طراحی انتقالی (Transitional) یکی از سبکهای محبوب در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی به حساب میآید؛ چرا که این سبک را میتوان پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن دانست. سبکی که به نوعی یک تعادل بین سبک سنتی و مدرن را بوجود میآورد. در سبک انتقالی ممکن است از مواد استفاده شده در سبک مدرن مانند استیل و یا شیشه استفاده کرده و در کنار آنها از مبلمان مجلل با پارچه مخملی، همانند سبک سنتی، نیز استفاده شود.
سبک دکوراسیون انتقالی چیست؟
در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت رنگی نسبتا خنثی برای ایجاد حس آرامش استفاده میشود که در عین شیک و براق بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز بوجود میآورد. جذابیت و محبوبیت سبک طراحی انتقالی از آنجا ناشی میشود که بهترینهای هر دو طراحی دورهی قدیم و جدید را در خود جای داده است. این سبک ترکیبی از خاطرات قدیمی و نوستالژیک کنار وسایل مدرن و بهروز است. بنابراین نه شما را از گذشته، هویت، فرهنگ و آنچه با آن انس دارید دور میکند و نه محدودیتی برای ایجاد طراحیهای جدید و تجربهی دکوراسیونهای تازه ایجاد میکند. علاوه براین به نظر میرسد این چیدمان هزینه و بودجهی کمتری برای شما به همراه خواهد داشت.
چراکه با انتخاب سبک مدرن یا سنتی ناچار هستید وسایل ولوازمی را که برای سبک موردنظرتان مناسب است تهیه کنید، اما در چیدمان طراحی انتقالی میتوانید از همان وسایل قدیمی یا جدیدی که در اختیار دارید استفاده کرده و ضرورتی برای خرید وسایل و لوازم دیگر نخواهید داشت.
علت استفاده از نام طراحی انتقالی برای این سبک، حرکت از دو نوع طراحی معاصر و سنتی به سمت یکدیگر و رسیدن به یک نقطهی اشتراک و میانه است. در این سبک دکوراسیون سعی شده است بهترین ویژگیهای چیدمان سنتی و مدرنیته کنار هم قرار بگیرند. بنابراین گرما، راحتی و تعادل ناشی از زیبایی خانههای سنتی مهمترین نکته در چیدمان انتقالی محسوب میشود. همچنین طراحی ساده، طبیعی و چشمنواز سبک معاصر جایگزین جزییات پر زرقوبرق و منسوخ شده فضاهای سنتی خواهد شد. بنابراین محیطی بسیار مطبوع در خانه فراهم خواهد شد.
سبک طراحی انتقالی یا ترانزیشنال چیست و برای چه افرادی مناسب است؟
سبک طراحی انتقالی ترکیبی از ویژگی های سبک دکوراسیون سنتی و مدرن می باشد. اگر شما خانهی خود را با دکوراسیون مدرنیته بچینید و فقط یک وسیله سنتی قدیمی در گوشهی اتاق قرار دهید، این وسیله مانند یک وصلهی ناجور در فضا به نظر خواهد آمد. چنین وضعیتی در حالت برعکس هم رخ میدهد. یعنی در صورتی که چیدمان خانهی شما سبکی سنتی داشته باشد و از یک وسیله با حسوحال مدرنیته در آن استفاه کنید، باز هم فضا ناهمگون میشود.
سبک ترنزیشنال یا طراحی انتقالی توانسته است دو طراحی سنتی و مدرنیته را با وضعیتی متعادل و هماهنگ کنار هم آورد. در این سبک از مبلمان و اثاثیه این دو سبک، برای دیزاین و چیدمان فضای خانه استفاده می شود. به زبان دیگر می توان گفت دکوراسیون انتقالی، نوع کلاسیک تر شده سبک مدرن و یا نوع جوان تر شده سبک سنتی می باشد. شاید فکر کنید که تنوع عناصر دکوراسیون این دو سبک در کنار هم، جلوه ای نامتناسب در خانه به وجود آورد ولی با رعایت اصول سبک انتقالی، یک محیط یکپارچه و آرامش بخش در آن ایجاد خواهد شد.
دقت کنید خانه هایی که به این سبک دکور شده اند، از رنگ های خنثی و مات به عنوان رنگ غالب و از تعداد کمی تزئینات و دکوریجات در فضای اتاق استفاده می کنند. فراموش نکنید این نوع دکوراسیون برای افرادی که نمی خواهند خود را محدود به استفاده از یک سبک دکوراسیون کنند و در انتخاب وسایل و دکوریجات آزادی عمل بیشتری داشته باشند، مناسب است.
ویژگیهای طراحی انتقالی
برای استفاده از سبک طراحی انتقالی باید بدانید یک چیدمان انتقالی یا ترنزیشنال چه شاخصها و استانداردهایی دارد؟ در این بخش بعضی از مهمترین ویژگیهای دکوراسیون انتقالی را توضیح خواهیم داد.
رنگ مناسب برای سبک طراحی انتقالی
پالت رنگی در سبک طراحی انتقالی بیشتر به استفاده از رنگ های سبک امروزی و مدرن گرایش دارد. بنابراین در این سبک اغلب رنگ های خنثی و رنگ های مات مانند بژ، قهوه ای روشن، سفید مایل به خاکستری، سفید عاجی، کرم، خاکی، وانیلی و خاکستری مایل به قهوه ای به عنوان رنگ غالب پرکاربرد است. سپس برای ایجاد تعادل و جلوگیری از به وجود آمدن فضای خسته کننده بعد از انتخاب رنگ غالب، چهار یا پنج عدد از رنگ های گفته شده را برای مبلمان، فرش، پرده و دکوریجات انتخاب کنید.
این نکته را فراموش نکنید که این رنگ ها باید با یکدیگر کاملا هماهنگ باشند. همان طور که در عکس پایین می بینید، رنگ دیوارها خاکستری مات است که زمینه بسیار مناسبی برای به نمایش گذاشتن مبلمان خانه است. در این حالت مبلمان و اثاثیه منزل به خوبی جلب توجه می کنند و رنگ های متنوع آن ها باعث می شود که فضای خانه خسته کننده نشود.
ترکیب مواد مختلف
در طراحی انتقالی همواره سعی میشود از مواد مختلف مانند چوب، شیشه، استیل، بافت پارچهای، کتان، فولاد و… با ترکیب یکسان استفاده شود. چراکه بعضی از این مواد مانند چوب و پارچههای مخمل در سبک سنتی و بعضی دیگر مانند شیشه و فلز در سبک مدرن حرف اول را میزنند. بنابراین به کارگیری ترکیبی این مواد باعث داشتن چیدمان انتقالی زیبایی خواهد شد.
طرح و الگوها مناسب در سبک دکوراسیون انتقالی
عناصر ارگانیک مانند چوب، سنگ، چرم و گرانیت برای سبک طراحی انتقالی بسیار مناسب هستند. همان طور که در عکس ها می بینید اغلب در پوشش کف خانه از چوب و برای پیشخوان آشپزخانه از گرانیت استفاده می شود. همچنین می توانید از پتوهای گل برجسته، کوسن های مخملی راه راه و فرش طرح دار نیز در این نوع دکوراسیون استفاده کنید.
تابلوهای بزرگ
در چیدمان سنتی و قدیمی تابلوهای بزرگ و پر زرق و برق جایگاه ویژهای برای تزیین دیوارها دارند؛ این در حالی است که تابلوهای کوچک و ساده در دکوراسیون مدرن بیشتر مورد استقبال طراحان قرار گرفته است. بنابراین در طراحی انتقالی شاهد به کارگیری تابلوهایی بزرگ با قاب ساده خواهید بود. سادگی قابها و طرحهای تابلو از دکوراسیون مدرن و ابعاد بزرگ و قابل توجه آن از چیدمان سنتی انتخاب شده است. به این ترتیب یک ترکیب منصفانه از سبک سنتی و معاصر برای زیبایی دیوارها در این سبک فراهم شده است.
با توجه به آنچه که گفته شد میتوانید ایدههای خودتان را برای چیدمان خانه داشته باشید و با چند وسیله ترکیبی که همزمان یادآور سبک سنتی و معاصر هستند، دکوراسیونی منحصر به فرد برای خانهی خود فراهم کنید. فراموش نکنید برای چیدمان انتقالی مهمترین نکته حفظ تعادل بین دو سبک قدیمی و جدید است تا محیط خانه به نفع یکی از دو سبک تغییر نکند.