مزایای ساخت ویلا چوبی

زندگی در ویلا چوبی بسیار دلپذیر و دلچسب می‌باشد از این رو اکثر افراد به زندگی و حضور در این ویلاها علاقه دارند. نسبت به مصالحی که امروزه وارد عرصه ساخت و ساز ویلا شده‌اند، چوب ظاهرا ماده‌ای با مقاومت کم و بدون استفاده است. به طور کلی می‌توان گفت چوب مورد استفاده در ساخت و ساز ویلاها بیشتر دارای جنبه تزیینی است. اگر بخواهیم نگاهی به چندین سال گذشته بیندازیم متوجه خواهیم شد که سازه‌های بسیار مهمی همچون پل و سقف با استفاده از چوب ساخته شده‌اند. امروزه ویلاهای چوبی در کشورهایی با منابع چوبی فراوان هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مهمترین دلایل ساخت ویلا با چوب

چوب دارای کاربردهای مختلف بسیار زیاد و نامحدود می‌باشد که بر خلاف تصور عموم مردم دارای طول عمر زیاد است. این ماده از انعطاف‌پذیری نسبتا خوبی برخوردار است و به راحتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چوب ماده‌ای سبک است که از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار می‌باشد. ویلاهای چوبی موجود در سراسر دنیا نمایانگر این واقعیت هستند. ویلاهای مسکونی با بیش از 700 سال قدمت که هنوز کاربرد دارند بیانگر طول عمر نسبتا بالای این متریال نسبت به دیگر مصالح ساختمانی می‌باشد. علاوه بر این مردم ویلاهای چوبی را به این دلیل که از معماری خلاق، منعطف، مقرون به صرفه و سالم برای زندگی برخوردار هستند و زیبایی آن‌ها وصف‌ناپذیر است انتخاب می‌کنند. ویلاهای چوبی در مقابل گرما نیز مقاومت مطلوب دارند.

مهمترین دلایل ساخت ویلا با چوب

مهمترین مزایای ساخت ویلا چوبی

از مهمترین مزایای ساخت ویلا با استفاده از چوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این ویلاها به سرعت ساخته می‌شوند و سرمایه اولیه به سرعت بازخواهد گشت.
  • این متریال از عایق‌بندی نسبتا مطلوبی برخوردار است و مصرف انرژی را به صورت چشمگیری کاهش می‌دهند.
  • ویلا چوبی از طول عمر نسبتا بالایی برخوردار است.
  • برای ساخت ویلا چوبی به نیروی کار حرفه‌ای نیاز خواهیم داشت.
  • در صورت ساخت ویلا چوبی پرت مصالح ساختمانی تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
  • این مصالح ساختمانی بسیار زیبا هستند و با شرایط مختلف آب و هوایی سازگاری نسبتا مطلوبی دارند.
  • با ساخت ویلا چوبی می‌توان اثرات منفی الکترومغناطیس روی انسان را تا حد زیادی کاهش داد.
  • آلودگی محیط‌زیست با ساخت این ویلاها کاهش خواهد یافت.

مقاومت نسبتا بالای ویلا چوبی نسبت به آب

قرار گرفتن بسیاری از چوب‌ها در معرض آب و رطوبت تورم آن‌ها را به همراه خواهد داشت. اما برخی از انواع چوب‌ها از مقاومت نسبتا مطلوبی نسبت به آب برخوردار هستند.

مقاوم در برابر آتش‌سوزی

در ویلاهای چوبی، لایه‌های چوبی با توجه به مقاومت نسبت به آتش و شرایط موجود با استانداردهای مصالح ساختمانی با یکدیگر ترکیب شده‌اند. دیوارهای باربر پوشش دولایه پانل گچی و یا فرآورده‌های چوبی دارند که در فضای بین لایه‌ها از مواد عایق‌بندی استفاده شده است. این لایه‌ها اشتعال ناپذیر هستند و شرایط مورد نیاز را برای مقاومت بالا فراهم می‌سازند. ویلاهای چوبی مدرن در رابطه با مساله مقاومت در برابر آتش‌سوزی از کارایی نسبتا بالایی برخوردار هستند.

