همه چیز درباره ویلا چوبی

ویلا چوبی خانه‌ای است از جنس چوب که با دکوراسیونی بی‌نظیر بنا می‌شود. این سازه دارای مزایا و ویژگی‌های منحصر به فرد خود است که باعث شده مورد استقبال افراد زیادی به ویژه سرمایه گذاران در صنعت ملک قرار بگیرد. اگر از مصالح مرغوب در ساخت این بنا استفاده شود و استانداردهای جهانی نیز در ساخت رعایت شود به جرات می‌توان گفت که از امنیت و دوام زیادی برخوردار است. افراد زیادی به دلیل احساس خرسندی، روحیه سرزندگی در این خانه‌ها و اجرای معماری های مدرن علاقمند به ساخت آنها هستند.

فرایند ساخت ویلای چوبی

دریافت مجوز

اولین اقدام جهت ساخت ویلا چوبی، دریافت مجوز‌های مربوطه از جمله امتیاز آب، برق و … می‌باشند.

طراحی اولیه ساخت

ابتدا باید طرح یا نقشه‌ای از ویلای مورد نظر خود را مطابق با استانداردها طراحی نمایید. در حقیقت طراحی و تایید شدن طرح سازه شما توسط ارگان‌های مربوطه از اساسی‌ترین نقطه شروع ساخت ویلا است.

طراحی اولیه ساخت
ابتدا باید طرح یا نقشه‌ای از ویلای مورد نظر خود را مطابق با استانداردها طراحی نمایید

اصول ساخت

با تایید طرح اولیه سازه ویلا چوبی، باید مراحل ساخت بنا نیز تایید شود.

ساخت زیر بنای ویلا

پس از انجام مراحل بیان شده و دریافت مجوزهای مربوطه، ساخت عملی کار شروع می‌شود. زیر بنای ویلا چوبی نیز همانند سایر سازه‌ها از مصالحی غیر از چوب صورت می‌گیرد. این کار سبب استحکام و طول عمر بیشتر سازه می‌شود. با مشخص شدن محل ساخت ویلا در زمین مورد نظر پیمانکار اقدامات لازم را برای پی سازی شروع می‌کند.

تعبیه کردن پایه‌های ویلا

پایه‌های یک ویلای ساخته شده با متریال چوبی با چوب‌های مقاوم و بدون مشکل انجام می‌شوند. بعد از ایجاد پایه‌ها، مرحله عایق بندی و مقاوم سازی پایه‌ها انجام می‌شوند.

ساخت چوب

ساخت و تامین چوب مناسب برای ساخت بنا از مهمترین مراحل ساخت ویلا چوبی است. چرا که اگر چوب به درستی فرآوری نشود و از استانداردهای لازم برخوردار نباشد ویلا از امنیت و مقاومت ایده‌ال برخوردار نخواهد بود. در نتیجه با مرور زمان آب ناشی از بارش باران و رطوبت به داخل خانه و الوارها نفوذ پیدا می‌کند. به همین دلیل است ساخت ویلا چوبی به ویژه در مناطق بارش زا باید از استقامت بالایی برخوردار باشد.‌

مزایای خانه چوبی

زندگی در خانه چوبی به حدی دلپذیر و دلچسب است که بیشتر افراد علاقه به زندگی و حضور در این چنین خانه‌هایی را دارند. چوب در مقایسه با مصالحی که امروزه وارد عرصه ساخت و ساز شده، به ظاهر ماده‌ای کم مقاومت و بدون استفاده است که اگر هم در ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد، بیش از هر چیز کاربرد تزیینی دارد. اما اگر به سال‌ها قبل برگردیم، خواهیم دید بسیاری از سازه‌های مهم همچون پل، سقف و… در ساختمان‌های آن روزگار، با این ماده ساخته شده است. در حال حاضر ساختمان‌های چوبی در کشورهایی که منابع چوبی فراوان دارند هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  1. سرعت در ساخت و بازگشت سریع سرمایه
  2. عایق‌بندی و کاهش چشمگیر مصرف انرژی
  3. عمر طولانی سازه خانه چوبی
  4. عمر طولانی سازه خانه چوبی
  5. استفاده از نیروی کار حرفه‌ای
  6. صنعتی‌سازی و افزایش کنترل در کارخانه
  7. کاهش پرت مصالح ساختمانی
  8. استفاده از نیروی کار حرفه‌ای
  9. زیبایی و سازگاری با شرایط مختلف آب و هوا
  10. کاهش اثرات منفی الکترومغناطیس بر انسان
  11. کاهش آلودگی محیط زیست
  12. و کاهش پرت مصالح ساختمانی
مزایای خانه چوبی
زندگی در خانه چوبی خیلی دلپذیر و دلچسب است

دلایل ساخت و ساز با چوب

چوب دارای مصارف مختلف و تقریبا کاربردی نامحدود است که در کنار این موضوع و برخلاف تصور عامه، عمری طولانی دارد، قابل انعطاف است و به راحتی پرداخت شده و به کار برده می‌شود. این ماده سبک و دارای مقاومت بالایی است. ساختمان‌ها، برج‌ها و پل‌های چوبی در سراسر جهان، نمایانگر این واقعیت است. در حال حاضر، خانه‌های مسکونی با بیش از ۷۰۰ سال قدمت که هنوز هم از آنها استفاده می‌شود، نشانگر عمر طولانی چوب به عنوان مصالح ساختمانی است.

