پیمانکاری ساخت ویلا در شمال از صفر تا صد

استان‌های شمالی همچون مازندران مکانی بسیار مناسب برای ساخت ویلاهای گوناگون هستند. اما ساخت ویلا پروسه پیچیده‌ای خواهد بود که اگر تجربه و دانش کافی نداشته باشید ممکن است دچار ضرر و زیان و همچنین مشکلات گوناگونی شوید. به همین علت است که پیشنهاد می‌شود یک پیمانکار مناسب برای ساخت ویلای مورد نظرتان پیدا کنید.

وظایف یک پیمانکار در پروژه ساخت و ساز و ویلا سازی بسیار مهم و نیازمند دقت بالایی خواهند بود. چراکه پیمانکار از طرف کارفرما باید طرح مورد نظر کارفرما را بطور کامل اجرا نماید و ساختمان باکیفیتی با بودجه محاسبه شده به کارفرما تحویل دهد، البته قراردادها و روش‌های پیمانکاری متفاوت است. ما در این مقاله به انواع این قراردادها و مسایل مختلف پیرامون پیمانکاری در شمال ایران برای ساخت ویلا می‌پردازیم.

پیمانکار ساختمان کیست؟

پیمانکار شخصی است که با عقد قرارداد، به انجام تمام امور ساخت و یا فروش، برطبق شرایط مندرج در قرارداد و در قبال دستمزدی مشخص، در مدت معینی متعهد می‌شود. درواقع پیمانکار ساختمان شخصی حقیقی یا حقوقی خواهد بود که مطابق قرارداد، اجرای پروژه‌ ساختمانی را به انجام می‌رساند و کارفرما در مدیریت و اجرای پروژه، پیمانکار را نماینده خود معرفی نموده و وظایفی همچون تهیه نقشه‌ها، اخذ مجوزهای ساخت، تهیه مصالح ساختمانی، ماشین آلات و استخدام پیمانکاران جز، محوطه سازی و برقراری امنیت برای تمام پرسنل کارگاه و موارد مربوط به محیط زیست بر عهده پیمانکار یا شرکت پیمانکاری است.

پیمانکار ساختمان کیست؟
پیمانکار ساختمان مطابق قرارداد، اجرای پروژه‌ ساختمانی را به انجام می‌رساند

وظایف یک پیمانکار در پروژه ساخت وساز

یک پیمانکار ساختمان براساس قراردادی که بین او و کارفرما بسته خواهد شد، وظایفی را به عهده خواهد گرفت، قرارداد پیمانکاری ساختمان انواع مختلف دارد اما در تمام آن‌ها پیمانکار ساختمان باید نکات و موارد مشخصی را در هنگام اجرای پروژه رعایت کند. تعدادی از مهمترین این وظایف به شرح زیر خواهند بود:

۱.داشتن برنامه‌ریزی جهت پیش‌بردن پروژه ساخت و ساز

۲.برنامه‌ریزی برای استخدام کارکنان و تعیین یک جدول زمانی بصورت مرحله به مرحله برای ثبت کلیه فعالیت‌های لازم، از ابتدا تا انتهای پروژه

۳.در اجرای تمام مراحل اجرایی ساختمان باید به نقشه‌های فنی و اجرایی پروژه پایبند باشد.

۴.بعد از انجام بررسی نقشه‌های اجرایی اگر با مشکلی برای اجرا مواجه شوند، پیمانکار می‌بایست موارد لازم را با کارفرمای پروژه یا مشاور او مطرح نماید.

۵.یک پیمانکار ساختمان باید بر همه قوانین و ضوابط لازم برای ساخت ‌و ساز مسلط باشد که این قوانین ممکن است بسته به مکان یا زمان‌های مختلف، متفاوت بوده یا تغییر کنند.

۶.پیمانکار موظف است که بر اجرای همه اقدامات ساخت و ساز با شیوه‌ای قانونمند نظارت داشته باشد.

۷.پیمانکار ساختمان در حین انجام پروژه، مسئول بازبینی و ناظر بر پیشرفت‌ها و اعمال تغییرات خواهد بود.

۸.رعایت همه مقررات امنیتی و مسئولیت در مواجهه با هر نوع حادثه در فضای کار یا مربوط به کار

۹.پیمانکار موظف به بازدید از پروژه بصورت حضوری است تا در مواقع لزوم تغییرات لازم انجام گیرد.

۱۰.رعایت موارد مربوط به حفظ ایمنی کارگاه و کارکنان و همچنین تهیه لوازم خدماتی و حفاظتی برای کارگران

انواع قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا کدام است؟

به یاد داشته باشید که معمولاً دو نوع قرارداد پیمانکاری جهت ساخت ویلا وجود دارد:

۱- نوع اول قرارداد پیمانکاری درصدی است. به این ترتیب که هزینه تمام شده را تا حدودی پیش بینی می‌کنند سپس در ازای اتمام ساخت یک درصدی که بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است را به عنوان درصد پیمانکار درنظر می‌گیرد.

