انواع دیوارپوش و مزایا و معایب هر کدام

یکی از بخش هایی که در طراحی داخلی منزل مورد توجه قرار می گیرد، دیوارپوش است. دیوار به عنوان جداکننده فضا در نظر گرفته می شود که علاوه بر این نقش می تواند یک عنصر دکوراتیو نیز محسوب شود. امروزه با استفاده از دیوارپوش های متنوع می توان نمایی بسیار زیبا در ساختمان ایجاد کرد. دیوارپوش به عنوان یک عنصر دکوراتیو جذابیت ویژه ای به فضای داخلی می بخشد و علاوه بر زیبایی، ویژگی های منحصر بفرد خود را دارا می باشد.

امروزه استفاده از دیوارپوش در ساختمان از محبوبیت ویژه ای در بین صاحب خانه ها برخوردار است. آن ها نه تنها در ساختمان های نوساز بلکه برای بازسازی دیوارهای قدیمی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. دیوارپوش ها آ از لحاظ جنس و ظاهر از تنوع بالایی برخوردار هستند و قابلیت های خاص خود را دارند. انتخاب انواع دیوارپوش با توجه به کارکرد و ویژگی های آن متفاوت می باشد.

انواع دیوارپوش

دیوارپوش چوبی

دیوارپوش چوبی

دیوارپوش چوبی از مقاومت بالایی برخوردار می باشد، اما برای نگهداری طولانی مدت بهتر است از روکش های مختلف برای آن ها استفاده نمود. این نوع دیوارپوش عایق صدا و حرارت نیز می باشد و برای نصب آن نیاز به زیرسازی نیست. امروزه به دلیل گران بودن چوب و به منظور حفظ محیط زیست از چوب های مصنوعی مانند ام دی اف در ساخت دیوارپوش استفاده می شود. برای نصب دیوارپوش های چوبی، در ابتدا به یک پلان کلی از دیوارها که بر اساس مشخصات دیوار طراحی شده، نیاز داریم. در مرحله بعد نوبت به کنترل سفت کاری می رسد.

در این مرحله سطح زیر کار بررسی شده و در صورت دارا بودن فرورفتگی و یا برجستگی به تعمیر آن پرداخته و سپس بستر زیرکاری اجرا می شود. در این مرحله قطعات چهار تراش از جنس چوب های ام دی اف و نئوپان روی دیوار نصب می شوند تا دیوارپوش ها به درستی روی دیوار نصب شوند. این قطعات به صورت موازی و در فواصل منظم در کنار هم قرار می گیرند. در مرحله آخر نوبت به نصب قطعات دیوارپوش می رسد. در روشی دیگر، دیوارپوش ها بدون واسطه و بدون نیاز به زیرکاری مستقیما بر روی دیوار نصب می شوند.

دیوارپوش چرمی

دیوارپوش چرمی

استفاده از دیوارپوش چرمی در لابی هتل ها، مجتمع های تجاری، مسکونی و مهدکودک ها رایج می باشد. این نوع دیوارپوش عایق مناسبی در برابر حریق و صدا است و دارای طرح های سه بعدی می باشد. نصب دیوارپوش های چرمی به دو روش صورت می گیرد. در روش اول از چسب های صنعتی که هم روی سطح مورد نظر و هم پشت دیوارپوش زده شده، استفاده می شود. در روش دوم نیازی به استفاده از چسب های صنعتی نیست، چرا که برخی تولیدکنندگان در هنگام تولید این دیوارپوش ها، چسب مخصوصی پشت آن ها تعبیه می کنند که تنها با کندن ورق محافظ می توان آن را به دیوار چسباند.

دیوارپوش سه بعدی

دیوارپوش سه بعدی

استفاده از انواع دیوارپوش سه بعدی جلوه بی نظیری به دکوراسیون خانه شما می بخشد. این دیوارپوش ها از خاصیت ضد حریق برخوردار هستند و در برابر نفوذ آب مقاوم می باشند. اگر از دیوارپوش های سه بعدی در طراحی خانه استفاده نمودید، از اجرای یک نورپردازی بی نقص غافل نشوید، چرا که نورپردازی مناسب باعث ایجاد نمای چشمگیری می شود. در نصب دیوارپوش های سه بعدی ابتدا باید زیرسازی مناسب صورت گیرد. بعد از انجام زیرسازی در صورت نیاز، سیم کشی مربوط به نورپردازی را انجام داده و سپس پانل دیوارپوش سه بعدی را در جای خود قرار می دهیم.

