ایجاد فضای مناسب برای بازی کودکان در منزل

تا همین چند سال اخیر اکثر کودکان در فضاهای باز همچون حیاط منزل یا کوچه بازی می‌کردند. اما امروزه رشد تکنولوژی و افزایش آپارتمان‌نشینی باعث شده تا کودکان اکثر اوقات خود را در منزل و در کنار خانواده سپری کنند. همچنین افرادی که در آپارتمان‌های کوچک زندگی می‌کنند و امکان اختصاص دادن اتاقی جداگانه برای بازی کودکان ندارند می‌توانند در منزل خود برای کودکانشان فضای بازی ایجاد کرده و آن‌ها را سرگرم کنند.

همواره به خانواده‌ها توصیه می‌شود تا برای بازی بچه‌ها فضایی مناسب، ایمن و خلاقانه ایجاد کنند تا رشد ذهنی و جسمی او به بهترین نحو ممکن انجام گیرد. در صورتی که به دنبال ایده‌های متنوع و خلاقانه برای سرگرم کردن کودکان خود دارید بهتر است ما را تا پایان همراهی نمایید.

ایده‌های جذاب برای ایجاد فضای بازی کودکان در منزل

گسترش جمعیت و کوچک شدن ساختمان‌ها در حال حاضر باعث شده تا اکثر خانواده‌ها در خانه‌هایی با یک یا دو اتاق زندگی کنند. از این رو در نظر گرفتن اتاق جداگانه برای بازی و فعالیت کودک غیرممکن است. این امر باعث شده تا کودکان به بازی در اتاق نشیمن بپردازند. در ادامه با ایده‌ها و روش‌های ایجاد فضای بازی مناسب در منزل برای کودکان بیشتر آشنا خواهیم شد.

در نظر گرفتن فضای مناسب برای ذخیره‌سازی و نگهداری

رشد کودک بسیار سریع اتفاق می‌افتد از این رو وسایل و اسباب‌بازی‌های او به طور پیوسته در حال تغییر هستند. از این رو باید برای نگهداری وسایل بازی او فضایی انعطاف‌پذیر و مناسب در نظر گرفته شود. این امر باعث می‌شود تا کودک در دوره‌های مختلف زندگی خود به خوبی وسایل خود را در آن فضا ذخیره‌سازی نماید.

ایجاد فضاهای مختلف در اندازه و اشکال گوناگون برای قرار دادن وسایل مختلف همچون اسباب‌بازی، لوازم‌تحریر، لگو و عروسک هنگام ساخت کمد یا قفسه کودک باید در نظر گرفته شوند. ایجاد فضای نگهداری مناسب از بهم ریختگی وسایل بازی پیشگیری کرده و کار کودک را تا حد زیادی راحت می‌سازد. همواره توصیه می‌شود به منظور افزایش و تقویت قدرت کنجکاوی و تمرکز کودک جای وسایل قفسه یا کمد را به صورت دوره‌ای تغییر دهید. این امر باعث می‌شود تا کودک برای پیدا کردن وسایل خود تلاش کند.

در نظر گرفتن فضای مناسب برای ذخیره‌سازی و نگهداری
برای نگهداری وسایل بازی کودک فضایی انعطاف‌پذیر و مناسب در نظر گرفته شود

در نظر گرفتن قفسه برای کتاب

یکی از لوازم ضروری برای کودکان در سنین مختلف قفسه برای نگهداری کتاب‌ها می‌باشد. به همین دلیل است که عنوان شده تهیه قفسه کتاب مناسب و جادار برای کودک لازم و ضروری است.

در نظر گرفتن فضای آموزشی در منزل برای کودکان

در طراحی فضای بازی برای کودکان علاوه بر زیبایی باید افزایش یادگیری نیز مهم شمرده شود. تهیه میز و صندلی مناسب و استفاده از وسایل آموزشی همچون کتاب، کره جغرافیایی، تصاویر و غیره برای کودک شما یک فضای آموزشی مناسب ایجاد خواهد کرد. برای سرگرم کردن، بروز بلوغ و استعداد فرزندان توصیه می‌شود در اتاق او بازی‌های آموزشی و فکری انجام دهید.

قرار دادن تصاویر و عکس‌ها

قرار دادن قاب عکس خانوادگی یا دوستانه و تصاویر مورد علاقه کودک در فضای بازی او از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در فضای بازی می‌توان از تصاویر به نحوی استفاده کرد که به راحتی در دسترس کودکان باشند و کودک قادر به جابجایی آن‌ها به راحتی باشد. این کار علاوه بر رشد ذهنی کودک باعث ایجاد تعامل بیشتر وی با اطرافیان خواهد شد.

دیوار مناسب برای سن کودک

به منظور پوشاندن دیوار اتاق یا فضای بازی و فعالیت کودک کاغذدیواری یا پوستر باید به نحوی انتخاب شود که در هر سنی بتوان مناسب با روحیات و علایق او آن‌ها را تغییر داد. همچنین می‌توان برای کودک فضایی را ایجاد نمایید تا خود روی دیوار عکس‌ها و پوسترهای موردعلاقه‌اش را بچسباند و به راحتی قادر به تعویض آن‌ها باشد. یکی از خلاقیت‌های عالی برای ایجاد فضای بازی کودکان استفاده از کاغذهای رنگارنگ یا تخته سیاه روی دیوار می‌باشد. زیرا کودک به راحتی قادر به نوشتن و نقاشی کردن روی آن‌ها خواهد بود.

ایجاد فضای هنری

از دیگر روش‌های موثر در افزایش خلاقیت و اعتماد به نفس کودک به نمایش گذاشتن آثار هنری او در اتاق یا فضای بازی کودک می‌باشد. همواره توصیه می‌شود برای قرار دادن یا آویزان کردن وسایل دست‌ساز یا هنرهای دستی کودک فضایی را در نظر بگیرید.

ایجاد فضای هنری
افزایش خلاقیت و اعتماد به نفس با گذاشتن آثار هنری در اتاق کودک

در نظر گرفتن فضای خنثی در اتاق بازی

یکی دیگر از نکات مهم برای طراحی فضای بازی کودک استفاده از طراحی‌های مینیمال و رنگ‌های خنثی می‌باشد. شلوغ بودن فضای بازی بیش از حد باعث خواهد شد تا کودک تمرکز خود را از دست بدهد و آرامش او به هم بخورد. به منظور پیشگیری از به‌هم‌ریختگی و تقویت خلاقیت کودک همواره توصیه می‌شود وسایل و اسباب‌بازی اضافه او را جمع کنید و اسباب‌بازی جدید را جایگزین آن‌ها نمایید.

وجود نور طبیعی و اشراف به بیرون

یک فضای بسیار مناسب برای بازی کودک جایی است که از نور طبیعی برخوردار باشد و کودک به راحتی بتواند از پنجره به بیرون خانه اشراف داشته باشد. اقدامات زیر باعث تقویت حس کنجکاوی و هوش کودکان می‌شود:

1- مشاهده طبیعت

2- مشاهده گیاهان

3- مشاهده انسان‌ها

از لوازم دکوراتیو استفاده نکنید

به خاطر داشته باشید که وسایل دکوراتیو سنگین و شکستنی برای کودک خطرناک هستند از این رو توصیه می‌شود در فضای بازی او از استفاده این وسایل خودداری کنید. کودکان به طور پیوسته در حال حرکت و جنب و جوش هستند از این رو برای رفت و آمد او بهتر است فضای مناسب و ایمن را در نظر بگیرید.

از لوازم دکوراتیو استفاده نکنید
وسایل دکوراتیو سنگین و شکستنی برای کودک خطرناک هستند

انتخاب کفپوش مناسب

برای کف اتاق یا فضای بازی کودک بهترین گزینه‌ها فرش، موکت و کفپوش های کودکانه هستند. بچه‌ها اغلب بخشی از بازی خود را به صورت خوابیده انجام داده و تمایل دارند تا روی زمین چرخ بزنند از این رو با استفاده از کفپوش مناسب می‌توان میزان آسیب‌دیدگی دست، پا و زانوی کودک را به حداقل میزان ممکن رساند. از دیگر گزینه‌های مناسب برای کفپوش اتاق کودکان می‌توان به فوم‌های مخصوص بازی اشاره کرد.

انتخاب رنگ مناسب برای فضای بازی کودک

یک گوشه دنج منزل خود را به فضای بازی کودک اختصاص دهید. فضاهایی همچون زیر یا کنار پله، گوشه‌های ناقص و بی‌استفاده در اتاق نشیمن برای بازی کودک مکان مناسبی هستند. فضاهایی که در نظر می‌گیرید بهتر است کمتر در معرض دید باشند تا از به‌هم‌ریختگی‌ها خودداری شود. فضا باید به نحوی انتخاب گردد تا والدین روی فعالیت کودک خود نظارت کافی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + چهارده =