طراحی ویلا به سبک نئوکلاسیک چیست؟

طراحی ویلا باید در سبک مناسبی صورت گیرد تا موجب جلب توجه و تمایز آن با سایر ویلاها شود. یکی از سبک‌هایی که در طراحی ویلا مورد توجه زیادی قرار دارد، سبک نئوکلاسیک است. طراحی نئوکلاسیک جزو سبک‌های بسیار قدیمی معماری محسوب می‌شود. با این حال به دلیل ظاهر و ویژگی‌های خاص، طرفداران زیادی دارد و همچنان از آن در ساخت ویلا استفاده می‌شود. در این مطلب قرار است با این سبک طراحی بیشتر آشنا شویم و به شرح ویژگی‌های آن بپردازیم.

طراحی نئوکلاسیک به چه صورت است؟

همانطور که اشاره شد، نئوکلاسیک یکی از سبک‌های بسیار قدیمی در معماری است که تاریخچه آن به قرن 18 میلادی بازمی‌گردد. این سبک از طراحی، از تعادل، نظم، هماهنگی و شکوه زیادی برخوردار است. برای همین افرادی که از این سبک برای ساخت ویلا استفاده می‌کنند، سلیقه خاص و متفاوت خود را نشان می‌دهند. سادگی نمای نئوکلاسیک به خوبی مشخص و مشهود است؛ با این حال این سادگی، با شکوه و عظمت زیادی همراه است.

اگر بخواهیم طراحی نئوکلاسیک را به خوبی تجسم کنیم، باید بگوییم که این طراحی یک پوشش و پوسته ظاهری دارد که از سبک کلاسیک برگرفته شده است. اما در آن المان‌ها و امکاناتی وجود دارد که از سبک طراحی مدرن نشات گرفته است. از طرفی نمای نئوکلاسیک را می‌توان با استفاده از متریال‌های سنتی و مدرن اجرا کرد. این یعنی در این سبک از طراحی، هیچ محدودیتی در انتخاب مصالح نبوده و دست طراحان و سازندگان ویلا در انتخاب مصالح باز است. برای همین است که ویلاهای دارای این سبک، از تنوع طراحی زیادی برخوردار هستند.

طراحی نئوکلاسیک به چه صورت است؟
این سبک از طراحی، از تعادل، نظم، هماهنگی و شکوه زیادی برخوردار است

مختصری از طراحی نئوکلاسیک

اگر بخواهیم در یک تعریف ساده نمای نئوکلاسیک را معرفی کنیم، باید بگوییم که پوششی کلاسیک دارد بر روی سبک مدرن. به عبارتی دیگر، در طراحی نمای نئوکلاسیک یک پوشش و پوسته ظاهری داریم که از شیوه کلاسیک استخراج شده است اما در این طرح، از امکاناتی که برای طراحی نمای مدرن به کار می‌رود نیز می‌توان استفاده کرد.

نمای نئوکلاسیک، نقطه مقابل ساختار تجملاتی و نمایش جلال و جبروت سبک کلاسیک است. برای طراحی این سبک نما می‌توان از متریال‌های سنتی و مدرن از جمله چوب، شیشه، آجر، بتن، فولاد و … استفاده کرد و بر خلاف نمای رومی، محدود به چهارچوب‌های سنتی انتخاب مصالح نیست. این امر باعث تنوع بخشی به طرح‌های نئوکلاسیک می‌شود.

به بیانی دیگر، نمای نئوکلاسیک سبکی بین طراحی نمای کلاسیک با طراحی نمای مدرن است.

ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک

شمایل کلی نمای ساختمان و ویلای نئوکلاسیک، شبیه به طراحی نما با سبک کلاسیک است اما در آن ریزه کاری‌ها و شلوغی متریال تزئینی دیده نمی‌شود. در طراحی نما به این سبک، اشکال هندسی منظم و بدون جزئیات استفاده می‌شوند و نمای ساختمان یا ویلا، مسطح به نظر می‌رسد یعنی برجستگی کمتری دارد.

از ویژگی‌های اصلی طراحی نما به این سبک، ابعاد بزرگ و عظیم، دیوارهای خالی و بدون طرح، استفاده زیاد از ستون، ستون‌های خالی تزئینی، خطوط مشخص و تمیز هستند. در این طرح سعی می‌شود که نما ساده طراحی شود و معماران و طراحان از اضافه کردن تزئینات و جزئیات به نما، جلوگیری می‌کنند.

قرارگیری باغ‌هایی به شکل‌ها و الگوهای هندسی در اطراف نماهایی که طرح نئوکلاسیک دارند نیز بسیار رایج شده است که برای زیبایی هر چه بیشتر نما است.

پنجره‌ها و درب‌ها در طراحی ویلا و ساختمان نئوکلاسیک به گونه‌ای انتخاب می‌شوند که در‌ هارمونی و سازگاری با یکدیگر باشند. این سازگاری، فضای زیبا و چشم نوازی را در نمای ساختمان ایجاد می‌کند. وجود سر در‌های بزرگ و شیک، از دیگر نشانه‌های یک نمای نئوکلاسیک است.

واقعیت این است که نمای نئوکلاسیک از نظر ظاهری به نمای کلاسیک نزدیک تر است تا نمای مدرن. اگر بخواهیم اصول طراحی نمای نئوکلاسیک را بررسی کنیم، خواهیم دید که از عمده قواعد و استانداردهای طراحی نمای کلاسیک پیروی می‌کند اما با این تفاوت که تا حد امکان ساده سازی شده است.

ویژگی‌های نمای نئوکلاسیک
در این طرح سعی می‌شود که نما ساده طراحی شود

ترکیب خطوط صاف و منحنی

برای طراحی نما نئوکلاسیک، خطوط صاف و منحنی به کار گرفته می‌شوند. خطوط منحنی در نمای کلاسیک بیشترین کاربرد را دارند در حالی که برای نمای مدرن استفاده نمی‌شوند اما خطوط صاف هم در سبک مدرن و هم در سبک کلاسیک استفاده می‌شوند.

ظرافت کاری‌های نمای نئوکلاسیک

نقوش برجسته ای که درون قاب‌ها و حاشیه‌های زینتی دیده می‌شوند، ظرافت کاری‌های زیبایی را در نما خلق کرده‌اند و به هیچ وجه باعث شلوغ شدن نما نمی‌شوند.

حجم‌های هندسی استفاده شده در نما، جلوه و سادگی خاصی را به نمای ویلا می‌دهند و در کنار این حجم‌های هندسی، شاهد حضور ستون‌های سنگی تراش خورده و مرتفعی به ارتفاع ساختمان هستیم. همه این موارد در کنار هم در نهایت ظرافت و سادگی را در نمای نئوکلاسیک به ما نشان می‌دهند.

طراحی سقف

طراحی سقف ویلا یا ساختمان نئوکلاسیک به صورت مسطح است. در این سبک طراحی ساختمان، استفاده از سقف گنبدی یا همراه با زوایای گوتیک اشتباه است و به طور کل، سبک نئوکلاسیک را زیر سوال می‌برند. سقف گنبدی و گوتیک، ریشه در نمای کلاسیک دارد و مختص به طراحی رومی ‌و یونانی است.

طراحی باغ در اطراف ویلای نئو کلاسیک

اگر می‌خواهید ویلای نئوکلاسیک خود را با طراحی باغ در اطراف آن تکمیل کنید، بهترین تصمیم را گرفته‌اید. طراحی فضای سبز در حوالی ویلا، زیبایی نما را دو چندان می‌کند مخصوصا اگر در قالب الگوهای هندسی طراحی شود.

طراحی باغ در اطراف ویلای نئو کلاسیک
طراحی فضای سبز در حوالی ویلا، زیبایی نما را دو چندان می‌کند

نورپردازی در نمای نئوکلاسیک

برای نمای نئوکلاسیک نورپردازی هم انجام می‌شود اما به شکل درست و اصولی. نورپردازی کمک می‌کند که جزئیات، ریزه کاری‌ها و زیبایی‌های نما به شکلی جذاب تر دیده شوند و رخی نشان دهند.

در نورپردازی، جهت و زاویه نورپردازی اهمیت زیادی دارد و باید درست و استاندارد باشد. با توجه به اینکه بخش زیادی از نمای این سبک ویلا مسطح و صاف است، نور پردازی باید به گونه ای انجام شود که المان‌های برجسته شده زیر نور، بیشترین جلوه را داشته باشند. در یک کلام، نورپردازی نمای نئوکلاسیک باید هنری و ظریف انجام شود.

طراحی طاق ورودی بزرگ

برای طراحی طاق ورودی ویلای نئوکلاسیک، طاق بسیار شیک و با شکوه انتخاب می‌شود. طاق معمولا دارای ابعاد بزرگی است و کتیبه‌های سنگی و پیچیدگی‌های معماری در آن دیده نمی‌شود. با این حال، ورودی ویلا کاملا شیک و مجلل است اما به دور از حاشیه پردازی‌های اضافه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 13 =