دیوارپوش پی وی سی

دیوارپوش پی وی سی

این نوع دیوارپوش که در ساخت آن از پی وی سی استفاده شده در رنگ، طرح و ابعاد مختلف در دسترس می باشد. دیوارپوش PVC بسیار با دوام بوده و در برابر نفوذ آب و آلودگی نیز بسیار مقاوم می باشد. از ویژگی های این دیوارپوش ها می توان به قابل شستشو بودن آن ها اشاره کرد. استفاده از دیوارپوش پی وی سی در طولانی مدت مقرون به صرفه است، زیرا این دیوار پوش ها عمر بالایی دارند و برای تمامی فضاها مناسب می باشند. برای نصب دیوارپوش های پی وی سی، در ابتدا نیاز به یک سطح صاف و هموار داریم.

از این رو در مرحله اول شروع به زیرسازی می کنیم. در مرحله بعد برای قسمت هایی که دیوار خم یا قوس دارد شروع به قوس دادن دیوارپوش ها می کنیم. سپس از طریق وصل کردن دیوارپوش ها به یکدیگر با کمک پیچ و مهره شروع به مقاوم کردن دیوارپوش ها می کنیم. در مرحله آخر به نصب قرنیز می پردازیم.

دیوارپوش فایبرگلاس

دیوارپوش فایبرگلاس

فایبرگلاس یا همان الیاف شیشه نوعی متریال طبیعی است که از موادی غیر سمی نظیر کربنات، سیلیس، کوارتز و دولومیت تشکیل شده است. دیوارپوشی که از این نوع الیاف ساخته می شود به شکل پارچه ای پر از تار و پود است که مقاومت و استحکام آن بسیار بالا می باشد. فایبرگلاس ماده ای با دوام و مقاوم در برابر مواد شیمیایی است و حرارت هیچ گونه آسیبی به آن وارد نمی کند. دیوارپوش های فایبرگلاس غیر قابل اشتعال هستند و می توان آن ها را در انواع ساختمان ها با کاربری متفاوت نصب نمود.

دیوارپوشی که از الیاف نسوز ساخته می شود نه تنها عنصری تزئینی برای دیوار به شمار می آید، بلکه سطح را در برابر عوامل مختلف مقاوم می سازد. نصب این دیوارپوش بسیار آسان بوده و قابل اجرا بر روی انواع دیوار است. از مزایای منحصر به فرد این دیوارپوش در مقایسه با سایر دیوارپوش ها سرعت بالای اجرا، صرفه جویی در هزینه، وقت و عمر طولانی می باشد. عمر مفید این محصول ۲۰ سال است و با خیالی آسوده می توان آن را در ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی، بهداشتی و … مورد استفاده قرار داد.

نکات دیوارپوش فایبرگلاس

دیوارپوش فایبرگلاس به راحتی برجستگی ها و تورفتگی های سطح دیوار را پوشش می دهد و نیازی به زیرسازی قبل از نصب ندارد. این محصول سطحی صاف و یکدست بر روی دیوار ایجاد می کند و درزها و ترک های آن را پنهان می نماید. این دیوارپوش از قابلیت رنگ آمیزی برخوردار است و می توان آن را با رنگ های مختلف رنگ آمیزی نمود. در تولید دیوارپوش فایبرگلاس از مواد سمی و خطرناک استفاده نشده، از این رو این دیوارپوش ها دوستدار محیط زیست هستند و هیچ آلودگی نه تنها برای محیط زیست بلکه برای انسان نیز ایجاد نمی کنند. علاوه بر آن این دیوارپوش نوعی دیوارپوش ضد آب است و بهترین گزینه برای فضاهای مرطوب به شمار می آید، زیرا امکان رشد قارچ و کپک و یا حشرات در الیاف آن وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 10 =