وال مش چیست؟

وال مش یا wallmesh یکی از انواع وال پست است که می‌تواند برای افزایش مقاومت بخش‌های غیر سازه‌ای ساختمان مانند دیوارها مورد استفاده قرار گیرد. وال مش‌ها از توری‌های فایبرگلاس ساخته شده‌اند که با قطر چشمه و گرماژ مختلف می‌توانند در دیوار به صورت عمودی نصب شوند.

این محصولات جایگزینی خوبی برای انواع وال پست‌های سنگین موجود هستند؛ چون هم به راحتی می‌توانند مقاومت یک سازه را افزایش دهند، هم توجیه اقتصادی بسیار زیادی دارند. وال مش به دلیل داشتن خصوصیات عالی و مقاومت مکانیکی خوب، جزء بهترین روش‌ها برای ساختمان سازی محسوب می‌شود.

کاربردهای وال مش‌ها

از وال مش‌ها برای افزایش مقاومت دیوارها استفاده می‌شود. نصب وال مش‌ها روی دیوار بسیار ساده است. در ابتدا می‌بایست یک سری نوارهای فایبرگلاس روی دیوار قرار داده شوند. سپس روی آن‌ها با پلاسترهای گچی و سیمانی پوشانده خواهد شد. ترکیب پلاستر گچی و سیمانی با توری فایبرگلاس در دیوار، می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی افزایش مقاومت سازه داشته باشد. به ویژه اگر در هنگام انتخاب فایبرگلاس به کیفیت و مقاومت آن توجه گردد.

مزایای وال مش باعث شده تا در حال حاضر این روش مقاوم سازی ساختمان توسط بسیاری از مهندسین ساختمان سازی و افراد متخصص مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی توجیه اقتصادی این روش در کنار تایید آیین نامه‌های طراحی ساختمان، باعث شده تا این روش بتواند به یکی از بهترین روش‌ها برای مقاوم سازی بخش‌های مختلف ساختمان های بزرگ و برج‌های مسکونی و تجاری تبدیل شود.

کاربردهای وال مش‌ها
این روش مقاوم سازی ساختمان توسط بسیاری از مهندسین و افراد متخصص مورد استفاده قرار می گیرد.

اجرای وال مش

وال مش (wallmesh) به دو صورت نواری و سراسری قابل اجرا و نصب می‌باشد. مقرون به صرفه بودن از مهمترین قابلیت‌های آن است. علاوه بر این، این نگهدارنده، بهترین گزینه برای وال پست یا همان وادارهای عمودی و میانی است. چرا که سبب محافظت و افزایش استحکام دیوارهای داخلی و اطراف غیر سازه ای در برابر نیروی باد و زلزله می‌شود. وال مش، احتمال آسیب و تخریب این دیوارها در برابر عوامل محیطی را به شدت، کاهش می‌یابد.

ویژگی دیگر وال مش که سبب شد به سرعت جایگزین وال پست شود نحوه نصب و اجرای ساده آن است. به گونه‌ای که بدون نیاز به نیروهای متخصص و حرفه‌ای می‌توان آن را نصب نمود. تنها فاکتور مهم در زمان نصب وال پست مش فایبرگلاس این است که، طبق ضوابط و نقشه، در جایگاه مشخص خود قرار گیرد و سپس، با پلاسترهای سیمانی یا گچی، پوشانده شود. اگر این وادار را به صورت عمود یا قائم در پلاستر، دفن کنید نه تنها می تواند نقش یک وال پست را اجرا کند بلکه می‌تواند به عنوان یک پوشش یا محافظ از دیوار در برابر ترک خوردگی محافظت کند. قابلیتی که در وال پست های مرسوم، دیده نمی‌شود.

مزایای وال مش کدام است؟

ایجاد سازه‌‌هایی با استحکام و امنیت بالا در ساختمان‌ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از جمله عواملی که بر ایمنی ساختمان‌ها تاثیر مستقیم دارد، مهار لرزه‌ای و تقویت دیوارهای غیرسازه ای می‌‌باشد. آیا می‌دانید راهکاری نوین و پیشرفته به نام وال مش وجود دارد که این مسئله را با ابتکاری بی‌نظیر حل کرده است؟ وال مش، با استفاده از ترکیبی منحصر به فرد از نوارهای مش فایبرگلاس و پلاستر معدنی، میزان استحکام و ایمنی دیوارهای غیرسازه‌ای را به شکلی قابل توجهی افزایش می‌دهد.

این راهکار نوآورانه، علاوه بر ایجاد سازه‌های مستحکم و مقاوم در برابر نیروهای زلزله، باعث ساده‌‌تر شدن فرآیند اجرا و کاهش هزینه‌‌های عملیاتی نیز می‌‌شود. با مزایای والمش، تجربه‌ی یک ساختمان ایمن و پایدار را تجربه کنید. سیستم وال مش، یک روش پیشرفته در طراحی سازه ‌های ضد زلزله است. با استفاده از وال پست‌‌ها و عناصر مش فیبری (مانند فیبر کربن یا فایبرگلاس)، ساختمان‌‌ها از انعطاف و مقاومت بیشتری در برابر زلزله برخوردار می‌باشند. این سیستم به دلیل مزایای بسیاری که دارد، جایگاه ویژه‌ای در زمینه سازه‌های ضد زلزله به دست آورده است.

