هدف اصلی انتخاب نرده مناسب تامین ایمنی و امنیت است و از سقوط افراد جلوگیری می نماید و معمولاً یک عنصر اساسی برای ساختمانهای تجاری و مسکونی چه در فضای باز و چه در فضای بسته محسوب می شوند. نرده های مسکونی و تجاری علاوه بر جنبه های زیبایی شناسی می بایست از استانداردهای ایمنی و مقررات ملی نیز پیروی کنند.
در طراحی نرده در فضاها، استاندارد های مربوط به آن فضا نیز می بایست مد نظر قرار گیرد. در مبحث 3 و 4 مقررات ملی ساختمان ضوابط مربوط به نرده در فضاهای مسکونی، تجاری، آموزشی و یا مسیر های فرار، رمپ ها و جان پناه ها مطرح شده است. درنرده های معمولی فضاهای مسکونی و تجاری می تواند ارتفاع نرده ها (با حفظ حداقل 750 میلیمتر) متفاوت باشد. فواصل بین نرده ها می تواند بسته به نوع فضا طراحی شود، در این مورد نیز می بایست استاندارد مربوطه رعایت گردد.
معیارهای انتخاب نرده مناسب
معیار های مشخصی برای انتخاب نرده مناسب در طراحی داخلی منزل شما وجود دارد. اگر پله ها از داخل سالن پذیرایی شما عبور می کند و به طبقه بالا می رسد و یا خانه های دوبلکس دارید می توانید نرده های زیبا و با طراحی های کلاسیک و یا سنتی را انتخاب کنید.
جنس و مواد نرده
متداول ترین متریال مورد استفاده در انتخاب نرده مناسب، فلز، شیشه و چوب است. اما می توان نرده های سنگی، پلاستیکی، کامپوزیت و کابلی وسایر متریال ها را نیز در نظر گرفت.
نردههای فلزی
محبوب ترین نرده های فلزی از جنس استنلس استیل و آلومینیوم و فولاد، آهن فرفورژه و چدن هستند می باشند. همچنین باید توجه داشت که تمام نرده های فلزی به جز استنلس استیل را می توان در فضای باز و محیط بیرون استفاده نمود.
استنلس استیل (فولاد ضد زنگ): اگرچه این متریال در انتخاب نرده مناسب به طور معمول یک گزینه برای فضای داخلی محسوب می شود، اما می توان با استفاده از پوشش های مناسب ضد آب به منظور حفظ درخشش آن در محیط بیرون نیز استفاده شود. فولاد ضد زنگ یکی از مقاوم ترین در برابر خوردگی مواد موجود در بازار است و انواع مختلف با مشخصات فنی متفاوت وجود دارد.
آلومینیوم: در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاومت می کند. سبک و با دوام است. ظاهری تمیز و بدون تعمیر و نگهداری دارد اما برای همه سبک های معماری هماهنگ و سازگار نیست.
فولاد: تمام انواع فولاد در این دسته قرار میگیرد که ماده ای نسبتاً سنگین بوده و می تواند شبیه آهن فرفورژه مورد استفاده قرار باشد. برای جلوگیری از زنگ زدگی باید از این مواد با لاک یا رنگ از سطح رویی آن محافظت گردد.
آهن فرفورژه: یکی از محکم ترین متریال های موجود شناخته می شود و یک انتخاب زیبا برای فضای باز است. قیمت این نوع نرده گران است، اما میله های توخالی آهن فرفورژه گزینه ای مقرون به صرفه تر و سبک تر می باشند. این متریال قابل انعطاف است بنابراین می توان به راحتی برای اهداف مختلف طراحی خاص نمود.
چدن: این یک نوع ارزان قیمت از آهن فرفورژه بوده و تقریباً قابل انعطاف نیست.
نردههای شیشهای
در انتخاب نرده مناسب نرده های شیشه ای زیبایی دلنشین و خوشایندی را در فضا ایجاد می کنند زیرا امکان مشاهده محیط اطراف را به بیننده داده و مانع بصری محسوب نمی شوند. تولید کنندگان شیشه های بال استرید ها قادرند شیشه را تصفیه کنند تا تعداد لکه های آب انباشته را کاهش دهند. آنها همچنین می توانند عناصر روشنایی، رنگ و همچنین طرح های خاص را به شیشه اضافه نمایند.
با این حال، نرده های شیشه ای ممکن است نیاز به تمیز کردن مکرر داشته و هزینه خرید و نصب آن گران باشد. نرده های شیشه ای یا بلا استریدها، صفحات شیشه ای با ستون های ریل آلومینیومی هستند. شیشه ها در کارخانه طی دماهای خاص به گونه ای ساخته می شوند که برخلاف نرده های چوب جامد و یکپارچه، در معرض دمای شدید دچار ترک خوردگی سطحی نمی شوند. نکات مثبت این نوع نرده ها ایمنی مطلوب، حداقل میزان لکه های آب، بدون ترک خوردگی می باشد و از نکات منفی این نوع نرده ها می توان به هزینه بالا، نیاز به تمیز شدن اشاره نمود.
نردههای چوبی
انواع مختلف چوب برای تولید نرده های چوبی استفاده می شود که بیشتر آنها در انتخاب نرده مناسب گزینه مناسبی برای معماری های کلاسیک محسوب می شوند. نرده های چوبی معمولا توسط استادکاران و در کارگاه تهیه شده و طرفداران زیادی ندارد، زیرا ممکن است به راحتی آسیب بینند و به تعمیر و نگهداری مکرر نیاز داشته باشد – لکه ها یا رنگ ها نیز باید سالانه تمدید شوند چوب های سرو، چوب ماهون، کاج، بلوط و افرا در نرده ها مورد استفاده قرار می گیرند. یک مزیت در استفاده از این چوب ها تأثیر زیبایی بافت و رنگ گرم آنهاست که دانه های چوب رگه دار ایجاد می کند.
نکات مثبت: ظاهر طبیعی، قابل سفارشی بودن، بافت و رنگ گرم
نکات منفی: نگهداری زیاد، مستعد پوسیدگی، تاب خوردن و خم شدن
نکات نردههای چوبی
از آنجا که تمام بخش های نرده قابل طراحی و سفارش گذاری می باشد، امروزه طراحان از هندریل هایی با مقاطع مربع و چند ضلعی بجای دایره و از پنل های طرح دار و یا شیشه های بزرگ استفاده می شود. در حال حاضر معماران و طراحان داخلی نرده های کابلی و یا شیشه ای را برای جان پناه ها ترجیح می دهند، به ویژه محافظ های شیشه ای که با به حداکثر رساندن شفافیت و نور، فضای وسیع تری را ایجاد می کنند.
تیم ما در مهراز طراحان، متعهد به بهبود کلی تجربه انسانی می باشد. با خوش بینی هدایت شده و قاطع، ما می توانیم از قدرت طراحی برای ایجاد تغییرات مثبت و ایجاد آینده ای که موجب برابری، انعطاف پذیری و رفاه برای همه می شود، استفاده کنیم. هدف ما طراحی مکان هایی است که تغییر مثبتی در جهان ایجاد کنند و به همین دلیل است که مردم در قلب همه کارهای ما قرار دارند. هدف ما ایجاد ساختمان هایی است که تأثیر ترمیمی ، مثبتی بر ساکنان ساختمان و تاثیر احیاکننده بر محیط داشته باشند. ما معتقد به استفاده از یک رویکرد تحلیلی برای بهینه سازی عملکرد ساختمان هستیم.