اصول طراحی باشگاه بدنسازی

یکی از مراکز ورزشی پرطرفدار که امروزه جوانان زیادی در این مراکز به فعالیت‌های ورزشی مشغول هستند، باشگاه بدنسازی است. از این رو چیدمان داخلی و طراحی باشگاه‌های بدنسازی به یکی از دغدغه‌های مدیران این باشگاه‌ها تبدیل شده است. ممکن است در نگاه نخست چیدمان این فضا زیاد به چشم نیاید اما با اندکی تامل می‌توان دریافت که دکوراسیون داخلی باشگاه بدنسازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این فضاها محلی برای انجام فعالیت‌های ورزشی است از این رو باید دارای محیط استاندارد باشند. در صورتی که فضای باشگاه به نحوی باشد که بنا به دلایلی همچون مشکل در تهویه، نورگیری و دیگر موارد امکان ورزش کردن در آن وجود نداشته باشد و یا چیدمان آن به قدری نامناسب باشد که افراد تمایلی به حضور در آن نداشته باشند، برای صاحبان باشگاه‌ها گران تمام خواهد شد. از این رو در ادامه قصد داریم اصول چیدمان این فضاها را مورد بررسی قرار داده و برای بهبود دکوراسیون آن چندین ایده ارائه دهیم.

اصول طراحی باشگاه بدنسازی

اصول طراحی باشگاه بدنسازی

استفاده از نور طبیعی

یکی از نقاط قوت طراحی فضاهای ورزشی استفاده از نور طبیعی است. تاثیر نور طبیعی را نمی‌توان در ایجاد فضایی ایده آل نادیده گرفت. استفاده از نور طبیعی در محیط باشگاه بدنسازی علاوه بر این که فضا را روشن می‌سازد، در محیط انرژی تولید کرده و آن را به ورزشکاران منتقل خواهد ساخت. این نکته را به خاطر داشته باشید که وجود پنجره‌های بزرگ در دیواره‌های باشگاه ورزشی تاثیر قابل‌توجهی دارد.

نورپردازی مناسب

در صورتی که باشگاه ورزشی شما از نور طبیعی بی‌بهره است و یا تنها در برخی از ساعات عصر مورد استفاده قرار می‌گیرد، به اجرای نورپردازی مناسب نیاز خواهید داشت. وجود نور کافی در تمام بخش‌های فضا باید در طراحی دکوراسیون داخلی باشگاه بدنسازی در نظر گرفته شود. نورپردازی در باشگاه نباید به نحوی باشد که چشم‌ها را خیره کند، همچنین استفاده از منابع نور نقطه‌ای در باشگاه‌های بدنسازی توصیه نمی‌شود. شدت نور نیز نباید در باشگاه‌های ورزشی زیاد باشد. استفاده از یک منبع نوری گسترده در سطح فضا برای این منظور بهترین گزینه است زیرا در تمام سطح سالن نور را به صورت یکسان پخش می‌کند.

قرار دادن دستگاه‌ها در مکان‌های مناسب

قرار دادن وسایل ورزشی در مکان‌های مناسب از مهمترین شرایط ایجاد یک باشگاه بدنسازی باکیفیت است. به نحوی که استفاده یک وسیله توسط چندین نفر برای دیگر افراد مزاحمت ایجاد نکند. فاصله مورد نیاز بین دستگاه‌ها باید به خوبی حفظ شود و عرض کافی برای عبور از بخش‌های مختلف موجود در فضا در نظر گرفته شود.

چیدمان دستگاه نباید به نحوی باشد که در مسیر رفت و آمد اختلال ایجاد کند. همچنین نحوه قرار دادن دستگاه‌ها باید به گونه‌ای باشد که نگاه افرادی که از یک دستگاه استفاده می‌کنند با دیگران تلاقی نداشته باشد. همچنین توصیه می‌شود دستگاه‌ها را دقیقا روبروی آینه قرار دهید. در صورت وجود پنجره‌های بزرگ در یک سالن ورزشی که رو به مناظر زیبا باز می‌شوند بهترین مکان برای قرار دادن دستگاه‌ها، کنار پنجره است. باید نهایت دقت را به کار گرفت تا منظره بیرون حواس شما را از ورزش کردن پرت نکند.

مجهز به تجهیزات پیشرفته

استفاده از تجهیزات صوتی و تصویری پیشرفته در باشگاه بدنسازی مانند کیفیت دستگاه‌های موجود در باشگاه از اهمیت ویژه برخوردار می‌باشد. در یک فضای ورزشی به تجهیزات لازم، مرتبط با آموزش و استفاده همزمان با انجام تمرینات نیاز خواهد داشت که باید به خوبی، باکیفیت و در فضای مناسب قرار گیرند.

مجهز به تجهیزات پیشرفته

در نظر گرفتن محلی برای استراحت

فضای استراحت برای افراد یکی از مواردی است که در طراحی باشگاه‌های ورزشی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. با ایجاد این فضا برای افرادی که در بین تمرینات ورزشی خود به استراحت نیاز دارند، جایگاه مشخص در نظر گرفته خواهد شد. این بخش بهتر است به صورت مجزا در نزدیکی دستگاه‌ها قرار گیرد تا از تمرکز ورزشکاران روی یک بخش خاص جلوگیری به عمل آید و در محیط نظم بیشتری ایجاد گردد.

ایجاد فضای آرامش‌بخش

در صورتی که در باشگاه خود فضای تخصصی برای یوگا طراحی می‌کنید، باید طراحی به نحوی باشد که افراد در طول مدت تمرین خود احساس آرامش و راحتی داشته باشند. از این رو باید از رنگ‌ها، طرح‌ها و نور مناسب استفاده نمایید.

جذابیت دکوراسیون باشگاه بدنسازی

فضای یک باشگاه بدنسازی در وهله اول دارای جنبه عملکردی است اما جذابیت و زیبایی فضا در ایجاد فضای ایده آل را نمی‌توان انکار کرد. برای دیواره‌ها، کف و سقف فضا باید از طرح‌های ساده اما جذاب استفاده کرد.

امکان استفاده از عناصر تزیینی زیاد در باشگاه‌های ورزشی وجود ندارد. البته امکان استفاده از وسایل موجود در داخل باشگاه به عنوان وسایل دکوری وجود دارد. به عنوان مثال توپ‌های پیلاتس با رنگ‌های جذاب را می‌توان در گوشه و کنار باشگاه مورد استفاده قرار داد. استفاده از این وسایل به عنوان دکوری باعث تغییر حال و هوای باشگاه خواهد شد.

کاربرد رنگ‌ها در دکوراسیون باشگاه بدنسازی

در تغییر سطح انرژی افراد رنگ تاثیر قابل‌توجهی دارد و در اماکن مختلف می‌توان از رنگ‌های مناسب با کاربری محیط استفاده کرد و نظر مخاطب را جلب کرد. در صورتی که در یک باشگاه به آرامش و تمدد اعصاب نیاز داشته باشید بهتر است از رنگ‌های روشن استفاده کنید. به طور کلی می‌توان گفت در باشگاه‌های یوگا آرامش و تمدد اعصاب مورد نیاز است. رنگ‌های تیره فضا را کوچک‌تر از ابعاد واقعی خود نشان می‌دهد. در صورت عدم نورپردازی مناسب، طراحی یک باشگاه بدنسازی با رنگ‌های تیره، خستگی و کسالت ورزشکاران را به همراه خواهد داشت. تیرگی و روشنی رنگ‌های سقف و کف باشگاه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و با رنگ دیوارها باید هماهنگی لازم را داشته باشند.

کاربرد رنگ‌ها در دکوراسیون باشگاه بدنسازی

استفاده از آینه در فضای باشگاه بدنسازی

استفاده از آینه‌های قدی بلند نیز در باشگاه‌های بدنسازی از اهمیت ویژه برخوردار است. این آینه‌ها در هنگام تمرین انگیزه افراد را افزایش خواهد داد و باعث خواهد شد تمام تمرکز خود را روی حرکاتی که انجام می‌دهید، متمرکز سازید. استفاده از آینه در باشگاه‌های مختلف متفاوت است. در برخی از باشگاه‌ها به آینه‌های سراسری روی دیوار نیاز خواهیم داشت. البته می‌توان روبروی هر دستگاه یک آینه قدی نصب کرد.

از دیگر اصول طراحی باشگاه بدنسازی می‌توان به نگارش شعارهای الهام‌بخش روی دیوار و درب آن اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =