شاید اکنون که این مقاله را مطالعه میکنید، برای ساختمانتان مشکلاتی به وجود آمده باشد و یا اینکه تصمیم دارید جابجاییهایی در نقشه ساختمان انجام دهید. در این صورت بازسازی ساختمان به شما کمک میکند تا بتوانید به اهداف خود برسید. البته منوط بر اینکه مهندسین در این زمینه صلاحیت ساختمان شما را برای بازسازی و نوسازی تایید کنند.
تغییر نقشه در بازسازی ساختمان کار راحتی نیست و با محدودیتهایی روبرو خواهید بود. مردم عادی غالباً بدون اینکه محدودیت های تغییر نقشه در بازسازی ساختمان را بدانند تصمیم میگیرند وارد این پروسه شوند. زمانی که با مهندسین مشورت میکنند متوجه خواهند شد که چالشها و موانعی بر سر راه آنها قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی محدودیت ها و چالش های تغییر نقشه در بازسازی ساختمان است. با ما در این مقاله همراه باشید.
محدودیتهای تغییر نقشه در بازسازی ساختمان با هدف جابجایی فضا
شاید شما تصمیم گرفتهاید قسمتهای مختلف ساختمان را عوض کنید. برای مثال میخواهید اتاق خواب به جای پذیرایی بیاید. در این صورت باید دو محدودیت اصلی را در نظر بگیرید:
– اول اینکه مساحت هر کدام از این قسمتها با یکدیگر متفاوت است. شما برای طراحی سالن پذیرایی به مساحت بیشتری نیاز دارید ولی برای اتاق خواب مساحت کمتر از ۳ متر نیز کفایت خواهد کرد.
– از سوی دیگر فراموش نکنید زمانی که جابجایی نقشه در بازسازی ساختمان انجام میگیرد، قطعاً میزان دسترسی شما به نور، کمتر خواهد بود. اولویت اول شما باید روشنایی سالن پذیرایی و آشپزخانه باشد و سپس به سراغ اتاق خواب بروید زیرا اتاق خواب محلی برای استراحت بوده و اغلب افراد بیشتر زمان خود را در سالن پذیرایی سپری میکنند.
محدودیتهای تغییر نقشه در بازسازی با هدف تغییر کاربری
تصور کنیم که شما یک خانه مسکونی دارید و اکنون میخواهید آن را به یک واحد اداری یا حتی آموزشی تبدیل کنید. در این زمان باید تغییرات اساسی در نقشه ساختمان اعمال گردد. اما در این مورد نیز محدودیتهایی وجود دارد. مثلاً برای محیط آموزشی نیاز به مساحت بزرگتری دارید پس شاید براساس نقشه فعلی ساختمان، نتوانید برخی از دیوارها را حذف کنید.
از طرف دیگر قطعاً در چنین شرایطی هزینه بیشتری را باید پرداخت کنید زیرا از یک سو باید مجوزهای لازم را از شهرداری کسب کنید و از سوی دیگر باید تغییرات بیشتری در نقشه ساختمان اجرا نمایید. محدودیت بعدی برای تغییر نقشه در بازسازی ساختمان با هدف تغییر کاربری، همان مسئله میزان نور طبیعی است که در داخل فضا وجود دارد. باید تغییر به گونهای انجام گیرد که میزان نور طبیعی در داخل ساختمان کمتر نشود.
محدودیتهای تغییر نقشه در بازسازی ساختمان با هدف افزایش زیربنا
یکی دیگر از اهداف تغییر نقشه در بازسازی، افزایش زیربنای آن است. برای مثال شاید شما یک حیاط بسیار بزرگی دارید که تصمیم گرفتهاید بخشی از آن را به یک انباری یا حتی آشپزخانه کوچک و یا حتی یک سوئیت آپارتمان تبدیل نمایید.
