اصول نورپردازی ساختمان

یکی از عواملی که در طراحی داخلی منزل بسیار تاثیرگذار است و عمدتاً به چشم می آید نورپردازی ساختمان است. روشنایی کافی یکی از مهمترین الزامات الکتریکی در هر دو محیط مسکونی و تجاری میباشد. تنها تعداد المان های نورپردازی مانند تعداد چراغ و لامپ های با شدت نور بیشتر برای نورپردازی مناسب کافی نیست، بلکه ترکیب مناسب نورپردازی با توجه به کاربری محیط و همچنین سبک طراحی است که بهترین حالت نورپردازی ساختمان را ایجاد خواهد کرد.

نورپردازی مناسب و اصولی

نورپردازی مناسب و اصولی فضای منزل یا دفتر کار را به کلی تغییر می دهد. استفاده از لامپ های پر مصرف باعث اتلاف انرژی و تولید گرما در محیط میکند. همچنین استفاده از لامپ های فنری به دلیل شدت نور ضعیف دیگر از رده خارج شده است. لامپ های COB در مقایسه با لامپ های SMD از شدت نور بیشتری برخوردار هستند.

همچنین اگر حین برق کشی ساختمان از مکانیزم پریز دیمر دار استفاده شود، با استفاده از لامپ های قابل تنظیم میتوان شدت نور را به صورت مطلوب تنظیم کرد. همچنین بهترین گزینه برای نورپردازی ساختمان استفاده از چراغ سقفی ال ای دی است که در بازار اصطلاحاً به آن لامپ پنلی سقفی میگویند. جدا از مصرف کم لامپ پنلی سقفی شدت نور آن کاملاً یکنواخت است و برای محیط های اداری و تجاری گزینه بسیار مناسبی هستند.

اصول نورپردازی ساختمان

اصول نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان باید حین طراحی داخلی در نظر گرفته شود زیرا تاسیسات برقی مانند سیم کشی ساختمان و مخصوصاً تجهیزات و وسایل نورپردازی داخلی دکوراتیو باید توکار اجرا شود. به عنوان مثال چنانچه پس از اتمام گچکاری و نقاشی ساختمان به فکر نورپردازی دکوراتیو سقف یا دیوار بیفتیم مجبور به تخریب مسیر لوله برق و جایگذاری لوله برق و کلید و پریز هستیم. فضا با نور تعریف می‌شود. لوکوربوزیه در این باره می‌گوید: معماری نوعی بازی استادانه، صحیح و باشکوه با حجم‌هایی است که توسط نور ظاهر می‌شوند.

چشم‌های ما طوری ساخته شده که شکل‌ها را به‌وسیله‌ی نور ببیند. تکنیک‌های ساده‌ی طراحی می‌توانند کارآمدی ساختمان را افزایش داده و مکانی زیباتر، سالم‌تر و بهینه‌تر را ایجاد کنند. با توجه به تنوع گسترده‌ای که در زمینه‌ی نورپردازی وجود دارد، شاید طراحی نورپردازی ساختمان یا اداره برای شما کاری سخت و گیج‌کننده باشد. نورپردازی با توجه به محیط صورت می گیرد. تعیین میزان نوری که هر اتاق و فضا نیاز دارد، بسته به فعالیت‌هایی است که قرار است در آن محل صورت بگیرد. شما می توانید با توجه به اینکه کاربری آن مکان خصوصی است یا عمومی؛ سطح نور مورد نیاز را به صورت لیست تنظیم کنید.

اصول نورپردازی ساختمان

اصول نورپردازی ساختمان

یکی از اصول اساسی که در نورپردازی ساختمان اغلب نادیده گرفته می‌شود، روشنایی بخشیدن به فضاهایی است که بیشترین استفاده را دارند؛ یعنی کارهای زیادی در آن ناحیه انجام می‌شود یا افراد معمولاً در آنجا حضور بیشتری پیدا می‌کنند. یکی دیگر از قواعد اساسی دیگر اصل تعادل نور است. تمرکز منابع نور در اتاق‌ها باید بر روی ناحیه‌هایی باشد که در آن کار بیشتری صورت می‌گیرد و در عین حال سایر پرتوهای نور نیز باید به گونه‌ای در اتاق منتشر شوند که آرامش دیداری را به هم نریزند. یک تصور رایج آن است که شما نیاز به روشن کردن کل اتاق دارید؛ اما این تصور نادرست است و شما باید سعی کنید به جای روشن کردن کل اتاق منابع نور و فواصل آن‌ها را به درستی تنظیم کنید.

نکات مهم در نورپردازی ساختمان

دلیل پر نور بودن بعضی از اتاق‌ها لزوماً تعداد زیاد منابع نور نیست بلکه چینش درست آن‌ها و در نتیجه ترکیب درستی از نورهای مختلف است. مهم‌ترین قاعده از میان قواعد اساسی نورپردازی ساختمان آن است که بر اساس عملکرد فضای مورد استفاده‌، آن را نورپردازی کرد. برای مثال با توجه به قواعد اساسی نورپردازی آشپزخانه با نورپردازی اتاق خواب باید متفاوت باشد. این موضوع برای سایر قسمت‌ها مانند اتاق ناهارخوری، اتاق پذیرایی و حتی حمام و سرویس‌های بهداشتی نیز صادق است.

نورها فقط برای زیبایی نیستند؛ بلکه یکی از عوامل مهم در سلامتی چشم‌ها نیز محسوب می‌شوند. نورهای سفید اگر شدید باشند منجر به خستگی چشم‌ها می‌شوند برای همین تا حد ممکن از لوله‌های فلورسنت یا مهتابی باید اجتناب کنید. در عوض ترکیبی از نورهای سفید و زرد رنگ می‌توانند چشم‌ها را به آرامی بنوازند. لامپ‌های ال ای دی هم جایگزین مناسبی برای لامپ‌های رشته‌ای محسوب می‌شوند و استفاده از آن‌ها در رنگ‌های مختلف می‌تواند باعث زیبایی هرچه بیشتر دکوراسیون شود.

نورپردازی ساختمان و اهمیت نما

نورپردازی ساختمان و اهمیت نما

نورپردازی نمای خارجی ساختمان و نورپردازی فضای بیرونی ساختمان برای هر دو منظور افزایش امنیت ساختمان و همچنین زیبا سازی محیط کاربرد دارد. در شرایطی که نورپردازی نمای ساختمان اصولی و مهندسی صورت بگیرد و همچنین اگر از تجهیزات مناسب و مطابق با استاندارد استفاده شود، با درک بازی بین نور و تاریکی، معماران می‌توانند از کنتراست و سایه برای ایجاد فضاهای الهام‌بخش و جذاب استفاده کنند.

نقطه شروع اصلی طراحی نورپردازی نمای ساختمان در نظر گرفتن هدف طراحی اولیه است. هدف از نورپردازی ساختمان برجسته سازی ویژگی های معماری ساختمان در شب است و یا اینکه هدف روشن کردن مسیر و افزایش امنیت ساختمان است. به عنوان مثال در ساختمان های با نما رومی برجسته سازی ابزار سنگ ساختمانی زیبایی را در شب دوچندان میکند. برای نورپردازی نمای رومی در شب نیاز به تجربه و تخصص است در غیر این صورت نتیجه کار جدا از اتلاف هزینه عایدی دیگری ندارد.

اصلی طراحی نورپردازی نمای ساختمان

اصلی طراحی نورپردازی نمای ساختمان

برای فضای مربوط به ناهارخوری نور مناسب آن است که دقیقاً در بالای میز یک لوستر آویزان شود. البته برای فضای مربوط به ناهارخوری از نورپردازی غیر مستقیم نیز استفاده می‌شود. این حالت بهتر از حالت اول است و باعث آرامش می‌شود. گاهی اوقات نیز از منابع کوچک نور بر روی میز استفاده می‌شود این منابع می‌تواند شامل چراغ‌های ال ای دی کوچک یا حتی دو شمع باشد. برای نورپردازی آشپزخانه باید تمرکز بر نواحی مربوط به فعالیت باشد؛ اجاق گاز، کابینت‌ها و یخچال مهم‌ترین نقاطی هستند که باید نور بر آن‌ها متمرکز باشد.

برای اتاق خواب نیاز به نور شدید ندارید؛ نورها در این فضا باید به صورت ملایم تابیده شوند. بنابراین محل قرارگیری منابع نور نباید درست در رو به روی چشمان شما باشد. استفاده از لامپ‌های کوچک و با نور ملایم بهترین گزینه به عنوان نور مناسب دکوراسیون اتاق خواب است. بهترین نورپردازی برای حمام استفاده از نورهای جانبی است. اگر حمام شما نسبتاً بزرگ است بهتر است مستقیماً در بالای دوش یک منبع نور قرار دهید. همچنین وجود آینه‌ها نیز می‌تواند به تقویت نور کمک کند و آن را در محیط حمام بازتاب دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 14 =