استفاده از کابینت فلزی آشپزخانه مناسب است؟

در بحث طراحی داخلی ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که کارایی هر قسمت از ساختمان تعیین‌کننده سبک طراحی و در نتیجه متریال انتخابی برای اجرای کار خواهد بود. اگر شما به فکر طراحی آشپزخانه هستید باید در انتخاب کابینت آشپزخانه دقت بیشتری به خرج دهید. کابینت فلزی آشپزخانه از دیرباز تا کنون بسیار مورد استقبال مردم قرار دارد.

علی‌رغم اینکه در حال حاضر متریال بسیار پیشرفته و باکیفیت همانند ‌ام دی اف، چوب‌های فرآوری شده، هایگلاس و متریال دیگر برای کابینت آشپزخانه وجود دارند اما هنوز هم مردمانی هستند که ترجیح می‌دهند به سراغ کابینت فلزی آشپزخانه بروند. به نظر شما آیا استفاده از کابینت ‌های فلزی در آشپزخانه گزینه مناسبی است؟

آیا بهتر نیست قبل از اجرای کار مقایسه‌ای بین کابینت فلزی و کابینت mdf داشته باشید تا به راحتی بتوانید انتخاب کنید؟ پیشنهاد ما برای این است که اگر در حال طراحی آشپزخانه هستید در ابتدا این مطلب را مطالعه نمایید تا بتوانید به درستی تصمیم‌گیری کنید.

کابینت فلزی و کابینت mdf

معرفی کابینت ‌های فلزی

همانگونه که مشخص است در ساخت این قبیل از کابینت‌ها از فلزات استفاده می‌شود. اما نوع یا مدل فلز بکار رفته در کابینت، تعیین‌کننده میزان دوام و مقاومت و البته زیبایی کابینت خواهد بود. به طور کلی در ساخت کابینت فلزی از ورق سیاه یا فولاد خام، ورق گالوانیزه و استیل استفاده می‌شود. کابینت‌های فلزی که از فولاد خام ساخته شده‌اند قیمت ارزان‌تری دارند و شاید از این نظر نسبت به دو مدل دیگر برتری داشته باشند اما مسلماً چیزی که در مورد کابینت‌های فلزی باید اهمیت بیشتری داشته باشد، بحث مقاومت در برابر رطوبت است.

معرفی کابینت ‌های فلزی

زمانی که ما از این کابینت‌ها در آشپزخانه استفاده می‌کنیم ممکن است آب بر روی کابینت‌ها بریزد و یا اینکه در زمان خانه تکانی شاید بخواهیم کابینت‌ها را بشوییم. بنابراین مقاومت کابینت در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی، اهمیت بسیار زیادی دارد. در چنین شرایطی پیشنهاد ما این است که به سراغ کابینت‌های فلزی با ورق گالوانیزه و همچنین کابینت‌هایی با ورق استیل بروید.

مزایای استفاده از کابینت ‌های فلزی

همانگونه که گفته شد، تنوع زیادی در کابینت‌های آشپزخانه وجود دارد و قطعاً همین موضوع باعث می‌شود که افراد در انتخاب مردد شوند. بهترین راهکار این است که ما با مزایا و معایب هر کدام از انواع کابینت آشپزخانه آشنا شویم تا براساس شرایط رطوبتی منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، میزان نیاز به شستشوی کابینت‌ها و تمیز کردن آن‌ها و تعداد کابینت مورد نیاز برای آشپزخانه، انتخاب مناسب‌تری داشته باشیم. بر این اساس مهم‌ترین مزایای کابینت فلزی عبارتند از:

  • کابینت‌های فلزی نسبت به سایر انواع کابینت‌ها قیمت مناسب‌تری داشته و در نتیجه مقرون به صرفه خواهند بود.
  • مقاومت بالای کابینت ‌های فلزی در برابر ضربه یکی از مهمترین ویژگی‌های آن‌ها به حساب می‌آیند به خصوص اینکه قابلیت تعمیر و ترمیم برای آن‌ها وجود دارد.
  • اگر از کابینت‌های فلزی با ورق گالوانیزه یا استیل ضد زنگ استفاده کنید، امکان شستشو فراهم خواهد شد و در ایام خانه تکانی و تمیز کردن آشپزخانه محدودیتی از این نظر ندارید.
  • قابلیت رنگ‌آمیزی کابینت ‌های فلزی نیز یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می‌آید. اگر بعد از چند سال رنگ کابینت‌ها و رکش آن‌ها از بین برود با هزینه بسیار مناسب می‌توانید روکش دلخواه خود را برای آن‌ها انتخاب کنید.
  • کابینت‌های فلزی از جنس استیل زیبایی بسیار زیبایی برای آشپزخانه شما داشته و به خصوص جلوه محیط را بیشتر می‌کنند چون همانند یک عامل رفلکس نور عمل خواهند کرد.

مزایای استفاده از کابینت ‌های فلزی

معایب کابینت‌های فلزی

اولین عیب یا محدودیت کابینت فلزی این است که همانند سایر کابینت‌ها تنوع زیادی در انواع کابینت‌های فلزی مشاهده نمی‌شود. طراحی‌هایی که در داخل آن‌ها وجود دارد و حتی جنس روکش، چندان متنوع نیست و بنابراین برای انواع سبک طراحی داخلی نمی‌توانیم از کابینت ‌های فلزی استفاده کنیم.

متأسفانه برخی از سازندگان کابینت‌‌های فلزی به مسأله‌ی کیفیت توجه نکرده و به همین دلیل علی‌رغم هزینه‌ای که مشتری پرداخت می‌کند، این فلز‌ها به راحتی زنگ می‌زنند و در کوتاه مدت مردم مجبور به تعویض یا تعمیر آن‌ها خواهد بود.

مقایسه کابینت‌فلزی و کابینت ‌ام دی اف

با توجه به اینکه در چند سال اخیر کابینت‌های ‌ام دی اف در مدل‌ها و جنس‌های مختلف توانسته‌اند جایگزین بسیار مناسبی برای کابینت‌های فلزی باشند و حتی مورد استقبال زیادی از جانب مردم قرار گرفته‌اند، اجازه دهید مقایسه‌ای بین کابینت فلزی آشپزخانه و کابینت ‌ام دی اف داشته باشیم تا بهتر بدانید کدام یک از آن‌ها برای آشپزخانه شما مناسب‌تر هستند.

کابینت ‌ام دی اف

  • اگر از نظر قیمت می‌خواهید این دو کابینت آشپزخانه را با هم مقایسه کنید باید بگوییم که کابینت‌فلزی نسبت به کابینت‌های mdf معمولاً ارزان‌تر خواهند بود.
  • خش‌پذیری کابینت‌های mdf نسبت به کابینت‌ های فلزی بسیار کمتر است و این یک برتری مهم به حساب می‌آید.
  • از سوی دیگر برای کابینت‌های mdf طراحی به گونه‌ای انجام می‌گیرد که به هیچ عنوان لبه‌های تیز و برنده نداشته باشند ولی متأسفانه کابینت ‌های فلزی لبه‌های تیز دارند. بنابراین اگر شما در خانه خود فرزند کوچکی دارید باید در انتخاب کابینت، وسواس بیشتری به خرج دهید.
  • اگر چه کابینت ‌های فلزی ممکن است در اثر رطوبت زنگ بزنند اما آسیب‌پذیری کابینت‌های mdf نسبت به رطوبت بسیار بیشتر بوده و اگر آب برای آن‌ها بریزد، طبله می‌کنند. به همین دلیل امکان شستن کابینت های ‌ام دی اف برای شما وجود ندارد.
  • قابلیت ابزار خوری برای کابینت‌های ‌ام دی اف بالاتر است و کار کردن با این ماده برای ساخت کابینت راحت‌تر خواهد بود.
  • هر دو کابینت‌فلزی و کابینت ‌ام دی اف سطح کاملاً صاف و صیقلی داشته و در صورتی که بخواهید تعمیر کنید، محدودیتی برای شما وجود ندارد.
  • از دیگر برتری‌های کابینت ‌ام دی اف نسبت به کابینت فلزی این است که شما می‌توانید از کابینت ‌ام دی اف برای روسازی‌های مختلف استفاده کنید ولی چنین قابلیتی در کابینت فلزی وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =