طراحی نمای چوبی و نکاتی که باید در نظر داشته باشید

امروزه تمایل به طراحی نمای چوبی و استفاده از المان های مدرن در زندگی افزایش یافته که بارز ترین آنها استفاده از چوب در نمای ساختمان ها در طراحی و دکوراسیون داخلی می باشد. استفاده از طراحی نمای چوبی در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

بکارگیری چوب جلوه و زیبایی خاصی به طراحی داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها می دهد، که به دلیل ماندگاری بالا و انعطاف پذیر بودن در طراحی و اجرا مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است. چوب یک ماده زنده است و برای مقاوم سازی آن در برابر تنش های محیطی (مانند سرما، گرما و رطوبت و …) باید در فضای باز و با استفاده از روش هایی مثل اشباع کردن، فرآوری با روغن داغ و فرآوری با حرارت انجام شود.

چوب تنوع بالایی در رنگ آمیزی دارد و دارای طیف و بافت چشم نوازی می باشد. پرکاربردترین انواع چوب برای استفاده در طراحی نمای چوبی و کف سازی ، سرو و صنوبر و کاج میباشند. محصولات چوبی مورد استفاده در بام چوب سدر میباشد چون چوب سدر به طور طبیعی در برابر خورشید ، آب و پوسیدگی مقاوم می باشد.

نمای چوبی ساختمان و استفاده از چوب و سایر متریال ها به صورت ترکیبی از مولفه های طراحی معماری مدرن و ساختمان سازی مدرن می باشد.  امروزه با تکنولوژی های بدست آمده در فراوری چوب و تبخیر آب چوب و ترکیب آن با انواع چسب و یا پلاستیک، چوب مصنوعی و نیمه مصنوعی مانند چوب پلاست و ترمووود تولید می شود.این ترمووود ها در مقایسه با چوب طبیعی از عمر بالاتری برخوردار هستند و جایگزین مناسبی به جای چوب طبیعی در نمای ساختمان شده اند.

انواع چوب‌های مورد استفاده در طراحی نمای چوبی

انواع چوب‌های مورد استفاده در طراحی نمای چوبی

نرم چوب‌ها

نرم چوب ها شامل چوب درختان سوزنی برگ مانند صنوبر و کاج می باشند. این درختان بسیار صاف و به طور عمودی رشد می کنند، به همین دلیل برای تهیه الوار بسیار مناسب می باشند و می توان از آن ها در نماهای چوبی استفاده نمود.

سخت چوب‌ها

سخت چوب ها شامل درختانی با برگ های پهن هستند که معروف ترین آن ها چوب اش و ون می باشد. چوب این درختان دارای دانسیته یا فاصله مولکولی کمی می باشد و به دلیل نداشتن گره های مرکزی، از بافت زیبا و منحصر به فردی برخوردار می باشند.

مزایا استفاده از طراحی نمای چوبی

مزایا استفاده از طراحی نمای چوبی

چوب متریالی طبیعی بوده و رگه های زیبایی در ساختار آن وجود دارد.

چوب آلمانی زیبا و منحصربفرد در نمای ساختمان محسوب می شود.

چوب های ترمووود ضد آب و رطوبت می باشند.

مقاومت و دوام بالا در برابر شرایط جوی از دیگر مزایای چوب های فراوری شده مورد استفاده در نماکاری ساختمان محسوب می شود.

این چوب ها در برابر قارچ ها و حمله کپک ها مقاومت بالایی دارند.

همچنین چوب های ترمووود فاقد صمغ می باشند.

سبک بودن از دیگر ویژگی های بارز چوب محسوب می شود.

چوب ترمووود عایق حرارتی و برودتی خوبی محسوب می شود و به میزان ۲۵ درصد از ورود و خروج حرارت و برودت جلوگیری می نماید.

مزایای دیگر استفاده از طراحی نمای چوبی

ابعاد چوب های ترمووود ثبات بالایی دارد.

قابلیت انعطاف پذیری بالا از دیگر خصایص این نوع چوب ها محسوب می شود.

همچنین چوب های نما در برابر سایش مقاومت مطلوبی دارند.

شستشو و نگهداری از چوب های ترمووود بسیار راحت و آسان می باشد.

به راحتی و سهولت قابل نصب و اجرا می باشند.

جداسازی نماهای چوبی جهت تعویض یا انتقال به محلی دیگر به سهولت انجام می پذیرد.

قابلیت رنگ آمیزی دارند.

معایب استفاده از چوب در نمای ساختمان

چوب های ترمووود ۳۰ درصد بیشتر از چوب های خام در برابر آتش مقاوم اند، اما با این حال قابل اشتعال می باشند.

در صورتی که از رنگ ها و مواد عایق بر روی این چوب ها استفاده نشود، پس از مدتی در برابر اشعه فرابنفش تغییر رنگ می دهند.

مقاومت مکانیکی این چوب ها طی مراحل آماده سازی کاهش پیدا می کند.

استفاده از چوب های باکیفیت در ساخت نمای چوبی می تواند هزینه بالا و گزافی را در بر داشته باشد.

قطع درختان به منظور استفاده از چوب آن ها می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به طبیعت وارد کند.

خصوصیات طراحی نمای چوبی

خصوصیات طراحی نمای چوبی

طراحی نمای چوبی در کشورهای اروپایی مخصوصا شمال اروپا طرفداران زیادی دارد. کشور فنلاند به دلیل دارا بودن آب و هوای مخصوص باعث شده تولید چوب ترمو در آن دارای کیفیت بالایی باشد.چوب فنلاندی درجه کیفیت های مختلفی دارد. در چوب نمای ساختمان ها از چوب های شمال فنلاند که کیفیت بهتری دارد استفاده می شود. ساختمان هایی با نمای چوبی ترمووود، شبیه به یک آپارتمان معمولی نیستند.

در محیط های شهری که بیشتر نماها با شیشه ، سنگ و یا بتن  پوشانده شده اند که بسیار سرد و خشن بنظر می رسند. چوب عنصری گرم، صمیمی و دعوت کننده است و وقتی در نما بکار برود همین حس را هم در فضای اطراف پخش می کند. چوب ترمووود علاوه بر اینکه روی زیبایی و جذابیت نما تاثیرگذار است می تواند باعث افزایش ارزش مادی ساختمان نیز شود.

طراحی نمای چوبی

در نماهایی با ترکیب چوب و سنگ ،هماهنگی نما با پنجره ها و شیشه ها ، بسیار بیشتر می شود. از لحاظ هزینه ای نیز ترکیب کردن این دو متریال در نما بسیار مناسب تر می باشد ، هم بیشتر مساحت را سنگ پوشانده که در قیمت تمام شده تاثیر گذار است و هم گرمابخشی چوب ترمووود را دارا است.درمناطق سردسیر در لایه های زیر چوب و در کف ساختمان ها از انواعی از کفپوش گرانولی برای عایق بندی استفاده می شود.

طراحی رندرهای معماری کاری دشوار و زمان بر است که همین امر باعث از دست رفتن فرصت‌ها و موقعیت‌ها می‌شود. کاری که برای شرکت‌های کوچک گران و برای شرکت‌های بزرگ دست و پا گیر است. به همین دلیل ما در مهراز طراحان فعالیت خود را شروع کرده‌ایم و با تعریف مجدد همکاری در حال تغییر آن هستیم تا این دشواری را آسان سازیم. همکاری با ما درست همانند همکاری با یک هنرمند 3 بعدی اما بدون صرف هزینه‌های هنگفت، فرصت‌های از دست رفته، ارتباطات ضعیف و سردردهای مدیرتی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + سیزده =