ساخت انواع کابینت در داخل آشپزخانه و کمدهای دیواری در اتاقهای خواب، بخش مهمی از طراحی داخلی به حساب میآید. زمانی که شما میخواهید برای ساخت کابینت و کمد دیواری دست به کار شوید قطعاً گروههای طراح، انواع متریال را به شما پیشنهاد میدهند و شاید یکی از پیشنهادات، استفاده از روکش ممبران برای کابینت آشپزخانه و کمد دیواری باشد.
مهمترین نکته که در انتخاب نوع متریال برای طراحی دکوراسیون داخلی به خصوص کابینت و کمد باید به آن توجه داشته باشید، بحث کیفیت و ماندگاری روکش و متریال به کار رفته در ساخت کمد و کابینت است به خصوص در آشپزخانه که چربی بر روی کابینتها نشسته و هر از گاهی نیاز است بدنه آنها را تعمیز کنیم. ما در این مقاله در مورد مزایای روکش ممبران و ویژگیهای آن صحبت میکنیم تا در صورتی که موافق بودید، طراحی کابینت با روکش ممبران برای شما انجام گیرد.
روکش ممبران چیست؟
در ابتدا اجازه دهید تعریفی در مورد روکش ممبران داشته باشیم. استفاده از PVC بر روی ام دی اف، روکش ممبران نامیده میشود که به عنوان یکی از رایجترین و پرکاربردترین روکشها برای پوشش دادن کابینتهای آشپزخانه شناخته شده است. جالب است بدانید که حتی برای کابینتهای حمام نیز میتوانید از روکش ممبران استفاده کنید. تنوع در طرح و رنگهایی که در روکش ممبران وجود دارد باعث افزایش دامنه کارایی آن شده و همانگونه که گفته شد برای کمدهای دیواری در اتاق خواب نیز مناسب هستند.
مهمترین ویژگی های روکش ممبران
قطعاً برای ساخت دربهای کابینت و کمدهای دیواری در اتاق خواب و حمام، گزینههای زیادی پیش روی شما قرار دارد. اما همانگونه که گفته شد بحث دوام و ماندگاری متریال مورد استفاده در این زمینه حرف اول را میزند به همین دلیل باید با ویژگی های روکش ممبران آشنا شوید تا بدانید برای هدف کاری شما آیا استفاده از روکش ممبران در کابینت آشپزخانه و کمدهای دیواری مناسب است یا خیر:
– طراحی کابینت و کمد دیواری
قطعاً اولین موضوعی که برای همه مشتریان و صاحبان سرمایه جهت طراحی کابینت و کمد دیواری اهمیت دارد، بحث دوام و ماندگاری متریال مورد استفاده در این زمینه است. دوام روکش ممبران نسبت به روشهای آکریلیک بسیار بیشتر بوده و به همین دلیل است که حتی شما در حمام میتوانید از آن استفاده کنید.
– سازگاری با محیط زیست و عدم وجود مواد سرطانزا
دومین ویژگی بسیار مهم روکش ممبران، بحث سازگاری با محیط زیست و عدم وجود مواد سرطانزا در داخل این روکش است. متأسفانه برخی از موادی که برای ساخت کابینت و کمدها استفاده میشوند، برای سلامت انسان ضرر دارند. اما خوشبختانه چنین مشکلی در روکش ممبران وجود نداشته و میتوان آن را به عنوان یک ماده سالم برای طراحی داخلی کابینت و کمد استفاده کرد.
– تمیز کردن روکش های ممبران آسان است
تمیز کردن روکش های ممبران بسیار راحت است به همین دلیل شما بدون هیچگونه مشکلی میتوانید از این روکش در کابینتهای آشپزخانه و حتی کابینت حمام استفاده کنید چون محدودیتی از نظر تمیز کردن برای شما وجود ندارد. حتی جالب است بدانید آب به داخل کابینتهای ممبران نفوذ نمیکند و این کابینتها مقاوم در برابر رطوبت و آب هستند. بنابراین به راحتی میتوانید آنها را بشویید اما چنین قابلیتی در مورد کابینت های ام دی اف وجود ندارد.
– قیمت پایین کابینتهای با روکش ممبران
کابینتهایی که با روکش ممبران آماده میشوند نسبت به سایر کابینتها قیمت بسیار پایینتری خواهند داشت. شما یک کابینت زیبا با نمای بسیار چشمگیر و قیمت مناسب در اختیار خواهید داشت.
– تنوع رنگ و طرح در روکش ممبران بسیار زیاد است
با توجه به اینکه مشتریان دوست دارند براساس سلایق خود و اعضای خانواده تجهیزات مورد نیاز در طراحی داخلی را انتخاب کنند، باید بگوییم که تنوع رنگ و طرح در روکش ممبران بسیار زیاد است به خصوص اینکه مدلهای کابینت ممبران به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم شده و شما براساس نوع سبکی که در دکوراسیون داخلی انتخاب کردهاید، میتوانید کابینت های ممبران را نیز انتخاب نمایید.
– روکش ممبران ابزارخوری بالایی دارند
از آنجایی که انعطافپذیری روکش ممبران بسیار زیاد است لذا سازندگان کابینت و کمدهای دیواری از نظر کار کردن با این قبیل روکشها دچار مشکل و محدودیت نیستند. به عبارت دیگر روکش ممبران ابزارخوری بالایی دارند.
– در روکش ممبران کوچکترین درز مشاهده نمیشود
اگر روکش های ممبران را از نزدیک مشاهده کنیم متوجه میشوید که هیچ شکافی بر روی لایه مشاهده نمیشود. همانگونه که گفتیم برای ساخت کابینت ممبران باید روکش pvc بر روی ام دی اف قرار بگیرد. با توجه به اینکه این روکش به راحتی بر روی ام دی اف میچسبد، بنابراین آسوده خاطر باشید که حتی کوچکترین درز مشاهده نمیشود.
معایب روکش ممبران
قطعا کابینت ممبران همانند سایر کابینتها و روکشهایی که برای کمد دیواری استفاده میشود معایبی نیز خواهد داشت. اما آنچه تعیین میکند که شما روکش ممبران را برای طراحی داخلی استفاده کنید یا نه، برآیند بین مزایا و معایب این قبیل روکشها است. مهمترین معایب کابینت ممبران عبارتند از:
– در صورتی که به دنبال طراحیهای بسیار ظریف در داخل خانه خود هستید، نمیتوانید بر روی روکش ممبران برای کابینت آشپزخانه یا کمد حساب کنیم چرا که اجرای کارهای ظریف بر روی این قبیل کابینتها ممکن نیست.
– دقت کنید که امکان تغییر رنگ pvc در اثر تابش نور مستقیم آفتاب و افزایش حرارت وجود دارد. از طرف دیگر زمانی که آفتاب به این روکشها میتابد به مرور زمان چسب آنها شل شده و شما مجدداً مجبور هستید برای چسباندن pvc بر روی ام دی اف از گروههای طراح کمک بگیرید. در نتیجه استفاده کرد از روکش ممبران در محیطهای بسیار گرم اصلاً عاقلانه نیست. اگر قرار است که این روکش در حمام مورد استفاده قرار گیرد باید بعد از استحمام کردن حتماً درب را باز بگذارید تا بخار خارج شود چون به مرور زمان چسب pvc شل خواهد شد.
– در صورتی که شی تیز به روکش ممبران برخورد کند، اثر آن به راحتی باقی خواهد ماند و شما باید مجدداً برای تعمیر کابینت ممبران هزینه میکنید.
قیمت روکش ممبران چقدر است؟
در پایان مقاله لازم داریم در مورد بحث هزینه روکش ممبران در ساخت کابینت و کمد دیواری صحبت داشته باشیم. مسلماً میزان نیاز به روکش ممبران اولین و مهمترین فاکتوری است که قیمت را تعیین میکند. هر اندازه تعداد کابینتهای آشپزخانه، حمام و تعداد کمدهای دیواری بیشتر باشد قطعاً هزینه کار برای شما افزایش خواهد یافت. از طرف دیگر طرحها و رنگهایی که بر روی روکشها وجود دارد نیز بر روی قیمت نهایی تأثیر میگذارد. در نهایت باید بگوییم که بخشی از هزینهها مربوط به دستمزد مهندسین میشود که قرار است روکش را بر روی ام دی اف شما اجرا کنند.