بررسی جامع و کامل مزایا و معایب طراحی نماهای سیمانی

انواع نماهای مختلف برای ساختمان‌ها وجود دارد که معمار می‌تواند با در نظر گرفتن سلیقه و ذوق خود یکی از آن‌ها را انتخاب نماید. در رنگ‌های متنوع برای معماران امکان‌پذیر می‌باشد. طراحی نماهای سیمانی یکی از نماهای فوق‌العاده زیبا و مدرن در این زمینه می‌باشد.

طراحی نماهای سیمانی نسبت به دیگر نماهای موجود در بازار ویژگی‌های بسیار خاصی دارد. توجه به این ویژگی‌ها معمار را قادر می‌سازد تا نمایی ممتاز و متمایز را طراحی نماید. در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل و جامع مزایا و معایب طراحی نماهای سیمانی را مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی نماهای سیمانی برای چه ساختمان‌هایی مناسب است؟

همانطور که از نام آن مشخص است این طراحی اغلب با استفاده از سیمان انجام می‌گیرد. سیمان یکی از پرکاربردترین و مفیدترین مصالح ساختمانی در صنعت ساختمان‌سازی محسوب می‌شود. ترکیب سیمان و آب در مجاورت با هوا، به خاصیت چسبندگی فوق‌العاده‌ای دست می‌یابد که این موضوع باعث شده است سیمان به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی شناخته شود.

به طور معمول سیمان برای چسباندن ذرات و مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که سیمان در ترکیب با آب مقاومت نسبتا بالایی دارد و هزینه آن نیز کم است استفاده از آن در نمای ساختمان در سال‌های اخیر رواج یافته است. این نوع نمای ساختمانی از مقاومت نسبتاً بالایی در برابر گرما، سرما، باد و باران برخوردار می‌باشد. طراحی نماهای سیمانی برای انواع ساختمان‌ها از جمله ساختمان‌های مسکونی، اداری و ویلایی قابل اجراست.

طراحی نماهای سیمانی

هزینه طراحی

به طور تقریبی هزینه طراحی نماهای سیمانی برای یک متر مربع دارای دامنه یک میلیون تا 250 هزار تومان می‌باشد. البته لازم به ذکر است که برای محاسبه طراحی باید چندین نکته را در نظر گرفت. از مهمترین این عوامل می‌توان به نوع سیمان مورد استفاده، رنگ آن، متراژ مورد استفاده در طراحی نماهای سیمانی، موقعیت پروژه مورد نظر، ارتفاع ساختمان، دستمزد اجرای کار، ابزار کاربردی و سبک اجرای نمای سیمانی اشاره نمود.

مهمترین مزایای طراحی نماهای‌ سیمانی

از مهمترین و حساس‌ترین مرحله ساخت ساختمان، طراحی نمای آن می‌باشد. مزایای مصالح ساختمانی شما را قادر می‌سازد تا در هنگام انتخاب نمای ساختمانی، گزینه زیبا و کاربردی را انتخاب نمایید. طراحی نماهای‌ سیمانی با مزایای بسیار زیادی همراه می‌باشد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- از مقاومت و استحکام نسبتاً بالایی در مقایسه با دیگر انواع نماهای ساختمانی برخوردار می‌باشد. از این رو این نوع نمای ساختمانی برای ساخت نمای پارکینگ نیز قابل استفاده است.

2- عمده مصالح کاربردی در از لحاظ اقتصادی به‌صرفه هستند. قیمت به‌صرفه این نوع نمای ساختمانی از لحاظ اقتصادی باعث شده است نمای سیمانی به عنوان یکی از نماهای ارزان محسوب گردد.

3- هزینه مناسب طراحی نماهای سیمانی باعث شده است این نوع نمای ساختمانی در ساخت نماهای دانشگاه، شرکت، خوابگاه و خانه سالمندان کاربرد زیادی داشته باشد.

4- نماهای سیمانی در مقابل عوامل طبیعی نیز از مقاومت نسبتاً مطلوبی برخوردار می‌باشند. به طور کلی می‌توان گفت نمای سیمانی در مقابل فشارهای باد، طوفان و باران مقاومت بالایی دارد.

5- دارای ظاهر یکنواخت می‌باشد. در طراحی نماهای سیمانی امکان استفاده از طرح‌های مختلف برای شما وجود دارد. طرح یکنواخت و صاف یکی از این طرح‌های اجرایی محسوب می‌شود. در مرحله اولیه اجرایی طراحی نماهای سیمانی سطح نما باید به طور کامل صاف و تراز شود. به طور کلی می‌توان گفت در طراحی این نوع نمای ساختمانی، نما باید به صورت یکنواخت اجرا شود.

6- قابلیت اجرای طراحی در انواع سبک‌های معماری از دیگر مزایای طراحی نماهای سیمانی محسوب می‌شود. امکان اجرای طراحی نماهای سیمانی در سبک‌ مدرن، سبک کلاسیک، سبک روستیک و سبک رومی برای شما وجود دارد.

مهمترین مزایای طراحی نماهای سیمانی

معایب طراحی نماهای سیمانی

هرچند طراحی دارای مزایای بسیار زیاد و قابل‌توجهی می‌باشد اما باید این نکته را به خاطر داشت که طراحی و اجرای این نوع نمای ساختمانی با معایبی نیز همراه می‌باشد.

1- از مهم‌ترین معایب می‌توان به تغییر رنگ آن اشاره نمود.

2- پس از گذشت مدتی از طراحی نماهای سیمانی، آلودگی محیط به آن جذب خواهد شد و این امر باعث کدر شدن و تغییر رنگ این نوع نمای ساختمانی می‌شود.

3- انتخاب این نوع نمای ساختمانی باعث افزایش وزن سازه نیز خواهد شد. در صورتی که وزن نمای ساختمانی برای شما از اهمیت ویژه برخوردار باشد و تمایلی به استفاده از نمای سنگین برای ساختمان خود نداشته باشید، پیشنهاد می‌دهیم این نوع نمای ساختمانی را انتخاب نمایید.

4- عایق نبودن

5- در صورتی که ساختمان شما در منطقه‌ای با آب‌وهوای مرطوب قرار داشته باشد، نمای سیمانی گزینه مناسبی برای اجرا نما نخواهد بود. با این وجود امکان استفاده از لایه‌های عایق برای شما وجود دارد تا نما برای استفاده در اقلیم‌های مختلف مناسب باشد.

6- طراحی خاصیت آنتی استاتیک ندارند. عدم وجود این خاصیت باعث شده است تا گرد و غبار به راحتی به این نوع نمای ساختمانی جذب گردد.

مراحل اجرا

برای طراحی یک معمار طراح باید شرایط و عوامل مختلف بسیار زیادی را در نظر بگیرد. از جمله این عوامل مهم می‌توان به شناسایی بافت منطقه، آب و هوای قالب در منطقه و کاربری ساختمان اشاره کرد. طراحی نماهای سیمانی و در نظر گرفتن این عوامل به ظاهر کار ساده‌ای به نظر می‌رسد اما تمامی این عوامل در مقاومت و ماندگاری نمای سیمانی تأثیر قابل‌توجهی دارند.

مراحل اجرای طراحی نماهای سیمانی

ضوابط و اصول طراحی نماهای‌ سیمانی

در طراحی باید اصول مهم بسیار زیادی در نظر گرفته شوند که از جمله این اصول و ضوابط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- در طراحی امکان استفاده از نماهای تمام شیشه‌ای و یا تمام فلزی برای شما وجود نخواهد داشت.

2- در طراحی این نوع نمای ساختمانی بهتر است از استفاده از رنگ‌های نامتعارف و ناهمگون در نمای ساختمان پیشگیری نمایید.

3- در طراحی نماهای سیمانی بهتر از استفاده از مصالح مختلف خودداری نمایید.

4- همواره توصیه می‌شود در طراحی این نوع نمای ساختمانی نیز از استفاده از فرم‌های نامتعارف و نامانوس نیز خودداری نمایید.

5- از استفاده از مصالح برنده و یا شکننده همانند فلز در طراحی طبقات همکف و اول و محدوده‌ای که ممکن است انسان با آن تماس فیزیکی داشته باشد خودداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − دو =