وال مش و کاربرد آن دارای مزایایی است که عبارت‌اند از: ‏

  • استفاده از این شیوه نسبت به شیوه‌های سنتی دارای عملکرد بسیار مطلوب‌تری در تست های میز لرزه ‏است. ‏
  • کاربرد این شیوه در مقایسه با شیوه‌های سنتی منجر به کاهش هزینه‌های 40 تا 60 درصدی شده است. ‏
  • سرعت اجرا و پیاده سازی این شیوه بالا است. ‏
  • در این شیوه همه وادارهای قائم قابل حذف هستند. ‏
  • در شیوه وال مش به میگلرد بستر نیز نیازی نخواهد بود و همه میلگردهای بستر را می‌توان حذف کرد. ‏
  • اجرای این شیوه بسیار آسان است و با تیم نیمه حرفه‌ای هم قابل اجرا است. ‏
  • حتی با نازک کاری، ترکی در آن ایجاد نخواهد شد.‏
  • با این شیوه دیگر نیازی به اجرای هشتی گیر در تقاطع دیوارها وجود نخواهد داشت. ‏
  • یکی دیگر مزایای استفاده از این شیوه حذف مرحله ضد زنگ است. ‏
وال مش و کاربرد آن
سرعت اجرا و پیاده سازی این شیوه بالا است.

تفاوت وال مش با وال پست فلزی چیست؟

وال مش و وال پست فلزی هر دو برای تقویت و مقاوم سازی دیوار سازه‌ها به کار برده می‌شوند. ولی آنها در ‏شیوه اجرا و همچنین ویژگی با هم تفاوت‌هایی دارند. به طور کلی، وال پست‌های نوین یا وال مش‌ها، به مراتب راحت‌تر از وال پست‌های سنتی یا همان فلزی، اجرا می‌شوند.

علاوه بر این، وال پست‌های فلزی، وزن سازه را افزایش و رفتار لرزه‌ایی سازه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند. اما در مقابل وال مش‌ها، از متریال سبک وزن تشکیل شده‌اند که مقاومت و عملکرد دیوارهای غیرسازه‌ایی را بدون تغییر وزن سازه، بهبود می‌بخشند. وال مش‌ها، چه از نظر زمان اجرا و چه از نظر اقتصادی به مراتب مقرون به صرفه‌تر از وال پست‌های سنتی هستند.

البته از این مسئله نمی‌توان چشم پوشی کرد که پیاده سازی ‏وال پست‌های فلزی در سازه‌های اسکلت فلزی راحت‌تر از شیوه‌های دیگر است. به دلیل این که می‌توان به صورت ‏مستقیم وال پست را به اسکلت فلزی جوش داد و به تیرها و ستون‌ها متصل کرد. در واقع، می‌توان گفت که ‏مهم‌ترین تفاوت آنها در این است که وال پست فلزی را با جوشکاری به ستون‌ها و تیرها متصل می‌کنند.‏

مراحل اجرای وال مش چگونه است؟

مراحل اجرای وال پست مش به گونه‌ای است که هر نیروی نیمه حرفه‌ای هم می‌تواند آن را نصب کند. بطور کلی اجرا این نگهدارنده به چهار قسمت تقسیم می‌شود که عبارتند از:

مراحل اجرای وال مش چگونه است؟
مراحل اجرای وال پست مش به گونه‌ای است که هر نیروی نیمه حرفه‌ای هم می‌تواند آن را نصب کند.

نصب ناودانی یا نبشی منقطع:

ابتدا این نبشی را به فضایی که قرار است دیوار، چیده شود، نصب می‌کنند. البته در زمان نصب این نبشی باید دقت کرد ساق‌های نبشی کاملا با دیوار، وصل نشوند تا دیوار، عملکرد آزادانه داشته باشد. نصب نبشی با استفاده از اتصالات جوشی یا پیچی، میخ، چاشنی و یا چسب‌های اپوکسی دو جزئی انجام می‌گیرد.

دیوار چینی:

در مرحله بعدی، دیوار چینی شروع می‌شود که به صورت متعارف، انجام می‌گیرد. البته برای اینکه این دیوار، در باربری جانبی، مشارکت نکند از مصالح جداکننده ای مثل پشم سنگ ‏یا پلی استایرن یا یونولیت استفاده می‌شود. این مصالح سبب می‌شوند دیوار از قاب، تیرها و ستون جدا شود.

اجرای نوار وال مش:

نوارهای وال مش، که دارای عرض‌های از پیش تعیین شده‌ای هستند به صورت عمودی بر روی دیوار، قرار می‌گیرند. برای راحتی کار، در حین دیوارچینی، این نوارها که معمولا الیاف‌های شیشه‌ای هستند را با استفاده میخ، به صورت موقت روی دیوار، نصب می‌شوند.

اجرای پلاسترهای ویژه وال مش:

در مرحله نهایی، این الیاف‌های توری شیشه‌ای یا همان وال پست مش فایبرگلاس، از طریق پلاسترهای گچی یا سیمانی، پوشیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − دوازده =