این موضوع نیز محدودیتهای خاص خود را دارد. اگر بخواهید بخشی از حیات را به انبار تبدیل کنید، نیاز به نور نخواهد بود اما تبدیل آن به یک سوئیت یا فضای مسکونی، با محدودیت نور مواجه خواهد شد. از سوی دیگر اگر قرار است این قسمت را برای امور آموزشی و کاری خود استفاده کنید، باز هم باید برای اخذ مجوز از شهرداری اقدام کنید که این مسئله هزینه کار را برای شما افزایش خواهد داد.
محدودیتهای تغییر نقشه در بازی با هدف افزایش فضای خالص
در هر مجتمع مسکونی، فضای داخلی آپارتمانها به فضای خالص و سایر قسمتها به فضاهای ناخالص تقسیمبندی میشوند. تصور کنیم که شما یک خانه سه طبقه دارید و تصمیم گرفتهاید کمی اندازه واحدهای ساختمان را بزرگتر کنید.
همانگونه که میدانید طبق قوانین شهرسازی، شما بابت متراژ فضاهای خالص باید هزینهای را تحت عنوان تراکم ساختمانی به شهرداری پرداخت کنید. اکنون زمانی که میخواهید مساحت ساختمان را بیشتر کنید، به ازای متراژی که به واحدها افزوده میشود باید هزینهای را نیز به شهرداری بپردازید تا دچار جریمههای سنگین نشوید. این بزرگترین محدودیت در تغییر نقشه ساختمان با هدف افزایش فضاهای خالص است.
محدودیت تغییر نقشه در بازسازی ساختمان با هدف تغییر راه پلهها
به جرات میتوان گفت بزرگترین محدودیت تغییر نقشه در بازسازی ساختمان مربوط به جابجا کردن یا تغییر ابعاد راه پلهها است. در صورتی که ساختمان شما مجهز به آسانسور باشد این محدودیت بیشتر خواهد بود. به همین دلیل نباید بیگدار به آب بزنید. قبل از هر چیز لازم است از یک تیم مهندسی حرفهای کمک بگیرید تا بدون اینکه خطایی در کار رخ داده یا اینکه هزینههای بیجا برای شما افزایش پیدا کند، بتوانید این تغییرات را در نقشه ساختمان اعمال نمایید.
محدودیت تغییر نقشه در بازسازی ساختمان با هدف جابجایی سرویس بهداشتی و آشپزخانه
شاید برخی از افراد تصمیم گرفته باشند جای آشپزخانه و سرویس بهداشتی خود را عوض کنند. اولین محدودیت، مسئله لولههای فاضلاب است. فراموش نکنید که لولههای فاضلاب در تمامی مسیر از سرویس بهداشتی و آشپزخانه تا محل اتصال به لوله فاضلاب اصلی، باید شیبدار باشد.
بنابراین اگر قرار است جابجایی انجام گیرد، باید کف سرویس بهداشتی و آشپزخانه را شیبدار کنید. از طرفی اگر این لولهها از کف عبور میکنند، باید ضخامت کف ساختمان را در نظر بگیرید. در صورتی که این ضخامت برای شیبدار کردن سطح زمین کافی نباشد، شما با محدودیت بسیار بزرگ برای جاسازی لولهها روبرو خواهید شد.
سخن پایانی
شاید تا قبل از اینکه این مقاله را مطالعه کنید، این تصور برای شما وجود داشته است که تغییر نقشه در بازسازی ساختمان امری بسیار راحت بوده و میتوان هر تغییراتی که تمایل داریم را به راحتی در نقشه جدید اعمال نماییم. اما اکنون متوجه شدید همه چیز به این راحتی نبوده و محدودیتهای زیادی وجود دارد.
گروه طراحی داخلی و معماری مهران طراحان در کنار مهندسین توانمند و کارشناسان حرفهای، با در نظر گرفتن مساحت ساختمان، فضاهای خالص و ناخالص و انتظاراتی که شما دارید، بهترین تغییرات را در نقشه ساختمان در حین بازسازی اعمال میکنند تا بتوانید به نتیجه ایدهآل خود برسید