اصول و قواعد طراحی استخر خانگی

اصول طراحی استخر خانگی از موثرترین فاکتورها برای فروش یک خانه، آپارتمان و یا خانه باغ محسوب می‌شود. از این رو کارفرمایان و سرمایه‌گذاران برای دستیابی به طراحی استخر اصولی از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند. در صورتی که یک واحد مسکونی دارید و می‌خواهید در آن یک استخر خانگی طراحی نمایید توصیه می‌کنیم ما را تا پایان همراهی نمایید. در ادامه قصد داریم به بررسی مراحل طراحی استخر خانگی، مکان مناسب برای ساخت آن، اصول و استاندارد طراحی آن، انواع استخر و کاربرد هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

آشنایی با انواع استخر خانگی

به طور کلی می‌توان گفت استخر به انواع مختلف طبقه‌بندی و دسته‌بندی می‌شود. از لحاظ مکان قرارگیری می‌توان استخرهای خانگی را به انواع سرپوشیده و روباز طبقه‌بندی نمود. از لحاظ کاربری نیز استخرها شامل استخر ورزشی و تفریحی می‌شوند. البته نوع دیگری استخر نیز وجود دارد که به استخر اقیانوسی مشهور می‌باشد. این نوع استخرها در مجاورت اقیانوس احداث می‌گردند که پر شدن آن‌ها از طریق بالا آمدن آب اقیانوس است. طراحی این نوع استخر به طور معمول در نواحی استوایی و اقیانوسی در مکانی که جزر و مد وجود دارد انجام می‌گیرد.

آشنایی با انواع استخر خانگی

اهمیت شکل و ابعاد در طراحی استخر

طراحی استخر به طول معمول با توجه به کاربری آن و فضای در دسترس در شکل‌های مختلف انجام می‌شود. یک استخر ورزشی به طور معمول به صورت مستطیل طراحی می‌شود و دارای پهنا، بلندی و عمق استاندارد می‌باشد. طراحی یک استخر تفریحی نیز اغلب در شکل‌ها و ابعاد مختلف انجام می‌گیرد و بر اساس میزان استفاده و استانداردهای فضا بر اساس متر مکعب احداث می‌شود.

ابعاد یک استخر ورزشی به طور معمول با استاندارد فدراسیون جهانی شنا انطباق دارد و برای احداث این نوع استخرها باید مجوزهای لازم از طریق سازمان تربیت‌بدنی دریافت گردد. ابعاد استخر تفریحی بر اساس تعداد افراد که قصد استفاده از آن را دارند محاسبه می‌شود. که این اعداد ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشد اما اکثر کشورها با ایجاد فضای شنا برای هر فرد با ابعاد 2.5 متر مکعب موافق هستند.

مراحل طراحی استخر خانگی

در صورتی که به فضا و امکانات کافی برای طراحی استخر خانگی دسترسی دارید و به ساخت آن فکر می‌کنید در مرحله نخست باید مجوزهای لازم را از شهرداری دریافت نموده و عوارض مرتبط با آن را پرداخت کنید. پس از طی مرحله اخذ مجوز در زمینه طراحی استخر خانگی و ساخت آن باید با یک گروه متخصص تماس بگیرید و در صورت دستیابی به توافقات لازم در رابطه با محل ساخت استخر و هزینه‌های آن با شرکت پیمانکار و گروه مربوطه قرارداد ببندید.

پس از انعقاد قرارداد به مرحله انتخاب نوع و طراحی استخر خانگی با توجه به نیاز و سلیقه خود خواهید رسید. توصیه می‌شود در این مرحله از تجربه متخصصان بهره‌مند شده و در رابطه با نوع و ابعاد استخر خانگی به مشاوره با آن‌ها بپردازید.

مراحل طراحی استخر خانگی

مراحل اجرایی

پس از انتخاب نوع و طراحی استخر خانگی مورد نظر حال نوبت مراحل اجرایی آن می‌باشد. نخستین مرحله طراحی استخر خانگی خاکبرداری و اجرای زهکشی می‌باشد. البته در شرایطی که سطح سفره آب زیرزمینی بالا باشد به انجام این مراحل نیاز خواهید داشت. در مرحله خاکبرداری باید ابعاد و نحوه قرارگیری استخر در نظر گرفته شوند و با توجه به این موارد ماشین‌آلات سبک و سنگین مورد استفاده قرار گیرند. البته لازم به ذکر است که در اماکنی مانند طبقات همکف ساختمان که امکان استفاده از ماشین‌آلات وجود ندارد، خاکبرداری با استفاده از دست انجام می‌گیرد.

شیب بندی کف استخر

پس از انجام خاکبرداری و مراحل زهکشی، نوبت به شیب بندی کف استخر خواهد رسید. به طور معمول از یک سمت به سمت دیگر کم یا زیاد خواهد شد. پس از اتمام شیب بندی، بتن در کف به منظور پیشگیری از فرسودگی بتن‌ریزی‌های بعدی و خرابی سازه انجام خواهد گرفت. پس از اتمام بتن‌ریزی کف در مراحل طراحی استخر خانگی، آرماتوربندی، لوله‌کشی و برق‌کشی تاسیسات برقی و آبی انجام خواهد گرفت. در نهایت پس از اتمام قالب‌بندی، بتن‌ریزی اصلی شروع خواهد شد.

پس از این که بتن‌ریزی انجام گرفت و برای مدت زمان مشخص مرطوب شد، باید اجازه داده شود تا بتن خشک شود و در مرحله بعد نوبت به آب‌بندی و عایق‌کاری رطوبتی خواهد رسید. روش عایق رطوبتی ایزوگام و اجرای مخلوط پودر سنگ، سیمان سفید مایع عایق نانو در این مرحله قابل اجرا هستند. برای آب‌بندی در طراحی استخر می‌توان از پمپ استفاده کرد.

آخرین مراحل طراحی استخر خانگی و ساخت آن به ترتیب شامل موارد زیر می‌باشد:

  • اجرای کاشی‌کاری و بندکشی
  • نصب تاسیسات برقی و آبی
  • آبگیری استخر

اهمیت نقشه در طراحی استخر خانگی

مهمترین اصول ساخت و طراحی استخر نقشه می‌باشد که باید توسط گروه و افراد باتجربه و بر اساس ویژگی‌های منطقه‌ای انجام گیرد. لازم به ذکر است که در طراحی استخر خانگی اقلیم و فرهنگ نیز باید در نظر گرفته شوند و انطباق کامل با آن‌ها داشته باشد.

از دیگر اصول موفقیت در طراحی استخر خانگی می‌توان به خاکبرداری و زهکشی مناسب اشاره کرد. در صورتی که در منطقه مورد نظر سطح آب‌های زیرزمینی بالا باشد و زهکشی مناسب برای آن انجام نگرفته باشد، آب زیرزمینی به کف استخر فشار وارد خواهد کرد و با سازه مورد نظر خساراتی را وارد خواهد کرد.

اهمیت نقشه در طراحی استخر خانگی

ضروریات طراحی استخر

از ضروریات طراحی استخر می‌توان به آرماتوربندی، بتن‌ریزی، نصب تاسیسات مرغوب و عایق‌بندی مناسب اشاره کرد. در صورتی که هر یک از این ضروریات به روش صحیح انجام نگیرند استخر طراحی شده بی‌استفاده باقی خواهد ماند. در این صورت به ترمیم و اصلاح استخر نیاز پیدا خواهید کرد که هزینه زیادی را به همراه دارد. از این رو توصیه می‌شود از باتجربه‌ترین و بهترین افراد و متریال مرغوب برای طراحی استخر خانگی استفاده کنید.

اصول و قواعد ساخت و طراحی استخر از انواع عملیات ساختمانی محسوب می‌شود که به گروه متخصص نیاز دارد. در صورتی که تصمیم دارید استخر، سونا و یا جکوزی در آپارتمان خود بسازید و یا تمایل به بازسازی و تعمیر استخر فعلی خود را دارید. گروه تخصصی مهراز طراحان در این زمینه می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ساخت و طراحی استخر خانگی می‌توانید با کارشناسان این گروه تخصصی ارتباط داشته باشید و برای ثبت سفارش به سامانه این گروه مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 8 =