طراحی نماهای سیمانی در انواع مختلف سیمان شسته، سفید و سیمانی تگرگی انجام میشود. از دیگر سبکهای طراحی نماهای سیمانی میتوان به نمای سیمانی مدرن و کلاسیک اشاره کرد. با انتخاب نمای سیمانی برای ساختمان خود هوش خود را به نمایش خواهید گذاشت، زیرا نمای سیمانی علاوه بر این که از قیمت پایینی برخوردار میباشد، کیفیت فراتر از انتظار را نیز دارد.
در حقیقت میتوان گفت طراحی نمای سیمانی در شرایط اقتصادی امروزی پاسخگوی نیازهای ساختمان شما خواهد بود. طراحی نماهای سیمانی برای انواع ساختمانهای مسکونی، ویلا و دیگر انواع ساختمانها به صورت ترکیبی و یا تکی قابل اجرا میباشد. برای ساختمانهای بلند از جمله برجها طراحی نماهای سیمانی به دلیل سهولت در اجرا رایج شده است. نماهای سیمانی نماهای سادهای هستند که دارای انواع مختلف میباشند و در رنگ و طرح مختلف قابلاجرا میباشد.
انواع طراحی نماهای سیمانی
طراحی نمای سیمانی بر اساس طرح و نوع مواد مورد استفاده در اجرای آن دارای انواع مختلفی است. در ادامه با انواع طراحی نماهای سیمانی بیشتر آشنا خواهیم شد.
انواع طراحی نمای سیمانی شامل موارد زیر هستند:
نمای سیمان سفید
در طراحی نمای سیمانی سفید ظاهر ساختمان با ترکیب سیمان سفید و آب پوشیده میشود و ساختمان ظاهر کاملاً سفید و یکدست پیدا میکند. طراحی نماهای سیمانی سفید در طول 10 سال ابتدایی اجرا کاملاً زیبا و بینقص به نظر خواهند رسید. اما در صورتی که متریال مورد استفاده در نمای ساختمان کیفیت خوبی نداشته باشد، با گذشت زمان نما سیاه شده و ظاهر زننده به ساختمان خواهد داد. در حالی که اگر برای طراحی نماهای سیمانی از متریال با کیفیت بالا استفاده شود، سیمان باعث جذب آلودگی کمتر به محیط خواهد شد و در حفظ درخشش و زیبایی ساختمان نقش موثری را ایفا خواهد کرد.
نمای سیمان شسته
در طراحی نمای سیمانی شسته نیز از ترکیب سیمان سفید، سنگدانههای رنگی و رنگهای معدنی اندود شده استفاده میشود. این نوع نمای سیمانی از زیبایی و ظاهر فوقالعاده برخوردار میباشد و در مقایسه با دیگر نماهای سیمانی از استحکام نسبتاً بیشتری برخوردار است. از این رو این نوع نما سیمانی دارای کاربرد گستردهای است و علاوه بر طراحی نمای بیرونی ساختمان، در طراحی راهپله و دیوار باغ نیز قابلاستفاده است. در طراحی نماهای سیمانی شسته و اجرای آن میتوان از تیم حرفهای کمک گرفت تا قادر به اجرای طراحی نمای ساختمان به زیبایی باشد.
سیمان تخته ماله از طراحی نماهای سیمانی
در طراحی نمای سیمانی تخته ماله دو بخش آستر و تخته ماله باید در نظر گرفته شوند. ضخامت لایه آستر در این نوع طراحی نمای ساختمانی حدود 2 سانت است. این لایه با استفاده از ملات ماسه سیمان روی دیوار با بلوک سیمانی و یا آجری قابلاجرا میباشد. ضخامت لایه دوم نیز به حدود 0.5 سانت میرسد که از ترکیب ماسه، سیمان، پودر سنگ و خاکسنگ تشکیل شده است.
این ترکیبات با استفاده از تخته ماله روی آستر کشیده خواهند شد. به منظور پیشگیری از ترک خوردن این نمای ساختمانی به طور معمول با استفاده از خط کش نما به بخشهای مختلف تقسیم شده و سپس مواد روی نما اجرا خواهند شد. اجرای طراحی نماهای سیمانی تخته ماله به دقت و ظرافت بالایی نیاز دارند از این رو برای اجرای این نوع طراحی نمای ساختمان به تیم کاربلد در اجرا نیاز خواهید داشت.
سیمان تگرگی و ماهوتی
ضخامت طراحی نمای سیمانی تگرگی و ماهوتی به حدود دو سانت میرسد. این نوع نمای ساختمانی با استفاده از سیمان، پودر سنگ، خاکسنگ و ملات سیمان تشکیل شده است. این نوع نمای سیمانی به صورت پاششی اجرا میشود. از مهمترین تفاوت این دو نوع نمای سیمانی میتوان به ابعاد دانههای تشکیلدهنده آنها اشاره کرد. در صورتی که برای ساخت ملات این نوع نمای سیمانی از مصالح دانه درشت استفاده نمایید نمای سیمانی تگرگی را اجرا خواهید نمود.
اما اگر از مصالح دانه ریز برای اجرای طراحی نمای ساختمان استفاده شود در حقیقت نمای سیمانی ماهوتی اجرا شده است. طراحی نماهای سیمانی تگرگی و ماهوتی به اندازه طراحی نماهای سیمانی سفید و شسته لوکس و گرانقیمت به نظر نمیرسند. در صورت طراحی خلاقانه این نوع نمای ساختمان و استفاده از مصالح دیگر در کنار این نوع نمای سیمانی میتوان به نمای ترکیبی جذاب و مدرن دست یافت.
طراحی نماهای سیمانی چکشی از طراحی نماهای سیمانی
این نوع طراحی نمای سیمانی از طریق اندود شدن دو لایه مواد روی یکدیگر تشکیل میگردد. ضخامت لایه اول این نمای سیمانی حدود 2 سانت است و از ترکیب ملات ماسه و سیمان سفید با سیمان رنگی تشکیل شده است. ضخامت لایه دوم این نمای ساختمانی حدود 1.5 سانت است که با استفاده از ماله اجرا میشود. لایه دوم این نوع نمای سیمانی دارای بندهایی که با استفاده از شیشه پر خواهد شد و پس از این که لایه اندود شده خشک شد، تیشههای مخصوص شیشه دار سطح مورد نظر را پوشش میدهد.
سیمان خراشی
این نوع طراحی نمای سیمانی از سه لایه اصلی تشکیل شده است. در لایه اول که آستر نام دارد ترکیب ماسه و سیمان به کار رفته است و در لایه دوم یا لایه ماله ترکیب ماسه، سیمان، پودر سنگ و خاکسنگ مورد استفاده قرار گرفته است. پس از این که این دو لایه اصلی اجرا شد، لایه دیگری باید اجرا شود که ضخامت آن به حدود 2 میلیمتر میرسد. در این لایه از مصالح سنگی استفاده میشود. در نهایت به منظور ایجاد خراش مخصوص این نوع نمای سیمانی ساختمان ماله مخصوص مورد استفاده قرار میگیرد.
سیمان آبساب یا موزاییک شسته
مصالح تشکیلدهنده در طراحی نمای سیمانی آبساب و یا موزاییک شسته با نمای چکشی شباهت بسیار زیادی دارند و برای اجرای این نوع نمای سیمانی از لایه آستر با ملات ماسه سفید و یا رنگی همراه با سیمان و لایه ملات موزاییکی استفاده میشود. روش اجرا و طراحی نماهای سیمانی آبساب و موزاییک شسته با نمای چکشی تفاوت بسیار زیادی دارد. این نوع نمای سیمانی به صورت زیر اجرا میشود:
قبل از اجرای نما، در روش نخست سطح لایه با استفاده از آب خیس خواهد شد تا زمانی که مصالح سنگی معلوم شوند سطح کار با استفاده از برس سابیده میشود. در نهایت لایه نهایی با استفاده از سنگ به قدری سنباده زده میشود تا سطح کاملا صیقلی و شبیه موزاییک شود.
در روش دوم سطح لایه مورد نظر به قدری با استفاده از آب و اسید شستشو داده میشود که سنگدانههای لایه به صورت برجسته، درشت و سیمانها نیز به صورت دانههای ریز نمایان شوند. این نوع نمای سیمانی، نمای اندود سیمانی نیز نامیده میشود.