طراحی داخلی خانه‌های کم نور

طراحی داخلی خانه‌های کم نور در خانه هایی که پنجره و یا به عبارتی روشنایی کافی ندارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وقتی اتاقی در خانه ما فاقد پنجره است ما نور طبیعی ورودی به داخل فضا را از دست می‌دهیم و فضا حالتی گرفته و کسل‌کننده به خود می‌گیرد. پنجره‌ها به فضا حس و حالی باز و سرزنده می‌دهند و باعث ورود نور طبیعی چه در روز و چه در شب به خانه ما می‌شوند. اما با استفاده از راه‌های مشخص می‌توان این حس و حال را به فضای زیرزمین، اتاق زیر شیروانی، آشپزخانه و یا هر اتاق دیگر اضافه کرد

دیوارهای سفید ابزاری عالی برای طراحی داخلی خانه‌های کم نور

استفاده از دیوارهای سفید رنگ (یا آبی بسیار کم‌ رنگ) در طراحی داخلی خانه های کم نور به فضا همان سرزندگی و زیبایی را می‌دهد که پنجره ممکن است در فضا ایجاد کند و در عین حال نور تمام منابع نوری در فضا بازتاب داده می‌شود و این مسئله اتاق را روشن‌تر از گذشته می‌کند. انتخاب یک رنگ مشابه برای دیوارها و سقف اتاق نیز باعث از بین رفتن مرز بین این دو شده و در نتیجه اثر محدود کننده دیوارها در فضا کاهش می‌یابد. در این حالت اتاق بدون پنجره شما بزرگ‌تر از آن چیزی که هست به نظر می‌رسد.

نقش مهم آینه‌ها در طراحی داخلی خانه‌های کم نور

نقش مهم آینه‌ها در طراحی داخلی خانه‌های کم نور

در طراحی داخلی خانه های کم نور اضافه کردن یک آینه به یکی از دیوارهای اتاق اولین راهی است که می‌تواند چیزی شبیه به تاثیر پنجره را در اتاق ایجاد کند. البته آینه نمی‌تواند باعث ورود نور طبیعی شود اما ایجاد حس عمق داشتن که حالت گرفته و کسل‌کننده اتاق را از بین می‌برد در این شیوه به دست می‌آید. در اتاقی که سقف کوتاهی دارد سعی کنید تا آن‌جا که ممکن است از یک آینه بزرگ بهره ببرید. آینه را به‌ گونه‌ای نصب کنید تا به سقف نزدیک باشد (البته نباید به آن مماس شود؛ بهترین فاصله 12 تا 18 سانتی‌متر زیر سقف است) تا خط سقف در فضا از بین برود.  

استفاده از نورهای مخفی برای فضاهای بدون پنجره

در طراحی داخلی خانه های کم نور تعبیه کردن چند منبع نوری در جایی که در دید دیگران نیست باعث می‌شود تا نور به صورت غیرمستقیم وارد اتاق شده و این دقیقا همان حس و حالی است که پنجره‌ها در فضا ایجاد می‌کنند. سعی کنید این منابع نوری را بین تیرچه‌های افقی در سقف، پشت مبلمان اتاق (مثلا پشت کاناپه)، و یا در فضای کناری یک کتابخانه نصب کنید تا نور ایجادشده حس و حالی رمزآمیز به اتاق اضافه کند.

در آشپزخانه‌ای که فاقد هر نوع پنجره‌ای است، نورپردازی در زیر کابینت‌ ها نه تنها برای روشن شدن فضا ضروری و کاربردی است، بلکه باعث روشن‌ شدن تمام گوشه‌های آشپزخانه شده و شما مشغول پخت و پز دیگر این حس را ندارید که در یک فضای تاریک و بی‌نور مشغول کار هستید. به ویژه اگر نورپردازی شما مانند عکس بالا در فضای بین دو کابینت باشد حس و حالی خاص و البته پرنور در طراحی داخلی آشپزخانه ایجاد شده و نه تنها این منابع نوری فضا را روشن می‌کنند بلکه به آن زیبایی و جذابیت هم می‌دهند.

آثار هنری و تابلوهای بزرگ باعث ایجاد عمق در اتاق‌های بدون پنجره می‌شوند

آثار هنری و تابلوهای بزرگ باعث ایجاد عمق در اتاق‌های بدون پنجره می‌شوند

همانند یک آینه، یک اثر هنری و یا تابلوی بزرگ (به ویژه تابلویی که دارای قابی به رنگ سفید و یا فلزی است و پس‌زمینه آن سفید رنگ است) در طراحی داخلی خانه های کم نور مانند پنجره در درون دیوار حفره‌ای ایجاد می‌کند و در فضا حس و حالی روشن و سرزنده به وجود می‌آورد. این ایده برای کسانی مناسب است که دوست ندارند دیوارها و سقف اتاق سراسر به رنگ سفید باشد.

درهای فرانسوی راه حلی برای ورود نور به فضاهای بدون پنجره

اضافه کردن پنجره به راهروی ورودی خانه (البته با استفاده از درهای فرانسوی) باعث بزرگ‌تر به نظر رسیدن فضا شده و حتی اگر اتاق مجاور یک انباری باشد باز هم این درها باعث ورود نور جدید به درون راهرو می‌شوند. اضافه کردن چند منبع نوری ساده و یا یک روشنایی سقفی (که دارای حباب‌های فلورسنت است) باعث بیش‌تر شدن نور در فضا شده و حس و حالی مشابه نور روز در راهروی ورودی ایجاد می‌شود.

اگر در حین نوسازی و یا طراحی داخلی خانه های کم نور خود به قدر کافی شجاع باشید، می‌توانید یک پنجره به سقف اتاق اضافه کرده تا اتاق طبقه بالا نور کافی داشته باشد. این پنجره نه تنها باعث ورود نور به اتاق شده، بلکه از نظر طراحی نیز به آن زیبایی دوچندانی اضافه کرده است.

پنجره بالای درب، راهی برای ورود نور به اتاق‌های بدون پنجره

پنجره بالای درب، راهی برای ورود نور به اتاق‌های بدون پنجره

راه معمارانه دیگر در طراحی داخلی خانه های کم نور برای اضافه کردن منبع نوری غیرمستقیم به اتاق بدون پنجره، اضافه کردن یک پنجره بین یک اتاق و فضای کناری آن است (به ویژه اگر نور طبیعی وارد اتاق کناری شود). یک پنجره را در بالای در اتاق قرار دهید تا بدون این‌که خلوت شما از بین رود فضا پرنورتر و زیباتر شود.

وجود این پنجره‌ها باعث ورود نوری ملایم به فضا شده و در نتیجه حس و حالی آرام و ملایم در اتاق شما ایجاد می‌شود. در یک کلبه و یا یک خانه خیلی کوچک که امکان اضافه کردن پنجره‌های بیرونی وجود ندارد، پنجره‌های بزرگ بین فضاهای نشیمن (البته در جایی که خلوت و استقلال فضاها خیلی مهم نیست) باعث بزرگ‌ تر شدن فضا شده و نور ورودی به داخل خانه بین دو فضا به اشتراک گذاشته می‌شود. علاوه بر این، شما می‌توانید به این پنجره‌ها یک پرده یا کرکره اضافه کرده و در هنگام نیاز ارتباط بین دو اتاق را قطع کنید.

بدیهی است که هر کسی بخواهد برای داشتن دکوراسیون منزل زیبا و مناسب، ویژگی ها و ایده آل هایی را در ذهن خود مشخص کند. در بسیاری از اوقات این ایده آل ها و یا بهتر است بگویم معیارها شامل مسائلی همچون مد روز و پیگیری ترندهای روز دنیا، هزینه مناسب بر اساس بودجه مورد نظر و… می شود. اما یکی از مهم ترین معیارها وجود راحتی در دکوراسیون منزل است. با رعایت چنین موردی است که می توان اطمینان داشت که خانه تبدیل به یک محل امن و راحت برای اعضای خانواده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 1 =