در طراحی فضای داخلی استارت‌آپ به چه نکاتی توجه کنیم؟

دفتر استارت‌آپ شما باید مکانی باشد که زمینه راحتی و بهره‌وری بیشتر شما را فراهم کند. چرا که معمولا چندین ساعت از روز را در دفتر کار خود می‌گذرانید و به واقع خانه دوم شما محسوب می‌شود. پس بهتر نیست آن را به اندازه خانه اول خود دلپذیر کنید؟ حتی می‌توانید در این زمینه از دفاتر استارتاپ دیگر ایده بگیرید. دفاتر بسیاری وجود دارند که دارای فضای کاری باز و تجهیزات اداری استارتاپی هستند.

هنگام راه‌اندازی انواع کسب‌ و کار، بسیاری از موضوعات از جمله فروش، تأمین مالی، امور حقوقی، بازاریابی و منابع انسانی وجود دارند که باید با دقت از ابتدا برای آنها برنامه‌ریزی کرد. به همین دلیل در حالی که ۲۰٪ کسب‌وکارهای جدید در سال اول شکست می‌خورند، نمونه‌های زیادی از استارتاپ‌های موفق وجود دارند که به کسب ‌و کارهای چند میلیارد دلاری تبدیل شده‌اند. پروژه‌های کوچکی مثل فیس‌بوک که در حال حاضر به یکی از پرکارترین شرکت‌های عصر دیجیتال تبدیل شده‌ است.

اگر تصمیم به راه‌اندازی کسب ‌و کار جدیدی در قالب استارتاپ دارید، زمان آن است که به فکر طراحی فضای داخلی اداری دفتر آن باشید. جایی که کارکنان در آن احساس قدرت کنند و با به چالش کشیدن خود و دیگران بهترین‌‎ها را به نمایش بگذارند. از نظر کارشناسان طراحی داخلی و معماری، نوع طراحی داخلی استارتاپ به میزان ۴۶% بر روحیه، سلامتی، خلاقیت و بهره‌وری همه افراد تیم موثر است. در این مطلب مهراز طراحان تلاش کرده است تا مطالب مفید و نکات لازم در زمینه دکوراسیون استارتاپ را در اختیار شما بگذارد.

طراحی داخلی فضای استارت‌آپ‌ها

استفاده از نور طبیعی و نحوه نورپردازی در فضا

با توجه به تفاوت سلیقه‌ افراد در محیط کار، باید دانست که برخی نیروها توانایی تمرکز در نور زیاد و برخی دیگر قدرت تحمل و تفکر در فضایی با نور کم را دارند. با توجه به این موضوع باید نورپردازی محیط در حالتی ملایم و متعادل باشد تا رضایت تمامی افراد را جلب کند. بخش مهمی از دکوراسیون داخلی به نور طبیعی وابسته است. نور طبیعی باعث می‌شود تا همه چیز، واقع گرایانه و بهتر دیده شود. دید انسان با نور طبیعی تنظیم می‌شود.

تحقیقات نشان داده که نور طبیعی تاثیر زیادی در سلامت روان آدم‌ها دارد و کار کردن افراد در معرض نور طبیعی باعث هوشیاری بالا و در نور مصنوعی باعث کسالت و خواب آلودگی می‌شود. پس نتیجه می‌گیریم برای بالا رفتن راندمان کاری از بازتاب نور طبیعی به فضا حداکثر استفاده را داشته باشیم.

اگر استفاده از نور طبیعی در فضا برای شما مقدور نیست، بهتر است از ترکیب نور مهتابی و آفتابی در فضا استفاده کنید. هم چنین در اتاق‌های جلسات، قرارداد و … که میز بزرگی دارند، بهتر است در بالای میز از نور سفید با شار نوری بالاتری استفاده کنید.

استفاده از نور طبیعی و نحوه نورپردازی در فضا
نور طبیعی تاثیر زیادی در سلامت روان آدم‌ها دارد

چیدمان میز و صندلی در دکوراسیون فضای کار اشتراکی

مهم‌ترین نقش در طراحی و انتخاب میز و صندلی اداری، ارگونومی بودن محصولات است. شرکت ارگو بر پایه اصول مهندسی، بررسی آناتومی بدن انسان در حالت‌های مختلف و الگوریتم رفتار مشتری، محصولات خود را در سبک و سلیقه فضای شما طراحی و تولید می‌کند.

در طراحی و چیدمان میز و صندلی فضای کار اشتراکی، تا حد ممکن سعی کنید از طراحی پلان باز استفاده کنید. یعنی اکسسوری‌ها را با فاصله مناسبی از یکدیگر جانمایی کنید تا فضای رفت و آمد کارکنان سهل و آسان باشد. به طور کلی سعی کنید مبلمان فضای کارتان به گونه‌ای باشد که امکان تغییر و جابجایی برای افراد وجود داشته باشد. مبلمان قابل تنظیم به افراد مالکیت بیشتری می‌دهد و باعث می‌شود حس تسلط و کنترل بر روی کارهایشان بیشتر شود.

رنگ شناسی محیط کار

یکی از مهم‌ترین اصول طراحی فضای اداری استفاده از پالت رنگی در فضاهای مختلف کار است. تحقیقات نشان داده همواره رواشناسی رنگ یکی از موثرترین راه‌های انگیزشی در روحیه افراد می باشد. ما می‌توانیم از ترکیب رنگ‌ها برای تغییرات مثبت در فکر و ذهن و جسم افراد در محیط کار استفاده کنیم.

نکاتی برای دکوراسیون داخلی اداری استارت‌تاپ‌‌ها

طراحی داخلی در محیط کاری یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر بهره‌وری کارکنان به حساب می‌آید که متاسفانه در ایران خیلی به آن توجه نمی‌شود. این نکته به خصوص برای استارت‌تاپ‌ها که خود را گونه‌ای مدرن از سازمان می‌دانند اهمیت زیادی پیدا می‌کند. تعداد زیادی از کسب‌و‌کار‌های موفق در زیرزمین و پارکینگ شروع شده‌اند و بعد از کسب سرمایه و در مرحله‌ی رشد به محیط‌های اداری بزرگ‌تر رسیده‌اند. با این حال روحیه‌ی استارتاپی خود را حفظ کرده‌اند و محیط کاری جدید خود را نیز صمیمانه طراحی می‌کنند.

نکاتی برای دکوراسیون داخلی اداری استارت‌تاپ‌‌ها
طراحی داخلی در محیط کاری از عوامل موثر بر بهره‌وری کارکنان به حساب می‌آید

نتایج یک تحقیق توسط انجمن طراحان داخلی آمریکا نشان می‌دهد که طراحی اداری یکی از سه عامل موثر بر کارایی و رضایت شغلی به حساب می‌آید. همچنین ۳۱ درصد افرادی که از شغل خود رضایت داشتند در محیط کاری خوبی کار می‌کردند و ۵۰ درصد افرادی که به دنبال یک شغل جدید بودند کار ایده‌آل خود را همراه با محیط اداری مناسب می‌دانستند. این تحقیق بازگو کننده‌ی آن است که تا چه حد محیط کاری برای کارکنان اهمیت دارد.

طراحی فضای اداری با همکاری تمام کارمندان

زمانی که به دنبال دکوراسیون داخلی اداری استارتاپ خود هستید از تمامی کارکنان و همکاران خود استفاده کنید و ایده‌ها و نظرات آن‌ها را جویا شوید. در بیشتر مواقع این افراد به دلیل درگیری دایمی با کار، دانستن دقیق فرآیند‌های کاری و نیاز‌های فعلی و آتی خود پیشنهادات خیلی خوبی ارائه می‌دهند. بنابراین درنظرسنجی می‌توان از حضور تمام کارمندان بهره برد. طراحی فضای کاری نباید تنها ایده‌ی یک نفر باشد. فضای کار جایی است که تمامی افراد با فرهنگ خودشان در کنار هم برای رسیدن به یک هدف مشخص کار می‌کنند.

طراحی داخلی فضای اداری باید در راستای اهداف کلی استارت‌تاپ باشد

هدف نهایی دکوراسیون داخلی اداری رسیدن به کارایی در محیط کاری است اما نباید از ویژگی‌های دیگر محیط که بازگو کننده‌ی فرهنگ، عادات، رسوم و داستان برند شماست به سادگی گذشت. با این کار نیرو‌های جدید به سرعت با محیط جدید آشنا می‌شوند و فرآیند آموزش آن‌ها احتمالا کمتر طول بکشد.

طراحی داخلی فضای اداری باید در راستای اهداف کلی استارت‌تاپ باشد
هدف نهایی دکوراسیون داخلی اداری رسیدن به کارایی در محیط کاری است

انعطاف‌پذیری

فرآیند رشد یک استارت‌تاپ تنها محدود به فروش و افزایش مشتری‌ نیست، طی این فرآیند هر شرکت از نظر ابعاد نیز افزایشی را تجربه می‌کند و باید نیرو‌های انسانی بیشتری را به خود جذب کند. همچنین استارت‌آپ‌ها باید پذیرای تغییرات مداوم برای رسیدن به بهره‌وری بالاتری باشند.

فضای داخلی باید طوری باشد که نوآوری را در فرد تشویق کند تا مسائل جدید و پیچیده را حل کند. به علاوه فضای کاری باید چالش‌های بیشتری را برای فرد رقم بزند تا روش‌های کاری خود را متفاوت‌تر انجام دهد. در خیلی از استارت‌آپ‌ها اتاق‌ها حذف و مدیریت در کنار دیگر کارمندان به کار مشغول می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + پنج =