عایق صوتی مناسب

از دیگر مزایای ساخت ویلا چوبی می‌توان به عایق صدا بودن آن اشاره کرد. برخلاف سازه‌های رایج بتنی، در ساخت ویلا چوبی مدرن از لایه‌های ترکیبی در دیوار بیرونی ساختمان استفاده می‌شود. این لایه‌ها به عنوان عایق صوتی عمل می‌کنند. در ویلاهای چوبی مدرن، طرح اجزای ساختمان آرامش را برای افراد به همراه می‌آورد. بر اساس ترکیب مواد اولیه و ترتیب قرار گرفتن لایه‌ها اجزای بیرونی این سازه‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که در هزینه‌ها تا حد قابل‌توجهی صرفه‌جویی شده است.

عایق صوتی مناسب

ایمن، سبک، محکم و بادوام بودن ویلا چوبی

از دیگر دلایلی که با توجه به پیشرفت‌های قابل‌توجه در علم مهندسی سازه‌های چوبی هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند، دوام، ایمنی و وزن آن‌ها می‌باشد. چوب به راحتی دارای قابلیت خم شدن است که آجر این ویژگی را ندارد. از این رو با جابجایی فوندانسیون به آرامی ویلاهای چوبی ممکن است با تغییر در سبک جابجا شوند بدون این که شکسته شوند و یا فرو بریزند. در صورتی که کوچکترین تغییر در فوندانسیون خانه آجری ترک سیمان را به همراه دارد.

صرفه‌جویی از لحاظ اقتصادی و انرژی

ویلاهای مدرن چوبی، برای ساخت و سازهای صرفه‌جو محور دورنمای جدید را می‌گشایند و از آنجا که ویلاهای چوبی عایق گرما نیز هستند در صرفه‌جویی مصرف انرژی تا حد زیادی به ما کمک خواهند کرد. مصرف انرژی حرارتی ویلاهای چوبی ساخت 30 یا 40 سال پیش، برای هر متر مربع حدود 300 کیلو وات است. در صورتی که خانه‌های معمولی که از عایق‌بندی خوبی برخوردار هستند برای هر متر مربع سالانه حدود 60 تا 80 کیلو وات انرژی حرارتی مصرف می‌کنند.

در حالی که این میزان برای خانه‌های غیرفعال از لحاظ انرژی که با استفاده از روش‌های مدرن و توسط چوب طراحی شده‌اند برای هر متر مربع کمتر از 15 کیلو وات انرژی حرارتی مصرف می‌کنند. این خانه‌های غیرفعال در حقیقت خانه‌هایی با انرژی بسیار اندک هستند و ضوابط و دستورالعمل‌های شدید در استانداردها را رعایت می‌کنند.

معایب ساخت ویلا چوبی

هرچند ویلاهای چوبی از مزایای بسیار زیادی برخوردار هستند و این امر باعث شده است تا خیلی از افراد به دنبال ساخت ویلا چوبی باشند اما لازم به ذکر است که این ویلاها معایبی نیز دارند. در ادامه به بررسی معایب این سازه‌ها خواهیم پرداخت.

معایب ساخت ویلا چوبی

نیاز به دقت بالا

نداشتن دقت در درزگیری و قرارگیری درست قطعات در کنار یکدیگر از مهمترین مواردی است که عدم توجه به آن در ویلای چوبی شما مشکلاتی را ایجاد می‌کند. این مورد مصرف انرژی در خانه را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. همچنین باعث خواهد شد تا ویلا چوبی شما با سرعت بالا خراب شده و یا از هم بپاشد.

رطوبت

از دیگر موارد موثر در کاهش عمر ویلا چوبی وجود رطوبت در سازه‌های چوبی می‌باشد. نفوذ رطوبت در چوب باعث پوسیدگی آن خواهد شد. از این رو برای رفع این ایراد باید از تکنولوژی‌هایی که باعث می‌شوند چوب آبگریز شود استفاده شوند تا چوب در برابر رطوبت از مقاومت خوبی برخوردار باشد.

حشرات و قارچ‌ها

حشرات و قارچ‌ها از دیگر مواردی هستند که سازه‌های چوبی را تهدید می‌کنند. مهندسان و معماران برای رفع این مشکل از دانشمندان کمک خواسته‌اند. در نهایت علم به صنعت ساختمان‌سازی کمک کرد و این مشکل را رفع کرد و مواد مخصوصی برای پوشش دادن چوب طراحی شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 9 =