لاندری روم چیست و چگونه آن را طراحی کنیم؟

لاندری روم یا اتاق لباسشویی که تحت عنوان رختشور خانه نیز شناخته می‌شود یکی از قسمت‌هایی است که امروزه در طراحی دکوراسیون داخلی خانه به آن توجه می‌شود. در گذشته برای استفاده از ماشین لباسشویی جایگاه خاصی وجود نداشت و شما باید ماشین را در حمام یا قسمتی از آشپزخانه می‌گذاشتید که این مسأله مشکلاتی را با خود به همراه داشت. برای مثال قرار دادن این وسیله در حمام منجر به برق‌گرفتگی یا پوسیدگی در اثر مرطوب بودن فضا می‌شود.

یا اینکه استفاده از آن در آشپزخانه محدودیت‌های فضایی را برای چیدمان سایر وسایل مورد نیاز در آشپزخانه ایجاد می‌کند. اما امروزه برای طراحی دکوراسیون منزل می‌توانید از گروه طراحان داخلی و معماری مهراز طراحان درخواست کنید بخشی از فضای خانه را به لاندری روم اختصاص دهند. در این صورت شما یک فضای کاملاً مجزا برای شستن لباس‌ها در اختیار خواهید داشت.

کاربرد‌های لاندری روم چیست؟

کاربرد‌های لاندری روم چیست؟

همانگونه که متوجه شدید لاندری روم در واقع اتاق رخت‌شورخانه است که شما می‌توانید لباسشویی خود را در این قسمت قرار داده و آن را از محیط آشپزخانه و یا حمام به ‌طور کامل جدا نمایید. اما حتماً این سؤال برای شما به وجود می‌آید که چرا لازم است بخشی از فضای خانه را به لاندری روم اختصاص دهیم در حالی که می‌توان از همین فضا برای امور دیگر استفاده کرد؟ بهتر است با کاربرد‌های لاندری روم آشنا شوید تا بهتر بتوانید مزیت این نوع طراحی دکوراسیون داخلی را درک نمایید:

اولین مزیت طراحی لاندروم این است که شما می‌توانید تمامی وسایل و مواد مورد نیاز برای شستن لباس‌ها را در این قسمت قرار دهید. قرار دادن ماشین لباسشویی، سبد‌ها، شوینده‌ها و حتی جالباسی در داخل لاندری روم باعث می‌شود که این وسایل در معرض دید نبوده و از طرف دیگر شلوغی و بی‌نظمی را برای سایر قسمت‌ها ایجاد نکند. برای مثال کسانیکه در ساختمان خود رختشور خانه ندارند مجبور هستند شوینده‌ها و یا جالباسی خود را در داخل تراس قرار دهند که این موضوع باعث می‌شود کارایی استفاده از تراس کاهش پیدا کند.

لاندری روم چیست؟

همچنین شما می‌توانید میز اتوی خود را به داخل لاندری روم بیرون ببرید و از این پس برای اتو کردن لباس‌ها در این قسمت مشغول شوید. مشکل اغلب خانم‌ها این است که میز اتو در داخل اتاق خواب قرار گرفته و همین موضوع باعث شده است که زیبایی دکوراسیون داخلی تحت تاثیر قرار گیرد. علاوه بر این، در زمان اتو کردن، فضای اتاق خواب بیش از اندازه شلوغ خواهد شد.

در صورتیکه اگر یک لاندری روم در اختیار داشته باشید می‌توانید میز اتو را به این قسمت انتقال داده و بعد از شستن لباس‌ها، در همان قسمت مشغول اتوکشی شوید. سپس زمانی که اتو زدن لباس‌ها تمام شد، می‌توانید لباس‌ها را در همان قسمت آویزان کرده و بعد داخل کمد انتقال دهید. بنابراین هیچگونه بی‌نظمی و شلوغی در سایر قسمت‌ها دیده نمی‌شود.

نکات مهم در طراحی لاندری روم

نکات مهم در طراحی لاندری روم

اما اکنون این موضوع مطرح می‌شود که برای طراحی لاندری روم باید چه به چه مواردی توجه کنید؟ در این قسمت نکاتی را برای شما بیان خواهیم کرد که کمک می‌کنند شما بتوانید از حداقل فضا بهترین استفاده را کنید:

در ابتدا باید به محل قرار گرفتن لاندری روم اشاره کنیم. با توجه به اینکه قرار است در این قسمت به شستن لباس‌ها و اتو کشیدن آن‌ها مشغول باشید، بنابراین نیازی نیست که حتماً جایگاه خاصی برای طراحی رختشور خانه اختصاص دهید. مهندسین طراح به خوبی می‌دانند که برای طراحی دکوراسیون این قسمت، باید به سراغ فضا‌هایی بروند که کارایی کمتری داشته و از طرف دیگر به دور از فضای اتاق خواب و یا قسمت پذیرایی باشد.

چون در این صورت اگر صدای زیادی در داخل  لاندری روم وجود داشته باشد، مخل آسایش دیگران نخواهد شد. اما با این حال نظر نهایی بر عهده خود شما است. اگر ترجیح می‌دهید میزان دسترسی فضا بیشتر باشد باید این موضوع را به مهندسین طراحی دکوراسیون داخلی اطلاع دهید تا براساس اولویت‌های شما نقشه را برای جایابی رختشور خانه در نظر بگیرند.

طراحی لاندری روم

طراحی لاندری روم

درست است که بزرگ بودن لاندری روم کمک می‌کند شما برای قرار دادن وسایل دچار محدودیت نشوید اما همانگونه که گفته شد برای طراحی این قسمت باید به سراغ فضا‌هایی بروید که کاربرد موثری برای شما ندارند. برای مثال قسمت‌هایی از خانه که روشنایی کافی نداشته و یا به دلیل زوایای نامناسب نمی‌توانید طراحی زیبایی جهت اتاق خواب و پذیرایی برای آن قائل شوید، گزینه مناسبی برای لاندری روم خواهند بود.

در صورتیکه ابعاد مناسب نباشد، یک گروه مهندسی باتجربه به خوبی می‌داند با قرار دادن وسایلی همانند کمد‌های دیواری و یا شلف‌ها، از این حداقل فضا بهترین کارایی را برای شما ارائه نماید. برای مثال استفاده از وسایل تاشو یکی از گزینه‌های بسیار مناسب برای لاندری روم‌های کوچک است. در این صورت زمانی که به این ابزار‌ها نیاز ندارید به راحتی می‌توانید آن‌ها را جمع کرده و کمک کنید فضای لاندری روم خلوت‌تر به نظر برسد.

همچنین برای طراحی دکوراسیون باید به قرار دادن وسایل نیز توجه داشته باشید. شما علاوه بر اینکه قرار است شوینده‌ها را در داخل آن قرار دهید نیاز به فضا‌هایی برای آویزان کردن لباس‌های اتو شده، قرار دادن لباس‌های چرک و مجزا کردن آن از لباس‌های تمیز و مواردی از این قبیل نیاز دارید.

به قابلیت شستشوی دیوار‌ها و کف لاندری روم نیز توجه کنید. به هر حال هر از گاهی نیاز است این قسمت از خانه به طور کامل تمیز شود. بنابراین در صورتی که می‌خواهید دیوار‌ها را رنگ کنید و یا از نوعی پوشش‌های دیگر همانند کاغذ دیواری استفاده نمایید، حتماً باید قابلیت شستشو را در نظر بگیرید. همچنین برای انتخاب کفپوش به سراغ انواعی بروید که ضد آب بوده و در اثر رطوبت، طبله نمی‌کنند. معمولاً از سرامیک برای کفپوش لاندری روم استفاده خواهد شد که برای شستشو دچار محدودیت نباشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 12 =