بررسی جامع و کامل مزایا و معایب طراحی نماهای بتنی

امروزه طراحی نماهای بتنی مورد توجه بسیاری از معماران واقع شده است. بتن در زمان‌های قدیم تنها در سازه ساختمان کاربرد داشت اما در عصر جدید با ایجاد تغییرات در سبک معماری مدرن کاربرد بتن و پنل های از پیش ساخته بتنی در طراحی نمای ساختمان‌ها تا حد زیادی رواج یافته است. در ادامه قصد داریم تا مزایا و معایب طراحی نماهای بتنی را به صورت جامع و کامل مورد بررسی قرار دهیم.

بررسی مزایا

طراحی نماهای بتنی با مزایای قابل‌توجه بسیار زیادی همراه هستند که در ادامه به ‌صورت جامع و کامل به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

تغییرات آب و هوا بر طراحی نماهای بتنی تاثیر نمی‌گذارند از این رو با استفاده از بتن می‌توان عملیات نماکاری را در تمام طول سال انجام داد. در این شرایط می‌توان اطمینان داشت که نمای ساختمان با گذشت زمان و بارش باران‌های اسیدی تغییر نخواهد یافت. در صورتی که امکان اجرای نماهای سنگی و نماهای آجری در تمام فصول سال وجود ندارد.

طراحی نماهای بتنی این قابلیت را برای طراح فراهم خواهد ساخت که ابتدا قالب‌گیری را بر اساس حجم مکان مورد نظر انجام دهند و بتن را مطابق این قالب‌ها تولید نموده و مورد استفاده قرار دهند. این موضوع طراحی نماهای بتنی را آسان کرده و به آن سرعت خواهد بخشید.

بررسی مزایای طراحی نماهای بتنی

مقاومت و استحکام نسبتا بالای طراحی نماهای بتنی

بتن در انواع مختلف اکسپوز و معمولی در بازار موجود است که با توجه به نوع کاربری و سلیقه معمار می‌توان یکی از آن‌ها را مورد استفاده قرار داد. بتن معمولی و اکسپوز شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند که مهمترین آن‌ها یکسان بودن مواد اولیه مورد استفاده در ساخت آن‌ها می‌باشد. مواد اولیه مورد استفاده در ساخت این بتن‌ها در مقابل شرایط مختلف از مقاومت مطلوبی برخوردار هستند و به ندرت تغییر می‌کنند.

مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی

این دو نوع بتن در مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار هستند و طول عمر آن‌ها نیز بسیار طولانی است. از این رو طراحی نماهای بتنی در مقایسه با دیگر انواع نماها مناسب‌تر می‌باشد. در صورتی که مقاوم‌سازی ساختمان برای شما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است توصیه می‌کنیم علاوه بر استفاده از بتن در سازه ساختمان در طراحی نمای آن نیز از بتن اکسپوز استفاده نمایید.

این امر باعث شده است تا برای ساخت سازه‌های عظیم همچون پل‌های بزرگ از بتن استفاده شود.

وزن سبک از دیگر مزایای طراحی نماهای بتنی

از دیگر مزایا می‌توان به وزن سبک‌تر آن به دلیل شکل ظاهری آن و قالب گذاری خاص آن در مقایسه با دیگر متریال مورد استفاده برای نمای داخلی و خارجی ساختمان اشاره کرد.

وزن سبک از دیگر مزایای طراحی نماهای بتنی

سرعت بالای طراحی نماهای بتنی با استفاده از بتن از پیش ساخته

این طراحی با استفاده از بتن از پیش ساخته در مدت زمان بسیار کوتاه انجام می‌گیرد زیرا دارای چیدمان مشابه بلوک‌های معمولی است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن قابل اجراست.

محبوبیت در بین معماران

ملات چسبنده و چسب در اجرای طراحی نماهای بتنی قابل استفاده هستند، البته امکان استفاده از آن‌ها به صورت خشک نیز وجود دارد. این موضوع باعث افزایش محبوبیت این متریال در بین معماران و طراحان ساختمانی شده است.

