برای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی چکار کنیم؟

نکته‌ای که در طراحی دکوراسیون داخلی باید به آن توجه داشته باشید، مسئله کاهش مصرف انرژی است. برای مثال در طول فصل زمستان که مصرف گاز بسیار افزایش پیدا می‌کند، شما باید ترفند‌هایی را به کار ببرید که از طریق کاهش استفاده از وسایل گرمایشی بتوانید هزینه‌های مصرف سوخت را کاهش داده و البته از این طریق کمک بسیار بزرگی به محیط زیست داشته باشید.

با توجه به آنچه که گفته شد، لازم می‌دانیم نکاتی را پیرامون این موضوع برای شما عزیزان بیان کنیم به خصوص اینکه اکنون فصل زمستان در راه بود و هوا قطعاً سرد‌تر خواهد شد. این تکنیک‌ها در طراحی دکوراسیون منزل کمک می‌کنند تا میزان استفاده از وسایل گرمایشی کاهش یافته و محیط خانه گرم‌تر باشد.

راهکار‌هایی برای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی

بخشی از طراحی دکوراسیون منزل، به محل قرارگیری وسایل گرمایشی اختصاص پیدا می‌کند. تفاوتی نمی‌کند که شما کدام یک از این وسایل را انتخاب می‌کنید. هر چند که نوع وسیله گرمایشی تاثیر بسیار زیادی بر راندمان کارایی آن دارد اما ما در این مقاله تصمیم گرفته‌ایم نکاتی را برای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی در طراحی دکوراسیون منزل برای شما عزیزان بیان نماییم:

– استفاده از شیشه‌های دوجداره

اولین راهکار، استفاده از شیشه‌های دوجداره برای پنجره‌ها و حتی در‌های ورودی ساختمان است. یکی از مهم‌ترین قسمت‌ها در دکوراسیون داخلی، پنجره و یا حتی در‌های شیشه‌ای هستند که از این طریق هوای سرد به راحتی وارد خانه خواهد شد.

جهت کاهش استفاده از وسایل گرمایشی حتماً از شیشه‌های دوجداره استفاده کنید. در این صورت نه تنها خانه نسبت به صدای بیرون عایق شده بلکه گرمای محیط داخلی به راحتی خارج نمی‌شود و همین مسئله باعث کاهش استفاده از وسایل گرمایشی خواهد شد.

عایق کردن درز‌ها و منافذ

– عایق کردن درز‌ها و منافذ

در راستای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی در طراحی دکوراسیون منزل، استفاده از درزگیر و منفذ‌بندی در و پنجره‌ها، کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد. البته برخی از افراد تصور می‌کنند وجود درزگیر باعث می‌شود زیبایی دکوراسیون منزل تحت تاثیر قرار گیرد در صورتی که اینگونه نیست. اگر شما در زمان طراحی دکوراسیون از مهندسین بخواهید این اقدام را برای شما انجام دهند، با ظرافت بسیار بالایی درزبندی انجام گرفته و هیچ آسیبی به زیبایی دکوراسیون و پنجره‌ها وارد نخواهد شد.

– انتخاب پرده‌های ضخیم

اشتباهی که اغلب مردم در طراحی دکوراسیون منزل مرتکب می‌شوند این است که در انتخاب پرده تنها به زیبایی آن توجه کرده و به این موضوع فکر می‌کنند که پرده باید برای تمامی فصول مناسب باشد.

برای مثال در قسمت‌هایی از خانه که تعداد پنجره‌ها بیشتر است، شما باید پرده‌های را استفاده کنید که علاوه بر یک لایه حریر و آستر یک لایه مخمل نیز بر روی آن وجود داشته باشد. در فصل تابستان لایه مخمل را بردارید و در زمستان هم این لایه بر روی حریر قرار گیرد تا سرمای کمتری وارد ساختمان گردد و محیط خانه گرم‌تر باشد. این موضوع در قسمت اتاق خواب اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

– محل قرارگیری وسایل گرمایشی

محل قرارگیری وسایل گرمایشی

مهندسین طراح و معمار به خوبی می‌دانند که وسایل گرمایشی در کدام یک از قسمت‌های خانه قرار گیرند تا بتوانند تمام محیط را با کمترین میزان مصرف انرژی گرم کرده و از این طریق به کاهش استفاده از وسایل گرمایشی کمک کنند. برای مثال شوفاژ‌ها عمدتاً در کنار در‌های ورودی و زیر پنجره‌ها نصب می‌گردند.

