مزایا و معایب نمای شیشه‌ای

به لطف ساخت و ساز پیشرفته، نمای شیشه‌ای یک راه حل بسیار موثر برای نیازهای پروژه، امنیت و کاهش صدا در پروژه شماست. در این میان شفافیت و روشنایی دو موضوع مهمی هستند که امروزه هر دو معماران و کارفرمایان سعی دارند در پروژه های معماری بدان دست یابند.

بنابراین این امر منجر به افزایش استفاده از شیشه در نماهای ساختمان ها به ویژه ساختمان های اداری و تجاری گشت. نمای هر ساختمان اولین چیزی است که افراد با آن روبرو می شوند. افراد در ابتدا جذب نمای ساختمان ها شده و تحت تأثیر ظاهر آن قرار می گیرند. از این رو طراحی نما و نوع متریالی که در آن به کار می رود نقش مهمی در ظاهر کلی ساختمان داشته و می تواند در جذب مخاطب نقشی کلیدی داشته باشد.

امروزه توسعه و پیشرفت در فناوری پردازش شیشه، راه حل های موثری را برای انواع طراحی نمای شیشه‌ای فراهم ساخته است. در واقع باید گفت که گزینه های مختلفی از شیشه در بازار موجود است و بررسی و دانستن خصوصیات آن ها برای معماران ضروری است تا بتوانند مناسب ترین آن ها را برای پروژه خود انتخاب کنند.

نکات نمای شیشه‌ای ساختمان

شما به عنوان معمار در ابتدا پیش از این که به انتخاب شیشه بپردازید، بایستی نیازهای پروژه خود را درک کنید. شما می توانید در طراحی نمای شیشه‌ای پروژه ی خود هرگونه فرم، تناسب و ویژگی را بیفزایید. اما باید در نظر داشته باشید که این عمل ممکن است اغراق آمیز بوده و هزینه های بالایی را شامل شود که در نتیجه نهایی رضایت بخش نباشد. بنابراین توصیه ما به شما این است که برای انتخاب نوع شیشه در ابتدا شرایط محیطی را بررسی کنید: به عنوان مثال شرایطی از قبیل قرار گرفتن پروژه در معرض سرما و یا گرمای شدید. همچنین شما باید کاربری بنا را نیز در هنگام انتخاب متریال در نظر داشته باشید.

مزایا و معایب نمای شیشه‌ای

مزایا و معایب نمای شیشه‌ای

همانند سایر مصالح کاربردی در طراحی نمای ساختمان، شیشه نیز دارای مزایا و معایبی است و شما پیش از انتخاب نمای شیشه‌ای برای ساختمان خود ضروری است که مزایا و معایب آن را به طور کامل بدانید و با توجه به بررسی ابعاد مختلف آن به انتخاب شیشه برای نمای ساختمان خود بپردازید. از این رو در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها به طور خلاصه اشاره خواهیم کرد:

مزایای نمای شیشه‌ای

_ صرفه جویی در مصرف انرژی برق در طول روز به سبب حضور نور خورشید

_ بهره مندی از چشم انداز بیرونی برای کاربران

_ کاهش آلودگی های صوتی

_ ایجاد تهویه مطبوع برای فضاهای داخلی

_ سرعت در اجرای نما

_ مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی

_ کاهش وزن ساختمان

معایب نمای شیشه‌ای

_ استقامت پایین در برابر زمین لرزه

_ همه انواع شیشه ها عایق خوبی برای سرما و گرما و سر و صدا نیستند.

_ نیاز به مراقبت های ویژه با توجه به داشتن ماهیت حساس

انواع شیشه‌ها برای نمای ساختمان‌ها

انواع شیشه‌ها برای نمای ساختمان‌ها

شیشه‌های دوجداره

شیشه های دو جداره از رایج ترین انواع شیشه است که در طراحی نمای شیشه‌ای از آن استفاده می شود. بسته به نوع شرایط محیطی شما می توانید از شیشه های دو جداره برای صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه ها استفاده کنید. پایین بودن ضریب انتقال حرارت در شیشه های دو جداره استاندارد میزان سرما و گرما را کاهش داده و در نتیجه باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و به علاوه نور را به میزان کافی به فضای داخلی می تاباند.

شیشه های دوجداره علاوه بر این که عایق سرما و گرما هستند، عایق صدا نیز می باشند. از این رو برای محیط هایی که سر و صدا زیاد است شیشه های دو جداره کاربردی می باشند. میزان این تأثیر می تواند با افزودن لایه های پلی وینیل عمیق تر شود. این راه حل برای نمای ساختمان فرودگاه و یا ساختمان هایی که در نزدیکی آن بنا می شوند، نمای ساختمان بیمارستان ها و همچنین هتل ها کاربردی می باشد.

شیشه‌های چند لایه ( لمینیت) (دارای امنیت بالا)

لمینیت از دو صفحه شیشه‌ای ساخته می شود که بین آن دو یک صفحه پلاستیکی قرار دارد و در برابر ضربه مقاومت می کند. برای تخریب آن در ابتدا بایستی لایه شیشه اول تخریب گردد، بعد از آن صفحه پلاستیکی پلی وینیل و در نهایت لایه بعدی شیشه تخریب گردد. از این رو میزان امنیت آن بالا بوده و در نمای بسیاری از بنا ها به کار می رود.

انواع نما شیشه‌‌ای

شیشه‌های سکوریت (حرارت دیده)

از این شیشه ها با عنوان شیشه های حرارت دیده و یا شیشه‌های سخت نیز یاد می شود. برای مقاوم تر شدن شیشه های سکوریت نسبت به شیشه های معمولی، آن ها را مورد عملیات حرارت و شیمیایی قرار می دهند. این نوع شیشه ها سنگین اما شکننده می باشند. مقاومت شیشه های حرارت دیده نسب به شیشه های معمولی پنج برابر بیشتر است. این شیشه ها در صورت شکستن به ابعاد ریز مکعبی شکل تبدیل می شود که به افراد آسیب چندانی نمی رساند. از شیشه های سکوریت بیشتر برای درب های ورودی ساختمان ها به خصوص ساختمان های اداری، ویترین فروشگاه ها وپنجره های جانبی استفاده می کنند.

شیشه‌های رفلکس

همانطور که می دانید ممکن است که نماهای شیشه‌ای برای افرادی که در نزدیکی آن فعالیت دارند موجب سلب آسایش آن ها شوند. از این رو شیشه های رفلکس یکی از بهترین گزینه ها برای ساختمان هایی است که در معرض شدید نور خورشید قرار می گیرند. شیشه های رفلکس بخش عظیمی از نور خورشید را منعکس کرده و میزان کمی از آن را جذب می کند. بنابراین نور ملایمی به فضای داخلی می تابد و افراد می توانند در طول روز با آسایش کافی به فعالیت های روزانه خود بپردازند.

وقتی به نمای شیشه‌ای پیوسته بزرگ فکر می کنید، سازه هایی مانند آسمان خراش ها و ساختمان های تجاری با دیوارهای شیشه‌ای خیره کننده خود اغلب به ذهن خطور می کنند. با این حال، خانه های مسکونی مدرن به همین راحتی می توانند نمای شیشه‌ای داشته باشند تا سطوح باز زیبایی ایجاد کنند. آنها فضای درخشان و دوستانه ای را ایجاد می کنند که منظره های خارق العاده و احساس باز بودن را ارائه می دهند. به لطف ساخت و ساز پیشرفته، نمای شیشه‌ای یک راه حل بسیار موثر برای نیازهای پروژه، امنیت و کاهش صدا در پروژه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 2 =