در طراحی دکوراسیون داخلی سبک صنعتی از کارخانههایی که در انقلاب صنعتی کاربری آنها تغییر کرده است، الهام گرفته شده است. در این سبک دکوراسیون داخلی از عناصر معماری آشکار همچون لولهها، آجر، بتن و فلسفه طراحی مینیمالیستی استفاده شده است. این سبک دکوراسیون داخلی از لامپهای ادیسون، پلانهای باز، پالتهای رنگ سرد و خنثی استفاده میکند. در ادامه با ویژگیها و اصول این سبک دکوراسیون داخلی بیشتر آشنا خواهیم شد.
دکوراسیون داخلی سبک صنعتی چیست؟
طراحی دکوراسیون داخلی سبک صنعتی اغلب بر اساس فضاهای باز و مینیمال انجام میگیرد. ترکیب مواد مختلف در سبک روستیک، استفاده از مبلمان چوبی، عناصر تاکیدی نورپردازی از مهمترین ویژگیهای این سبک دکوراسیون داخلی هستند. استفاده از این عناصر این امکان را برای صاحبخانه فراهم خواهد کرد تا طراحی داخلی صنعتی را وارد فضای زندگی خود کند. به طور معمول از ترکیب سبک صنعتی، میانه قرن مدرن و مزرعهای به منظور ایجاد ترکیب دنج در اتاق نشیمن، غذاخوری و دیگر فضاهای داخلی منزل استفاده میشود.
ویژگیهای دکوراسیون داخلی سبک صنعتی
طراحی دکوراسیون داخلی سبک صنعتی اغلب شامل طراحی ساده و لوازم جانبی کمتر میباشد. با این وجود در ادامه قصد داریم تا مهمترین ویژگیهای این سبک دکوراسیون داخلی را به صورت مختصر مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم با آشنایی با این ویژگیها بتوانید در ایدههای طراحی داخلی منزل خود از آنها بهره گیرید.
پالت رنگی خنثی
یکی از مهمترین ویژگیهای طراحی داخلی به سبک صنعتی استفاده از پالت رنگی خنثی میباشد. در این سبک دکوراسیون داخلی اغلب از طیفهای رنگی سفید، خاکستری، سیاه و انواع رنگهای قهوهای استفاده میشود.
نور طبیعی
از دیگر ویژگیهای مهم سبک دکوراسیون داخلی صنعتی میتوان به اهمیت استفاده از نور طبیعی در آن اشاره کرد. در این سبک دکوراسیون داخلی به طور معمول پنجرههای طبیعی بزرگ و قابهای مشکی شبکهای مورد استفاده قرار میگیرند.
مصالح معماری برجسته از دیگر ویژگیهای سبک دکوراسیون داخلی صنعتی
این سبک دکوراسیون داخلی به طور معمول دارای پلانهای باز میباشد. ارتفاع کف تا سقف در این سبک دکوراسیون داخلی معمولا زیاد است. در طراحی این سبک دکوراسیون داخلی اغلب از سقف کاغذ و یا کاغذدیواری استفاده میشود. ساختمانها با این سبک دکوراسیون داخلی اغلب دارای آجر اکسپوز، کف بتنی و لولههای صنعتی هستند.
مواد تغییر کاربری داده شده از دیگر ویژگیهای سبک دکوراسیون داخلی صنعتی
از مهمترین ویژگیهای سبک دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی میتوان به استفاده از یک میز چوبی و ساخته شده از مواد اصلاح شده و میز ناهارخوری تغییر کاربری داده شده اشاره کرد. مواد فلزی سنگین یکی از اصلیترین ویژگیهای سبک دکوراسیون داخلی صنعتی و روشی عالی برای ورود عناصر طبیعی به فضای داخلی میباشد.
لامپهای رشتهای
از دیگر ویژگیهای این سبک دکوراسیون داخلی میتوان به استفاده از لامپهای رشتهای در آن اشاره کرد. این لامپها معمولا به صورت تکی و یا در گروهی تزئینی به عنوان لوستر مورد استفاده قرار میگیرند. این لامپها از عناصر رایج در دکوراسیون داخلی صنعتی محسوب میشوند.
خطوط گرافیکی از دیگر ویژگیهای این سبک دکوراسیون داخلی
در این سبک دکوراسیون داخلی خطوط تمیز و گرافیکی مورد استفاده قرار گرفتهاند. لازم به ذکر است که خطوط و الگوهای سینوسی نباید با ظاهر گرافیکی و شیک آرت دکو اشتباه گرفته شوند. خطوط و الگوهای سینوسی در این سبک دکوراسیون داخلی وجود ندارند.
منسوجات طبیعی
پارچههای چرم و کتان در این محیطها نیز اغلب برای مبلمان و عناصر تزئینی مورد استفاده قرار میگیرند. این عناصر احساس دنج بودن را در فضا تقویت میکند.
اصول سبک دکوراسیون داخلی صنعتی
از مهمترین ویژگیهای طراحی دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی میتوان به شیک، ساده، مدرن، نامتعارف، قدیمی و مد روز بودن آن اشاره کرد. تمامی این ویژگیها در اصول این سبک دکوراسیون داخلی نیز نهادینه شدهاند. از مهمترین اصول دکوراسیون داخلی به سبک صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فضایی با پلان باز
همانطور که عنوان شد این سبک دکوراسیون داخلی از کارخانهها الهام گرفته است. از این رو طراحان برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی باز بودن فضا را در نظر میگیرند و توجه ویژهای به ارتفاع زیاد کف تا سقف میکنند. برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی توصیه میشود تا حد امکان درها و پارتیشنها را محدود سازید تا نور به راحتی وارد فضا شود. نماد کامل این سبک دکوراسیون داخلی سقف شیشهای میباشد زیرا عبور نور از اتاقی به اتاق دیگر را امکانپذیر میسازد.
استفاده از مواد خام، روستایی و مقاوم
دکوراسیون داخلی صنعتی مجموعهای از فلزات خام، روستایی و جامد میباشد. این سبک دکوراسیون نماد استحکام، سادگی، گرمای سرد و سختکوشی است. توجه ویژهای به چوب، فولاد، فلز، روی، آجر و چرم در این سبک دکوراسیون داخلی میشود. طراحان برای اجرای این سبک دکوراسیون آنها را با یکدیگر ترکیب میکنند. مصنوعات و تزئینات جانبی مبلمان، فرش، میز ناهارخوری و غیره در این سبک دکوراسیون داخلی دارای ظاهری طبیعی هستند. از دیگر ویژگیهای مهم این سبک دکوراسیون داخلی میتوان به سادگی، دوستانه بودن فضا و رفاه در آن اشاره کرد.
اهمیت نورپردازی در دکوراسیون داخلی سبک صنعتی
در طراحی دکوراسیون داخلی سبک صنعتی از نور زرد چراغها به شکلی ماهرانه استفاده میشود. استفاده از نور زرد در دکوراسیون داخلی باعث ایجاد گرما در فضا خواهد شد. این نکته را به خاطر داشته باشید که استفاده از نور سرد باعث ایجاد سردی در فضا خواهد شد و باعث دور شدن احساسات از محیط میشود. لامپها و فانوسها در این سبک دکوراسیون داخلی باید در اتاقخواب و دیگر فضاها به صورت آویزان از سقف مورد استفاده قرار گیرند. در نهایت رعایت این اصل باعث ایجاد فضای کارخانهای در منزل خواهد شد.
استفاده از مواد بازیافتی برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی در منزل
این سبک دکوراسیون داخلی ساده و بیآلایش است از این رو مواد اولیه، مبلمان و لوازم فرسوده در آن مورد استفاده قرار میگیرند. در حال حاضر از مواد بازیافتی و دوست دار محیط زیست حمایت میشود از این رو برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی در منزل توصیه میشود از اثاثیه موجود در بازار لوازم قدیم و دست دوم استفاده نمایید. انتخاب وسایل قدیمی و ارزان برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی در منزل از اهمیت و ضرورت برخوردار است.
این سبک دکوراسیون داخلی در سالهای اخیر مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. برای اجرای این سبک دکوراسیون داخلی توصیه میشود این اصول را رعایت نمایید.