نکاتی مهم برای طراحی کابینت ممبران

آشپزخانه به عنوان بخشی از خانه که به خصوص خانم ها زمان زیادی از ساعات روزانه خود را در آن می گذرانند، باید دارای طراحی درست و اصولی و زیبا باشد. آشپزخانه هایی با کابینت ممبران و طراحی کلاسیک به شما فضایی گرم و راحت هدیه می‌دهند. اگر صاحب یک آشپزخانه کوچک باشید، حسابی می‌توانند در بهینه‌سازی فضا کمکتان کنند. استفاده از جزیره‌ در این نوع کابینت ها کاربرد زیادی دارد.

از آن‌ها می‌توانیم به عنوان میز ناهارخوری استفاده کنیم. در هنگام پذیرایی از مهمانان، می توانیم بساط پذیرایی از مهمان را روی همین جزیره کوچک پهن کنیم. این گونه هم حواسمان به آشپزخانه است و هم گپ و گفت با مهمانان را از دست نمی دهیم و از آشپزی و مهمانی همزمان لذت ببریم. علاوه بر این، جزیره‌ها با توجه به ابعادشان می‌توانند میزبان ظرف و ظروف ریز و درشتمان باشند.

حتی با وجود یک یا دو ویترین، می‌توانیم چندتا از ظروف جذابتر را به نمایش بگذاریم و کمی به دکور خانه رنگ و لعاب بدهیم. یکی دیگر از کاربردهای مهم جزیره‌ها، استفاده از آن‌ها به عنوان پیشخوان است. همین طرحی که می‌توانید در تصویر بالا ببینید. این سطوح دوست‌داشتنی به خانم خانه این امکان را می‌دهند که به همه زوایای آشپزخانه  دسترسی داشته باشد.

 البته سطح جزیره و دیواره‌های آن هم یک سطح جدید برای هنرنمایی طراح کابینت است که می‌تواند با طراحی منبت‌کاری و یا سرستون کابینت ممبران کلی تنوع و جذابیت را به دکور خانه تزریق کند. خوب است بدانید بسیاری از جزیره‌‌ها گاهی میزبان سینک ظرفشویی یا گاز هستند، و به این ترتیب ممکن است جنس سطح کارهم تغییر کند و مثلاً به جای ورق ۳ سانت و ۵ سانت، از سنگ کورین و کوارتز برای صفحه کابینت استفاده شود.

جزیره‌ها البته به دو شکل ثابت و متحرک طراحی می‌شوند و شما می‌توانید با توجه دکور خانه گاهی در چیدمان نهایی تغییراتی ایجاد کنید. برای طراحی آشپزخانه زیبا با کابینت ممبران بعد از این که شما طرح مورد نظرتان را از میان هزاران طرح مختلف انتخاب کرده‌اید. کابینت‌ساز محترم یا طراح داخلی مشغول طراحی و ساخت کابینت‌های شما می‌شود؛ طراحی کابینت آشپزخانه ممبران قواعد خاص خودش را دارد که در بخش زیر نگاهی به این اصول و قوانین می‌اندازیم.

اصول طراحی کابینت ممبران

اصول طراحی کابینت ممبران

در این بخش اشاره ای به ۴ اصل مهم در طراحی انواع کابینت ممبران داریم. این ۴ اصل تا حد زیادی در طراحی همه کابینت های ممبران کلاسیک بکار میره.

طراحی جزئیات ریز و جذاب

آشپزخانه‌های کلاسیک به دنبال راهی هستند که بتوانند چشم‌ها را خیره کنند. برای همین از وجود جزئیات بیشتر استقبال ‌می‌کنند. بنابراین برخلاف کابینت‌های مدرن که عاشق سادگی هستند، طراحان هنگام طراحی کابینت ممبران جزییات ریز و درشت به کار نهایی اضافه می‌کنند. سرستون‌ها، دستگیره‌های هماهنگ با نوع کار و پر نقش و نگار از مولفه های مهم در کابینت آشپزخانه کلاسیک است. منبت‌کاری‌های مختلف و ویترین‌هایی با شیشه‌های طرح‌دار و مشبک، نمای کلی یک طراحی آشپزخانه کلاسیک با کابینت ممبران را می‌سازند. آشپزخانه‌ای که با جزییات زیادش می‌تواند حسابی مثل یک نگین زیبا در خانه بدرخشد.