جدای از این، مردم خانه‌های چوبی را به خاطر اینکه دارای معماری خلاق و منعطف، مقرون به صرفه، سالم برای زندگی و در عین حال زیباست، انتخاب می‌کنند همچنین خانه‌های چوبی در رابطه با حفاظت مقابل گرما دارای بیشترین کارایی هست.

عایق مناسب صدا

برخلاف ساخت‌وساز مرسوم بتن، در ساخت وسازهای چوبی مدرن، روش لایه‌های ترکیبی در جدار بیرونی ساختمان برای محافظت در برابر صدا به کار برده می‌شود. در سازه‌های چوبی نوین، طرح اجزای ساختمان است که آرامش را به همراه می‌آورد نه اندازه و حجم آن. اجزای بیرونی این سازه‌ها با توجه به ترکیب مواد اولیه‌شان و نیز ترکیب قرار گرفتن لایه‌ها طوری طراحی شده است که صرفه‌جویی در هزینه را به همراه دارد.

حفاظت مقابل آتش‌سوزی

در ساختمان‌های چوبی، لایه‌های سازنده اعضا براساس مقاومت در برابر آتش و شرایط موجود در استانداردهای مصالح ساختمانی (آتش‌زا یا نسوز) ترکیب شده‌اند. دیوارهای باربر که دارای پوشش دولایه پانل گچی یا فرآورده های چوبی هستند، در فضای ما بین دو لایه از مواد عایق‌بندی استفاده شده است که در برابر آتش اشتعال ناپذیرند و شرایط لازم برای مقاومت بالا را فراهم می‌کنند. ساخت وسازهای چوبی نوین در ارتباط با مساله حفاظت در برابر آتش‌سوزی بهترین کارایی را دارند.

مقاومت چوب در برابر آب

اگرچه بسیاری از چوب‌ها که در معرض آب و رطوبت قرار می‌گیرند موجب تورم آن‌ها می‌شود ولی برخی از انواع چوب‌ها بسیار در برابر آب مقاوم‌اند. مطالعه‌ای بر روی نرخ‌های جذب چهار نوع مختلف صورت پذیرفت. چوب‌ها خشک گردیدند تا محتوی رطوبتشان بین ۶ تا ۱۰ درصد رسید و سپس در بیرون قرار داده شدند. بعد از یک سال، سطح رطوبت سدر سرخ غربی بین ۹ تا ۱۱ درصد بود، در حالی که سایرین بین ۱۴ تا ۲۱ درصد رطوبت داشتند. افزایش در جذب رطوبت سدر سرخ غربی حداقل بود.

خانه چوبی سازه‌ای ایمن، سبک، محکم و بادوام

یکی از چندین دلیلی که چوب هنوز هم علی رغم پیشرفت‌های زیاد در مهندسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، دوام، وزن و ایمنی آن هست. چوب می‌تواند به‌آرامی خم شود، ویژگی‌ای که آجر آن را ندارد؛ بنابراین اگر فونداسیون به‌آرامی جابه‌جا شود، خانه چوبی می‌تواند با تغییر به‌جای شکسته شدن و فرو ریختن جابه‌جا شود. حتی کوچک‌ترین تغییر در فونداسیون خانه‌های آجری می‌تواند موجب ترک سیمان گردد (که ظاهر خوبی نخواهد داشت).

خانه چوبی سازه‌ای ایمن، سبک، محکم و بادوام
دوام، وزن و ایمنی چوب بالاست

صرفه‌جویی اقتصادی و انرژی

ساختمان‌های چوبی مدرن، دورنمای جدیدی را برای ساخت‌وسازهای صرفه‌جو محور می‌گشاید و به این دلیل که چنین ماده‌ای عایق گرمایی است، می‌تواند صرفه‌جویی کلانی در مصرف انرژی لحاظ نماید. مصرف سالانه خانه‌های مسکونی که ۳۰ یا ۴۰ سال پیش ساخته شده‌اند، ۳۰۰کیلو وات انرژی حرارتی برای هر متر مربع است.

خانه‌های معمولی با عایق‌بندی خوب، سالانه ۶۰ تا ۸۰ کیلو وات انرژی حرارتی برای هر متر مربع به کار می‌برند. این مقدار برای خانه‌های غیرفعال (از لحاظ انرژی) که با روش‌های مدرن ساخت‌وساز با چوب ساخته شده‌اند کمتر از ۱۵ کیلو وات انرژی حرارتی برای هر متر مربع است. خانه‌های غیرفعال، خانه‌های با انرژی بسیار کم هستند که ضوابط و دستورالعمل‌های شدید موجود در استانداردها را برآورده می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + پانزده =