همچنین از آنجا که این نوع متریال برای طراحی نماهای ساختمانی در قالب و اشکال مختلف قابل تولید است، از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است.

بررسی معایب

ماهیت مدرن و صنعتی بتن باعث افزایش محبوبیت آن در بین طرفداران خود شده است. البته برخی از افراد از طراحی نماهای بتنی و طراحی داخلی ساختمان اجتناب می‌کنند. به طور کلی می‌توان گفت طراحی نماهای بتنی سلیقه بسیاری از افراد نیست.

طراحی داخلی بتنی

هرچند طراحی داخلی بتنی باعث می‌شود فضای مورد نظر شما سبک مدرن و صنعتی پیدا کند اما ماهیت سرد آن باعث می‌شود فضای شما سرد به نظر برسد. از این رو طراح در طراحی نماهای بتنی باید نهایت دقت را به کار گیرد تا از این متریال در مکان صحیح استفاده کند. زیرا استفاده نادرست از این متریال باعث می‌شود سطح نامناسب و پرداخت نشده ایجاد گردد و در مرحله بعد باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که سردی بتن باعث خشن و سرد شدن فضا نشود.

در این شرایط هرچه طراح از خود خلاقیت نشان دهد باز سردی فضای جلوه همه چیز را از بین خواهد برد و باعث دلگیر شدن فضا خواهد شد. در این شرایط ممکن است فرد تصمیم خود را برای کشیدن کاغذدیواری روی تمام سطوح بتنی بگیرد. همچنین ممکن است فرد فضای مورد نظر را رنگ بزند تا از این متریال تاریک دیگر خبری نباشد. از این رو به منظور پیشگیری از سرد و خشن شدن فضا بهتر است از این متریال در ترکیب با دیگر متریال استفاده نمایید.

این نکته را باید همواره به خاطر داشت که در صورتی که مایل به ایجاد فضای گرم هستید باید از بتن اجتناب نمایید. اما اگر باز هم مایل به طراحی نماهای بتنی هستید بهتر است به شرکت سازنده توصیه کنید در تولید بتن خود از دانه‌های رنگی گرم همچون قرمز استفاده نماید.

بررسی مزایای طراحی نماهای بتنی

طراحی نماهای بتنی در نقاط مختلف دنیا

این طراحی امروزه تا حد زیادی بین طراحان و معماران رواج یافته است. این ماده مقاوم در طراحی نماهای ساختمانی سراسر دنیا مشاهده می‌شود. طراحی نماهای بتنی صرف‌نظر از آب و هوا، سنت‌های بومی و زمینه جغرافیایی در اشکال، اندازه و رنگ‌های مختلف انجام می‌گیرد.

طراحی دیوارهای بتنی موزه پرتقال

در طراحی نمای موزه پرتقال که بیانگر داستان جنگ داخلی پرتقال است از بتن قرمز استفاده شده است. برای یادآوری بافت‌های ساخته شده توسط انسان و ساخت ساختمان‌های ناهموار قرون‌وسطی از بتن درشت استفاده شده است. در سراسر این ساختمان حفره‌ای شکافدار وجود دارد که مقابل شیشه‌ها، گالری‌ها و نیمکت‌های بلند موجود در پارک مجاور باز می‌شوند.

برای بیان انعطاف‌پذیری و سیالیت در دفتر مرکزی ودافون در پورتو از بتن نامنظم و آزاد استفاده شده است تا نمایی پویا طراحی شود. استفاده از پوسته بتنی باعث کاهش پشتیبانی داخلی سازه شده و در فضاهای داخلی تنوع بیشتری وجود دارد.

در بروفه پرتغال نیز یک مرکز اجتماعات به صورت بلوک کنده شده طراحی شده است. در این مرکز یک مهد کودک، خانه استراحت، اداره و امور خدماتی وجود دارد. این نمای بتنی به صورت سطحی مات و متراکم با حداقل سوراخ طراحی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 6 =