طراحی داخلی هتلها اولین چیزی است که مهمان ها در بدو ورود به هتل به آن توجه می کنند. اماکن اقامتی و هتل های بزرگ، معمولاً توسط طراحان داخلی یک دفتر به شکل هماهنگ و گروهی طراحی می شوند، طراحی این مکانها با یک مفهوم درست و اصولی توسعه طراحی آغاز می شود که هم موراد مطرح شده به وسیله مشتری و هم جوابهای احتمالی را با ایجاد یک ایده کلی که اجزای پروژه را به صورت یک کل منسجم به هم پیوند می دهد، بیان می کند.
در صورتی که طراحی نادرست در موقعیت نامناسب انجام شود، حتی اگر طرح موجود به خوبی به پایان رسیده باشد موثر و موفق نخواهد بود. طراحی داخلی برای یک رستوران با فضاهایی نظیر آن، شامل فضایی برای غذاخوری ، موقعیت حوزه های خدماتی و نیز فضاهای پشتیبانی و تدارکاتی می باشد.
نکات مهم طراحی داخلی هتلها
طرح و ویژگی های مبلمان ها، جزئیات معماری، نورپردازی و دیگر جنبه های فرعی، هریک برای موقعیت فضای خوردن و نوشیدن مهم است . آشپزخانه در این حوزه بسیار پیچیده و معمولا توسط متخصصین طراحی آشپزخانه هستند طراحی می شود. طراح داخلی پاسخگوی فضایی است که مشتریان این مکانها از آنها استفاده خواهند کرد
در طراحی داخلی هتلها فضاهای اقامتی در برگیرنده امکانات کاملی است که مهمان برای یک تعطیلی کوتاه مدت ، جلسه یا همایش کاری در آنجا اقامت می کند. برخی از طراحان ممکن است امکانات تفریحی از قبیل باشگاه های گلف، تفرجگاه های مجهز به سونا، استخر را در این دسته به حساب آورند زیرا بسیاری از آنها شامل شکلی از فضاهای اقامتی هستند.
طراحی داخلی هتلها: طراحی اتاقها
در طراحی داخلی هتلها باید به طراحی اتاق های مهمان که درآمد زایی اصلی یک اقامتگاه را تشکیل می دهد، توجه خاص و ویژه شود. البته، این اتاق ها باید جذاب بوده و برحسب میزان نرخ اقامت پاسخگوی انتظارات مهمانان باشد. از آنجا که هزینه های مربوط به عملکرد های اساسی بسیار است، طرح ریزی و جزئیات وسایل مصرفی اتاق ها در رابطه با مسائل خدمتکاری و نیز نگهداری بسیار مهم هستند.
به طور مثال پارچه ظریف رویه صندلی ها در اتاق ها و در یک اقامتگاه تفریحی خانوادگی از جهت نگهداری، دشوار و پرهزینه خواهد بود. این نگرش و ملاحظات و موارد مشابه مربوط به دیگر فضاهای عمومی اقامتگاه اجاره ای برای کسی که حرفه ای کار می کند ، بسیار مهم و اساسی است.
یک هتل هم فضایی با کاربری های چند منظوره است نظیر مکانها و فضاهای خوردن و نوشیدن، فروشگاه های شیک و چه بسا بخش های خدماتی مانند سالهای زیبایی، اتاق های بدنسازی، سونا، استخر و فضاهای بازی کودکان که همگی به عنوان فضاهای جمعی و عمومی نامیده می شوند. یک شرکت طراحی داخلی ممکن است همانند یک دفتر گروهی دارای این مهارت باشد که تمامی این فضاها را طراحی می کند. به عبارت دیگر، تیمی از طراحان ممکن است در پروژه حضور داشته باشند.
طراحی داخلی هتلها: پذیرش
در طراحی داخلی هتلها میز پذیرش هتل نمایشگر دو چیز است . اول پذیرش مهمانانی که می رسند و دیگری علامت مرکز اطلاعات هتل، میز پذیرش که شامل دستگاه الکترونیکی وضعیت اتاق ها، کارت های هزینه مهمانان و مدیریت به کمک کامپیوتر باشد به یک محیط کاری تمام الکترونیک پیچیده، شبیه دفاتر تجاری یا میز های رزرواسیون خطوط هوایی می نماید.
در همین راستا، امکان پذیرش الکترونیکی اطلاعات باید به دلیل مسائل امنیتی و محرمانه هتل، تحت رویت کمتری نگه داشته شود، ضمنا، طراح باید در طی گرد هم آوردن کلیه تکنولوژی های لازم جهت امر طراحی، توانایی طراحی شکل مناسب مهمان پذیری را در مجموعه ترکیب میز پذیرش داشته باشد.
طراحی قسمت جلوی یک میز پذیرش می تواند شکل های مختلفی را به خود بگیرد و از مصالح متنوعی ساخته شده باشد. قسمت جلوی میز باید براساس توانایی استفاده کنندگان مختلف طراحی شده باشد. باید توجه ویژه ای به این حقیقت شود که مهمانان هتل ممکن است جزء افراد با ناتوانایی های جسمی یا با صندلی چرخدار باشند. ارتفاع سرتاسر میز، سطوح مخصوص نوشتن و برآمدگی باید طوری طراحی شده باشند که با یک شخص معلول بر روی صندلی چرخدار قابل تطبیق باشد.
طراحی داخلی هتلها: لابی
لابی در حال حاضر هم در ساختمان های بزرگ و برج ها قرار می گیرد و هم در هتل ها. لابی تمامی نمای یک ساختمان یا هتل را نمایانگر است. اینکه این هتل یا ساختمان چه تجهیزات و امکاناتی دارد و چقدر به آن ساختمان و هتل ارزش و بها داده می شود همه اینها در دیدگاه مخاطب تاثیرات بسزایی دارد. در نگاه اول هر کسی وارد هتل می شود این لابی است که مشخص می کند مسافر می خواهد در آنجا اقامت داشته باشد یا خیر. در صورتی که لابی مورد پسند قرار گیرد دیگر مسافر نیازی به بازدید از اتاق ها نمی بیند.
رسیدگی به اتاق ها صرفا کافی نیست و باعث جذب مشتری نخواهد شد زیرا که در بدو ورود این لابی هتل است که مشتری را به خود جذب می کند. دکور، نور، رنگهای شاد، هوای مطبوع و همچنین مبلمان راحت ، زیبا و زیبایی های معماری در درجه اول قرار دارند و باید تمام تلاش بشود که در درجه عظمت و زیبایی باشد.
در طراحی داخلی هتلها لابی صرفاً برای مسافران و جذب آنها نیست بلکه محلی برای قرارهای دوستانه و یا مذاکرات کاری هم هست که باید از نظر نمای ظاهری و مبلمان آبرومند باشد . در ضمن کنترل هتل در امر ورود و خروج مهمانان از لابی آغاز می شود و باید نقطه جذب ایجاد شود.
نکات دیگر در طراحی داخلی لابی هتلها
در طراحی داخلی هتلها باید فضای کافی در محوطه لابی باشد تا از ازدحام کسانی که وارد میشوند قصد ثبت نام دارند و کسانی که می خواهند تسویه کنند و خارج شوند تداخل صورت نگیرد و باید حتما موقع ساخت جایی برای قرار دادن ساک ها و وسایل تهیه شود . حتما سرویس بهداشتی مجزا مناسبی برای محوطه لابی در نظر گرفته شود.
بهتر است در لابی قسمتی برای سرو داشته باشیم و همچنین مکانی برای صرفا نشستن .یا مغازه ها و فروشگاه هایی که نیازهای مسافران را برطرف کند مثل کافی نت، سرویس تاکسی، سالن آرایش بانوان و آقایان، کیوسک تلفن، داروخانه و وسایل بهداشتی، فروشگاه روزنامه ، مجله، کتاب، شیرینی فروشی، فرش فروشی، بوتیک، محل فروش سیگار، اشیا عتیقه، محل رزرو بلیط، صندوق پست و همچنین بهتر است در کنار در ورودی لابی ترازویی قرار دهیم تا مسافران قبل از پرواز اجناس و ساک های خود را وزن کشی کنند .