انواع سبک طراحی داخلی و ویژگی‌های هر کدام

انواع سبک طراحی داخلی، از نظر استفاده از خطوط و شکل‌ها، رنگ و طرح و متریال و مصالح، قوانین و قواعد خاص خود را دارد. همچنین برخی از آن‌ها به طور کامل و برخی دیگر نیز به صورت جزئی با یکدیگر تفاوت دارند و هر کدامشان حس و حال خاص خود را در فضا ایجاد می‌کنند.

توجه داشته باشید که دانستن ویژگی‌های هر یک از سبک‌ها به شما کمک خواهد کرد که دکوراسیون و طراحی داخلی منزلتان را منسجم، هماهنگ و زیبا کنید. در این مقاله به صورت خلاصه در مورد انواع سبک طراحی داخلی و ویژگی‌های منحصر به فرد هر کدام از این سبک‌ها توضیحاتی خدمت شما عزیزان ارائه می‌گردد.

انواع سبک طراحی داخلی

سبک دکوراسیون داخلی ایرانی

همان طور که بهتر از تمام مردم دنیا می‌دانید سبک طراحی داخلی ایران دارای ویژگی‌هایی است که از ارزشی خاص و فوق‌العاده برخوردار است. مشخصات و ویژگی‌هایی مثل طراحی مناسب، محاسبات دقیق، فرم درست پوشش، رعایت مسائل فنی و علمی در ساختمان، ایوان‌های رفیع، ستون‌های بلند و بالاخره تزئینات گوناگون که هریک در کمال سادگی جلوه گر شکوه سبک ایرانی است.

دکوراسیون داخلی ایرانی

استفاده از سنگ مرمر برای دیوارهای داخلی و خارجی، حکاکی‌های هخامنشی، استفاده از تندیس‌های هخامنشی و باستانی، استفاده از پالت رنگ‌های خنثی مثل سفید و کرم در کنار رنگ‌های با شکوهی مانند زرشکی و آبی ارغوانی از ویژگی‌های بارز این نوع سبک دکوراسیون است. ستون‌های بلند و درب‌های سنگین، قاب‌های بلند مرمر بر روی دیوارها، استفاده از سرستون‌های شیر و اسب بالدار و هر آنچه که شما را یاد ایران باستان بیاندازد در این نوع دکوراسیون استفاده می‌شود.

سبک دکوراسیون مونوکروم

در سبک طراحی داخلی مونوکروم فقط داشتن یک رنگ کافی است. طرح رنگ مونوکروم یکی از ساده ترین پالت های دکوراسیون برای اجرا است، با این وجود می‌تواند یکی از سخت ترین ها برای چیدمان دکوراسیون باشد، پس هنگام چیدن باید نکته‌های ریز مربوط به هر رنگ را خوب رعایت کنیم. اگر اشتباه انجام شود، مونوکروم ممکن است بسیار یکنواخت باشد و تبدیل به یک اتاق خسته کننده، بدون تنوع و بدون علاقه شود. دو تصور غلط رایج درمورد سبک طراحی داخلی مونوکروم این است که به اشتباه فکر می‌کنند فقط می‌توان از رنگ بژ استفاده کرد یا اینکه فکر می‌کنند به این معنی است که فقط در یک اتاق بدون هیچ گونه تغییر دیگری باید تنها از یک رنگ استفاده کرد. درواقع از هر رنگی می‌توان استفاده کرد: صورتی، نارنجی، آبی و …

گرچه مونوکروم به معنای تک رنگی است اما به این معنا نیست که هیچ گونه تناژ دیگری از آن رنگ را نمی‌توان استفاده کرد. به عنوان مثال، ممکن است اتاقی با رنگ‌های سرمه ای، آبی کاربنی، آبی آسمانی کمرنگ و آبی تجارتی تزئین شده باشد، اما هنوز هم مونوکروم است زیرا همه تغییرات آبی است. همچنین مونوکروم به این معنا نیست که هر سطح از اتاق باید یک رنگ باشد؛ شما می‌توانید از رنگ سفید یا سایر رنگ‌های خنثی در خانه خود برای پشتیبانی رنگ اصلی خود استفاده کنید.

