انواع سقف شیبدار برای ساخت ویلا

سقف‌هایی با شیب بین 14 تا 73 درجه از لحاظ فنی سقف شیبدار نامیده می‌شوند. سقف‌های شیبدار به طور معمول بر اساس نوع شیب و نوع پوشش به دسته‌های متعدد طبقه‌بندی می‌شوند. دسته اول سقف‌های شیبدار سقف‌هایی هستند که در تولید آن‌ها از عایق حرارتی استفاده نشده از این رو سقف شیبدار سرد نامیده می‌شوند. در صورتی که در دسته‌ای دیگر از سقف‌های شیبدار از عایق حرارتی استفاده شده و به عنوان سقف‌های شیبدار گرم شناخته می‌شوند.

انواع سقف شیبدار

برای دسته‌بندی انواع سقف‌شیبدار همچنین مصالح و طراحی مورد استفاده برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شوند. نحوه اجرای انواع سقف شیبدار و تفاوت در متریال نیز در دسته‌بندی کردن این سقف‌ها موثر هستند. در ادامه با انواع سقف شیبدار که برای ساخت ویلا ممکن است مورد استفاده قرار گیرند بیشتر آشنا خواهیم شد.

انواع سقف شیبدار
نحوه اجرای انواع سقف شیبدار

سقف شیبدار هرمی

یکی از انواع سقف‌های شیبدار که به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های سقف‌های هیپ شناخته می‌شود، سقف هرمی می‌باشد. چهار طرف این سقف در یک نقطه در بالای سقف به یکدیگر می‌رسند. در این نوع سقف‌های شیبدار هیچ نوع صفحه عمودی به کار نرفته است. این نوع سقف‌ها اغلب برای ساختمان‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع سقف‌های شیبدار همچنین برای ساخت سازه‌های کمکی همچون استخر، گاراژ و انباری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از مهمترین مزایای این نوع سقف‌شیبدار می‌توان به مقاومت نسبتا بالای آن در مقابل وزش بادهای شدید اشاره کرد. از این رو در بین انواع مختلف سقف شیبدار به عنوان بهترین گزینه برای مناطق با بادهای شدید بهترین گزینه می‌باشند. با استفاده از این سقف می‌توان در بالای خانه فضای اضافه ایجاد کرد و ساکنین می‌توانند از آن استفاده‌های مختلف نمایند. پیچیدگی‌های موجود در طراحی و ساخت این سقف باعث شده تا هزینه آن در مقایسه با دیگر انواع سقف‌های شیبدار بیشتر باشد.

سقف گنبدی

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار می‌توان به سقف گنبدی اشاره کرد که همانطور که از نام آن پیداست به صورت گنبد ساخته می‌شود. برای ساخت نما با ظاهری زیبا و یکتا این نوع سقف انتخاب مناسبی می‌باشد. سقف‌های گنبدی از لحاظ زیبایی و دوام فوق‌العاده هستند. از مهمترین معایب این نوع سقف می‌توان به هزینه‌های اجرای نسبتا بالا در مقایسه با دیگر انواع سقف‌شیبدار اشاره کرد. طراحی و اجرای این نوع سقف‌های شیبدار از پیچیدگی نسبتا بالایی برخوردار هستند. سقف‌های پیش ساخته نیز با توجه به اندازه سازه موجود هستند.

سقف گنبدی
ساخت نما با ظاهری زیبا و یکتا

سقف‌های شیبدار ترکیبی

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار که برای ساخت ویلا مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به سقف ترکیبی اشاره کرد. این نوع سقف از لحاظ کارایی و زیبایی بسیار کارآمد است. به عنوان مثال هنگام ساخت سقف یک ویلا می‌توان در بخشی از سقف هیپ و در بخش دیگر از سقف شیبدار معمولی استفاده کرد. همچنین امکان استفاده از سقف اسکلیون در بخش دیگر از سازه وجود دارد. با استفاده از انواع مختلف سقف روی یک ویلا می‌توان تا حد زیادی زیبایی آن را افزایش داد.

همچنین امکان استفاده از سقف مناسب برای هر نقطه از سقف سازه برای شما وجود خواهد داشت. با افزایش پیچیدگی‌ها و تفاوت‌های این نوع سقف هزینه‌های آن در مقایسه با دیگر انواع سقف‌شیبدار نیز افزایش خواهد یافت. با استفاده از انواع مختلف سقف شیبدار مواد و مصالح مورد استفاده افزایش خواهد یافت که این امر در هزینه اجرایی تا حد قابل‌توجهی موثر است. در بخش‌هایی که سقف‌های مختلف به یکدیگر متصل می‌شوند ضعف‌هایی وجود داشته و این امر ممکن است باعث ترک‌خوردگی یا نشتی آب گردد.

سقف شیبدار از نوع انباری

یکی دیگر از انواع سقف‌های شیبدار که شباهت زیادی به سقف فرانسوی دارد، سقف انباری می‌باشد. در صفحه این نوع سقف دو نوع شیب متفاوت وجود دارد. مهمترین تفاوت این نوع سقف شیبدار با سقف‌های فرانسوی وجود شیب از دو طرف به سمت کناره‌هاست. در حالی که در سقف‌های فرانسوی از هر چهار طرف به سمت پایین شیب وجود دارد. کناره پایین‌تر این نوع سقف شیبدار مانند سقف‌های فرانسوی تقریبا عمود بوده یا دارای شیب بسیار تند است. در صورتی که کناره بالایی این سقف از شیب کمتری برخوردار است. از آنجا که از این نوع سقف شیبدار اغلب برای اماکنی همچون انباری استفاده می‌شود به سقف انباری مشهور می‌باشد. در حقیقت این نوع سقف شیبدار تنها برای انباری‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه در خانه‌های ویلایی نیز از آن‌ها استفاده می‌شود.

معماری این نوع سقف‌های شیبدار به نحوی است که برای منازل فضای بیشتری ایجاد می‌کند از این رو برای ساخت انباری‌ها که به فضای زیاد نیاز دارند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. وجه تشابه دیگر این نوع سقف با سقف‌های فرانسوی این است که فضای اضافه ایجاد شده در زیر آن به نحوی است که ساکنین امکان استفاده از آن را دارند. در ساخت این سقف‌های شیبدار به طور معمول از دو تیز افقی و مجموعه‌ای از مفاصل استفاده می‌شود. ساده بودن ساخت آن و نیاز کم به مواد اولیه هزینه مورد نیاز برای ساخت این نوع سقف‌ها نسبتا پایین است.

اغلب در مناطقی که وزش باد شدید است و برف‌های سنگین در آنجا می‌بارد استفاده از این نوع سقف توصیه می‌شود. هندسه این نوع سقف به نحوی است که امکان تحمل وزن بالای برف را ندارد.

سقف شیبدار صاف

همانطور که از نام سقف مشخص است کاملا صاف است. شیب اندک این نوع سقف باعث شده است تا به عنوان سقف‌های شیبدار شناخته شود. شیب اندک آن برای دفع آب خوب است. شکل کلی این نوع سقف صاف می‌باشد. این نوع سقف اغلب در ساختمان‌های صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته امکان استفاده از این نوع سقف در منازل مسکونی نیز وجود دارد. استفاده از این سقف باعث ایجاد فضای جدید برای بام خانه‌ها می‌شود. فضای ایجاد شده دارای کاربردهای مختلف می‌باشد.

سقف شیبدار صاف
ایجاد فضای جدید برای بام خانه‌ها با سقف‌شیبدار صاف

سقف جاری

از دیگر انواع سقف‌های شیبدار که با نام سقف تکیه داده نیز شناخته می‌شود می‌توان به سقف‌شیبدار جاری اشاره کرد. در ساخت این سقف‌ها تنها یک صفحه شیبدار مورد استفاده قرار می‌گیرد که به طور معمول به دیواری بلند تکیه داده می‌شود. اجرای این نوع سقف‌های شیبدار بسیار ساده بوده و از مواد اولیه کمی در آن استفاده می‌شود. این نوع سقف در مقابل باران و برف از مقاومت نسبتا مطلوبی برخوردار می‌باشد. با استفاده از این نوع سقف برای ساخت ویلا ممکن است سقف منزل در یک سمت بیش از حد نیاز بلند به نظر برسد و در سمت دیگر کوتاه باشد. قبل از اجرا باید این موارد در نظر گرفته شوند. در صورت مشاهده این موارد در طراحی توصیه می‌شود از این نوع سقف استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − سه =