۲- در نوع دوم پیمانکار بر اساس تجربه کاری خود یک مبلغی را تعیین می‌کند که با هیین مبلغ ویلا را تحویل دهد.

عموماً نوع دوم برای پیمانکاران توصیه نمی‌شود چرا که ریسک زیادی دارد و اگر بازار دچار نوسان و تلاطم شود پیمانکار متضرر می‌شود.

از نظر اقتصادی نوع اول یعنی تعیین درصد عاقلانه‌تر و منطقی‌تر است چرا که هر چه هزینه ویلا شود، پیمانکار درصدی از آن را دریافت می‌نماید و حتی اگر هزینه ساخت بالاتر هم برود درصد پیمانکار بالا می‌رود.

انواع قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا کدام است؟
نوع اول قرارداد پیمانکاری درصدی است

نمونه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا

۱- مشخصات طرفین قرارداد

۲-موضوع قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا

۳- محل ساخت ویلا

۴- مشخصات فنی پروژه

۵-هزینه قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا

۶- شرایط پرداخت

۷- اسناد و مدارک قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا

۸- مدت انجام موضوع قرارداد

۹- دیرکرد طرفین در انجام پروژه

۱۰- نظارت

۱۱- تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه

۱۲- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

۱۳- تعهدات پیمانکار

۱۴- تعهدات کارفرما

۱۵- ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار

۱۶-دستگاه نظارت

۱۷- مالیات پروژه

۱۸- موارد فسخ قرارداد

۱۹- اختلافات ناشی از قرارداد

۲۰- موارد متفرقه

۲۱- نُسخ قرارداد

شما نیز می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا، قراردادی اختصاصی برای خود و در نظر گرفتن تمامی موارد دلخواه و مورد نظر داشته باشید.

نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا

۱- در قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا، پیمانکار متعهد می‌گردد که در فرآیند اجرای موضوع قرارداد پس از آن که عملیات موضوع قرارداد را انجام داد و آماده بهره برداری نمود، بایست از کارفرما تقاضای تحویل موقت نماید.

۲- کسورات قانونی بر عهده پیمانکار می‌باشد که توسط کارفرما از هر پرداخت کسر و به حساب مراجع ذیربط واریز می‌گردد.

نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری ساخت ویلا
کسورات قانونی بر عهده پیمانکار می‌باشد

۳- پیمانکار موظف است سریعاً پس از اطلاع و ابلاغ قرارداد، نسبت به تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی اقدام نماید.

۴- عموماً مطابق توافق فی مابین کارفرما و پیمانکار چنین است که اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان می‌باشد، و حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد.

۵-در صورت تعطیل نمودن فعالیت پروژه از سوی پیمانکار، ایشان پیش از انجام می‌بایست اذن و مجوز کارفرما را اخذ نماید.

۶-پیمانکار موظف است کلیه مسیر ساخت و نصب را براساس نظر مستقیم کارفرما که از پیش مقرر می‌شود، انجام دهد و متعاقباً تحت نظارت مهندس ناظر قرار گیرد.

۷-پیمانکار موظف است تا حد امکان تلاش نماید تا هدر رفتن منابع و مصالح ساختمانی به حداقل برسد و معقول باشد؛ در غیر اینصورت هزینه هدر رفت بیش از حد متعارف، از حساب بستانکاری پیمانکار کسر خواهد شد.

۸-پیمانکار متعهد می‌گردد که با علم و اطلاع کافی نسبت به تمام اسناد پروژه از جمله نقشه‌ها و دستورالعمل‌های مربوطه عمل می‌نماید و به هنگام عقد قرارداد نکته و مسئله‌ای نامفهوم برای ایشان باقی نمانده است.

۹-مسئولیت هر گونه سوء رفتار، کشف فساد، فحشاء در محل انجام کار یا کارگاه، کلاهبرداری، درگیری و این قسم موارد از سوی پرسنل پیمانکار در طول مدت اجرای پروژه، متوجه مستقیم پیمانکار می‌باشد.

۱۰-در صورت وجود نواقص و اشکالات فنی که منجر به حکم تخریب شود یا اصلاح سازه گردد، متوجه پیمانکار می‌باشد و موظف به جبران قصور خویش می‌باشد.

۱۱- تأمین نیروی انسانی، ابزار کار، ماشین آلات و به طور کلی تمام لوازم ضروری برای اجرای عملیات موضوع قرارداد و هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم مربوطه، به عهده پیمانکار است.

۱۲-جابه جایی و انتقال مصالح از صنوف خریداری شده تا محل کارگاه بر عهده کارفرما و از محل کارگاه تا

بخش‌های متفاوت ویلا، بر عهده پیمانکار می‌باشد. و مسئولیت هر گونه قصور در جابه جایی و اتلاف آن مصالح بر عهده پیمانکار می‌باشد.

۱۳-آب، برق و گاز مورد نیاز پیمانکار، جهت اجرای عملیات در محل کارگاه و هر طبقه به طور مجزا بر عهده کارفرما می‌باشد.

۱۴- کارفرما موظف است کارگاه را درمقابل حوادث ناشیه از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 3 =