دکوراسیون داخلی مینیمال

سبک طراحی داخلی مینیمالیسم

سبک طراحی داخلی مینیمالیسم چیزی بیشتر از یک گزینه طراحی است؛ این یک سبک زندگی است. به واقع یکی از مدرن ترین سبک‌های طراحی داخلی سبک مینیمال است.  این سبک را تا حدودی می‌توان تلفیقی از سادگی، پیراستگی، و زیبایی در آرامش فاخر و عملکرد دانست. نکته قابل توجه در این بخش سادگی اتاق‌ها و استفاده از پارچه های بدون طرح و دکوری هایی با کاربرد دوگانه می‌باشد. آسان ترین روش برای شروع استفاده از نقاشی‌های سیاه و سفید روی بوم تقریبا به روشی ویژه است.

فضایی سفید همیشه اتاق‌ها را بزرگ تر و تمیزتر نشان می دهد و افزودن رنگ سیاه به آن بُعد می دهد. نکته سبک طراحی داخلی مینیمالیسم این است که تعلق خودتان را به کمترین حد ممکن برسانید به همین دلیل خودتان را با انبوهی از وسایل تزئینی آزار ندهید. یک گلدان، کوسن یا رو رختخواب ساده تمام چیزی است که احتیاج دارید. در آخر، طرح برای ایجاد احساس و سبکی مناسب برای اتاق نشیمنتان مهم ترین عامل است. به منظور یادگیری بهتر سبک طراحی داخلی مینیمال، می‌توانید از گالری ها یا موزه هایی به عنوان مرجع خود استفاده کنید که شیوه  پر کردن فضا را با ضروریات طبیعی یا انتزاعی و ایجاد سرزندگی و شگفتی به کار برده اند.

شابی شیک

شابی شیک پس از محبوبیت بسیار در اواسط دهه ی ۸۰ و ۹۰ به عنوان یکی از برترین سبک‌های طراحی داخلی، با اتهام به اینکه دکوراسیون قدیمی و متعلق به خانه مادربزرگ هاست (که کاملا اشتباه بود) این سبک در نهایت نادیده گرفته شد. سبک طراحی داخلی شابی شیک برگرفته از طراحی‌های قدیمی و آنتیک فرانسوی و مبلمان تقریبا راحت است و از همه مهم تر سبک زندگی قدیمی و بدون محدودیت زمانی را ارائه می دهد.

شابی شیک با ظاهری لطیف و تقریبا خانم پسند عناصر طراحی داخلی سبک سنتی را با عوامل خانه‌های روستایی مرتبط می‌سازد، به عنوان مثال کاناپه‌های پر سفید، چوب رنگ آمیزی شده ی کهنه نما شده و عوامل درخشان مزین مانند آینه ی فرانسوی طلایی را در نظر بگیرید.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون داخلی تلفیقی یا اکلکتیک

سبک دکوراسیون تلفیقی سبکی آزادانه، غیر قابل پیش بینی و شگفت انگیز است که از هیچ قانون و قاعده ای در دکوراسیون داخلی منزل پیروی نمی‌کند. این سبک به طور آزادانه از دیگر سبک‌ها الهام می‌گیرد و با ترکیبی از ایده‌های متنوع، فضایی متفاوت و خواستنی در خانه شما به وجود می‌آورد. همان طور که از نام دکوراسیون تلفیقی پیداست، نمی‌توان ویژگی مشخصی برای آن تعیین کرد.

ولی به طور کلی می‌توان گفت استفاده غیر قابل پیش بینی از دکوریجات و وسایل، مبلمان و آثار هنری آنتیک و خاص، ترکیبی از طرح‌ها، نقوش، شکل‌ها و رنگ‌های مختلف در کنار هم، اغلب در این سبک دیده می‌شود. البته بد نیست بدانید برای جلوه بهتر این دکوریجات و وسایل، رنگ خنثی به عنوان رنگ زمینه در سبک دکوراسیون تلفیقی کاربرد دارد.

همان طور که مطالعه کردید، هر یک از انواع سبک طراحی داخلی ویژگی‌ها و خصوصیات مخصوص خودشان را دارند. در واقع شما با توجه به سلیقه و علاقه ای که دارید، می‌توانید سبک مورد پسند خودتان را انتخاب کنید و بر اساس آن وسایل و دکوریجات منزلتان را بخرید. پس از این مطلب استفاده کنید و سبک دکوراسیونی که می پسندید را انتخاب کنید تا فضایی منسجم و زیبا در خانتان داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + یک =