رعایت اصل تقارن در طراحی کابینت ممبران

مغز ما به طور خودکار به دنبال هماهنگی و تقارن می‌گردد. پس طبیعی ست که در طراحی کابینت‌های کلاسیک مثل ممبران، مردم از این موضوع استقبال می‌کنند. برای همین طراحان مجبورند که به اصل تقارن در طراحی کابینت ممبران حسابی پایبند باشند. شاید فکر کنید این یک اصل ساده است که در طراحی هر نوع کابینتی در نظر گرفته می‌شود.

اما اگر نگاهی به بعضی از مدل‌های کابینت مدرن بیندازید متوجه می‌شوید که در برخی طرح‌ها از تقارن اصلاً خبری نیست. گاهی در کابینت های مدرن، فضا با کوچک و بزرگ‌شدن ابعاد کابینت‌ها جذابیت پیدا می‌کند. پس اگر عاشق جفت کردن همه چیز با هم هستید، می‌توانید با خیال راحت به سراغ آشپزخانه‌های کلاسیک با کابینت ممبران بروید.

اصول طراحی کابینت ممبران

طراحی قاب و چارچوب در آشپزخانه ممبران

یکی از مهم ترین ویژگی های کابینت کلاسیک ممبران، طراحی های قاب دار است! در کابینت های مدرن و های گلاس، خبری از چارچوب و قاب در طراحی نیست. در حالیکه در طراحی کابینت ممبران، قاب و چارچوب در هر جایی به چشم می آید. با طراحی قاب، برای هر وسیله ای باکس و چارچوبی مشخص وجود دارد. همین ویژگی ساده یعنی اضافه کردن باکس‌هایی با کارایی‌های مختلف باعث شده که کابینت‌های ممبران و آشپزخانه‌های کلاسیک برای خانه‌های کوچک کاربرد بیشتری داشته باشند چون در این آشپزخانه‌ها تقریبا فضای مرده‌ای وجود ندارد و از هر فضایی می‌شود استفاده کرد.

همنشینی رنگ‌ها و طرح های متنوع

در طراحی کابینت ممبران می‌توانید از طیف‌های رنگی مختلف استفاد‌ه‌کنید. البته پرطرفدارترین رنگ، رنگ سفید است که در بخش بعد مفصل‌تر به این موضوع می‌پردازیم. خوب است بدانید کابینت ممبران قهوه ای و رنگ‌هایی مثل طوسی و ترکیب آن با سایر رنگ‌ها مثل سفید و طلایی هم پرطرفدار هستند. در مطلبی جداگانه به بهترین ترکیب رنگ کابینت ممبران پرداخته ایم. البته به عنوان نکته ای بسیار مهم باید بگوییم اگر صاحب یک آشپزخانه کوچک هستید بهتر است به سراغ رنگ‌های تیره نروید.

مزایای کابینت ممبران

مزایای کابینت ممبران

می توانید طراحی حک شده بر روی ممبران را با سلیقه ی خود شخصی سازی کنید.

به راحتی می توانید آن را تمیز کنید و اثرات لک گرفتگی بر روی آن نمایان نیست.

به راحتی می توان آن ها را تمیز کرد.

به دلیل وجود روکش PVC از مقاومت بالایی در برابر حرارت، خط و خش و رطوبت برخوردار هستند.

وزن سبکی دارند.

تنوع رنگی بالا

تنوع طراحی بالا

هزینه مناسب در مقایسه با طراحی های کلاسیک چوبی

معایب این نوع از کابینت‌ها

معایب این نوع از کابینت‌ها

از معایب اصلی این کابینت ها می توان به این موارد اشاره نمود:

مقاومت پایین در برابر نور خورشید. در صورتی که به صورت طولانی مدت در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، دچار رنگ پریدگی و کاهش استقامت می شوند.

اگر از چسب خوب در ساخت آن استفاده نشود به شدت آسیب پذیر می شوند.

عدم سازگاری با تمام سبک‌ها

این مدل کابینت بیشتر با سبک های کلاسیک و سنتی هماهنگی دارد. اگر سبک طراحی خانه ی شما مدرن است، کابینت ممبران برای شما انتخاب مناسبی نیست.

همانطور که در قسمت مزایای این مدل از کابینت ها به آن اشاره شد، قیمت تمام شده در این سبک به مراتب پایین تر از طرح های کلاسیک با چوب طبیعی می باشد، ولی نسبت به کابینت های MDF و هایگلاس، ممبران هزینه ی بیشتری بر روی دست مشتری می گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 19 =