چوب ترموود، بهترین چوب برای نمای ساختمان

ما در این مقاله شما را با چوب ترموود آشنا می‌کنیم که بهترین چوب برای نمای ساختمان است. اگر به ساختمان‌هایی که در سطح شهر سر به فلک کشیده‌اند دقت کنید متوجه خواهید شد در چند سال اخیر نمای چوبی ساختمان جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.

به خصوص در طراحی ویلا در شمال کشور، این ماده طبیعی غوغایی به پا کرده و باعث شده است اغلب افرادی که در زمینه ساخت و ساز ویلا فعالیت می‌کنند به سراغ چوب برای طراحی زیباترین دکوراسیون بیرونی و داخلی ساختمان بروند.

شاید این ذهنیت برای شما به وجود بیاید که چوب به دلیل اینکه ذاتاً یک ماده طبیعی است، به راحتی در برابر رطوبت، اشعه‌های خورشید، تغییرات دما و وزش باد، دچار فرسودگی می‌شود.

منظور از چوب ترموود چیست؟

منظور از چوب ترموود چیست؟

همانگونه که می‌دانید، مواد طبیعی، مستعد فرسودگی و فساد هستند و این قانون در مورد چوب نیز صدق می‌کند. حتماً بار‌ها با این مسأله روبرو شده‌اید که قارچ‌ها بر روی چوب در حال رشد بوده و یا اینکه برخی از وسایل چوبی دچار حمله حشراتی همانند ساس شده‌اند. اکنون با چنین ذهنیت و تجربه‌های تلخی که داشته‌اید، برای استفاده از چوب در نمای ساختمان مردد هستید. اما لازم است بدانید که پیمانکاران و کسانی که پروژه‌های ساختمانی را هدایت می‌کنند از چوب ترمووود برای نمای بیرونی و همچنین برای دکوراسیون داخلی استفاده می‌کنند.

نکات تهیه چوب ترموود

برای تهیه چوب ترموود، باید فرآیند‌هایی طی شود تا میزان مقاومت چوب در برابر عوامل محیطی، آفت‌ها و بیماری‌ها افزایش پیدا کند.

برای ساخت چوب ترموود، به کوره‌هایی نیاز است که بتوان حرارت و فشار را تا حد بسیار زیادی بالا برد. اما قطعاً حرارت زیاد باعث می‌شود چوب دچار آتش‌سوزی گردد. کوره‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که شرایط کاملاً خلا برقرار شده و همین خلا از آتش‌سوزی چوب‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین به راحتی می‌توان چوب را در داخل کوره تحت حرارت و فشار بسیار بالا خشک نمود.

این روش نه تنها باعث افزایش مقاومت چوب نسبت به عوامل محیطی همانند قارچ‌ها و عوامل بیماری‌زا می‌شود بلکه دوام و استحکام آن را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین طی تغییرات دما در طول روز یا در طول فصول مختلف، چوب ترموود دچار شکستگی و فساد نخواهد شد و به همین دلیل چوب ترموود بهترین گزینه برای نمای بیرونی ساختمان است.

نوع چوب ترموود

تنظیم دمای کوره براساس نوع چوب ترموود مدنظر قابل تغییر است. برای مثال اگر شما قصد دارید چوب ترموود S  را تهیه کنید نیاز به دمای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ و اگر به دنبال چوب ترموود D هستید به دمای بین ۲۰۰ تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد نیاز است. به دلیل اینکه دمای تولید چوب ترموود D بیشتر است، رنگ آن تیره‌تر خواهد بود. اما مسئله بسیار مهم، افزایش و کاهش دما است.

برای اینکه دما به مقدار مشخص برسد باید به صورت تدریجی عمل نمود و بعد از اینکه چوب برای مدت زمان معلوم در دما و فشار تعیین شده قرار گرفت باز هم باید به صورت تدریجی دما را پایین آورد چرا که تغییرات ناگهانی دما باعث ترک‌خوردگی چوب ترموود خواهد شد.

مهم‌ترین مزایای چوب ترموود برای نمای ساختمان

اگر از پیمانکاران و مهندسین سوال کنید چوب‌های زیادی را برای نمای بیرونی ساختمان و دکوراسیون داخلی معرفی خواهند کرد اما اغلب آن‌ها چوب ترموود را به شما پیشنهاد می‌کنند. حتماً این سوال برای شما به وجود می‌آید که چرا بهتر است از چوب ترموود برای نمای ساختمان استفاده کنیم؟ بهتر است مزایای این نوع چوب را بررسی نمایید تا بتوانید به پاسخ سوال خود برسید:

با توجه به اینکه چوب ترموود در کوره تحت حرارت و فشار بسیار بالا تولید می‌شود، بنابراین مقاومت زیادی نسبت به شرایط محیطی همانند دمای بالا، تابش نور خورشید، تغییرات رطوبتی و حتی عوامل بیولوژیک شامل حشرات و بیماری‌ها دارد.

 به دلیل همین مقاومت بالا است که از چوب ترموود برای ساخت آلاچیق نیز استفاده می‌کنند. اگر دوست دارید برای فضای سبز خود آلاچیق چوبی بسیار زیبا در اختیار داشته باشید، ما به شما استفاده از چوب ترموود را پیشنهاد می‌کنیم.

همانگونه که گفته شد چوب ترمود مقاومت زیادی در برابر پوسیدگی دارد. بنابراین اگر به تازگی ویلایی در شمال کشور خریده و دوست دارید نمای بیرونی آن تماما از چوب باشد، استفاده از چوب ترموود بهترین انتخاب خواهد بود.

یکی از مشکلاتی که افراد برای ساخت وسایل چوبی در دکوراسیون داخلی ساختمان و یا برای نمای بیرونی دارند، وجود صمغ در داخل چوب است که عامل مزاحم به حساب آمده و کار را برای نجاران و مهندسی سخت می‌کند. در طی فرآیند‌هایی که برای ساخت چوب ترموود طی می‌شود، تمامی صمغ از داخل چوب خارج شده و در نتیجه کار کردن با آن بسیار راحت است.

مزایای چوب ترموود

مزایای چوب ترموود

 در کنار ویژگی‌های مقاومتی که برای چوب ترموود ذکر شد، نباید از رنگ آن غافل شد. با توجه به اینکه چوب‌های ترموود در رنگ‌های تیره و یا نسبتا روشن طراحی و تولید می‌شوند، بنابراین برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه، ساخت وسایلی همانند مبلمان و برای نمای بیرونی ساختمان بسیار ‌ایده‌آل هستند.

شما از این چوب می‌توانید برای ساخت پله‌ها، در و پنجره، کفپوش ساختمان، لبه‌های استخر و سونا و حتی برای ساخت وسایل تزئینی دکوراسیون داخلی استفاده نمایید.

دلایل استفاده از چوب ترموود

یکی دیگر از دلایل استفاده از چوب ترموود برای نمای بیرونی ساختمان، عدم تغییر ابعاد در اثر تغییرات اقلیمی است. به هر حال انواع چوب در اثر افزایش و کاهش دما دچار انبساط و انقباض شده و تغییر حجم و در نتیجه تغییر اندازه می‌دهند. این موضوع اصلاً خوشایند نیست به خصوص زمانی که چوب در نمای ساختمان استفاده شده است چرا که به تدریج فضای خالی در نما ایجاد شده و چوب ترک می‌خورد. اما چنین مشکلی برای چوب ترموود وجود ندارد. در واقع این چوب دارای ابعاد کاملاً ثابت در هر شرایط اقلیمی است.

در نهایت لازم می‌دانیم این نکته را بیان کنیم که چوب ترموود بهترین عایق دمایی به حساب می‌آید بنابراین استفاده از آن در دکوراسیون داخلی یا نمای بیرونی ساختمان به عنوان عاملی برای کاهش هزینه‌های مصرفی نیز عمل می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − شش =