طراحی شهرک مسکونی مجلل و نکات آن

شهرک سازی با توجه به گسترده بودن آن نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد. و نیازمند شناخت همه جانبه از شرایط زندگی در محیط مورد نظر می‌باشد. برای ساخت شهرک مسکونی، باید به عواملی مانند ارزش زمین، قرار گیری جغرافیایی، تقاضای بازار و منابع طبیعی توجه کرد. اما به طور کلی، بسته به نیازهای شما، می‌توانید شهرک مسکونی خود را در نزدیکی شهرهای بزرگ، مناطق پر جمعیت و همچنین نزدیک به خطوط حمل و نقل عمومی بسازید. همچنین باید به دسترسی به منابع آب، برق، گاز و سایر خدمات مورد نیاز در طراحی شهرک سازی توجه کرد.

مجتمع‌ مسکونی چیست؟

مجتمع مسکونی از تجمع تعداد زیادی آپارتمان در یک بلوک شهری شکل می‌گیرد. این ساختمان‌ها به صورت یکپارچه طراحی شده‌اند. اغلب مجتمع‌های مسکونی از فضای عمومی مشترک بهره می‌برند که قابل استقاده برای تمام ساکنان مجتمع است و افراد دیگر حق ورود و استفاده از این فضا را ندارند.

مجتمع مسکونی می‌تواند شامل تعدادی خانه‌ ویلایی مستقل و یا آپارتمان‌های چند طبقه باشد. وسعت و طراحی مجتمع‌ مسکونی همیشه به یک شکل نیست و از نظر جمعیت و اندازه با یکدیگر متفاوت می‌باشند. یکی از شناخته شده‌ترین آن‌ها مجتمع اکباتان در شهر تهران است که جمعیت زیادی دارد.

طراحی بلوک‌های مجتمع مسکونی

بنای این ساختمان‌ها و نحوه قرار گرفتن آن‌ها کنار یکدیگر از تنوع چشمگیری برخوردار است که در زیر به چندین روش طراحی مجتمع مسکونی اشاره می‌کنیم.

طراحی بلوک‌های مجتمع مسکونی
بنای این ساختمان‌ها و نحوه قرار گرفتن آن‌ها کنار یکدیگر از تنوع چشمگیری برخوردار است.

طراحی مجموعه مولکولی

یکی از روش‌های طراحی مجتمع مسکونی ایجاد مجموعه مولکولی است. در روش ذکر شده قابلیت روشنایی و تهویه برای تمام واحدها تعبیه شده و فضای باز آن‌ها به صورت پوسته باز می‌باشد. این مجموعه از فضای کمی برخوردار می‌باشد و در کل این نوع مجتمع‌های مسکونی مناسب و به صرفه نیستند.

طراحی مجموعه‌های خطی

طراحی مجموعه‌های خطی یکی دیگر از انواع طراحی مجتمع مسکونی است. با وجود اینکه افراد بسیار زیادی می‌توانند در این مجتمع ساکن شوند اما به دلیل وجود فاصله کم بین بناها، مشکلات بسیار زیادی در زمینه محرمیت و آلودگی صوتی به وجود می‌آید. یکی دیگر از مشکلات این نوع مجتمع‌ها، امکان دیده شدن خانوارها در منازل توسط یکدیگر است، این مشکل در خانه‌های ردیفی بسیار متداول است. با این وجود این نوع از مجتمع‌های مسکونی سودمند و با صرفه هستند.

طراحی مجموعه‌های حول حیاط مرکزی

کلیه مجموعه‌های حول حیاط مرکزی با فضاهای تفریحی به طور کامل مشخص می‌گردند و بر خلاف سایر مجموعه‌ها، تنها برای گروه ویژه‌ای قابل استفاده هستند. در چنین حالتی اگر حیاط و فضای باز وسیع باشند، این نوع از طراحی شهرک مسکونی نسبت به دیگر مجموعه‌های مشابه مناسب تر است. زندگی در این ساختمان‌ها بسیار لذت بخش است.

طراحی فرم‌های ترکیبی

در این نوع از شهرک‌های مسکونی تمام فرم‌هایی که در بالا ذکر شد، با یکدیگر قابل ترکیب هستند. به خصوص از ترکیب فرم خطی با ساختمان‌های حول حیاط مرکزی، می‌توان ایده آل ترین مجموعه مسکونی را طراحی کرد. بعد از بررسی دقیق چهار نوع مجموعه مسکونی مختلف، می‌توان برای کاهش مشکلات و کم و کاستی‌های هرکدام و تکمیل آن‌ها، طرحی به طور ترکیبی از انواع مدل‌ها ارائه کرد و به نمونه ای کامل و بی نقص دست پیدا کرد. طراحی شهرک مسکونی با فرم‌های ترکیبی بسیار ارزشمند تر از هر نوع دیگری است.

برخی از امکانات به کار رفته در مجتمع‌ لوکس مسکونی

برخی از امکانات به کار رفته در مجتمع‌ لوکس مسکونی
آشنایی با امکانات به کار رفته در مجتمع‌ لوکس مسکونی

آب نماهای مجلل

آب نماها از روزگار دیرین در معماری ایرانی نقش بسزایی داشتند. امروزه شکل‌های مدرن این بخش دکوراتیو در انواع مجتمع‌ لوکس به چشم می‌خورد و حس شور و نشاط را در انسان زنده می‌کنند. آب نما ها در گونه‌های متفاوتی مثل کاملا شیشه‌ای، ریتمیک و حباب نما و ….وجود دارند. معمولا در سازه‌های لوکس آب نما همراه با مجسمه‌ها و یا سازه‌های معماری به کار می‌روند و نور پردازی‌های دلنوازی در آن‌ها به کار برده می‌شود.

ترکیب این سازه همراه با آب و نور بسیار خیره کننده است. در آب نماهای ریتمیک هم حرکت آب به صورت ریتمیک و موزیکال صورت می‌گیرد. برخی از انواع آب نماهایی که در این ساختمان‌ها به کار می‌رود با ترکیب نور و موزیک و حرکات نامنظم حباب در نوع خود بی‌نظیر و بسیار مناسب انواع مجتمع لوکس هستند. آب نماهای شیشه‌ای هم که گاهی به عنوان پارتیشن هم استفاده می‌شوند، با تلفیقی از آب و شیشه فضای دلربایی به محیط می‌بخشند.

آبشارهای تزیینی

آبشارها یا چشمه‌های مصنوعی معمولا از جنس پلاستیک، رزین، کائوچو، چوب، فلز یا سنگ و شیشه هستند و می‌توانند به عنوان یک عنصر جذاب در فضای داخلی ساختمان‌های لوکس به کار روند. در بسیاری از موارد درون این آبشارها ماهی‌های زینتی و زیبا نگهداری می‌شوند. کف سنگی این برکه‌های تزیینی در کنار عنصر آب و ماهی‌های زیبا و رنگارنگ یک ترکیب بسیار چشم نواز را اجرا می‌کنند. استفاده از گیاهان طبیعی تزئینی مثل نیلوفر آبی، انواع خیزران و…. نیز درکنار این آبشارها یک ترکیب بی‌نظیر را می‌سازد.

جاده‌ی تندرستی در مجتمع‌ لوکس

با توجه به اهمیت ورزش بسیاری از سازه‌های مدرن، فضایی از ساختمان را به محلی برای انجام پیاده روی که ساده‌ترین و اساسی‌ترین نوع تحرک بدنی برای انسان است اختصاص داده‌اند. اکثر ساختمان‌های مدرن از این امکان برخوردارند.جاده‌ی مزین شده به فضای سبز و حضور انواع گل‌های رنگارنگ در طول مسیر، خستگی ورزش را از تن هر ورزشکاری به در می‌کند.

پیست دوچرخه سواری در ساختمان‌های لوکس

در حال حاضر اکثر ساختمان‌های لوکس در سرتاسر دنیا دارای پیست‌های بزرگ دوچرخه سواری در یک منظره‌ی زیبا و سرسبز هستند. این موضوع می‌تواند خبر خوبی برای علاقه‌مندان این ورزش محبوب باشد. بی شک دوچرخه سواری در یک محیط دلباز لذت این ورزش را دوچندان خواهد کرد.

بالا بودن استاندارهای زندگی در ساختمان‌های لوکس

بدون تردید وجود امکاناتی نظیر باشگاههای ورزشی، پیست دوچرخه سواری، جاده‌ی تندرستی، پزشک مخصوص خانواده، تفریح و اوقات فراغت و در کل سطح ثروت، درجه‌ی راحتی و دردسترس بودن کالاها و ضروریات می‌تواند تضمینی برای سلامت جسمی و روانی افراد و بالا بردن کیفیت زندگی آن‌ها باشد.

نکات مهم در شهرک سازی

برای ساخت یک شهرک مناسب و استاندارد نیاز به شناخت برخی از نکات مهم برای آن است. برخی از این نکات مهم شامل :

نکات مهم در شهرک سازی
برای ساخت یک شهرک مناسب و استاندارد نیاز به شناخت برخی از نکات مهم برای آن است.

طرح‌ریزی مناسب:

شهرک سازی باید با توجه به وضعیت موجود در منطقه، شرایط آب و هوایی و محیط زیستی طراحی شود.

پایداری محیط زیست:

زیست بوم و محیط اطراف باید در نظر گرفته شود تا شهرک سازی بتواند با محیط زیست اطراف خود پایدار و با دوام‌تر باشد.

استفاده از فناوری های به روز:

برای دستیابی به مدیریت کارآمدتر و افزایش کیفیت زندگی، لازم است از فناوری های جدید و به روز در ساخت شهرک استفاده شود.

توسعه اقتصادی:

شهرک سازی به عنوان مرکز تولید و خدمات، باید باعث توسعه اقتصادی منطقه باشد و ساخت صرفا یک ساختمان ملاک نمی‌باشد.

ایجاد فضای اجتماعی مناسب:

ایجاد فضاهای اجتماعی و فرهنگی مانند پارک‌ها، مدارس، مراکز خرید و … نیز از نکات مهم در شهرک سازی است.

توسعه پایدار:

استفاده از منابع پایدار و محصولات طبیعی باعث کاهش آسیب‌های محیط زیستی و افزایش دوام‌داری منطقه می‌شود در نتیجه هرچه با انرژی های نوین شهرک راه اندازی شود در حفظ محیط زیست موفق تر خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =