آشنایی با انواع کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه یکی از لوازم منزل است که با گذشت زمان کیفیت و زیبایی خود را از دست می‌دهد. انتخاب کابینت مناسب برای آشپزخانه امری حساس و مهم است زیرا علاوه بر هزینه زیبایی آشپزخانه را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این رو باید به صورت دائم در بازار در حال جستجو باشید تا بهترین مدل کابینت آشپزخانه را برای منزل خود پیدا کنید. قبل از انتخاب کابینت توصیه می‌شود با انواع آن آشنا شوید.

جالب است بدانید بیش از 10 نوع کابینت مختلف وجود دارند که انتخاب برخی از آن‌ها باعث زیبایی دو چندان آشپزخانه می‌شود. برخی از مدل کابینت‌ها کمتر در بین افراد شناخته شده‌اند در صورتی که برخی دیگر همچون کابینت‌های چوبی از زمان‌های گذشته در آشپزخانه‌ها مورد استفاده بوده‌اند. در ادامه با انواع مدل کابینت آشپزخانه بیشتر آشنا خواهیم شد.

بررسی انواع کابینت آشپزخانه و مزایای هر یک از آن‌ها

این نکته را باید به خاطر داشت که در اینجا منظور از انواع کابینت بخش بیرونی آن است. انواع کابینت از لحاظ درب کابینت و ظاهر آن طبقه بندی شده‌اند. انواع مختلف کابینت آشپزخانه شامل موارد زیر هستند:

بررسی انواع کابینت آشپزخانه و مزایای هر یک از آن‌ها
منظور از انواع کابینت بخش بیرونی آن است

کابینت ام دی اف

رایج‌ترین و پرفروش‌ترین نوع کابینت آشپزخانه، کابینت ام دی اف می‌باشد. در تولید این نوع کابینت آشپزخانه به طور معمول از تخته فیبر نرم یا سخت استفاده می‌شود که در مقایسه با تخته‌های سه لایه از مقاومت و تراکم نسبتا بالایی برخوردار است. قیمت ارزان و تنوع بالا این کابینت باعث شده تا طرفداران بسیار زیادی داشته باشد. تنها نقطه‌ضعف این کابینت این است که در مقابل تماس با رطوبت با گذشت زمان تغییر شکل خواهد داد و متورم خواهد شد. از این رو در نزدیکی مکان‌های مرطوب نمی‌توان از آن استفاده کرد.

از مهمترین مزایای این نوع کابینت می‌توان به تنوع زیاد در طرح، رنگ و شکل، مقاومت نسبتا بالا در مقابل ضربه، قیمت ارزان، وزن بسیار سبک و شباهت زیاد آن به چوب اشاره کرد.

کابینت‌های گلاس

یکی از زیرمجموعه‌های کابینت ام دی اف، کابینت‌های گلاس می‌باشد. بدنه این نوع کابینت در حقیقت از جنس ام دی اف است اما روکش آن از جنس پلکسی گلاس می‌باشد. روکش پلکسی باعث شده است تا این نوع کابینت‌های آشپزخانه در مقایسه با دیگر انواع کابینت‌ها ظاهر براق‌تر داشته باشند. یکی از جذابیت‌های این نوع کابینت انعکاس نور در محیط آشپزخانه می‌باشد.

بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف این نوع کابینت ایجاد خط و خش و قابل‌مشاهده بودن اثرانگشت روی آن می‌باشد. البته در صورت نگهداری درست از این نوع کابینت با این مشکلات مواجه نخواهید شد. از مهمترین مزایای این نوع کابینت آشپزخانه می‌توان به براق بودن آن، تنوع بالا در طرح و رنگ، تمیز کردن راحت، مقاومت در مقابل گرما و طول عمر نسبتا بالای آن اشاره کرد.

کابینت ممبران

یکی دیگر از جدیدترین انواع مدل‌های کابینت آشپزخانه، کابینت ممبران می‌باشد. این نوع کابینت در حقیقت دارای روکشی پلاستیکی ممبران می‌باشد. این روکش باعث می‌شود تا این نوع کابینت‌ها شکل تازه‌ای پیدا کنند. این نوع روکش به طور معمول روی چوب‌های ام دی اف یا چوب خام که با استفاده از دستگاه CNC به نحو خاص برش داده شده‌اند کشیده می‌شود تا جلوه‌ای براق و صیقلی به آن دهد.