اما جالب است بدانید برخی از مشتریان که به گروه مهندسی طراحی داخلی و معماری مهراز طراحان مراجعه می‌کنند تصمیم دارند ‌ایده‌های خود را برای قرار دادن وسایل گرمایشی پیاده کرده و حتی در انتخاب نوع وسیله نیز نظر خود را ارجح می‌دانند. در صورتی که شما علم و تخصص در این زمینه ندارید.

باید اجازه دهید متخصص طبق قوانین ساختمان‌سازی عمل کند. برای مثال شاید شما علاقه دارید شومینه در محیط خانه وجود داشته باشد اما مهندسین طراح براساس مساحت ساختمان و موقعیت اقلیمی تعیین می‌کنند آیا نشانه به راحتی می‌تواند در زمستان خانه شما را گرم کند یا نه. با توجه به آنچه که گفته شد، شما باید اجازه دهید نصب وسایل گرمایشی براساس اصول علمی انجام گیرد. در این صورت قطعاً تاثیر چشمگیری بر کاهش استفاده از وسایل گرمایشی خواهد گذاشت.

– دور بودن تختخواب از پنجره

در طراحی دکوراسیون اتاق خواب حتماً به این موضوع توجه کنید که در زمستان تختخواب باید از پنجره دور باشد. درصورتی که در تابستان باید کاملاً برعکس عمل کنید. برای چیدمان اتاق خواب به گونه‌ای عمل کنید که در تمام فصول امکان جابجایی وسایل وجود داشته باشد.

– استفاده از چوب در طراحی دکوراسیون داخلی

یکی از راهکار‌های بسیار مهم برای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی، کاربرد چوب در وسایل دکوراسیون، دیوار و حتی کفپوش است. چوب به عنوان یک عایق دما عمل کرده و اجازه نمی‌دهد گرمای محیط به راحتی خارج شود. حتی در طول زمستان اغلب مردم از سرد بودن سرامیک‌ها گلایه می‌کنند. چنین اتفاقی برای چوب نخواهد افتاد. بنابراین در طراحی دکوراسیون داخلی، چوب را لحاظ کنید به خصوص برای اتاق خواب که در این صورت هوا زودتر گرم می‌شود.

– پهن کردن قالی بر روی زمین

 پهن کردن قالی بر روی زمین

به شما پیشنهاد می‌کنیم در طول زمستان، کفپوش ساختمان را با موکت‌های ضخیم و یا قالی پوشش دهید. در این صورت فضای خانه گرمتر خواهد شد.

حتی اگر زیباترین کفپوش را استفاده کرده‌اید، ولی برای کاهش استفاده از وسایل گرمایشی و در نتیجه کاهش هزینه‌ها بهتر است در طول زمستان به زیبایی دکوراسیون توجه نکرده و حتماً از قالی‌های ضخیم استفاده کنید. این موضوع برای سلامت خود شما اهمیت بیشتری خواهد داشت زیرا سرمای کف ساختمان قطعاً باعث می‌شود در هنگام راه رفتن بیشتر اذیت شوید.

سخن پایانی

در این مقاله متوجه شدید که با چند راهکار ساده می‌توانید طراحی دکوراسیون داخلی را به گونه‌ای پیش برد که به کاهش استفاده از وسایل گرمایشی در محیط خانه کمک شود. در این صورت است که هم هزینه‌های شما کمتر خواهد شد و هم اینکه قدم بسیار بزرگی برای حفاظت از محیط زیست و منابع گاز و سوخت‌های تجدیدناپذیر برداشته‌اید. گروه طراحی داخلی و معماری مهراز طراحان در خدمت شما خواهد بود تا بتوان زیباترین‌ ایده‌ها را برای دکوراسیون منزل در اختیار داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 8 =