با نگاه کردن ویترین شیشهای فروشگاهها میتوان کاربرد شیشه در صنعت ساختمانسازی را درک کرد. از مهمترین کاربرد انواع شیشه در صنعت ساختمانسازی میتوان به تولید نردهها و جانپناههای شیشهای، نمای اسپایدر در ساختمانهای تجاری و اداری، پارتیشنهای اداری با ترکیبی از پروفیلهای آلومینیومی و شیشههای تک جداره، ترکیب سازههای شیشهای چند لایه همچون سکوریت و لمینت با سازههای فلزی به منظور طراحی پلکان شیشهای و پلها، دیوارها و دیوارپوش های شیشهای اشاره کرد.
کاربرد شیشه در صنعت ساختمانسازی
در ادامه قصد داریم به بررسی مختصر کاربرد شیشه در صنعت ساختمانسازی بپردازیم. در صنعت ساختمانسازی برخی از سازهها از کنار هم قرار گرفتن شیشههای مختلف و عناصر و یراقهای فلزی تولید میشوند.
از مهمترین ویژگیهای شیشه برای ساختمانسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شفافیت
- استحکام
- سهولت در نصب
- قابلیت عبور نور
- قابلیت بازیافت
این ویژگیها امکان مشاهده بیرون و درون ساختمان را برای شما فراهم ساخته است. امکان مقاومسازی شیشههای ساختمانی با استفاده از پایدارکننده ها یا نصب حفاظها برای شما وجود دارد.
هنگام انتخاب شیشه برای استفاده در صنعت ساختمانسازی باید به جنس شیشه توجه ویژهای داشته باشید. شیشه انتخاب شده باید با نوع کاربرد خود تناسب داشته باشد. در پنجرههای ساختمانی همواره توصیه میشود از شیشههای دوجداره استفاده کنید. نوارها و چسب عایقبندی بین لایهها نیز باید به صورت کامل و دقیق اجرا شوند. شیشههای مورد استفاده در صنعت ساختمانسازی باید بدون موج، شفاف و یکنواخت باشند.
کاربرد نردههای شیشهای در ساختمانسازی
یکی از مهمترین ابتکارهای معماری مدرن نرده شیشهای است که از ترکیب پروفیل آلومینیوم و شیشه ساخته میشود. نردههای شیشهای دارای طرح و نحوه اجرا مختلف هستند.
پیشرفت تولید شیشههای لمینت و سکوریت در معماری مدرن باعث تولید جانپناه و نرده تمام شیشهای شده است. تولید سازههای شیشهای باعث شده تا قطعات فلزی و غیرفلزی نگهدارنده شیشه و دیگر قطعات کنار آن از اهمیت ویژهای برخوردار باشند. با استفاده از این قطعات میتوان کیفیت و زیبایی شیشهها را چندین برابر کرد.
در نردههای شیشهای ارتباط بین شیشه و فلز باعث شده است تا انواع نرده در قالب نردههای تمام شیشه با پروفیلهای نگهدارنده، نردههای شیشهای با ستونهای فلزی، نرده شیشهای با اتصالات نقطهای و ویترینهای شیشهای برای واحدهای تجاری طراحی و تولید شوند.
مشکلات موجود در نردههای آهنی و لولهای که قبلا استفاده میشدند باعث شده استفاده از نردههای شیشهای با استقبال بینظیری مواجه شود.
از مهمترین مزایای نردههای شیشهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظافت آسان
- سازگاری با مواد و دیگر متریال
- ایجاد بوم نقاشی برای کودکان
- لذت مشاهده مناظر زیبا
- ایمنی و مطمئن بودن آنها
- ماندگاری و دوام نسبتا بالا
- تناسب با طراحی محیط
- خلق فضای بیشتر
بست های فلزی شیشهای از اتصالات با حساسیت بالا شناخته میشوند و اگر با ضخامت شیشه تناسب داشته باشند دوام و ایمنی قطعات شیشهای را افزایش میدهند و امکان استفاده از آنها در طبقات فوقانی آسمانخراش به عنوان جانپناه بالکن وجود دارد. نوع شیشه مورد استفاده در تولید نردههای شیشهای باعث افزایش قابلیت اطمینان شما تا حد قابلتوجهی خواهد شد. قطعات کمکی که در این بست ها مورد استفاده قرار گرفتهاند از رهایی شیشه و سقوط آن در زمان آتشسوزی پیشگیری میکند.
بست های فلزی که از نظر جنس، اندازه و پوشش ظاهری از تنوع قابلتوجهی برخوردار هستند به دلیل حساسیت و عملکرد ایمنی بالا مورد توجه سازندگان قرار گرفتهاند. استانداردهای اروپایی این بست ها نمایانگر کیفیت بالای آنها میباشند.
استفاده از شیشه در تولید پارتیشنهای شیشهای
از جمله ابزارهای طراحی دکوراسیون میتوان به پارتیشنهای شیشهای اداری اشاره کرد که با توجه به شیشه مورد استفاده در تولید آنها کاربرد متفاوتی دارند. دیوارهای پارتیشن شیشهای مورد استفاده در سازمانهای اداری در حال حاضر از الگوی فضای باز پیروی میکنند.
پروفیلهای آلومینیومی ظریف به کار رفته در این پارتیشنها برای نگهداشت شیشههای تک جداره و دوجداره در اشکال مختلف همچون شیشههای طرح دار و چاپ خورده به محیط اداری حس ویژهای داده و کارکنان را به فعالیت بیشتر و بهینه در فضاهای مختلف و جذاب ترغیب میکنند. از انواع پارتیشنهای شیشهای که تعدادی از آنها به دلیل ترکیب با فلزات به محیط نمای ویژهای میدهند شامل موارد زیر هستند:
- پارتیشنهای ثابت و متحرک
- فریم لس
- رنگی
- فریم لس و استیل
- تک جداره
- دوجداره
- پارتیشنهای تولید شده با استفاده از شیشههای هوشمند
اتاقهای شیشهای با اتصالات فلزی
در ساخت اتاقهای شیشهای از نسل جدید از اتصالات فلزی استفاده میشود. از این رو امکان دستیابی به دیوارههای شیشهای غیر هوابند به منظور تولید دیوارهای شیشهای در پوسته دوم نما و یا نماهای پوسته اول در شرایطی که هوابند بودن اهمیت ندارد همچون پارکینگهای طبقاتی خودرو و یا شافت های آسانسورهای پانوراما برای شما فراهم شده است.
تولید نماهای شیشهای اسپایدر با استفاده از اتصالات نقطهای
یکی از نماهای مدرن شیشهای پردهای یا خود ایستا که شیشه در آن با استفاده از اتصالات نقطهای به سازه متصل شده است، نمای اسپایدر میباشد. نمای اسپایدر بیشتر در ساختمانهای تجاری و اداری کاربرد دارد. این نما در حقیقت یک نوع سیستم متنوع ساختار سازهای از سیستم سازههای فلزی، کابلی و شیشهای میباشد که بر اساس کاربرد ساختمان بارگذاری و اجرا میشوند. در این نوع نما امکان استفاده از انواع ساختار شیشه وجود دارد و این امر تا حد زیادی به شرایط محیطی و کاربری نما وابسته میباشد.
شیشههای ویترین با نگهدارنده فلزی
برای نگهداشتن شیشههای ویترین فروشگاهی در اماکن تجاری به سیستمهای خاص نیاز خواهیم داشت. با گذشت زمان و روی کار آمدن فناوریهای نوین شیشههای بزرگ در معرض دید مشتریان مورد استفاده قرار گرفتند. استفاده از این شیشهها باعث ایجاد تحول در طرحهای اتصالات قدیمی به منظور نگهداشتن این شیشهها شده است. شیشههای ویترین در فروشگاههای امروزی با روشهایی همچون سیستم قاب نگهدارنده شیشه، سیستم اتصالات نقطهای و سیستم نگهدارنده شیشههای ضد سرقت در محل مستقر میشوند.
سازههای تمام شیشهای
دانش مهندسی شیشه در سالها و دهههای اخیر پیشرفتهای قابلتوجهی داشته است و این امر باعث ایجاد فضای ویژه برای طراحی پلها یا پلکان تمام شیشهای شده است. خواص مکانیکی و سازهای شیشههای چندلایه همچون سکوریت و لمینت در عصر جدید در حال پیشتازی هستند و مهندسی شیشه در مقایسه با سازههای فلزی و بتنی از پیچیدگیهای بیشتری برخوردار هستند.