آیا بازسازی و نوسازی ساختمان با هم تفاوت دارند؟

جالب است بدانید که در بین مردم عادی، بازسازی ساختمان و نوسازی ساختمان دقیقاً هم معنی بوده و آن‌ها فکر می‌کنند که تنها از نظر لغوی تفاوتی بین آن‌ها وجود دارد در حالی که کاربرد آن‌ها کاملاً یکسان است. اما اگر بخواهیم به صورت کاملاً تخصصی این موضوع را بررسی نماییم.لازم است بدانید تفاوت‌ های بین بازسازی و نوسازی ساختمان کاملاً واضح و آشکار بوده و با کمی دقت می‌توان متوجه شد هدف از انجام این دو عمل با یکدیگر متفاوت است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با تفاوت ‌های بین بازسازی و نوسازی ساختمان آشنا کنیم.

منظور از بازسازی (RESTORATION) ساختمان چیست؟

بازسازی ساختمان

برخی از افراد خانه‌هایی دارند که در بهترین موقعیت جغرافیایی شهر واقع شده ولی به دلیل اینکه طول عمر بنا زیاد است، هر روز خرابی‌هایی در آن رخ می‌دهد. برای مثال مشکلاتی مانند ترک خوردن دیوار‌ها، سوراخ شدن لوله‌های آب، گرفتگی فاضلاب، ریزش رنگ دیوار‌ها و.. همگی از جمله مشکلاتی هستند که در ساختمان‌های قدیمی بروز می‌کنند. در این صورت دو راه در پیش روی شما قرار دارد.

شما می‌توانید خانه خود را فروخته و یک خانه نوساز و جدید بخرید اما قطعاً با چنین کاری ممکن است نتوانید در همان موقعیت شهر یک خانه با امکانات بسیار عالی و طراحی دکوراسیون داخلی شیک در اختیار داشته باشید. بنابراین کسانی که خانه‌های کلنگی و قدیمی در بهترین موقعیت شهر دارند، عاقلانه‌ترین کار این است که اقدام به بازسازی ساختمان نمایند.

منظور از بازسازی ساختمان، احیای بنایی است که دچار فرسودگی شده است. در چنین مواردی در اولین قدم باید از متخصص کمک بگیرید. برای مثال تیم طراحی داخلی و معماری مهراز طراحان در زمینه بازسازی ساختمانی پروژه‌های بسیار بزرگ را مدیریت کرده است. در ابتدا باید بررسی شود که آیا بازسازی ساختمان شما مقرون به صرفه بوده و یا اینکه بهتر است ساختمان را خراب کنید و یک بنای جدید جای آن احداث نمایید.

به طور کلی مهم‌ترین اهداف بازسازی ساختمان عبارتند از:

  • تقویت بافت و ساختار کلی ساختمان
  • مرمت نمای بیرونی ساختمان و تغییر در دکوراسیون منزل
  • انجام تعمیرات در بافت ساختمان شامل تعمیر مصالح، لوله‌کشی‌ها، سیستم برق و مواردی از این قبیل
  • رفع مشکلات موجود در تاسیسات ساختمان
  • برطرف کردن مشکلاتی همانند عایق‌بندی ساختمان

در صورتیکه متخصصان تشخیص دهند امکان بازسازی ساختمان برای شما فراهم خواهد بود، بهتر است به جای تخریب کلی، اقدام به بازسازی نمایید. در این صورت با توجه به اینکه ترمیم و مرمت‌هایی در بافت ساختمان انجام می‌گیرد، از نظر زیست محیطی نیز میزان پرتی انرژی کاهش پیدا کرده و در نتیجه متناسب با اصول معماری جدید، خانه‌ای زیبا را در اختیار خواهید داشت.

در جریان بازسازی ساختمان ممکن است نیاز باشد بخش‌هایی از ساختمان را تخریب کنید. برای مثال جابجا کردن راه پله‌ها، تخریب دیوار برای بزرگتر کردن فضای سالن پذیرایی و اتاق خواب که البته برای امور مربوط به تخریب ساختمان باید حتماً از شهرداری مجوز را دریافت نمایید.

