نقشه برداری جهت تفکیک اراضی

نقشه برداری جهت تفکیک اراضی با استفاده از مهندس نقشه بردار با تجربه و تجهیزات پیشرفته انجام می‌شود. تفکیک اراضی به وسعت و نوع کاربری بستگی دارد.

برای این که یک زمین برای شهرک مسکونی تفکیک شود ابتدا به شناسایی منطقه می‌پردازیم و محل ایستگاه‌هایی که بتوان با آن‌ها منطقه را برداشت کرد انتخاب می‌کنیم و با بتن برروی زمین تثبیت می‌کنیم و مختصات آن‌ها را توسط gps به دست می‌آوریم.

دوربین نقشه برداری را با استفاده از این ایستگاه‌ها توجیه می‌کنیم و شروع به برداشت عوارض در منطقه می‌کنیم و نقشه‌ی منطقه تهیه می‌شود ، شهرداری یک نقشه طراحی شده با توجه به نقشه‌ی برداشت شده از منطقه تهیه می‌کند و مهندس نقشه بردار خیابان‌ها ،کوچه‌ها ، مدارس و … را پیاده می‌کند.

نقشه برداری یکی از بزرگ‌ترین صنایع ایران و جهان صنعت ساخت و ساز است و اولین مرحله از شروع پروژه‌های ساختمانی به نقشه‌برداری اختصاص دارد. برای تعیین حدود ملکی که با هدف ساخت و ساز یا نوسازی خریداری می‌شود، به یک مهندس نقشه بردار نیاز است. مهندس نقشه بردار با توانایی‌های خود درباره طراحی و شروع پروژه‌های ساختمانی جدید به اشخاص یا شرکت‌ها مشاوره می‌دهد و به آن‌ها اطمینان می‌دهند که پروژه‌ای که شروع خواهد شد از استحکام و ایمنی بالایی برخوردار خواهد بود.

خدمات نقشه‌برداری شامل انجام مراحل قانونی تفکیک اراضی ماده ۱۰۱، تهیه نقشه utm یو تی ام و نقشه برداری هوایی می‌باشد. شرکت نقشه‌برداری با وجود شیوع بیماری کرونا خدمات خود را متوقف نکرده‌ است و تیم مهندسان آن‌ همواره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در محل احداث پروژه‌ها حاضر می‌شوند‌.

نقشه برداری چیست و چه مزایایی دارد؟

به علم تعیین موقعیت و اندازه‌گیری دقیق عوارض طبیعی یا مصنوعی روی زمین و فواصل بین آن‌ها نقشه‌برداری می‌گویند. این فرآیند برای مختصات سه بعدی نقاط کاربرد دارد و برای تهیه نقشه جهت شروع پروژه‌های ساختمانی انجام می‌شود.

صرفه جویی در هزینه‌ها، تعیین بهترین روش برای تعمیر ساختمان یا شروع ساخت و ساز، ساخت پروژه‌هایی بادوام و مستحکم با توجه به ویژگی‌هایی مانند درزها، چین‌خوردگی‌ها و گسل‌های موجود روی زمین، مراقبت از محیط زیست با شناسایی خطرات و تعیین کانال‌های آب زیر زمینی و سطحی از مهمترین مزایای علم نقشه‌برداری محسوب می‌شود.

نقشه برداری چیست و چه مزایایی دارد؟
صرفه جویی در هزینه ها از مهمترین مزایای علم نقشه‌برداری

قانون تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ چیست؟

تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ به فرایندی گفته می‌شود که طبق آن زمین بکر به قطعه‌های زمین با کاربری خیابان، احداث ساختمان‌‌های مسکونی، اختصاص زمین برای اماکن خدماتی و عمومی و غیره تقسیم می‌شود.

در گذشته طبق قانون تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ بخشی از خود ملک و یا بهای آن متعلق به شهرداری نبود، اما امروزه با اصلاح قانون تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ در ازای تفکیک اراضی شهری با قید و شرط‌های این ماده قانونی بر اساس تبصره سه آن بخشی از زمین به عنوان قدرالسهم به شهرداری تعلق خواهد گرفت.

اشخاص یا شرکت‌ها می‌توانند مراحل نقشه‌برداری و تفکیک زمین خود را به شرکت‌های ارائه دهنده خدمات نقشه برداری بسپارند. نقشه‌ای که به ادارات و مراجع قانونی ارائه می‌شود باید توسط نقشه‌برداران متخصص و با تجربه تهیه شده باشد و برای معتبر بودن به مهر کارشناسان رسمی مهمور شود.

خدمات مربوط به تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ توسط چه کسی انجام می شود؟

همانطور که می‌دانید انجام کارهای اداری به زمان زیادی نیاز دارد.‌ خدمات مربوط به تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ توسط نقشه بردار و وکیل پایه یک دادگستری در کمترین زمان ممکن انجام می‌شود. با توجه به شیوع بیماری کرونا در سال‌های اخیر تمام مراحل اداری مربوط به تفکیک زمین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود.

می دانید که شهرداری اصلی ترین نهاد اداره کننده شهر است که بر طبق مصوبات و قوانین مراجع معتبری مانند کمیسیون ماده پنج، شورای عالی شهرسازی و معماری و شورای اسلامی شهر عمل می کند.

باید گفت که در موضوع مهم تفکیک اراضی که تحت تأثیر کامل اسناد و نقشه‌های شهری قرار دارد، شهرداری از نقش به سزایی برخوردار است.

بدین ترتیب که انجام خدمات نقشه برداری و تفکیک اراضی از سوی مالک، بایستی حتماً توسط شهرداری تأیید گردد. ملاک این سازمان برای تأیید با عدم تأیید این مدارک، مفاد و مندرجات طرح های جامع شهر و بر اساس آخرین طرح تفصیلی می‌باشد.

قانون تفکیک اراضی ماده ۱۰۱ چیست؟
موضوع مهم تفکیک اراضی که تحت تأثیر کامل اسناد و نقشه‌های شهری قرار دارد

شرح کلی خدمات تفکیک اراضی

مسئله نقشه برداری و تفکیک اراضی از مهم ترین مسائل شهری و شهرسازی و در واقع پایه و اساس رشد موزون شهرها و اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی و ضوابط و مقررات طرح‌های مذکور می‌باشد.

در حقیقت می‌توان با به کار بردن ضوابط و روش‌های اصولی از طریق کنترل و نظارت بر تفکیک اراضی و ساختمان‌ها، اجرای طرح‌های توسعه شهری را محقق نمود و کیفیت محیطی را ارتقا بخشید.

وجود آیین نامه و انجام خدمات نقشه برداری و تفکیک اراضی که متکی به قانون شهرسازی باشد اهداف موصوف را محقق می‌نماید.

اکنون به شرح خدمات تفکیک اراضی و نقشه برداری خواهیم پرداخت:

  • پیروی فرم تفکیک اراضی شهری از شکل مطلوب طبیعی زمین (با حداقل دخل و تصرف در شکل زمین از نظر خاکریزی و خاک برداری)
  • پیروی از ویژگی‌های بافت کالبدی و شکل شهری در مقیاس بلوک شهری، محله و ناحیه شهری
  • تأمین دسترسی سالم و ایمن به قطعات زمین بر حسب نوع کاربری، فعالیت، حفظ ایمنی شهروندان و سلامت محیط
  • ایجاد دسترسی مناسب بین مجموعه قطعات زمین با شبکه ارتباطی سطوح بالاتر
  • تناسب و هماهنگی شیوه تفکیک با نحوه کاربری، فعالیت، تراکم ساختمانی و جمعیتی
  • تناسب و هماهنگی نحوه تفکیک اراضی با زیر ساخت‌ها و تجهیزات شهری
خدمات تفکیک اراضی و نقشه برداری
ایجاد دسترسی مناسب بین مجموعه قطعات زمین با شبکه ارتباطی سطوح بالاتر

انجام خدمات نقشه برداری و تفکیک اراضی با بالاترین دقت

اگر چه تفکیک اراضی مستقيماً يک فعاليت ساختمانی و فيزيكی نيست ولی بدون ترديد عامل اصلی و مقدمه كار ساختمان می‌باشد.

در صورتی كه تفکیک اراضی در شهرها به نحو صحيح انجام نشود و كنترل صحيحی نسبت به آن اعمال نگردد، كنترل‌‌های ساختمانی نيز بی‌نتيجه خواهد بود يا حداقل نتايج چشم‌ گيری در بر نخواهد داشت.

نقشه تفکیک اراضی مخصوصاً در مورد اراضی بزرگ خود به تنهايی می‌تواند به عنوان يک طرح تفصيلی براي ناحيه ‌ای از شهر تلقی گرديده، طرز استفاده از زمين و تخصيص قطعات آن برای مصارف مختلف در نقشه تفكيكی مشخص شود.

در اكثر كشورها صاحب زمين كه قصد تفكيک آن را دارد مكلف است ضمن اين كه نقشه تفكيكی خود را به تصويب شهرداری می‌رساند، طرز استفاده از قطعات زمين را مشخص سازد.

همچنین موظف است تا كليه فعاليت‌ها و عمليات زير بنايی شهرسازی زمین را انجام دهد و يا هزينه انجام آن‌ها را به شهرداری پرداخت كند تا توسط شهرداری به انجام برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =