طراحی ویلا پیش ساخته و چالش‌های آن

طراحی ویلا پیش ساخته باید زیبا، چشم نواز و کاربردی باشد و باید تمامی انتظارات شما را از قبیل، خاص بودن، لوکس بودن، زیبایی، عملکرد، ارزش افزوده برای سرمایه شما، استحکام و مقاومت را برآورده نماید و اهدافتان از ساخت ویلا را محقق نماید. در واقع تمام معماری باید در چنین پروژه کوچکی قابل نمایش باشد پس در امر طراحی ویلا نیاز است تا سلیقه، اهداف، میزان بودجه و محل ساخت پروژه را به درستی تحلیل کرده و بشناسیم و آنها را با اصول علمی معماری منطبق سازیم. همچنین باید محدودیت ها و مشکلات بر سر راه طراحی را با دقت شناسایی و خلاقانه ترین راه حل ها را برای آنها ارائه کنیم.

طراحی ویلا با طراحی لنداسکیپ

طراحی ویلا با طراحی لنداسکیپ و فضاسازی های پیرامونی تکمیل می شوند. در واقع می توان اینگونه بیان کرد که محوطه سازی ویلا بخش لاینفک از طراحی ویلا به شمار می رود. وجود فضاهای سبز، درختان و جذابیت های طبیعی و مناظر زیبا به طور شاخصی باعث ارتقای کیفیت فضایی کالبدی و بصری پروژه های ویلایی می شوند. در این راستا با یک طراحی محوطه بهینه و صحیح، بستر مناسبی برای انجام فعالیت های متنوع در فضاهای جذاب و با طراوت بیرونی فراهم می آید. اما این شرایط منوط به طراحی و اجرای محوطه سازی ویلای اصولی و همه جانبه است.

اجرای الگوها و سبک های مختلف در طرح بندی لنداسکیپ امکان پذیر است، اما این امر کاملا وابسته به شرایط عمومی سایت و محوطه ویلا می باشد. در پروسه طراحی محوطه ویلا مواجه با چالش هایی بدیهی است. با انتخاب مصالح متناسب با هر اقلیم و با دوام تر در برابر عوامل مخرب بیرونی می توان هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری را تا جای ممکن کاهش داد. این امر با توجه عایق ها و پوشش های صحیح به راحتی امکان پذیر است که لازمه آن داشتن علم طراحی کافی است.

طراحی ویلا براساس بودجه

طراحی ویلا براساس بودجه

طراحی ویلا بر اساس بودجه شما از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که عدم توجه به آن می تواند منجر به تحمیل هزینه های فراتر از انتظارتان شود. این امر می تواند روند و سرعت ساخت را تحت تاثیر خود قرار دهد و مغایر با اهدافتان باشد. پس بسیار ضروری است تا در ابتدا و پیش از طراحی به خوبی در این باره بحث و گفتگو شود. سلیقه بیشتر در مورد جنبه های زیبایی شناسی و عملکرد ها به کار می رود.

برای مثال شما کلیات ظاهری ویلا شخصی تان را برای ما بازگو می کنید و این کار ما است تا نزدیک سبک معماری به سلیقه تان را شناسایی کنیم و تصویر کلی ای که در ذهن خود دارید را با اصول معماری منطبق کرده و تصویری با جزییات هرچه بیشتر به شما ارائه کنیم. سبک زندگی، عادات و علایق شما تاثیر به سزایی در امر طراحی ویلا دارد. طراحی باید فضایی خلق کند که متناسب با فعالیت های روزمره شما باشد و آنها را تا جای ممکن تسهیل کند.

در واقع طراحی ویلا خوب سبب افزایش احساس راحتی و رفاه بیشتر می شود. ممکن است بخواهید یک اتاق کار خانگی برای پیگیری برخی امور کاری خود در نظر بگیرید و یا اگر به صورت حرفه ای به ورزش خاصی می پردازید ایجاد فضایی که باعث شود از ورزش خود دور نمانید بسیار ضروری خواهد بود.

طراحی ویلا پیش ساخته و چالش‌های آن

طراحی ویلا پیش ساخته و چالش‌های آن

برداشت ناهمواری‌ها و عوارض در طراحی ویلا

مناطق ساخت ویلا غالبا در مناطق غیر شهری و دارای ناهمواری ها و عوارض هستند. از این رو نقشه برداری و طراحی ویلا در این مناطق، نیازمند تیم تخصصی و تجهیزات حرفه ای می باشد. همین امر هزینه ها و مدت زمان اجرای این فاز را متاثر می سازد. عوارض معمول شامل تپه ها، بدنه های آبی طبیعی مانند رودخانه ها، برکه ها، انبوه درختان یا پوشش های طبیعی و… می باشد.

صاف کردن ناهمواری‌ها

بسترسازی مناسب در زمین های شیب دار چالش مهم دیگر در طراحی داخلی ویلا می باشد. بنا بر خواسته ها و سبک طراحی محوطه ویلا، حجم خاکبرداری و خاکریزی های متفاوتی ضرورت پیدا می کند. بهتر است تا حد ممکن طرح محوطه سازی ویلا منطبق بر شیب های طبیعی سایت باشد. بدین رو طرحی پایدار خلق می شود و در هزینه های آماده سازی زمین، صرفه جویی می شود. این نوع گرایش در راستای تکمیل طراحی ویلای پایدار می باشد. خاکبرداری در زمینهای صخره ای و سخت، چالش قابل توجهی است.

طراحی ویلا پیش ساخته

زهکشی و حفاظت محوطه در برابر رواناب‌ها و سیلاب های فصلی

 بافت های طبیعی متشکل از انواع خاک ها می باشند که با توجه به جنس و تراکم دانه ای شان و همچنین تراکم یا تنکی پوشش های گیاهی، دارای مقاومت های متفاوتی در برابر رواناب های حاصل از بارندگی می باشند. جلوگیری از فرسایش و خاکشویی این بافت ها اهمیت دارد. نقشه کانالهای زهکشی برای هدایت صحیح آبها بسته به وسعت محوطه و دیگر عوارض موجود، تهیه می شوند. بهتر است این عملیات در جهت کمترین دخل و تصرف و آسیب به محیط طبیعی باشند.

جلوگیری از لغزش و ریزش بدنه‌های خاکی

در طراحی ویلا و محوطه سازی روی ناهمواری های سطحی و وجود اختلاف سطح در فضاسازی ها، امکان رانش و ریزش خاک و سنگ، بسیار محتمل است. اجرای دیواره های حائل یا پله بندی صلب با متریال مناسب، مورد نیاز است. ارتفاع، عرض و نحوه اجرای دیواره های حائل، وابسته به ارتفاع، سطوح مورد استفاده و نوع خاک دارد. در این خصوص می توان راهکار پایدار و زیست دوستی را مانند کاشت گیاهان و درختچه ها در حاشیه های شیبدار و خاکهای سست، اتخاذ کرد.

طراحی ویلا پیش ساخته و چالش‌های آن

جانمایی المان‌ها و فضاسازی‌های مورد نیاز در فضاهای محدود

 به علت وجود شیب ها، پوشش های انبوه و طبیعی گیاهان و بدنه های سنگی، تعبیه آلاچیق، نیمکت و فضاهای نشیمن و دورهمی، چالش رایجی است. طراحی خلاقانه در فرم و جهت گیری می تواند تا حدی در رفع این مشکل مفید باشد. مسیرهای ارتباطی نیز به علت محدودیت، در بعضی نواحی بسیار باریک شکل می گیرند.

آبیاری و مدیریت فاضلاب

 پوشش های گیاهی سهم عمده ای را در محوطه ویلا دارند. حفظ طراوت و تازگی آنها نیازمند مدیریت صحیح و بستر سازی مناسب است. در محوطه سازی کوچک، این امر با تجهیزات ساده ای انجام می شود اما در طراحی محوطه بزرگ، تاسیسات وسیع تر آبرسانی و تخلیه و بازیافت پساب ها ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 8 =