این نوع کابینت آشپزخانه به طور معمول در طراحی دکوراسیون آشپزخانه‌های لوکس، آشپزخانه کلاسیک و آشپزخانه مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. از مهمترین مزایای این نوع کابینت نیز می‌توان به ظاهر لوکس و شیک آن، طول عمر نسبتا بالا، سهولت در تمیز کردن و مقاومت نسبتا بالای آن در مقابل نفوذ آلودگی و لکه اشاره کرد.

کابینت ممبران
این نوع کابینت در حقیقت دارای روکشی پلاستیکی ممبران می‌باشد

کابینت‌های ملامینه

پرفروش‌ترین و جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه موجود در بازار ایران کابینت‌های ملامینه هستند. این نوع کابینت‌ها در مقایسه با دیگر کابینت‌ها قیمت کمتری دارند. ملامینه در حقیقت یک روکش از جنس ملامین است که روی چوب‌های سه لایه کشیده می‌شود.

لازم به ذکر است که برای روکش چوب‌های ام دی اف نیز از این روکش ملامینه استفاده می‌شود. قیمت کابینت‌های ام دی اف که از روکش ملامینه روی آن‌ها استفاده می‌شود نسبتا بالاست. این کابینت‌ها در مقابل رطوبت حساس هستند از این رو نباید در معرض تماس با آب قرار گیرند. از مهمترین مزایای این نوع کابینت‌های آشپزخانه می‌توان به قیمت ارزان آن، تنوع بالا در طرح و رنگ، مقاومت نسبتا بالا در مقابل خط و خش و عدم نمایش لکه اشاره کرد.

کابینت انزو

یک مدل خاص کابینت که توسط کمپانی ایتالیایی تولید می‌شود انزو می‌باشد از این رو بهتر است به جای کابینت انزو آن‌ها را به عنوان کابینت طرح یا مدل انزو بشناسیم. کابینت‌های طرح انزو در حقیقت کابینت‌هایی هستند که مغز آن‌ها از چوب ام دی اف می‌باشد و تفاوت اصلی آن با کابینت‌های ممبران در قطر ورق به کار رفته در تولید آن می‌باشد. قطر ورق به کار رفته در این نوع کابینت‌ها معمولا 8 میلیمتر بیشتر از کابینت‌های ممبران می‌باشد.

این نوع کابینت آشپزخانه دارای رنگ یکسان است و اغلب در رنگ سفید تولید می‌شوند. به خاطر داشته باشید که قیمت کابینت انزو نسبت به کابینت‌های ممبران بیشتر است در حالی که دارای ظاهر و باطن یکسان می‌باشند. با انتخاب این نوع کابینت در دکوراسیون یاسی آشپزخانه عروس باعث دو چندان شدن زیبایی آن خواهد شد. از مهمترین مزایای این نوع کابینت می‌توان به زیبایی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد آن، مقاومت نسبتا بالا در مقابل رطوبت و حرارت، طول عمر نسبتا بالا و سهولت در تمیز کردن اشاره کرد.

کابینت انزو
به جای کابینت انزو آن‌ها را به عنوان کابینت طرح یا مدل انزو بشناسیم

کابینت چوبی

گران‌ترین کابینت آشپزخانه که از قدمت نسبتا بالایی برخوردار است کابینت چوبی می‌باشد. چوب‌ها به دلیل عمر نسبتا بالا، جنس طبیعی و بکر خود همواره به عنوان گران‌ترین مواد اولیه برای ساخت وسایل شناخته می‌شوند. کابینت‌های چوبی برای خانه‌های لوکس و کلاسیک گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. بافت چوبی این نوع کابینت‌ها حال و هوای آشپزخانه را دگرگون می‌سازند.

انواع چوب کابینت آشپزخانه در رنگ‌های مختلف و جنس‌های متنوع چوب بلوط و گردو در بازار موجود می‌باشند. از مهمترین مزایای این نوع کابینت آشپزخانه نیز می‌توان به دوام و طول عمر نسبتا بالای آن، سهولت در تمیز کردن، مقاومت نسبتا بالا در مقابل رطوبت و حرارت، لوکس و شیک بودن و احساس حضور در طبیعت اشاره کرد.

کابینت پی وی سی

از دیگر انواع کابینت‌های آشپزخانه می‌توان به کابینت پی وی سی اشاره کرد. مهمترین مزایای این نوع کابینت مقاومت نسبتا بالای آن در مقابل ضربه و خط و خش، مقاومت در مقابل رطوبت و آب، طول عمر نسبتا بالا و تنوع زیاد هستند.

6 دیدگاه

  1. سلام لطفاً عکس چند نمونه کار مختلف کابینت AJTدر طرح و رنگهای مختلف با صفحه سنگ کوارتز با جزیره ارسال بفرمائید ممنون از زحمات جنابعالی 💐🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 6 =