژگی‌ها و مزایای چوب پلاست شامل موارد زیر می‌باشند:

  • از مهمترین ویژگی‌های چوب‌پلاست می‌توان به مقاومت نسبتا مطلوب آن در مقابل آب و رطوبت اشاره کرد.
  • این محصول به عنوان عایق قوی در مقابل گرما، سرما و اشعه‌های رادیو مغناطیسی شناخته شده است.
  • چوب‌پلاست همچنین در مقابل نفوذ میکروب و دیگر عوامل بیرونی از خود مقاومت مطلوبی نشان داده است.
  • وزن کم و نصب راحت این متریال از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن هستند.
  • این محصول در مقابل انواع آسیب و ضربه از خود مقاومت مطلوبی نشان می‌دهد.
  • از مقابل حوادث مختلف همچون آتش‌سوزی و غیره نیز از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار است.
  • این متریال دارای ماندگاری و طول عمر نسبتا بالایی است به نحوی که امکان استفاده از آن برای بیش از 30 سال وجود دارد.
  • امکان تمیز کردن این متریال با استفاده از انواع مواد شوینده بدون وارد شدن آسیب به بافت و رنگ آن‌ها وجود دارد.
  • امکان بازیافت این محصول به راحتی وجود دارد.
  • این محصول کاملا با محیط‌زیست سازگار است.

معایب چوب‌پلاست

چوب پلاست مانند دیگر مصالح ساختمانی در کنار مزایای بسیار زیادی که دارد چندین عیب نیز دارد. از این رو توصیه می‌شود قبل از استفاده از آن در صنعت ساختمان‌سازی با معایب چوب پلاست نیز آشنا شوید.

معایب چوب پلاست
این محصول زیبایی و بافت چوب طبیعی را ندارند

از مهمترین معایب این متریال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با گذشت زمان طولانی امکان جذب رطوبت توسط چوب پلاست وجود دارد و با گذشت زمان ممکن است فرسوده شود. لازم به ذکر است که سرعت فرسایش این متریال بسیار کند است و در مدت زمان طولانی ممکن است با این مشکل مواجه شوید.
  • چوب‌پلاست ها از لحاظ ظاهری نیز می‌توان گفت زیبایی و بافت چوب طبیعی را ندارند.
  • چگالی بالا، انقباض و انبساط این متریال از دیگر معایب آن محسوب می‌شوند.
  • تغییر شکل و رنگ‌آمیزی چوب پلاست ها کار نسبتا سخت و دشواری است.
  • از دیگر معایب چوب‌پلاست می‌توان به تحت تاثیر اشعه UV قرار گرفتن با گذشت زمان اشاره کرد. با استفاده از مواد خاص می‌توان این مشکل را تا حدودی رفع کرد.

آشنایی با کاربرد چوب‌پلاست

چوب پلاست به عنوان یکی از متریال های مقرون به صرفه شناخته می‌شود که در انواع و مدل‌های مختلف طراحی و تولید می‌شود. چوب‌پلاست ها دارای کاربردهای قابل‌توجه بسیار زیادی هستند که امکان استفاده از آن‌ها در زمینه‌های مختلف وجود دارد. از مهمترین کاربردهای چوب‌پلاست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان استفاده از چوب‌پلاست ها برای اطراف استخرها، کفپوش مکان‌های باز همچون پشت‌بام، تراس و رستوران وجود دارد.
  • همچنین می‌توان از این متریال در نمای ساختمان، لوور و پارتیشن استفاده کرد.
  • امکان استفاده از این محصول برای پرچین، حفاظ، پله، نرده و دیوارپوش نیز وجود دارد.
  • از دیگر کاربردهای چوب پلاست می‌توان به طراحی انواع سازه‌های مختلف همچون نیمکت، گلدان، آلاچیق و پشت‌بام اشاره کرد.
  • امکان استفاده از این محصول برای سقف، دیوار کاذب و چارچوب نیز وجود دارد.
آشنایی با کاربرد چوب پلاست
استفاده از این متریال در نمای ساختمان، لوور و پارتیشن

ترموود و چوب پلاست چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

آیا می‌دانید ترموود و چوب‌پلاست چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟ در این بخش قصد داریم تا تفاوت‌های این دو متریال را به صورت مختصر مورد بررسی قرار دهیم.

ترموودها نیز چوب‌های طبیعی فرآوری شده هستند که برای تولید آن‌ها از مکانیزم های حرارتی پیشرفته استفاده شده است. ترموودها در مقایسه با دیگر چوب‌ها از مقاومت و استحکام نسبتا بالاتری برخوردار هستند.

چوب پلاست ها و ترموودها در زمینه‌های مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرند اما لازم به ذکر است که ماهیت آن‌ها تفاوت‌های قابل‌توجهی با یکدیگر دارند. برای تولید ترموود از چوب خام استفاده می‌شود در حالی که برای تولید چوب پلاست از آرد چوب و پلاستیک استفاده می‌شود. چوب پلاست در حقیقت یک نوع سازه چند پلیمری محسوب می‌شود.

از دیگر تفاوت‌های قابل‌توجه این دو محصول می‌توان به طول عمر و میزان ماندگاری آن‌ها اشاره کرد. ترموودها نسبت به چوب پلاست از دوام و مقاومت کمتری در مقابل فشار و بار برخوردار است.

چوب پلاست نسبت به ترموود از تنوع رنگ و طرح بیشتری برخوردار است. یکی از تفاوت‌های مهم این محصولات این است که ترموودها نسبت به چوب پلاست در مقابل تغییرات جوی و اشعه‌ها از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + سیزده =