سبک روستیک چیست؟

این روزها سبک روستیک به یکی از محبوب‌ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا تبدیل شده است. سبک دکوراسیون روستیک در طراحی داخلی، نسبت به دیگر سبک‎های دکوراسیون، ظاهر بسیار متفاوتی را ایجاد می‌کند. این سبک طراحی بر پایه‌ی طبیعت بنا شده و بیشتر به استفاده از مواد طبیعی و ارگانیک تاکید دارد.

می‌توان گفت که سبک دکوراسیون روستیک در گذشته بیشتر به عنوان یک روش زندگی شناخته می‌شد اما در سال‌های اخیر به یک سبک دکوراسیون بسیار محبوب تبدیل شده است. این سبک طراحی از اول در زندگی بشر وجود داشته و چیز جدیدی نیست.

بسیاری از طراحان داخلی معتقدند که عصر دیجیتال بسیاری را از افراد را از طبیعت دور کرده است و در این میان دکوراسیون روستیک به خوبی می‌تواند حال و هوای طبیعت و زندگی روستایی را به فضای زندگی‌تان اضافه کند. فضای گرم و راحت، ساده، زیبا و طبیعی روستیک محبوبیت بالایی را برای آن به ارمغان آورده است.

تاریخچه سبک معماری روستیک

Rustic در لغت به معنی روستا است. و سبک معماری روستیک ، به سبک روستایی نیز معروف است. اما به طور دقیق تر ، می‌توان گفت که این سبک در معماری دو تعریف مجزا دارد. در یک تعریف روستیک یک روش سنگ تراشی توصیف می‌شود که بیشتر در دوران رنسانس به کار گرفته می‌شده و در تعریف دیگر روستیک نوعی نه چندان رسمی از سبک در معماری محسوب می‌شود که در آمریکا و کانادا رواج داشته است.

این روستیک در دکوراسیون داخلی حدود دویست سال سابقه دارد. سبک‌های متفاوتی با ویژگی‌های سبک معماری روستیک وجود دارند.

سبک‌های ساحلی ، توسکان و خانه روستایی نمونه‌هایی از سبک‌های روستیک محسوب می‌شوند. که در همه آن‌ها المان‌های طبیعی ، قدیمی و حتی عناصر زبر و ناهموار به کار می‌روند. و فضای اصیل طبیعت را به ساکنین خانه القا می‌کنند.

تاریخچه سبک معماری روستیک
این روستیک در دکوراسیون داخلی حدود دویست سال سابقه دارد

اصلی ترین ویژگی‌های سبک‌روستیک چیست؟

طبیعی بودن، ظرافت آزادانه (منظور در قید و بند خطوط و اصول مثل سبک دکوراسیون مدرن نیست)، حس لمس زبری و خشنی عناصر و متریال طبیعی و قدیمی بودن توصیفات متداول این سبک هستن. صرف نظر از تنوع سبکی در روستیک، این سبک تاکید ویژه‌ای به زیبایی طبیعی و زمختی داره که یاد طبیعت و زمان‌های گذشته رو در ذهن ما زنده می‌کنه. اکثر عناصری که در سبک روستایی استفاده میشه، مستقیما از زمین سرچشمه می‌گیرن و گاها به نظر می‌رسه خیلی از وسایل کار دست باشن، در نتیجه سبک روستیک رو ارگانیک می‌دونیم.

از کجا پیدا شد؟

اسم سبک روستیک از یک کلمه فرانسوی به نام «rustique» گرفته شده و در اصل رواج این سبک در آپارتمان‌ها و خانه‌های مسکونی به اواخر قرن نوزدهم برمی‌گرده که افراد برای خانه‌های خودشون مبلمانی سنگین و دکور و ظروفی خشن رو انتخاب می‌کردن که فضایی طبیعی رو به وجود میاورد و این در میانه یک شهر کمی غریب به نظر می‌رسید.

ویژگی‌های سبک روستیک در دکوراسیون داخلی

1.‌ استفاده وسیع از چوب و سنگ در دکوراسیون

در سبک معماری روستیک المان‌های چوبی نقش مهمی را ایفا می‌کنند. عناصر چوبی به کار رفته در این سبک به طور معمول صیقل داده نشده‌اند و حتی به طور خام و بدون اصلاح و ایجاد تغییر به کار می‌روند ، مانند تنه‌های درخت و الوار‌های چوبی که به عنوان میز و صندلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طبیعی بودن این عناصر مهم‌ترین ویژگی آن‌ها می‌باشد. پس بهتر است که از مجسمه‌ها و تزئینات سنگی و چوبی براق و رنگ شده غیرطبیعی در این سبک معماری استفاده نشود. کتاب خانه‌های سنگی و کمد‌های چوبی در سبک معماری روستیک بسیار مناسب هستند. همچنین می‌توان در ساخت دیوارها و ستون‌های خانه از انواع سنگ‌های طبیعی و پرداخت نشده استفاده کرد.

2. استفاده از منسوجات طبیعی

صدف‌ها و مرجان‌های دریایی انتخابی مناسب برای تزئین میز و دکور محسوب می‌شوند. همچنین استفاده از بلورهای نمک و انواع بلور‌های سنگی می‌تواند به افزایش حضور عنصر طبیعت در خانه کمک زیادی کند.

برای ایجاد این روستیک در دکوراسیون داخلی ، نیازی به استفاده از پشم و شاخ طبیعی حیوانات یا مجسمه‌های حیوانات تاکسی درمی شده نیست. سبک روستیک ، برگرفته از طبیعت و مدیون آن است. لوستر‌هایی با طرح شاخ حیوانات و شاخه‌های درخت می‌توانند نمونه‌های خوبی از عناصر مناسب برای به کارگیری در سبک معماری روستیک باشند. همچنین می‌توان از ملحفه‌ها و کوسن‌هایی با طرح پوست حیوانات استفاده کرد.

استفاده از منسوجات طبیعی
این روستیک، برگرفته از طبیعت و مدیون آن است

3. به کارگیری صنایع دستی

بدون شک صنایع دستی مانند ظروف سرامیکی ، لوازم حصیری و بافت‌های آویزی برای به کارگیری در سبک روستیک ایرانی پیشنهاد می‌شوند. صنایعی که حضوری فعال و پرتکرار در خانه‌های روستایی دارند. در خانه ‌ای ایرانی به سبک روستیک ، می‌توان از کوزه‌های سفالی برای نگهداری و مصرف آب شرب خنک استفاده کرد. هاون‌های سنگی قدیمی ، چه به عنوان دکور و چه برای استفاده می‌توانند در یک آشپزخانه روستیک یافت شوند.

۶. استفاده از پرده‌ها و پارچه های خاص قدیمی

نور طبیعی نقش مهمی در سبک معماری روستیک دارد. به همین دلیل ، بهتر است پرده‌های روشن ، نازک و بلندی نصب شوند که پایین آن‌ها روی زمین کشیده می‌شوند و حالتی قدیمی ایجاد می‌کنند.

جنس پرده‌ها هم می‌تواند کتان یا پنبه باشد. همچنین بیشتر پارچه‌های به کار رفته در این سبک ، قدیمی و ضخیم هستند. که از آن‌ها می‌توان در تهیه رومیزی و کوسن کمک گرفت. ترکیب چندین پارچه قدیمی و به هم دوختن آن‌ها هم ایده جالبی برای اجرا در این سبک است.

۵. اهمیت بالای شومینه

شومینه هم از عناصر اساسی در سبک روستیک است. شومینه‌های هیزمی ، در کنار سایر المان‌های چوبی و سنگی ، ترکیبی بسیار چشم نواز ایجاد می‌کند. تصویر یک صندلی چوبی راک در کنار شومینه ، از نزدیک‌ترین تصاویر به سبک روستیک در دکوراسیون داخلی است.

اهمیت بالای شومینه
شومینه از عناصر اساسی در این سبک است

6. قدیمی بودن مبلمان و صندلی‌ها

مبلمان در این سبک باید چوبی و دارای رنگ‌هایی در طیف سفید تا قهوه‌ای باشد. بهتر است طرح مبلمان و کوسن‌ها پوست حیوانات یا پارچه‌های قدیمی باشد. بدون شک بهترین صندلی مورد استفاده در این سبک هم صندلی راک یا همان صندلی گهواره‌ای است.

7. نقش اساسی گیاهان

بدون شک گیاهان از مهم‌ترین عناصر در خانه‌ای با سبک روستیک در دکوراسیون داخلی محسوب می‌شوند. گیاهان سبزرنگ به محیط خانه‌ای با عناصر چوبی زیاد ، جلوه‌ای خاص می‌بخشند و تازگی طبیعت را به درون خانه القا می‌کنند. برای مثال قرار دادن پتوس در ارتفاع و رها کردن و آویزان کردن ساقه‌های آن انتخابی بسیار هوشمندانه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 4 =