منظور از نوسازی (RENOVATION) ساختمان چیست؟

نوسازی ساختمان

اما بحث دیگری که مطرح می‌شود، مربوط به نوسازی ساختمان است. همانگونه که از نام این کلمه مشخص است، نو‌سازی با هدف تغییرات جدید و نو در داخل ساختمان انجام می‌گیرد. برای مثال حتی ممکن است نیاز باشد سازه‌های قدیمی به سازه‌های جدید تغییر پیدا کنند. بنابراین مهم‌ترین اهداف نوسازی ساختمان عبارتند از:

  • تعویض کابینت‌ها، کمد‌ها، سرویس بهداشتی، شیرآلات، کفپوش و روکش دیوار‌ها
  • تغییر در دکوراسیون داخلی ساختمان با هدف افزایش فضا و استفاده از قسمت‌هایی که بلااستفاده باقی مانده‌اند.
  • تغییر در بافت کلی دیوار‌ها
  • تقسیم‌بندی فضا از طریق پارتیشن

تفاوت بازسازی و نوسازی

با توجه به تعریفی که برای بازسازی و نوسازی ساختمان ارائه شد، اکنون بهتر می‌توانید تفاوت‌های میان این دو را به راحتی درک بکنید. مهم‌ترین تفاوت ‌های بین بازسازی و نوسازی ساختمان عبارتند از:

  • با توجه به اینکه میزان تغییرات در بازسازی ساختمان نسبت به نوسازی آن بیشتر است، بنابراین این مسأله کاملاً طبیعی است که هزینه بازسازی ساختمان بیشتر باشد به خصوص اینکه در صورت نیاز به تخریب، حتماً باید مجوز‌های لازم را از شهرداری دریافت نمایید و همین موضوع باعث می‌شود مدت زمان بازسازی ساختمان بیشتر گردد.
  • هدف از بازسازی ساختمان، تغییر در کل بنا است در صورتی که در نوسازی تنها بخش‌هایی از خانه تغییر پیدا می‌کند. البته در بحث نوسازی، بیشتر به تغییرات ظاهری اهمیت داده می‌شود اما در بازسازی ساختمان باید یک ساختمان فرسوده که عمر زیادی دارد به یک بنای مطمئن و ایمن تبدیل گردد که از نظر ظاهری نیز کاملاً به روز باشد.
تفاوت بازسازی و نوسازی

دیگر تفاوت بازسازی و نوسازی

  • تفاوت دیگری که بین بازسازی و نوسازی ساختمان وجود دارد این است که در بحث بازسازی، شاید نیاز به تخریب ساختمان باشد اما چنین شرایطی برای نوسازی وجود ندارد. همانگونه که گفته شد در بحث نوسازی ساختمان می‌توان از دیوار‌های کاذب برای قسمت‌بندی بخشی از فضا استفاده کرد ولی امکان تخریب وجود ندارد. اما در بحث بازسازی شاید نیاز باشد دکوراسیون داخلی ساختمان با برداشتن برخی از عناصر همانند دیوار و راه پله‌ها به طور کامل عوض گردد.

سخن پایانی

تفاوتی نمی‌کند که شما قصد دارید بازسازی ساختمان را انجام دهید و یا به فکر نوسازی آن هستید به هر حال این دو فرآیند باید تحت نظر یک تیم متخصص پیش برود. شما قرار است وقت و هزینه خود را برای بازسازی و نوسازی ساختمان صرف کنید و انتظار دارید یک ساختمان جدید و زیبا در اختیار داشته باشید.

تیم طراحی داخلی و معماری مهراز طراحان در خدمت شما خواهند بود تا با ارائه سبک‌های مدرن، زیبا و با استفاده از متریال باکیفیت، بهترین طراحی را برای شما عزیزان ارائه کرده و بازسازی و نوسازی ساختمان را تحت شرایط کاملاً استاندارد و براساس قوانین شهرسازی برای شما پیش ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =