اصول ساخت جکوزی خانگی

استفاده از حوضچه‌های آب گرم، نشستن در آن و ماساژ ماهیچه‌های خسته توسط جت‌های فشار قوی یکی از بهترین روش‌ها برای استراحت در روزهای سخت کاری می‌باشد. یکی از سازه‌های لوکس در ویلا، آپارتمان، برج و مجتمع مسکونی که طرفداران بسیار زیادی دارد و افراد زیادی مایل به ساخت آن هستند، جکوزی می‌باشد. از مهم‌ترین کاربردهای جکوزی خانگی می‌توان به رفع خستگی، آب درمانی و فیزیوتراپی اشاره کرد. در ادامه مقاله اصول ساخت جکوزی خانگی همراه ما باشید.

آشنایی با انواع جکوزی خانگی

ساخت جکوزی خانگی استاندارد با ساخت جکوزی مجموعه‌های ورزشی تفاوت چندانی ندارد. اما در ساخت جکوزی‌های خانگی باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که سازه مورد نظر روی زمین یا سقف دیگر طبقات ساخته می‌شود. در صورت ساخت جکوزی روی سقف باید مطمئن شوید که سازه ساختمانی قادر به تحمل وزن جکوزی پر از آب را دارد. در غیر این صورت مقاوم‌سازی برای سازه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود.

جکوزی خانگی چوبی

یکی از انواع جکوزی‌های خانگی، جکوزی چوبی می‌باشد که به طور معمول در ظرفیت‌های 2 تا 3 نفره ساخته می‌شود. طراحی این جکوزی‌ها به طور معمول به صورت دایره‌ای انجام می‌گیرد و برای نشستن دارای نیمکت است اما جت پمپ ندارند. این جکوزی‌ها تنها به یک سیستم گرمایشی مجهز هستند. این نوع جکوزی خانگی در دهه 70 میلادی به اوج محبوبیت خود دست یافت و امروزه جایگزین روش‌های مدرن ساختمانی شده‌اند. برای ساخت این سازه‌ها در حال حاضر چوب درخت سرو و چوب‌های قرمز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جکوزی خانگی چوبی
ساخت این سازه‌ها با چوب درخت سرو و چوب‌های قرمز است

جکوزی خانگی بتنی

از مدل‌های تغییر یافته جکوزی‌های خانگی می‌توان به جکوزی بتنی اشاره کرد. این نوع جکوزی‌ها به طور معمول به عنوان استخرهای شنا تغییرناپذیر شناخته می‌شوند. این نوع حوضچه‌ها به طراحی بتن‌ریزی، آرماتوربندی، لوله‌کشی و طراحی نیاز دارند و برای طراحی آن‌ها بخش‌های تاسیساتی همچون موتورخانه‌ها به منظور تصفیه و گرم کردن آب باید در نظر گرفته شوند. طراحی جکوزی بتنی از تنوع بسیار زیادی برخوردار می‌باشد و برای این نوع سیستم‌ها طراحی‌ها و اشکال مختلف قابل اجرا و پیاده‌سازی می‌باشند.

ابعاد استاندارد برای ساخت جکوزی خانگی

از آنجا که ساخت جکوزی در خانه‌ها بسیار رواج یافته است برای ساخت جکوزی یا سونا ابعاد کوچک‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. ابعاد در نظر گرفته شده برای جکوزی‌های خانگی کوچک به طور معمول( طول 110 تا 140) و عرض( 70 تا 75) هستند.

ابعاد جکوزی خانگی متوسط

در صورتی که ابعاد در نظر گرفته شده برای جکوزی خانگی شما مناسب نباشند برای ابعاد استاندارد استخر خانگی شما دسته دیگری در نظر گرفته خواهد شد. ابعاد استاندارد جکوزی خانگی به طور معمول( طول 140 تا 160) و( عرض 70 تا 80) می‌باشد.

ابعاد استاندارد جکوزی خانگی بزرگ

جکوزی خانگی در سایز بزرگ به طور معمول برای خانه‌هایی مناسب است که در ساخت آن‌ها محدودیت وجود نداشته باشد. برای ساخت جکوزی خانگی در سایز بزرگ ابعاد طول و عرض باید بیش از 200 سانت باشند.

ساخت جکوزی خانگی و استخرها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

ساخت جکوزی خانگی از جهات بسیار زیادی حتی در محاسبات کاملا مشابه استخرها می‌باشد. یک نوع فیلتراسیون و لوله‌کشی برای جکوزی و استخرها مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین تفاوت جکوزی خانگی و استخر در میزان فشار آب و خروجی آن می‌باشد. در جکوزی خانگی شیر هوا و هیدرو جت به کار می‌رود و باعث می‌شود آب با میزان مشخص و به صورت قابل تنظیم با هوا مخلوط شده و از طریق مسیر لوله‌کشی وارد مدار شود. با افزایش میزان هوا فشار آب نیز افزایش خواهد یافت.

از دیگر تفاوت‌های مهم جکوزی خانگی و استخرها می‌توان به ابعاد نسبتا کوچک‌تر جکوزی اشاره کرد. همچنین آب جکوزی خانگی در مقایسه با استخر گرم‌تر است. جت‌ها یا هیدرو جت‌ها موظف به ماساژ مفاصل و ماهیچه‌ها در جکوزی هستند. آب گرم پرتاب شده توسط جت‌ها یا هیدرو جت‌ها به سمت بدن باعث می‌شود آلاینده‌های پوستی وارد آب شوند. از این رو تصفیه جکوزی خانگی باید نسبت به استخرها قوی‌تر باشد.

ساخت جکوزی خانگی و استخرها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
ابعاد جکوزی کوچک‌تر از استخر است

مراحل ساخت و اجرای جکوزی خانگی

در مرحله نخست ساخت و اجرای جکوزی خانگی یک گروه مهندس به محل اعزام شده و پس از در نظر گرفتن تمامی جوانب همچون نوع جکوزی، محل قرارگیری جکوزی و سایز جکوزی متناسب با فضای مورد نظر نقشه‌ای مناسب طراحی می‌شود. پس از این که مکان مورد نظر و سایز جکوزی مشخص شد با توجه به تعداد نفرات می‌توان سایز جکوزی خانگی را مشخص نمود.

مراحل ساخت جکوزی خانگی حال آغاز خواهد شد و گروهی از معماران به محل مورد نظر می‌آیند و ساخت جکوزی را آغاز می‌کنند. مراحل بعدی ساخت جکوزی خانگی شامل اجرای لوله‌کشی، ساخت و جایگذاری رینگ‌ها، ساخت وان، نازک‌کاری و سرامیک کاری می‌باشند. اولویت انجام هر یک از این مراحل تا حد زیادی به نوع جکوزی خانگی وابسته می‌باشد.

سیستم لوله‌کشی

اولین مرحله ساخت جکوزی خانگی اجرای سیستم لوله‌کشی آن می‌باشد. در این مرحله دو لوله آب گرم و سرد به وان متصل خواهند شد. به منظور گرم کردن آب امکان استفاده از گرمکن های گازسوز، گرمکن های الکتریکی و گرمکن های خورشیدی برای افراد وجود دارد. به منظور پیشگیری از زیاد شدن فشار و حجم آب داخل جکوزی در ساخت جکوزی می‌توان از شلنگ و جت‌های هوا استفاده کرد.

قرار دادن رینگ‌ها در جکوزی خانگی

مرحله دوم ساخت جکوزی خانگی قرار دادن رینگ‌ها در مکان مناسب می‌باشد. مهمترین تجهیزات جکوزی خانگی رینگ‌ها هستند که نازل‌های جکوزی روی آن‌ها قرار می‌گیرند. رینگ‌ها به طور معمول در جکوزی خانگی در بخش بالا و پایین وان قرار خواهند گرفت. در رابطه با رینگ‌ها باید این نکته را به خاطر داشت که در زمان ساخت و جایگذاری رینگ‌ها قطر مناسب با فشار آب باید انتخاب شود.

مراحل ساخت و اجرای جکوزی خانگی
مهمترین تجهیزات جکوزی خانگی رینگ‌ها هستند

ساخت وان جکوزی

برای ساخت وان جکوزی از بتن و آجرچینی استفاده می‌شود. آجرچینی یا بتن چینی از مهمترین مراحل ساخت جکوزی خانگی محسوب می‌شوند. در مرحله آجرچینی آب‌بندی از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است و باید به صورت اصولی انجام گیرد. در هر دو روش اجرای وان جکوزی خانگی به آب‌بندی ثانویه نیز نیاز خواهیم داشت و باید توسط مواد مناسب انجام گیرد.

اجرای نازک‌کاری و سرامیک کاری

آخرین مرحله ساخت جکوزی خانگی اجرای نازک‌کاری و سرامیک کاری می‌باشد. در تمامی مراحل ساخت جکوزی خانگی سلیقه مشتری نقش کلیدی را ایفا می‌کند و طرح، شکل و رنگ سرامیک‌ها با توجه به سلیقه مشتری انتخاب می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =